SME
Nedeľa, 18. august, 2019 | Meniny má Elena, Helena

Gastronómia

Jogurtovo-jahodový pohár

Nepečené jahodové dezerty: poháre, torty, sorbet aj šalát

Dvanásť inšpirácií na sezónne dobroty.7. jún 2019, o 6:00

Inzercia

Pozývame vás ochutnať jedinečné menu, ktoré sa už nikdy nezopakuje

Rezervujte si Vaše miesto na 5-chodové degustačné menu ASALIA v reštaurácii Bocca Buona!13. máj 2019, o 12:30

Inzercia

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!24. apr 2019, o 13:33

Dvanásť receptov na lahodné koláče a dezerty s mascarpone

Upečte si krtkovu tortu aj ovocné rezy.5. apr 2019, o 8:30

Smotanovo-malinový zákusok
Inzercia

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.5. mar 2019, o 12:43

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.23. nov 2018, o 6:00

Čokoládová marlenka

Myslíte si, že viete variť cestoviny? Päť chýb, ktoré ľudia robia najčastejšie

Ako sa zlepšiť, vysvetľuje šéfkuchár.12. nov 2018, o 10:53

Špagety. Varíte ich správne?
Inzercia

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto…5. nov 2018, o 10:38

Inzercia

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.18. okt 2018, o 15:00

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je…8. okt 2018, o 15:45

DOBRÚ CHUŤ

Keď varí žena: Varte si sami. Na Instagrame sa vie pekne vynímať aj diskontný losos

Čo vlastne jedia chudobní ľudia?8. sep 2018, o 6:00

Jaroslav Žídek: Podávať jahody alebo špargľu vo februári je nezmysel

Šéfkuchár čaká, kým dozrejú mišpule.2. sep 2018, o 6:00

Jaroslav Žídek

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?17. júl 2018, o 14:42

Nádherné ovocné torty pre letnú oslavu aj lenivý víkend

Využite sezónne ovocie na krásne dobroty.6. júl 2018, o 10:12

Čokoládová smotanovo - malinová torta

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite,…12. jún 2018, o 13:54

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!7. jún 2018, o 16:11

Ilustračná fotografia
Inzercia

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor…18. máj 2018, o 9:57

Inzercia

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.14. máj 2018, o 13:00

Šéfkuchár Viliam Turčan
Inzercia

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.14. máj 2018, o 12:52

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.19. jan 2018, o 15:31