SME
Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

(Zdroj: Bocca Buona)

Bocca Buona - Pizza, pasta e basta! Už ste vyskúšali špeciality tejto novej talianskej reštaurácie, ktorá sa nachádza priamo v centre Starého mesta, v priestoroch hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava? Ak áno, tak sme presvedčení, že ste boli s kvalitou jedla mimoriadne spokojní a ak ste tam ešte neboli, tak Vám túto reštauráciu vrelo odporúčame.

Prečo práve Bocca Buona?

Dôvod je jednoduchý. Garantujeme Vám, že takú pizzu ako v Bocca Buona nenájdete nikde inde v Bratislave. Sám šéfkuchár Daniel Hamrák tvrdí, že základnými ingeredienciami pre chutnú pizzu sú trpezlivosť a hravosť s cestom. Martin Záhumenský – šéf konzultant reštaurácie však dodáva, že k nim je nutné pripojiť aj kvalitné suroviny a najmä výberovú múku. Práve preto si Bocca Buona dováža múku priamo z mesta Piacenza, z mlyna Molino Dalla Giovanna, ktorý je unikátny svojim spôsobom čistenia pšenice. Procedúra „vodných kúpeľov“ zabezpečuje, že výsledná múka je výrazne čistejšia, jemnejšia a dokonca belšia ako pri štandardnom postupe čistenia vzduchom. Po vyčistení je pšenica zomletá a následuje proces „dozretia múky“, ktorý trvá 48 hodín. Práve vďaka tomu je výsledné cesto veľmi jemné, lahodné a ľahké na žalúdok. Samozrejme recept na toto cesto je prísne tajný, no šéfkuchár Daniel Vám predsa len o ňom porozpráva veľa zaujímavostí.

Skryť Vypnúť reklamu

Ďalšou podstatnou ingeredienciou pre kvalitnú pizzu je olivový olej. Práve preto je aj ten dovážaný od vybraných talianskych farmárov. Verte nám, je to rozhodne cítiť na jeho chuti a sýtosti. My sme si však všimli ešte jednu miestnu špecialitu. Tou je výber syrov určených na pizzu. Hlavnou perličkou, ktorou si nás Bocca Buona získala, bola možnosť vyskúšať pizzu so syrom Burrata. Poznáte ho? Burrata je čerstvý parený syr, ktorý môžme prirovnať k mozzarelle, ale je mäkkší v konzistencii. Ide o tradičnú špecialitu vyrábanú v meste Andria a v ďalších oblastiach regiónu Puglia s charakteristickou chuťou čerstvého mlieka, masla a smotany. Naozaj ho vrelo odporúčame. My sme sa dokonca rozhodli vytvoriť si vlastnú pizzu a vyskúšať kombináciu syru Burrata s pikantnou nduja klobáskou. Výsledkom sme boli viac než ohromení. Jediné, čo nás mrzí je, že sme nemohli vyskúšať všetky ingrediencie, ktoré Bocca Buona ponúka, ale na druhej strane, aspoň máme dôvod opäť navštíviť túto reštauráciu a rozmyslieť si, či si vyberieme klasickú pizzu z ponuky, alebo či si opäť zostavíme svoju.

Skryť Vypnúť reklamu

Zažite atmosféru Dolce Vita!

My sme boli kulinárskym zážitkom z Bocca Buony nadšení a určite sa tam plánujeme ešte vrátiť. Radi vyskúšame aj ďalšie špeciality, ktoré ponúka táto reštaurácia. Aj keď je krédom reštaurácie Bocca Buona – Pizza, pasta e basta, tak z jedálneho lístka je zjavné, že ponúka ďaleko viac. Preto, ak chcete zažiť malý kúsok Talianska priamo v srdci Starého mesta Bratislavy, tak reštaurácia Bocca Buona je tým správnym miestom.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Žilinská nemocnica varuje pred režimom vojnovej medicíny

Bojnická nemocnica už nevie vyčleniť ďalšie lôžka pre pacientov s Covidom

Väčšina nemocníc má dostatok lôžok. Avšak hlavne tým na severe Slovenska začínajú akútne chýbať zdravotníci.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sú ľudia už týždeň v uliciach, zúri tam kultúrna vojna

Do protestov sa zapájajú desaťtisíce ľudí.

Podcast Dobré Ráno.

Fico žije v atmosfére strachu, jeho ľudia končia v putách

Šéf Smeru sa zastal viacerých zadržaných.

Predseda Smeru Robert Fico.
Komentár šéfredaktorky Beaty Balogovej

Trump patrí do múzea

Trump bol nesmiernou inšpiráciou pre všetkých populistov, ale aj autokratov.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík