SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

(Zdroj: Bocca Buona)

Bocca Buona - Pizza, pasta e basta! Už ste vyskúšali špeciality tejto novej talianskej reštaurácie, ktorá sa nachádza priamo v centre Starého mesta, v priestoroch hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava? Ak áno, tak sme presvedčení, že ste boli s kvalitou jedla mimoriadne spokojní a ak ste tam ešte neboli, tak Vám túto reštauráciu vrelo odporúčame.

Prečo práve Bocca Buona?

Dôvod je jednoduchý. Garantujeme Vám, že takú pizzu ako v Bocca Buona nenájdete nikde inde v Bratislave. Sám šéfkuchár Daniel Hamrák tvrdí, že základnými ingeredienciami pre chutnú pizzu sú trpezlivosť a hravosť s cestom. Martin Záhumenský – šéf konzultant reštaurácie však dodáva, že k nim je nutné pripojiť aj kvalitné suroviny a najmä výberovú múku. Práve preto si Bocca Buona dováža múku priamo z mesta Piacenza, z mlyna Molino Dalla Giovanna, ktorý je unikátny svojim spôsobom čistenia pšenice. Procedúra „vodných kúpeľov“ zabezpečuje, že výsledná múka je výrazne čistejšia, jemnejšia a dokonca belšia ako pri štandardnom postupe čistenia vzduchom. Po vyčistení je pšenica zomletá a následuje proces „dozretia múky“, ktorý trvá 48 hodín. Práve vďaka tomu je výsledné cesto veľmi jemné, lahodné a ľahké na žalúdok. Samozrejme recept na toto cesto je prísne tajný, no šéfkuchár Daniel Vám predsa len o ňom porozpráva veľa zaujímavostí.

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšou podstatnou ingeredienciou pre kvalitnú pizzu je olivový olej. Práve preto je aj ten dovážaný od vybraných talianskych farmárov. Verte nám, je to rozhodne cítiť na jeho chuti a sýtosti. My sme si však všimli ešte jednu miestnu špecialitu. Tou je výber syrov určených na pizzu. Hlavnou perličkou, ktorou si nás Bocca Buona získala, bola možnosť vyskúšať pizzu so syrom Burrata. Poznáte ho? Burrata je čerstvý parený syr, ktorý môžme prirovnať k mozzarelle, ale je mäkkší v konzistencii. Ide o tradičnú špecialitu vyrábanú v meste Andria a v ďalších oblastiach regiónu Puglia s charakteristickou chuťou čerstvého mlieka, masla a smotany. Naozaj ho vrelo odporúčame. My sme sa dokonca rozhodli vytvoriť si vlastnú pizzu a vyskúšať kombináciu syru Burrata s pikantnou nduja klobáskou. Výsledkom sme boli viac než ohromení. Jediné, čo nás mrzí je, že sme nemohli vyskúšať všetky ingrediencie, ktoré Bocca Buona ponúka, ale na druhej strane, aspoň máme dôvod opäť navštíviť túto reštauráciu a rozmyslieť si, či si vyberieme klasickú pizzu z ponuky, alebo či si opäť zostavíme svoju.

SkryťVypnúť reklamu

Zažite atmosféru Dolce Vita!

My sme boli kulinárskym zážitkom z Bocca Buony nadšení a určite sa tam plánujeme ešte vrátiť. Radi vyskúšame aj ďalšie špeciality, ktoré ponúka táto reštaurácia. Aj keď je krédom reštaurácie Bocca Buona – Pizza, pasta e basta, tak z jedálneho lístka je zjavné, že ponúka ďaleko viac. Preto, ak chcete zažiť malý kúsok Talianska priamo v srdci Starého mesta Bratislavy, tak reštaurácia Bocca Buona je tým správnym miestom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


5 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


9 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


2 h

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu