SME
Streda, 22. január, 2020 | Meniny má Zora

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

(Zdroj: pixabay.com)
Načítávam...
  1. Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
    2. aby získali krajšiu farbu
    3. aby sa eliminoval toxický solanín
    4. aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
  2. Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. repkový olej
    2. slnečnicový olej
    3. olivový olej
    4. tekvicový olej
  3. Basmati je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. druh ryže
    2. druh koreniny
    3. druh cestovín
    4. druh pečiva
  4. Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
    2. jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
    3. stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
    4. veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
  5. Viete, ako v prírode rastie bobkový list?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. na jaseni
    2. na imele
    3. na koriandre
    4. na vavríne
  6. Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. vidličku
    2. čajovú lyžičku
    3. polievkovú lyžicu
    4. dezertnú vidličku
  7. Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. ľahký dezert
    2. mäsový pokrm
    3. príloha z obilnej krupice
    4. celozrnné pečivo
  8. Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. horký likér
    2. studená španielska polievka
    3. smotanová zmrzlina
    4. plnená zeleninová taštička
  9. Čo je to kardamón?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. tropické ovocie
    2. korenie
    3. zelenina
    4. obilnina
  10. Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. zeleninovú
    2. smotanovú
    3. pikantnú
    4. syrovú
  11. Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. 5-7 minút
    2. 7-9 minút
    3. 9-11 minút
    4. 12-14 minút
  12. Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. kukurica
    2. jablko
    3. pšenica
    4. med
Vyhodnotiť

Téma: Kvízy z Fičí


Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Bratislava baví Slovensko

Aj keby na vidieku nemali kalendár, vedeli by, že sa už zasa blížia voľby.

Dobré ráno

Dobré ráno: Záhadný vírus je nebezpečnejší, ako sme si mysleli

Nákaza sa posúva do ďalších krajín.

Podcast Dobré Ráno.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Smer sa oblúkom vracia k holým zadkom

Také politické prázdno naposledy ukázal v roku 2002.

Peter Tkačenko

Neprehliadnite tiež

Pri ketodiéte sa vzdávate cukrov a ako hlavný zdroj energie slúži tuk.

Ako cez Vianoce nepribrať? Radia odborníčky na stravovanie

Veľký manuál, ako pristupovať k jedlu.

Dezerty pre zaneprázdnených, ktoré pripravíte do pol hodiny

Potrebujete rýchly sladký výtvor? Tu sú tipy.

Jednoduché Raffaello guľky
Ľadová čokoláda