SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

(Zdroj: Bocca Buona)

Bocca Buona - Pizza, pasta e basta! Už ste vyskúšali špeciality tejto novej talianskej reštaurácie, ktorá sa nachádza priamo v centre Starého mesta, v priestoroch hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava? Ak áno, tak sme presvedčení, že ste boli s kvalitou jedla mimoriadne spokojní a ak ste tam ešte neboli, tak Vám túto reštauráciu vrelo odporúčame.

Prečo práve Bocca Buona?

Dôvod je jednoduchý. Garantujeme Vám, že takú pizzu ako v Bocca Buona nenájdete nikde inde v Bratislave. Sám šéfkuchár Daniel Hamrák tvrdí, že základnými ingeredienciami pre chutnú pizzu sú trpezlivosť a hravosť s cestom. Martin Záhumenský – šéf konzultant reštaurácie však dodáva, že k nim je nutné pripojiť aj kvalitné suroviny a najmä výberovú múku. Práve preto si Bocca Buona dováža múku priamo z mesta Piacenza, z mlyna Molino Dalla Giovanna, ktorý je unikátny svojim spôsobom čistenia pšenice. Procedúra „vodných kúpeľov“ zabezpečuje, že výsledná múka je výrazne čistejšia, jemnejšia a dokonca belšia ako pri štandardnom postupe čistenia vzduchom. Po vyčistení je pšenica zomletá a následuje proces „dozretia múky“, ktorý trvá 48 hodín. Práve vďaka tomu je výsledné cesto veľmi jemné, lahodné a ľahké na žalúdok. Samozrejme recept na toto cesto je prísne tajný, no šéfkuchár Daniel Vám predsa len o ňom porozpráva veľa zaujímavostí.

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšou podstatnou ingeredienciou pre kvalitnú pizzu je olivový olej. Práve preto je aj ten dovážaný od vybraných talianskych farmárov. Verte nám, je to rozhodne cítiť na jeho chuti a sýtosti. My sme si však všimli ešte jednu miestnu špecialitu. Tou je výber syrov určených na pizzu. Hlavnou perličkou, ktorou si nás Bocca Buona získala, bola možnosť vyskúšať pizzu so syrom Burrata. Poznáte ho? Burrata je čerstvý parený syr, ktorý môžme prirovnať k mozzarelle, ale je mäkkší v konzistencii. Ide o tradičnú špecialitu vyrábanú v meste Andria a v ďalších oblastiach regiónu Puglia s charakteristickou chuťou čerstvého mlieka, masla a smotany. Naozaj ho vrelo odporúčame. My sme sa dokonca rozhodli vytvoriť si vlastnú pizzu a vyskúšať kombináciu syru Burrata s pikantnou nduja klobáskou. Výsledkom sme boli viac než ohromení. Jediné, čo nás mrzí je, že sme nemohli vyskúšať všetky ingrediencie, ktoré Bocca Buona ponúka, ale na druhej strane, aspoň máme dôvod opäť navštíviť túto reštauráciu a rozmyslieť si, či si vyberieme klasickú pizzu z ponuky, alebo či si opäť zostavíme svoju.

SkryťVypnúť reklamu

Zažite atmosféru Dolce Vita!

My sme boli kulinárskym zážitkom z Bocca Buony nadšení a určite sa tam plánujeme ešte vrátiť. Radi vyskúšame aj ďalšie špeciality, ktoré ponúka táto reštaurácia. Aj keď je krédom reštaurácie Bocca Buona – Pizza, pasta e basta, tak z jedálneho lístka je zjavné, že ponúka ďaleko viac. Preto, ak chcete zažiť malý kúsok Talianska priamo v srdci Starého mesta Bratislavy, tak reštaurácia Bocca Buona je tým správnym miestom.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 612
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 045
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 654
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 210
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 876
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 036
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu