Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

(Zdroj: pixabay.com)
Načítávam...
  1. Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
    2. aby získali krajšiu farbu
    3. aby sa eliminoval toxický solanín
    4. aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
  2. Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. repkový olej
    2. slnečnicový olej
    3. olivový olej
    4. tekvicový olej
  3. Basmati je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. druh ryže
    2. druh koreniny
    3. druh cestovín
    4. druh pečiva
  4. Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
    2. jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
    3. stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
    4. veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
  5. Viete, ako v prírode rastie bobkový list?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. na jaseni
    2. na imele
    3. na koriandre
    4. na vavríne
  6. Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. vidličku
    2. čajovú lyžičku
    3. polievkovú lyžicu
    4. dezertnú vidličku
  7. Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. ľahký dezert
    2. mäsový pokrm
    3. príloha z obilnej krupice
    4. celozrnné pečivo
  8. Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. horký likér
    2. studená španielska polievka
    3. smotanová zmrzlina
    4. plnená zeleninová taštička
  9. Čo je to kardamón?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. tropické ovocie
    2. korenie
    3. zelenina
    4. obilnina
  10. Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. zeleninovú
    2. smotanovú
    3. pikantnú
    4. syrovú
  11. Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. 5-7 minút
    2. 7-9 minút
    3. 9-11 minút
    4. 12-14 minút
  12. Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. kukurica
    2. jablko
    3. pšenica
    4. med
Vyhodnotiť

Téma: Kvízy z Fičí


Hlavné správy zo Sme.sk

PREŠOV KORZÁR

Obvineného kanadského profesora sa zastávali aj matky dievčat (fotogaléria)

Mušinka: Tento prípad nie je detská pornografia.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.