SME

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

(Zdroj: Caffe4U)

Pre kávičkárov je káva týmto všetkým a zároveň aj niečím viac. Túžba za poznaním všetkého, čo sa za jej prípravou skrýva, nás ženie stále vpred. A hoci sa výberovej káve úspešne venujeme už niekoľko rokov, stále nachádzame nové spôsoby, ako Vám priblížiť cestu zrnka čo najvernejšie.

Pražiareň v kaviarni

Pri začiatkoch „malej zašitej kaviarničky“ sa uvažovalo najmä o tom, ako prilákať ľudí, aby vstúpili do dvora mimo rušnej zóny a objavili tento priestor. Ako to však spraviť bez veľkých reklamných pútačov ukazujúcich na vchod do brány? Odpoveď znie: JEDNODUCHO. Prilákať ich vôňou praženej kávy!

SkryťVypnúť reklamu

Určite ste si to všimli na potulkách Obchodnou. Vieme, že rozvoniava naprieč celou ulicou a vždy hrdo hovoríme, že je to zámer. Nápad priniesť pražiace zariadenie priamo do prevádzky bol v tej dobe, pred treťou kávovou vlnou, niečo ako revolúcia. Navyše, od ostatných pražičiek na Slovensku sa táto líši aj tým, že celý proces môžeme vidieť na vlastné oči – ide totiž o tzv. elektrické fluidné pražiace zariadenie, ktoré kávu praží vháňaným horúcim vzduchom a tak vie dôkladne upražiť približne 1 kilogram zeleného zrna. Spolu s unikátnym, manuálnym espresso kávovarom mali priblížiť prípravu kávy čo najbližšie a najvernejšie priamo k zákazníkom.

Káva chutí! A čo ďalej?

Na to, aby sme sa vedeli odlíšiť od iných kaviarní, je potrebné stanoviť si priority. Pre nás sú to:

SkryťVypnúť reklamu
  • kvalita: vybrať si kvalitný zber a ukázať zákazníkom, že výberová káva nemusí stáť celý majetok, to je náš dlhodobý cieľ. I keď táto cesta, nie je zrovna najľahšia
  • človečina: tam to celé začína, tam to celé končí. Naša káva je s láskou pripravovaná ľuďmi pre ľudí. Baristi, ktorí pripravujú kávu každý deň a predávajú túto filozofiu ďalej, dennodenne dokazujú, že je to tá správna cesta.
  • tajná prísada: rovnako ako šéfkuchárove tajomstvo si pražiace receptúry necháme pre seba aj my. Prezradíme len toľko, že osobitý prístup a osobitosť kaviarne je to, na čom si necháme najviac záležať.

Posúvame svoje hranice každý jeden deň

Vďaka nesporne pozitívnej odozve štamgastov začala byť jedna prevádzka Caffe4U málo a naša klientela (a postupne aj my) začala čoraz viac bažiť po pestrejšej ponuke a prekvapivých novinkách. A tak sa zrodilo Kafíčko. Rozrástli sme sa o ďalšiu kaviareň a otvorili sa nám nové dvere možností. Chceli sme začať prinášať ľuďom niečo iné ako v pražiarni. Našou predstavou bolo vytvoriť útulne a pohodové prostredie tak, aby sa tam každý cítil dobre a našiel si svoje obľúbené miesto na sedenie. Či sa nám to podarilo, to musíte posúdiť sami.

SkryťVypnúť reklamu

Doobeda si môžete prísť vychutnať znamenitý filter, po práci na pohár vína a to rovno v dvoch Kafíčkach na Obchodnej alebo v Apollo BC II.

Aj napriek tomu, že majú Kafíčka mierne odlišnú, širšiu ponuku, stále sme to my – jedna veľká rodina. Tieto priestory je možné si aj prenajať, či už s cateringom alebo bez, doniesť si prácu a pripojiť sa na wifi, alebo len tak posedieť večer s kamošmi pri pive či vínku.

Kombináciou príjemnej atmosféry a ústretového prístupu spolu vytvárame miesto, kde si každý príde na svoje. Nájdite nás na Facebooku a Instagrame!

Káva

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné?
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  5. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 269
  2. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 5 887
  3. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 3 955
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 957
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 728
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 581
  7. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné? 1 807
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 1 768
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu