-
Vo Francúzsku je gastronómia veľmi populárna. Francúzske vydavateľstvá vydajú 2 nové kuchárske knihy každý:
Zdroj: pinterest.com
- deň
- tretí deň
- týždeň
- mesiac
-
Francúzsky toast, francúzske hranolčeky či croissant nie sú typické francúzske vynálezy. Croissant bol pôvodne vynájdený v ?
Zdroj: pixabay.com
- Taliansku
- Rakúsku
- Španielsku
- Portugalsku
-
Viete, v ktorom storočí bola vynájdená typická francúzska bageta?
Zdroj: pexels.com
- v 20. storočí
- v 19. storočí
- v 18. storočí
- v 17. storočí
-
Aký druh zeleniny vo Francúzsku stále nekúpite?
Zdroj: pexels.com
- koreňový petržlen
- cviklu
- kapustu
- červenú papriku
-
V celej krajine sa pri jedle pije kvalitné víno. Vinič sa pestuje vo všetkých krajoch s výnimkou:
Zdroj: pexels.com
- severu
- juhovýchodu
- východu
- západu
-
Francúzsko je krajina preslávená kvalitnými syrmi. Koľko druhov francúzskych syrov existuje?
Zdroj: pexels.com
- okolo 45
- okolo 83
- okolo 150
- okolo 365
-
Medzi tradičné francúzske polievky patrí aj takzvaná "Soupe ŕ l' Oigno". Viete o akú polievku sa jedná?
Zdroj: cuisineactuelle.fr
- zemiakovú
- mliečnu
- fazuľovú
- cibuľovú
-
Francúzsko je známe viacerými svojimi špecialitami, avšak za jednu z najznámejších sa považuje práve "Foie gras". Viete o akú delikatesu ide?
Zdroj: pexels.com
- karamelový dezert
- jeden z druhov syra
- predjedlo z plodov mora
- husacia alebo kačacia pečeň