Slovenské reštaurácie preverené jazýčkami hostí

Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia.

Výhercovia sútaže SME reštaurácia roka za jednotlivé kraje.(Zdroj: restauracie.sk)

Rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov sa preto rozhodol zostavovať gastronomický portál SME – restauracie.sme.sk. A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť na slávnostnom večere v rámci konferencie TREND Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a somelierom týždenník TREND. Poskytol priestor aj našej súťaži a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme.

Medzi smotánkou

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má pravdaže ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ hovorí projektový manažér Roman Helt. „Sme pyšní na to, že vďaka nej sa medzi "smotánkou" , ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní TREND TOP, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné  reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu. Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov. Dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac hlasom ľudu.“

Ako sme vyberali?

Cieľom súťaže restauracie.sme.sk je nájsť najlepšie hodnotenia od tých najlepších hodnotiteľov. „Vyvinul som vzorec zhodnocujúci mnohé aspekty, ktoré vieme na internete spojiť. Ten spracoval všetkých 45 000 hodnotení od viac ako 12 000 hodnotiteľov,“ objasňuje systém R. Helt .

Gastronomický portál restauracie.sme.sk bude v súťaži pokračovať a bude sa snažiť dostať ju na vyššiu úroveň. Jej zdokonaľovanie by malo prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie a pomôcť aj samotným reštauráciám. 


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Prieskum Focusu: Smer mierne klesá, vládu by skladal ťažko

Ak by boli voľby tento mesiac, v parlamente by bolo osem strán.

DOMOV

Štúdia spochybňuje liek na cukrovku dovezený z Kuby

Najdôležitejšími výhradami sú nevýrazná účinnosť a otázna bezpečnosť.

KOMENTÁRE

Z islamu sa stala kolektívna neuróza (píše Michal Havran)

Ten nešťastný islam domotal Slováčikov.

SVET

Prečo vo Švédsku vidia krach multikulturalizmu

Švédsko priznáva problémy so začlenením utečencov.

Neprehliadnite tiež

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop