SME

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

(Zdroj: Caffe4U)

Pre kávičkárov je káva týmto všetkým a zároveň aj niečím viac. Túžba za poznaním všetkého, čo sa za jej prípravou skrýva, nás ženie stále vpred. A hoci sa výberovej káve úspešne venujeme už niekoľko rokov, stále nachádzame nové spôsoby, ako Vám priblížiť cestu zrnka čo najvernejšie.

Pražiareň v kaviarni

Pri začiatkoch „malej zašitej kaviarničky“ sa uvažovalo najmä o tom, ako prilákať ľudí, aby vstúpili do dvora mimo rušnej zóny a objavili tento priestor. Ako to však spraviť bez veľkých reklamných pútačov ukazujúcich na vchod do brány? Odpoveď znie: JEDNODUCHO. Prilákať ich vôňou praženej kávy!

SkryťVypnúť reklamu

Určite ste si to všimli na potulkách Obchodnou. Vieme, že rozvoniava naprieč celou ulicou a vždy hrdo hovoríme, že je to zámer. Nápad priniesť pražiace zariadenie priamo do prevádzky bol v tej dobe, pred treťou kávovou vlnou, niečo ako revolúcia. Navyše, od ostatných pražičiek na Slovensku sa táto líši aj tým, že celý proces môžeme vidieť na vlastné oči – ide totiž o tzv. elektrické fluidné pražiace zariadenie, ktoré kávu praží vháňaným horúcim vzduchom a tak vie dôkladne upražiť približne 1 kilogram zeleného zrna. Spolu s unikátnym, manuálnym espresso kávovarom mali priblížiť prípravu kávy čo najbližšie a najvernejšie priamo k zákazníkom.

Káva chutí! A čo ďalej?

Na to, aby sme sa vedeli odlíšiť od iných kaviarní, je potrebné stanoviť si priority. Pre nás sú to:

SkryťVypnúť reklamu
  • kvalita: vybrať si kvalitný zber a ukázať zákazníkom, že výberová káva nemusí stáť celý majetok, to je náš dlhodobý cieľ. I keď táto cesta, nie je zrovna najľahšia
  • človečina: tam to celé začína, tam to celé končí. Naša káva je s láskou pripravovaná ľuďmi pre ľudí. Baristi, ktorí pripravujú kávu každý deň a predávajú túto filozofiu ďalej, dennodenne dokazujú, že je to tá správna cesta.
  • tajná prísada: rovnako ako šéfkuchárove tajomstvo si pražiace receptúry necháme pre seba aj my. Prezradíme len toľko, že osobitý prístup a osobitosť kaviarne je to, na čom si necháme najviac záležať.

Posúvame svoje hranice každý jeden deň

Vďaka nesporne pozitívnej odozve štamgastov začala byť jedna prevádzka Caffe4U málo a naša klientela (a postupne aj my) začala čoraz viac bažiť po pestrejšej ponuke a prekvapivých novinkách. A tak sa zrodilo Kafíčko. Rozrástli sme sa o ďalšiu kaviareň a otvorili sa nám nové dvere možností. Chceli sme začať prinášať ľuďom niečo iné ako v pražiarni. Našou predstavou bolo vytvoriť útulne a pohodové prostredie tak, aby sa tam každý cítil dobre a našiel si svoje obľúbené miesto na sedenie. Či sa nám to podarilo, to musíte posúdiť sami.

SkryťVypnúť reklamu

Doobeda si môžete prísť vychutnať znamenitý filter, po práci na pohár vína a to rovno v dvoch Kafíčkach na Obchodnej alebo v Apollo BC II.

Aj napriek tomu, že majú Kafíčka mierne odlišnú, širšiu ponuku, stále sme to my – jedna veľká rodina. Tieto priestory je možné si aj prenajať, či už s cateringom alebo bez, doniesť si prácu a pripojiť sa na wifi, alebo len tak posedieť večer s kamošmi pri pive či vínku.

Kombináciou príjemnej atmosféry a ústretového prístupu spolu vytvárame miesto, kde si každý príde na svoje. Nájdite nás na Facebooku a Instagrame!

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 368
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 529
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 700
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 609
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 565
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 355
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu