SME
Piatok, 26. apríl , 2019

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

(Zdroj: pixabay.com)
Načítávam...
  1. Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
    2. aby získali krajšiu farbu
    3. aby sa eliminoval toxický solanín
    4. aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
  2. Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. repkový olej
    2. slnečnicový olej
    3. olivový olej
    4. tekvicový olej
  3. Basmati je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. druh ryže
    2. druh koreniny
    3. druh cestovín
    4. druh pečiva
  4. Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
    2. jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
    3. stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
    4. veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
  5. Viete, ako v prírode rastie bobkový list?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. na jaseni
    2. na imele
    3. na koriandre
    4. na vavríne
  6. Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. vidličku
    2. čajovú lyžičku
    3. polievkovú lyžicu
    4. dezertnú vidličku
  7. Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. ľahký dezert
    2. mäsový pokrm
    3. príloha z obilnej krupice
    4. celozrnné pečivo
  8. Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. horký likér
    2. studená španielska polievka
    3. smotanová zmrzlina
    4. plnená zeleninová taštička
  9. Čo je to kardamón?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. tropické ovocie
    2. korenie
    3. zelenina
    4. obilnina
  10. Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. zeleninovú
    2. smotanovú
    3. pikantnú
    4. syrovú
  11. Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. 5-7 minút
    2. 7-9 minút
    3. 9-11 minút
    4. 12-14 minút
  12. Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. kukurica
    2. jablko
    3. pšenica
    4. med
Vyhodnotiť

Téma: Kvízy z Fičí


Hlavné správy zo Sme.sk

Milión dôchodcov na Slovensku: Bojujú o dôstojný život, dokedy sa dá

Vyše 7500 ľudí čaká na miesto v domove pre seniorov.

Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Okrem vychádzok k lekárovi ich naozaj nič nečaká?

Až po päťdesiatke si človek uvedomuje, že staroba je tŕnistý pojem.

Šéfredaktorka SME Beata Balogová.
Dobré ráno

Dobré ráno: Mafia, exsiskára a policajti sa spojili, aby sledovali novinárov

Sledovanie novinárov hovorí o rozpade právneho štátu.

Podcast Dobré Ráno
Režisér John Stevenson.

Neprehliadnite tiež

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

Smotanovo-malinový zákusok

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.