SME

Objavte čaro okamžiku pri japonskom čaji v SUSHIHANIL

„Radšej tri dni bez soli ako jediný deň bez čaju.“

Čínski čajoví majstri ako prví spoznali pôvab i silu zelených čajových lístočkov, ktoré začali pripravovať ako skvostný nápoj pre cisára a jeho dvor. Z Číny sa tradícia pitia zeleného čaju dostala do Japonska, na čom mali zásluhu najmä budhistickí mnísi. Aj tu sa potvrdilo ich príslovie:

Radšej tri dni bez soli ako jediný deň bez čaju.“

V škatuľke čaju sa totiž nachádza veľká dávka poézie a jeho pravidelné pitie je nekonečne inšpiratívne. Stimulujúci účinok lahodného nápoja v sebe harmonizuje dve zdanlivo protikladné veci – bystré vedomie a uvoľnenie napätia. Tieto skvostné zážitky pri pití japonského čaju si môžete prísť vychutnať aj vy do reštaurácieSUSHIHANIL v Žiline .

Z ponuky japonských čajov vyberáme:

SENCHA – jeden z najrozšírenejších čajov v Japonsku. Jej bledozelená farba sa vyznačuje jemnou kvetinovou arómou, len v náznakoch horkastou chuťou, ktorá neskôr sladne na jazyku.

GYOKURO – najlepší lístkový čaj Japonska vyvážený harmonickou chuťou, je to cisár japonských zelených čajov. Je jemne trpký a pritom neobyčajne povzbudzujúci. Zvyšuje radosť a hladinu dobrej nálady.

BANCHA – tento čaj ma žlto-zelenú farbu a znamenitú chuť, kde pocítite tóny trávy a sladkastú dochuť na jazyku. Obsahuje veľké množstvo vápnika a železa a len jemné množstvo kofeínu, preto je tento čaj vhodný pre deti, staršie osoby a tehotné ženy.

Okrem japonských čajov sú v ponuke reštaurácie Sushihanil aj čaje z celého sveta – Huacha biely kráľ jazmínov (výborný druh čínskeho zeleného čaju s jazmínom), diamantový (vhodný pre vitalizáciu a imunitu), zelený čaj s vôňou sakury (japonskej čerešne), čaj tuaregov (s marockou mätou), aj výborné ovocné čaje – jahodienka (voňavý rooibos s kúskami jahôd a pravou vanilkou), poklad perzie (aktívny ovocný čaj so zázvorom, jabĺčkami a citrónom) a elixír krásnych žien (čaj plný vitamínov a života). Všetky čaje sa podávajú v tradičných japonský kanvičkác h.

Komerčné články

  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  2. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné?
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  4. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  5. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 392
  2. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 4 603
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 559
  4. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné? 3 249
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 2 916
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 796
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 356
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 742
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu