SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Zdravá výživa

Reštaurácia v Taliansku nainštalovala medzi zákazníkov ochranné plexisklá.

Zdravé kaviarne a reštaurácie závisia aj od hostí. Ako znížiť riziko nákaz?

Rady, ako chrániť seba aj iných hostí. 29. máj 2020, o 18:34
Ilustračná fotografia.
Šťavy súvisia s obezitou a cukrovkou. 20. feb 2020, o 13:14
Pri ketodiéte sa vzdávate cukrov a ako hlavný zdroj energie slúži tuk.
Patrí medzi najnáročnejšie diéty. 8. jan 2020, o 16:29
Bylinné čaje môžu pôsobiť protizápalovo alebo povzbudiť imunitu.
Foto
Bylinné čaje, ktoré pomôžu imunite, uľavia tráveniu, alebo bránia menštruačným bolestiam. 31. okt 2017, o 12:30
Ilustračné foto.
Foto
Stravovanie v stoji prospieva iba pri refluxe. Inak má najmä nevýhody. 30. okt 2017, o 18:05
Silvia Horecká (49) má tridsaťročnú prax v gastronómii. So svojím blogom Terapia jedlom - prevencia pred civilizačnými ochoreniami správnym výberom potravín získala dvakrát titul Bloger roka. Študovala na univerzite v talianskom meste Siena.
O mýtoch v stravovaní hovorí lektorka zdravého varenia a autorka blogu Terapia jedlom SILVIA HORECKÁ. 13. okt 2017, o 18:06
Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri… 25. júl 2017, o 15:06
Potreba neustále plnej chladničky a dostatočných zásob vedie k bezhlavému vyhadzovaniu potravín. Problém je v nadmernom nakupovaní aj v zlom skladovaní. 4. máj 2016, o 6:00
Bez jedlých olejov sa dnes neobíde žiadna kuchyňa. Kým v prípade domácich je rozhodnutie na nás, v reštauráciách je to tajnička. Ak to priamo neuvedú na jedálnom lístku, alebo kuchár či čašník hostí neinformujú… Jana Janků2. mar 2016, o 16:43
Vo väčšine reštaurácii už dnes nájdete v košíku s pečivom aj grahamové rožky či chlieb z grahamovej múky. Hosťom, ktorí sa chcú stravovať zdravo, treba vyjsť v ústrety. Čo vlastne konzumujú? Jana Janků9. okt 2015, o 13:09
Je to plodina rôznych podôb. Okrem cukru vyrábaného z cukrovej repy má v gastronómii svoje miesto najmä červená. Súčasní moderní kuchári však vedia vykúzliť skvelé mňamky aj z iných druhov. Jana Janků19. aug 2015, o 10:14
Najnovším hitom medzi bio nápojmi, ktorým odborníci prisudzujú mimoriadne liečivé účinky na ľudský organizmus, sú šťavy z arónie. Predajcovia ich ponúkali aj na nedávnych Farmárskych trhoch v Bratislave. Eva Nová21. jún 2013, o 16:42
Čudná už na vzhľad, nevábna, ufúľaná. Bez lákavej vône a farby. A predsa si aj takúto zeleninu cenia šéfkuchári nad zlato. Dokonca čím škaredší vzhľad a bizarnejšíe tvary, tým lepšie využitie v kuchyni. Soňa Hudecová-Podhorná24. máj 2013, o 15:50
Ak na svete existuje nejaká rastlina od Pánaboha, je to celkom iste fazuľa, hovorí ľudová múdrosť zo zbierky Adolfa Petra Zátureckého. Súhlasia s ním hádam na celom svete. Eva Nová8. feb 2013, o 10:40
Slovo orech pripomína dobrodružný príbeh a za jeho spoznaním by sme mohli prejsť celý svet. Existuje veľa druhov orechov a väčšina sa stala súčasťou sladkých i slaných jedál. Soňa Hudecová-Podhorná4. feb 2013, o 11:11
Koniec leta i jeseň sú obdobím najkrajšieho koncertu farieb v prírode. Aj v reštaurácii si však môžeme na tanier namiešať takú paletu farieb, ktorá poteší nielen naše oči, ale aj vnútro. Pritom to bude prínos pre… Jaromír Novota3. sep 2012, o 9:30
Asi by ste sa čudovali, keby ste videli v televízii reklamu na fazuľu či šošovicu. Alebo by vám ktosi v meste podal do ruky letáčik, na ktorom by boli vypísané pozitívne účinky cíceru pre zdravie. Pritom na rozdiel… Jaromír Novota15. máj 2012, o 12:00
Studeným dymom vyúdené konské klobásy, diviačia saláma, bravčová paštéta od suseda alebo na vzduchu sušená medvedia šunka od majstra kuchára. Mňam. Doprajme si ich s chuťou, ale aj rozumom. Soňa Hudecová-Podhorná8. dec 2011, o 14:57
I keď pizza nepatrí k pôvodným slovenským jedlám, stihla sa tu udomácniť a teší sa veľkej obľube najmä medzi mládežou. V ponuke sú rôzne druhy, ale ani pri výbere nemusíme zabúdať na zásady zdravej výživy. Jaromír Novota5. dec 2011, o 11:17
Ešte nedávno bolo slovo tofu pre niektorých len akousi skomoleninou slova UFO. A možno aj očakávali, že sa tak ako ono na chvíľu objaví a potom zmizne. Ale tofu zostalo a objavili ho aj mnohé slovenské reštaurácie. Jaromír Novota26. okt 2011, o 8:28

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 545
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 341
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 627
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 203
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 027
SkryťZatvoriť reklamu