SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Zdravá výživa

Reštaurácia v Taliansku nainštalovala medzi zákazníkov ochranné plexisklá.

Zdravé kaviarne a reštaurácie závisia aj od hostí. Ako znížiť riziko nákaz?

Rady, ako chrániť seba aj iných hostí. 29. máj 2020, o 18:34
Ilustračná fotografia.
Šťavy súvisia s obezitou a cukrovkou. 20. feb 2020, o 13:14
Pri ketodiéte sa vzdávate cukrov a ako hlavný zdroj energie slúži tuk.
Patrí medzi najnáročnejšie diéty. 8. jan 2020, o 16:29
Bylinné čaje môžu pôsobiť protizápalovo alebo povzbudiť imunitu.
Foto
Bylinné čaje, ktoré pomôžu imunite, uľavia tráveniu, alebo bránia menštruačným bolestiam. 31. okt 2017, o 12:30
Ilustračné foto.
Foto
Stravovanie v stoji prospieva iba pri refluxe. Inak má najmä nevýhody. 30. okt 2017, o 18:05
Silvia Horecká (49) má tridsaťročnú prax v gastronómii. So svojím blogom Terapia jedlom - prevencia pred civilizačnými ochoreniami správnym výberom potravín získala dvakrát titul Bloger roka. Študovala na univerzite v talianskom meste Siena.
O mýtoch v stravovaní hovorí lektorka zdravého varenia a autorka blogu Terapia jedlom SILVIA HORECKÁ. 13. okt 2017, o 18:06
Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri… 25. júl 2017, o 15:06
Potreba neustále plnej chladničky a dostatočných zásob vedie k bezhlavému vyhadzovaniu potravín. Problém je v nadmernom nakupovaní aj v zlom skladovaní. 4. máj 2016, o 6:00
Bez jedlých olejov sa dnes neobíde žiadna kuchyňa. Kým v prípade domácich je rozhodnutie na nás, v reštauráciách je to tajnička. Ak to priamo neuvedú na jedálnom lístku, alebo kuchár či čašník hostí neinformujú… Jana Janků2. mar 2016, o 16:43
Vo väčšine reštaurácii už dnes nájdete v košíku s pečivom aj grahamové rožky či chlieb z grahamovej múky. Hosťom, ktorí sa chcú stravovať zdravo, treba vyjsť v ústrety. Čo vlastne konzumujú? Jana Janků9. okt 2015, o 13:09
Je to plodina rôznych podôb. Okrem cukru vyrábaného z cukrovej repy má v gastronómii svoje miesto najmä červená. Súčasní moderní kuchári však vedia vykúzliť skvelé mňamky aj z iných druhov. Jana Janků19. aug 2015, o 10:14
Najnovším hitom medzi bio nápojmi, ktorým odborníci prisudzujú mimoriadne liečivé účinky na ľudský organizmus, sú šťavy z arónie. Predajcovia ich ponúkali aj na nedávnych Farmárskych trhoch v Bratislave. Eva Nová21. jún 2013, o 16:42
Čudná už na vzhľad, nevábna, ufúľaná. Bez lákavej vône a farby. A predsa si aj takúto zeleninu cenia šéfkuchári nad zlato. Dokonca čím škaredší vzhľad a bizarnejšíe tvary, tým lepšie využitie v kuchyni. Soňa Hudecová-Podhorná24. máj 2013, o 15:50
Ak na svete existuje nejaká rastlina od Pánaboha, je to celkom iste fazuľa, hovorí ľudová múdrosť zo zbierky Adolfa Petra Zátureckého. Súhlasia s ním hádam na celom svete. Eva Nová8. feb 2013, o 10:40
Slovo orech pripomína dobrodružný príbeh a za jeho spoznaním by sme mohli prejsť celý svet. Existuje veľa druhov orechov a väčšina sa stala súčasťou sladkých i slaných jedál. Soňa Hudecová-Podhorná4. feb 2013, o 11:11
Koniec leta i jeseň sú obdobím najkrajšieho koncertu farieb v prírode. Aj v reštaurácii si však môžeme na tanier namiešať takú paletu farieb, ktorá poteší nielen naše oči, ale aj vnútro. Pritom to bude prínos pre… Jaromír Novota3. sep 2012, o 9:30
Asi by ste sa čudovali, keby ste videli v televízii reklamu na fazuľu či šošovicu. Alebo by vám ktosi v meste podal do ruky letáčik, na ktorom by boli vypísané pozitívne účinky cíceru pre zdravie. Pritom na rozdiel… Jaromír Novota15. máj 2012, o 12:00
Studeným dymom vyúdené konské klobásy, diviačia saláma, bravčová paštéta od suseda alebo na vzduchu sušená medvedia šunka od majstra kuchára. Mňam. Doprajme si ich s chuťou, ale aj rozumom. Soňa Hudecová-Podhorná8. dec 2011, o 14:57
I keď pizza nepatrí k pôvodným slovenským jedlám, stihla sa tu udomácniť a teší sa veľkej obľube najmä medzi mládežou. V ponuke sú rôzne druhy, ale ani pri výbere nemusíme zabúdať na zásady zdravej výživy. Jaromír Novota5. dec 2011, o 11:17
Ešte nedávno bolo slovo tofu pre niektorých len akousi skomoleninou slova UFO. A možno aj očakávali, že sa tak ako ono na chvíľu objaví a potom zmizne. Ale tofu zostalo a objavili ho aj mnohé slovenské reštaurácie. Jaromír Novota26. okt 2011, o 8:28
Skryť Zatvoriť reklamu