Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

(Zdroj: pixabay.com)
Načítávam...
  1. Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
    2. aby získali krajšiu farbu
    3. aby sa eliminoval toxický solanín
    4. aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
  2. Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. repkový olej
    2. slnečnicový olej
    3. olivový olej
    4. tekvicový olej
  3. Basmati je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. druh ryže
    2. druh koreniny
    3. druh cestovín
    4. druh pečiva
  4. Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
    2. jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
    3. stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
    4. veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
  5. Viete, ako v prírode rastie bobkový list?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. na jaseni
    2. na imele
    3. na koriandre
    4. na vavríne
  6. Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. vidličku
    2. čajovú lyžičku
    3. polievkovú lyžicu
    4. dezertnú vidličku
  7. Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. ľahký dezert
    2. mäsový pokrm
    3. príloha z obilnej krupice
    4. celozrnné pečivo
  8. Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. horký likér
    2. studená španielska polievka
    3. smotanová zmrzlina
    4. plnená zeleninová taštička
  9. Čo je to kardamón?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. tropické ovocie
    2. korenie
    3. zelenina
    4. obilnina
  10. Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. zeleninovú
    2. smotanovú
    3. pikantnú
    4. syrovú
  11. Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. 5-7 minút
    2. 7-9 minút
    3. 9-11 minút
    4. 12-14 minút
  12. Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. kukurica
    2. jablko
    3. pšenica
    4. med
Vyhodnotiť

Téma: Kvízy z Fičí


Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.