Slovenské reštaurácie preverené jazýčkami hostí

Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia.

Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje.(Zdroj: restauracie.sk)

Rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov sa preto rozhodol zostavovať gastronomický portál SME – restauracie.sme.sk. A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť na slávnostnom večere v rámci konferencie TREND Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a somelierom týždenník TREND. Poskytol priestor aj našej súťaži a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme.

Medzi smotánkou

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má pravdaže ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ hovorí projektový manažér Roman Helt. „Sme pyšní na to, že vďaka nej sa medzi "smotánkou" , ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní TREND TOP, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné  reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu. Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov. Dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac hlasom ľudu.“

Ako sme vyberali?

Cieľom súťaže restauracie.sme.sk je nájsť najlepšie hodnotenia od tých najlepších hodnotiteľov. „Vyvinul som vzorec zhodnocujúci mnohé aspekty, ktoré vieme na internete spojiť. Ten spracoval všetkých 45 000 hodnotení od viac ako 12 000 hodnotiteľov,“ objasňuje systém R. Helt .

Gastronomický portál restauracie.sme.sk bude v súťaži pokračovať a bude sa snažiť dostať ju na vyššiu úroveň. Jej zdokonaľovanie by malo prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie a pomôcť aj samotným reštauráciám. 

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Premiér ukázal svojim novým spojencom, že opovrhuje ich názormi (píše Michal Havran)

Rovnako ako Fico, aj Rezník bude len ťažko presviedčať demokratickú verejnosť, že sa zmenil.

EKONOMIKA

Minúta po minúte: Odborári opäť rokujú s Volkswagenom

Vyjednávanie trvá už niekoľko hodín.

KOMENTÁRE

Prečo na štrajku vo Volkswagene záleží

Nie každé číslo vypadne z analýz, mnohé je vecou dohody.

DOMOV

Polícia si nahrala preberanie úplatku na Vysokej škole Sv. Alžbety

NAKA tiež obvinila šéfa daňovej kontroly.

Neprehliadnite tiež

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?

Rýchla večera: Kuracie rolky

Chutia dobre za každých okolností a sú skvelým jedlom aj na cesty.

Chilli Nové Zámky: Široký výber pizze a dobrá Plznička k tomu

Chcete experimentovať s pizzou a spoľahnúť sa na pivo? Toto je to miesto.