Slovenské reštaurácie preverené jazýčkami hostí

Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia.

Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje.(Zdroj: restauracie.sk)

Rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov sa preto rozhodol zostavovať gastronomický portál SME – restauracie.sme.sk. A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť na slávnostnom večere v rámci konferencie TREND Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a somelierom týždenník TREND. Poskytol priestor aj našej súťaži a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme.

Medzi smotánkou

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má pravdaže ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ hovorí projektový manažér Roman Helt. „Sme pyšní na to, že vďaka nej sa medzi "smotánkou" , ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní TREND TOP, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné  reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu. Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov. Dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac hlasom ľudu.“

Ako sme vyberali?

Cieľom súťaže restauracie.sme.sk je nájsť najlepšie hodnotenia od tých najlepších hodnotiteľov. „Vyvinul som vzorec zhodnocujúci mnohé aspekty, ktoré vieme na internete spojiť. Ten spracoval všetkých 45 000 hodnotení od viac ako 12 000 hodnotiteľov,“ objasňuje systém R. Helt .

Gastronomický portál restauracie.sme.sk bude v súťaži pokračovať a bude sa snažiť dostať ju na vyššiu úroveň. Jej zdokonaľovanie by malo prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie a pomôcť aj samotným reštauráciám. 

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a Orbánov migrant (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

DOMOV

Denník SME pripravuje špeciálne vydanie

Distribuovať sa bude na námestí SNP v Bratislave počas piatkového protestu.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.