SME

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

(Zdroj: Caffe4U)

Pre kávičkárov je káva týmto všetkým a zároveň aj niečím viac. Túžba za poznaním všetkého, čo sa za jej prípravou skrýva, nás ženie stále vpred. A hoci sa výberovej káve úspešne venujeme už niekoľko rokov, stále nachádzame nové spôsoby, ako Vám priblížiť cestu zrnka čo najvernejšie.

Pražiareň v kaviarni

Pri začiatkoch „malej zašitej kaviarničky“ sa uvažovalo najmä o tom, ako prilákať ľudí, aby vstúpili do dvora mimo rušnej zóny a objavili tento priestor. Ako to však spraviť bez veľkých reklamných pútačov ukazujúcich na vchod do brány? Odpoveď znie: JEDNODUCHO. Prilákať ich vôňou praženej kávy!

SkryťVypnúť reklamu

Určite ste si to všimli na potulkách Obchodnou. Vieme, že rozvoniava naprieč celou ulicou a vždy hrdo hovoríme, že je to zámer. Nápad priniesť pražiace zariadenie priamo do prevádzky bol v tej dobe, pred treťou kávovou vlnou, niečo ako revolúcia. Navyše, od ostatných pražičiek na Slovensku sa táto líši aj tým, že celý proces môžeme vidieť na vlastné oči – ide totiž o tzv. elektrické fluidné pražiace zariadenie, ktoré kávu praží vháňaným horúcim vzduchom a tak vie dôkladne upražiť približne 1 kilogram zeleného zrna. Spolu s unikátnym, manuálnym espresso kávovarom mali priblížiť prípravu kávy čo najbližšie a najvernejšie priamo k zákazníkom.

Káva chutí! A čo ďalej?

Na to, aby sme sa vedeli odlíšiť od iných kaviarní, je potrebné stanoviť si priority. Pre nás sú to:

SkryťVypnúť reklamu
  • kvalita: vybrať si kvalitný zber a ukázať zákazníkom, že výberová káva nemusí stáť celý majetok, to je náš dlhodobý cieľ. I keď táto cesta, nie je zrovna najľahšia
  • človečina: tam to celé začína, tam to celé končí. Naša káva je s láskou pripravovaná ľuďmi pre ľudí. Baristi, ktorí pripravujú kávu každý deň a predávajú túto filozofiu ďalej, dennodenne dokazujú, že je to tá správna cesta.
  • tajná prísada: rovnako ako šéfkuchárove tajomstvo si pražiace receptúry necháme pre seba aj my. Prezradíme len toľko, že osobitý prístup a osobitosť kaviarne je to, na čom si necháme najviac záležať.

Posúvame svoje hranice každý jeden deň

Vďaka nesporne pozitívnej odozve štamgastov začala byť jedna prevádzka Caffe4U málo a naša klientela (a postupne aj my) začala čoraz viac bažiť po pestrejšej ponuke a prekvapivých novinkách. A tak sa zrodilo Kafíčko. Rozrástli sme sa o ďalšiu kaviareň a otvorili sa nám nové dvere možností. Chceli sme začať prinášať ľuďom niečo iné ako v pražiarni. Našou predstavou bolo vytvoriť útulne a pohodové prostredie tak, aby sa tam každý cítil dobre a našiel si svoje obľúbené miesto na sedenie. Či sa nám to podarilo, to musíte posúdiť sami.

SkryťVypnúť reklamu

Doobeda si môžete prísť vychutnať znamenitý filter, po práci na pohár vína a to rovno v dvoch Kafíčkach na Obchodnej alebo v Apollo BC II.

Aj napriek tomu, že majú Kafíčka mierne odlišnú, širšiu ponuku, stále sme to my – jedna veľká rodina. Tieto priestory je možné si aj prenajať, či už s cateringom alebo bez, doniesť si prácu a pripojiť sa na wifi, alebo len tak posedieť večer s kamošmi pri pive či vínku.

Kombináciou príjemnej atmosféry a ústretového prístupu spolu vytvárame miesto, kde si každý príde na svoje. Nájdite nás na Facebooku a Instagrame!

Káva

Komerčné články

  1. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre. Chcú pravdu
  2. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  2. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  3. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  4. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  6. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  7. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  8. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 860
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 715
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 102
  4. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 3 013
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 476
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 266
  7. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 1 965
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 868
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu