SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

(Zdroj: pixabay.com)
Načítávam...
  1. Viete, prečo sa majú zemiaky variť s rascou?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. aby sa zemiaky rýchlejšie uvarili
    2. aby získali krajšiu farbu
    3. aby sa eliminoval toxický solanín
    4. aby sme ich mohli dlhšie skladovať v chladničke
  2. Aký olej je najlepšie používať pri dlhšom varení, vyprážaní alebo grilovaní, aby sa rýchlo neprepálil?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. repkový olej
    2. slnečnicový olej
    3. olivový olej
    4. tekvicový olej
  3. Basmati je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. druh ryže
    2. druh koreniny
    3. druh cestovín
    4. druh pečiva
  4. Keď chceme steak "medium rare" znamená to, že je:

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. minimálne prepečený, teplota stredu je 49 stupňov
    2. jemne prepečený, teplota stredu je 52 stupňov
    3. stredne prepečený, tepota stredu je 55 stupňov
    4. veľmi prepečený, teplota stredu je 71 stupňov
  5. Viete, ako v prírode rastie bobkový list?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. na jaseni
    2. na imele
    3. na koriandre
    4. na vavríne
  6. Aký príbor zvolíte, keď pred vás donesú "kulajdu"?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. vidličku
    2. čajovú lyžičku
    3. polievkovú lyžicu
    4. dezertnú vidličku
  7. Moderná a zdravá kuchyňa obsahuje aj takzvaný "kuskus". Viete, čo to je?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. ľahký dezert
    2. mäsový pokrm
    3. príloha z obilnej krupice
    4. celozrnné pečivo
  8. Čo sa ukrýva pod pojmom "gazpacho"?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. horký likér
    2. studená španielska polievka
    3. smotanová zmrzlina
    4. plnená zeleninová taštička
  9. Čo je to kardamón?

    Kvízová fotkaZdroj: pexels.com
    1. tropické ovocie
    2. korenie
    3. zelenina
    4. obilnina
  10. Keď si objednáte pizzu "Quatro formaggi", akú bude mať príchuť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. zeleninovú
    2. smotanovú
    3. pikantnú
    4. syrovú
  11. Ak máte chuť na perfektne uvarené vajíčko na tvrdo, koľko minút ho je potrebné variť?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. 5-7 minút
    2. 7-9 minút
    3. 9-11 minút
    4. 12-14 minút
  12. Aká je hlavná surovina na výrobu bourbonu?

    Kvízová fotkaZdroj: pixabay.com
    1. kukurica
    2. jablko
    3. pšenica
    4. med
Vyhodnotiť

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


5 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


8 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


1 h

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu