Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri…
restauracie.sme.sk
25. júl25. júl 2017, o 15:06
Potreba neustále plnej chladničky a dostatočných zásob vedie k bezhlavému vyhadzovaniu potravín. Problém je v nadmernom nakupovaní aj v zlom skladovaní.
4. máj4. máj 2016, o 6:00
Bez jedlých olejov sa dnes neobíde žiadna kuchyňa. Kým v prípade domácich je rozhodnutie na nás, v reštauráciách je to tajnička. Ak to priamo neuvedú na jedálnom lístku, alebo kuchár či čašník hostí neinformujú…Jana Janků
2. mar2. mar 2016, o 16:43
Vo väčšine reštaurácii už dnes nájdete v košíku s pečivom aj grahamové rožky či chlieb z grahamovej múky. Hosťom, ktorí sa chcú stravovať zdravo, treba vyjsť v ústrety. Čo vlastne konzumujú?Jana Janků
9. okt9. okt 2015, o 13:09
Je to plodina rôznych podôb. Okrem cukru vyrábaného z cukrovej repy má v gastronómii svoje miesto najmä červená. Súčasní moderní kuchári však vedia vykúzliť skvelé mňamky aj z iných druhov.Jana Janků
19. aug19. aug 2015, o 10:14
Najnovším hitom medzi bio nápojmi, ktorým odborníci prisudzujú mimoriadne liečivé účinky na ľudský organizmus, sú šťavy z arónie. Predajcovia ich ponúkali aj na nedávnych Farmárskych trhoch v Bratislave.Eva Nová
21. jún21. jún 2013, o 16:42
Čudná už na vzhľad, nevábna, ufúľaná. Bez lákavej vône a farby. A predsa si aj takúto zeleninu cenia šéfkuchári nad zlato. Dokonca čím škaredší vzhľad a bizarnejšíe tvary, tým lepšie využitie v kuchyni.Soňa Hudecová-Podhorná
24. máj24. máj 2013, o 15:50
Ak na svete existuje nejaká rastlina od Pánaboha, je to celkom iste fazuľa, hovorí ľudová múdrosť zo zbierky Adolfa Petra Zátureckého. Súhlasia s ním hádam na celom svete.Eva Nová
8. feb8. feb 2013, o 10:40
Slovo orech pripomína dobrodružný príbeh a za jeho spoznaním by sme mohli prejsť celý svet. Existuje veľa druhov orechov a väčšina sa stala súčasťou sladkých i slaných jedál.Soňa Hudecová-Podhorná
4. feb4. feb 2013, o 11:11
Koniec leta i jeseň sú obdobím najkrajšieho koncertu farieb v prírode. Aj v reštaurácii si však môžeme na tanier namiešať takú paletu farieb, ktorá poteší nielen naše oči, ale aj vnútro. Pritom to bude prínos pre…Jaromír Novota
3. sep3. sep 2012, o 9:30
Asi by ste sa čudovali, keby ste videli v televízii reklamu na fazuľu či šošovicu. Alebo by vám ktosi v meste podal do ruky letáčik, na ktorom by boli vypísané pozitívne účinky cíceru pre zdravie. Pritom na rozdiel…Jaromír Novota
15. máj15. máj 2012, o 12:00
Studeným dymom vyúdené konské klobásy, diviačia saláma, bravčová paštéta od suseda alebo na vzduchu sušená medvedia šunka od majstra kuchára. Mňam. Doprajme si ich s chuťou, ale aj rozumom.Soňa Hudecová-Podhorná
8. dec8. dec 2011, o 14:57
I keď pizza nepatrí k pôvodným slovenským jedlám, stihla sa tu udomácniť a teší sa veľkej obľube najmä medzi mládežou. V ponuke sú rôzne druhy, ale ani pri výbere nemusíme zabúdať na zásady zdravej výživy.Jaromír Novota
5. dec5. dec 2011, o 11:17
Ešte nedávno bolo slovo tofu pre niektorých len akousi skomoleninou slova UFO. A možno aj očakávali, že sa tak ako ono na chvíľu objaví a potom zmizne. Ale tofu zostalo a objavili ho aj mnohé slovenské reštaurácie.Jaromír Novota
26. okt26. okt 2011, o 8:28