SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Zaujímavosti

Ukážka z dieľne foodstylistky Moniky Kóňovej.

Ako sa robí jedlo do reklám? S lepidlom a saponátom k čerstvosti

Monika Kóňová sa živí ako foodstylistka. 18. jún 2020, o 18:31
Granátové jablko
Vo videu sme si vyskúšali triky na zjednodušenie. 16. júl 2019, o 16:45
Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.
Inzercia
9. apr 2018, o 12:02
Nostalgie, Spišská Nová Ves: Flambované srnčie stehno souse – vide s fazuľkou v slaninovom kabáte, smotanovou omáčkou zo smržov a bulgurom.
Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.
Inzercia
15. feb 2018, o 12:15
Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná… Jana Janků5. feb 2018, o 8:29
Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.
Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie. 2. nov 2017, o 11:02
Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou. 6. okt 2017, o 16:44
V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“
Inzercia
24. aug 2017, o 13:34
Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.
Inzercia
4. júl 2017, o 10:50
Mať divinu na jedálnom lístku patrí na Slovensku priam k povinnosti. Dôvodov je viacero. Predovšetkým sú jedlá z diviny súčasťou slovenskej stravovacej tradície, pretože naše lesy a lúky ešte stále poskytujú… Jana Janků30. mar 2017, o 15:14
Zimný festival jedla 2017 (ZFJ) sa konal na celom Slovensku pod sloganom Ochutnajte Slovensko. Sprístupnil širokej verejnosti tie najlepšie reštaurácie Slovenska a jedlá od TOP šéfkuchárov si mohli gurmáni za… 1. mar 2017, o 15:48
Hokej, javorové listy, medvede grizly. To sú tri veci, ktoré nám napadnú ako prvé pri zmienke severoamerickej krajiny - Kanady. A ak si pomyslíme na nejakú kanadskú sladkú maškrtu, tak to bude určite javorový sirup. 22. feb 2017, o 14:06
Po celom Slovensku môžete nájsť pamätníkov niekoľkých generácii, ktorí na ňu s láskou spomínajú. Veď v nej strávili nemalú časť svojich študentských čias. Nájdete ju presne oproti FTVŠ v Bratislave. Dnes už s priam… Jana Janků2. feb 2017, o 11:55
Bašta sa nachádza blízko Piešťan v malej dedinke Bašovce. Nie je celkom ľahké ju nájsť, no keď sem trafíte, budete očarení nielen chutným jedlom, ale aj krásnym prostredím. 21. dec 2016, o 15:58
Hustá krémová pena, výrazná tmavá farba a chuť po káve a čokoláde. Nie, nejde o nový druh kávy, ale o výnimočné pivo Master Stout. 16. dec 2016, o 14:29
Majstrovstvo a umenie slovenských vinárov potvrdzuje nová kolekcia značky Slovenské Vinice ručný zber, ktorú si môžete vychutnať vo vinárňach a reštauráciách. To najlepšie z najlepšieho - šesť vín výnimočnej… 27. sep 2016, o 16:20
Podľa nového prieskumu chce mladšia generácia reprezentovať, ženy sa snažia pripraviť perfektné jedlo. 10. aug 2016, o 9:00
Záhradka s bylinkami je sen každého dobrého kuchára. Ich farby, vôňa a najmä chuť dokážu jedlo pozdvihnúť na vyššiu úroveň. A tak keď už nie záhradku, aspoň pár kvetináčov na terase či v okne nájdete dnes v mnohých… Jana Janků27. júl 2016, o 14:18
Branislav Križan získala ocenenie Grand Prix
Niečo ako slovenských gastronomických Oskarov – Gurman Awards, rozdáva každoročne aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku. Tento krát na gala večere v bratislavskom hoteli Sheraton. Jana Janků14. jún 2016, o 15:30
Je jednou z prvých druhov zeleniny v roku. Používa sa tak v sladkej, ako aj slanej kuchyni. Pre svoju skvelú sladko-kyselkavú chuť v súčasnosti opäť prežíva renesanciu. Jana Janků1. jún 2016, o 17:06
Skryť Zatvoriť reklamu