SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Zo sveta

V ponuke reštaurácie Field sú aj "Šneci, dýně, morek a  křížaly."

Nákaza nehrozí. Vo Švédsku otvárajú reštauráciu pre jedného

Stolovať sa bude na lúke. ČTK9. máj 2020, o 15:03
Otvorená je len pár dní. Nájdete ju v areáli budapeštianskeho hradu a je súčasťou siete talianskych reštaurácií svetoznámeho šéfkuchára bez čapice Jamieho Olivera. Ak sa tam však budete chcieť vybrať, musíte byť… Jana Janků29. jún 2016, o 15:34
Pôvodne sa tapas podávali najmä v prístavných krčmách k vínu a iným nápojom. Aby sa námorníci tak rýchlo neopili. Dnes sú jedným zo symbolov španielskej kuchyne, ale doputovali aj na Slovensko. Jana Janků22. sep 2015, o 16:05
Opäť to bola veľká sláva. V prípade reštaurácie Celler de Can Roca z Girony už druhýkrát. V prestížnej súťaži, ktorú každoročne vyhlasuje britský časopis Restaurant Magazine, totiž zvíťazila tohto roku i predvlani. Jana Janků17. jún 2015, o 13:15
Modré jazero obklopené horami s kostolíkom na ostrove uprostred. A nad ním sa vypína romantický hrad. Mestečko Bled je turistami najnavštevovanejším miestom v Slovinsku. Pomáha im pri tom aj zákusok kremšnita. Jana Janků13. aug 2014, o 15:24
Obrovské porcie jedál, tupláky piva, víno, šnaps a na záver ešte niečo sladké. Nemci si vedia jedlo užívať. Svedčia o tom nielen festivaly piva, ale každoročne aj januárová výstava Grüne Woche v Berlíne. Tohto roku… Jana Janku3. feb 2014, o 14:13
Vyzerajú zväčša dokonale. Ako ozajstné jedlo, ktoré práve vypustil šéfkuchár z rúk. Ide však o atrapy z plastu. Uvidíte ich vo výklade vari každej japonskej reštaurácie a slúžia ako lákadlo pre okoloidúcich. Jana Janku3. dec 2013, o 15:58
Jeseň sa v mnohých špičkových reštauráciách spája so špecialitami z hľuzoviek. Je to čas ich zberu a čerstvé sú najlepšie. Ich milovníci však často netušia, že pochádzajú aj z chorvátskych lesov. Darina Gyurkovicsová22. nov 2013, o 18:17
Jesť kaviár polievkovou lyžicou považujú niektorí za znak luxusu. Boli časy, kedy si to mohli dopriať aj bežní Poliaci a nemuseli preň chodiť ďaleko – ponúkali im to vody tamojších riek a Baltického mora. Jana Janku23. okt 2013, o 14:58
Vo väčšine slovenských vinárskych oblasti sa oberačky zväčša skončili a sudoch už zreje mladé víno. V Tokajskej oblasti najdôležitejší zber ešte len vrcholí. Na rad prišli hrozienka – cibéby, ktoré robia klasický… Jana Janku16. okt 2013, o 13:18
Turecko navštívilo aj toto leto veľa Slovákov a mnohí sa tam ešte chystajú. Užiť ešte teplého mora, prejsť sa antickými i osmanskými pamiatkami, bazármi či zahrať si golf. A vychutnať si aj výbornú kuchyňu. Jana Janků6. sep 2013, o 13:43
Videli sme ho len cez mreže, uložené v sklenenej škatuli. Vyrobili ho v roku 1961 a zostala z neho jediná fľaša. Šumivé víno značky Berlucchi vyrobené klasickou, teda šampanskou metódou, patrí k najobľúbenejším v… Jana Janku28. aug 2013, o 15:37
Svetaskúsených gurmánov to už neprekvapí: namiesto papierového jedálneho či vínneho lístka im predloží čašník zapnutý tablet, ktorom si môžu do vôle ,,listovať”. Aj svet reštaurácii čoraz viac ovláda pokroková… Jana Janků7. aug 2013, o 16:28
Kuba je plná protikladov. Na jednej strane chudobná na komerčné výdobytky súčasnosti, na druhej bohatá na tradície a radosť zo života. K takýmto radostiam patrí aj posedenie v kaviarni či v reštaurácii. Eva Nová5. aug 2013, o 16:18
Zvláštna hlinená nádoba tažín zaujme vysokou kónickou pokrievkou. Vymysleli ju vraj Berberi, túlajúci sa púšťami Afriky. Dnes v nej pripravujú jedlá nielen marockí, západosaharskí či alžírski, ale aj špičkoví… Jana Janků24. júl 2013, o 10:07
Oliva sa pestuje už sedemtisíc rokov. Ako prvé spoznali chuť olivového oleja národy Perzie, severnej Afriky a Palestíny. Netušili, že na začiatku 21. storočia sa stane predmetom celoeurópskych sporov. Soňa Hudecová-Podhorná1. jún 2013, o 13:22
Rakúsky minister poľnohospodárstva Niki Berlakovich je labužník, kulinár a milovník epikurejského životného štýlu. Zaiste aj preto výrazne podporuje rozvoj regionálnych kulinárskych špecialít. Eva Nová5. apr 2013, o 16:22
Hádam niet v Európe a o USA ani nehovoriac, jediné väčšie mesto, v ktorom by nebola židovská alebo kosher reštaurácia. Žiaľ, v Bratislave židovská reštaurácia Chez David nedopadla najlepšie, a tak milovníci tejto… Eva Nová1. feb 2013, o 11:30
Celosvetová kríza núti aj reštaurácie i bary obracať sa v marketingu, aby nezostali stoličky prázdne. Svedčia o tom rôzne zaujímavé nápady inšpirované nedávnou históriou. Jana Janků14. jan 2013, o 10:15
Tradičná čínska kuchyňa má tisícročnú tradíciu. Ale nielen to je dôvod, prečo dobrý obed či večeru treba vychutnať práve v čínskej reštaurácii. Prežívanie pozitívnej atmosféry, ktorá pramení aj zo starých obyčají… Eva Nová9. nov 2012, o 11:33

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 591
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 178
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 646
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 207
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 873
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 035
SkryťZatvoriť reklamu