SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Slovenské reštaurácie preverené jazýčkami hostí

Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia.

Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje.Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje. (Zdroj: restauracie.sk)

Rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov sa preto rozhodol zostavovať gastronomický portál SME – restauracie.sme.sk. A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť na slávnostnom večere v rámci konferencie TREND Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a somelierom týždenník TREND. Poskytol priestor aj našej súťaži a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzi smotánkou

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má pravdaže ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ hovorí projektový manažér Roman Helt. „Sme pyšní na to, že vďaka nej sa medzi "smotánkou" , ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní TREND TOP, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné  reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu. Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov. Dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac hlasom ľudu.“

Ako sme vyberali?

Cieľom súťaže restauracie.sme.sk je nájsť najlepšie hodnotenia od tých najlepších hodnotiteľov. „Vyvinul som vzorec zhodnocujúci mnohé aspekty, ktoré vieme na internete spojiť. Ten spracoval všetkých 45 000 hodnotení od viac ako 12 000 hodnotiteľov,“ objasňuje systém R. Helt .

Skryť Vypnúť reklamu

Gastronomický portál restauracie.sme.sk bude v súťaži pokračovať a bude sa snažiť dostať ju na vyššiu úroveň. Jej zdokonaľovanie by malo prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie a pomôcť aj samotným reštauráciám. 

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Etalóny zodpovednosti

Najnezodpovednejší živel, aký sa v slovenskej politike za 10 rokov zjavil miluje slovo zodpovednosť.

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík