-
Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?
Zdroj: pixabay.com
- aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
- aby získali krajšiu farbu
- aby sa eliminoval toxický solanín
- aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
-
Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?
Zdroj: pixabay.com
- repkový olej
- slnečnicový olej
- olivový olej
- tekvicový olej
-
Basmati je:
Zdroj: pixabay.com
- druh ryže
- druh koreniny
- druh cestovín
- druh pečiva
-
Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:
Zdroj: pixabay.com
- minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
- jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
- stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
- veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
-
Viete, ako v prírode rastie bobkový list?
Zdroj: pixabay.com
- na jaseni
- na imele
- na koriandre
- na vavríne
-
Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?
Zdroj: pixabay.com
- vidličku
- čajovú lyžičku
- polievkovú lyžicu
- dezertnú vidličku
-
Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?
Zdroj: pixabay.com
- ľahký dezert
- mäsový pokrm
- príloha z obilnej krupice
- celozrnné pečivo
-
Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?
Zdroj: pexels.com
- horký likér
- studená španielska polievka
- smotanová zmrzlina
- plnená zeleninová taštička
-
Čo je to kardamón?
Zdroj: pexels.com
- tropické ovocie
- korenie
- zelenina
- obilnina
-
Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?
Zdroj: pixabay.com
- zeleninovú
- smotanovú
- pikantnú
- syrovú
-
Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?
Zdroj: pixabay.com
- 5-7 minút
- 7-9 minút
- 9-11 minút
- 12-14 minút
-
Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?
Zdroj: pixabay.com
- kukurica
- jablko
- pšenica
- med