SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

Slovenské reštaurácie preverené jazýčkami hostí

Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia.

Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje.Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje. (Zdroj: restauracie.sk)

Rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov sa preto rozhodol zostavovať gastronomický portál SME – restauracie.sme.sk. A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť na slávnostnom večere v rámci konferencie TREND Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a somelierom týždenník TREND. Poskytol priestor aj našej súťaži a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme.

SkryťVypnúť reklamu

Medzi smotánkou

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má pravdaže ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ hovorí projektový manažér Roman Helt. „Sme pyšní na to, že vďaka nej sa medzi "smotánkou" , ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní TREND TOP, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné  reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu. Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov. Dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac hlasom ľudu.“

Ako sme vyberali?

Cieľom súťaže restauracie.sme.sk je nájsť najlepšie hodnotenia od tých najlepších hodnotiteľov. „Vyvinul som vzorec zhodnocujúci mnohé aspekty, ktoré vieme na internete spojiť. Ten spracoval všetkých 45 000 hodnotení od viac ako 12 000 hodnotiteľov,“ objasňuje systém R. Helt .

SkryťVypnúť reklamu

Gastronomický portál restauracie.sme.sk bude v súťaži pokračovať a bude sa snažiť dostať ju na vyššiu úroveň. Jej zdokonaľovanie by malo prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie a pomôcť aj samotným reštauráciám. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu