SME

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

(Zdroj: Bocca Buona)

Bocca Buona - Pizza, pasta e basta! Už ste vyskúšali špeciality tejto novej talianskej reštaurácie, ktorá sa nachádza priamo v centre Starého mesta, v priestoroch hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava? Ak áno, tak sme presvedčení, že ste boli s kvalitou jedla mimoriadne spokojní a ak ste tam ešte neboli, tak Vám túto reštauráciu vrelo odporúčame.

Prečo práve Bocca Buona?

Dôvod je jednoduchý. Garantujeme Vám, že takú pizzu ako v Bocca Buona nenájdete nikde inde v Bratislave. Sám šéfkuchár Daniel Hamrák tvrdí, že základnými ingeredienciami pre chutnú pizzu sú trpezlivosť a hravosť s cestom. Martin Záhumenský – šéf konzultant reštaurácie však dodáva, že k nim je nutné pripojiť aj kvalitné suroviny a najmä výberovú múku. Práve preto si Bocca Buona dováža múku priamo z mesta Piacenza, z mlyna Molino Dalla Giovanna, ktorý je unikátny svojim spôsobom čistenia pšenice. Procedúra „vodných kúpeľov“ zabezpečuje, že výsledná múka je výrazne čistejšia, jemnejšia a dokonca belšia ako pri štandardnom postupe čistenia vzduchom. Po vyčistení je pšenica zomletá a následuje proces „dozretia múky“, ktorý trvá 48 hodín. Práve vďaka tomu je výsledné cesto veľmi jemné, lahodné a ľahké na žalúdok. Samozrejme recept na toto cesto je prísne tajný, no šéfkuchár Daniel Vám predsa len o ňom porozpráva veľa zaujímavostí.

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšou podstatnou ingeredienciou pre kvalitnú pizzu je olivový olej. Práve preto je aj ten dovážaný od vybraných talianskych farmárov. Verte nám, je to rozhodne cítiť na jeho chuti a sýtosti. My sme si však všimli ešte jednu miestnu špecialitu. Tou je výber syrov určených na pizzu. Hlavnou perličkou, ktorou si nás Bocca Buona získala, bola možnosť vyskúšať pizzu so syrom Burrata. Poznáte ho? Burrata je čerstvý parený syr, ktorý môžme prirovnať k mozzarelle, ale je mäkkší v konzistencii. Ide o tradičnú špecialitu vyrábanú v meste Andria a v ďalších oblastiach regiónu Puglia s charakteristickou chuťou čerstvého mlieka, masla a smotany. Naozaj ho vrelo odporúčame. My sme sa dokonca rozhodli vytvoriť si vlastnú pizzu a vyskúšať kombináciu syru Burrata s pikantnou nduja klobáskou. Výsledkom sme boli viac než ohromení. Jediné, čo nás mrzí je, že sme nemohli vyskúšať všetky ingrediencie, ktoré Bocca Buona ponúka, ale na druhej strane, aspoň máme dôvod opäť navštíviť túto reštauráciu a rozmyslieť si, či si vyberieme klasickú pizzu z ponuky, alebo či si opäť zostavíme svoju.

SkryťVypnúť reklamu

Zažite atmosféru Dolce Vita!

My sme boli kulinárskym zážitkom z Bocca Buony nadšení a určite sa tam plánujeme ešte vrátiť. Radi vyskúšame aj ďalšie špeciality, ktoré ponúka táto reštaurácia. Aj keď je krédom reštaurácie Bocca Buona – Pizza, pasta e basta, tak z jedálneho lístka je zjavné, že ponúka ďaleko viac. Preto, ak chcete zažiť malý kúsok Talianska priamo v srdci Starého mesta Bratislavy, tak reštaurácia Bocca Buona je tým správnym miestom.

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné?
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  5. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 296
  2. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 5 695
  3. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 3 813
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 054
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 688
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 622
  7. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné? 2 006
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 1 754
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu