SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

(Zdroj: Fotolia.com)

Studená zeleninová polievka

Studené polievky môžete pripravovať nie len z čerstvej zeleniny, ktorú si kúpite či doma vypestujete, ale veľmi osviežujúce sú aj polievky s pridaním ovocia, napríklad z broskýň. Mäta pridá polievke to pravé osvieženie.

Prejsť na recept

Jahodový šalát s mozzarellou

Kombinácia horkej rukoly a sladučkých jahôd nemôže sklamať. Keď pridáte mozzarellu alebo vajíčko, ľahký obed či večera je na svete.

Prejsť na recept

Kurací šalát

Ak máte radšej mäso, ale nechce sa vám veľmi vymýšľať, vyskúšajte ho jednoducho pripraviť s čerstvým šalátom a celozrnnou bagetkou.

Skryť Vypnúť reklamu

Prejsť na recept

Banánovo-špenátové smoothie s avokádom

Tento nápoj vám dodá energiu počas dňa a taktiež si aj dobre a zdravo zamlsáte. Akvám špenát až tak nechutí, môžete ho vymeniť za inú listovú zeleninu.

Prejsť na recept

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.
Autorská strana Petra Šabatu

Keď v Česku umierajú mŕtvi (píše Petr Šabata)

Popis jedného smutného slovensko-českého koronavírusového zápasu.

Ilustračné foto.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík