Zaujímavosti

Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.2. nov 2017, o 11:02

Nebezpečný kofeín?

Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou.6. okt 2017, o 16:44

Inzercia

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“24. aug 2017, o 13:34

Inzercia

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.4. júl 2017, o 10:50

Divina sa radí medzi gurmánske stálice

Mať divinu na jedálnom lístku patrí na Slovensku priam k povinnosti. Dôvodov je viacero. Predovšetkým sú jedlá z diviny súčasťou slovenskej stravovacej tradície, pretože naše lesy a lúky ešte stále poskytujú…30. mar 2017, o 15:14

Takmer 7 000 ľudí „prechutnalo“ Slovensko na Zimnom festivale jedla

Zimný festival jedla 2017 (ZFJ) sa konal na celom Slovensku pod sloganom Ochutnajte Slovensko. Sprístupnil širokej verejnosti tie najlepšie reštaurácie Slovenska a jedlá od TOP šéfkuchárov si mohli gurmáni za…1. mar 2017, o 15:48

Javorový sirup - kanadské tekuté zlato

Hokej, javorové listy, medvede grizly. To sú tri veci, ktoré nám napadnú ako prvé pri zmienke severoamerickej krajiny - Kanady. A ak si pomyslíme na nejakú kanadskú sladkú maškrtu, tak to bude určite javorový sirup.22. feb 2017, o 14:06

Bratislavská Naše hospoda Machnáč: K Staropramenu sa najviac hodí domáca kuchyňa

Po celom Slovensku môžete nájsť pamätníkov niekoľkých generácii, ktorí na ňu s láskou spomínajú. Veď v nej strávili nemalú časť svojich študentských čias. Nájdete ju presne oproti FTVŠ v Bratislave. Dnes už s priam…2. feb 2017, o 11:55

Na čerstvú rybku určite sem: Rybárska bašta Bašovce

Bašta sa nachádza blízko Piešťan v malej dedinke Bašovce. Nie je celkom ľahké ju nájsť, no keď sem trafíte, budete očarení nielen chutným jedlom, ale aj krásnym prostredím.21. dec 2016, o 15:58

V decembri máte jedinečnú príležitosť ochutnať Master Stout

Hustá krémová pena, výrazná tmavá farba a chuť po káve a čokoláde. Nie, nejde o nový druh kávy, ale o výnimočné pivo Master Stout.16. dec 2016, o 14:29

Slovenské Vinice uvádzajú novú kolekciu slovenských vín "ručný zber"

Majstrovstvo a umenie slovenských vinárov potvrdzuje nová kolekcia značky Slovenské Vinice ručný zber, ktorú si môžete vychutnať vo vinárňach a reštauráciách. To najlepšie z najlepšieho - šesť vín výnimočnej…27. sep 2016, o 16:20

Slováci sú dobrí hostitelia, no návšteva pre nich znamená stres

Podľa nového prieskumu chce mladšia generácia reprezentovať, ženy sa snažia pripraviť perfektné jedlo.10. aug 2016, o 9:00

Bylinky rozkvitnú i rozvoňajú taniere

Záhradka s bylinkami je sen každého dobrého kuchára. Ich farby, vôňa a najmä chuť dokážu jedlo pozdvihnúť na vyššiu úroveň. A tak keď už nie záhradku, aspoň pár kvetináčov na terase či v okne nájdete dnes v mnohých…27. júl 2016, o 14:18

Tri vidličky sa opäť ušli bratislavskému Albrecht restaurantu

Niečo ako slovenských gastronomických Oskarov – Gurman Awards, rozdáva každoročne aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku. Tento krát na gala večere v bratislavskom hoteli Sheraton.14. jún 2016, o 15:30

Branislav Križan získala ocenenie Grand Prix

Rebarbora boduje vďaka svojej sladko-kyselkavej chuti

Je jednou z prvých druhov zeleniny v roku. Používa sa tak v sladkej, ako aj slanej kuchyni. Pre svoju skvelú sladko-kyselkavú chuť v súčasnosti opäť prežíva renesanciu.1. jún 2016, o 17:06

Talianskej polente svedčia aj slovenské taniere

Hoci pricestovala k nám z Talianska, aj slovenskí kuchári s ňou radi čarujú. Hodí sa ako príloha k rôznym druhom mäsa. Táto varená kaša sa totiž dá krásne tvarovať do rôznych podôb a jej chuť zvýrazniť rôznymi…25. máj 2016, o 14:13

Prečo je wagyu najdrahším mäsom na svete?

Gurmáni vo svete vedia svoje. Mäso z kobského dobytka, ktoré je viac známe pod japonským názvom wagyu, považujú za mimoriadnu lahôdku. Tvrdia, že je to najlepšia hovädzina na svete, čosi ako kaviár medzi mäsami.…18. máj 2016, o 14:33

Rezervácia stola dáva šancu odísť bez sklamania

Prišli by ste bez pozvania k niekomu na návštevu a očakávali, že vás ponúkne so skvelou do detailov premyslenou večerou? Ak patríte k slušným ľuďom, asi by ste sa vopred ohlásili. A to očakávajú aj lepšie…11. máj 2016, o 16:13

Bezlepkové jedlá – pre jedných nevyhnutnosť, pre iných móda

Jedálne lístky reštaurácii šéfkuchári prispôsobujú požiadavkám hostí. A tak sa čoraz častejšie stretávame s pojmom nielen bezlepková diéta, ale aj bezlepková kuchyňa. Ide o to isté?4. máj 2016, o 17:06

Pár dní bude špargľa v hlavnej úlohe, nepremeškajte to

Kedysi na Slovensku pomerne neznáma zelenina je už dnes aj tu hitom. Prichádza s jarou a s ňou aj odchádza. Čas na vychutnanie si jej chuti je krátky. Treba ho využiť a odskúšať napríklad aj špargľový sorbet.26. apr 2016, o 13:38

Víťazní hodnotitelia reštaurácií varili s J. Žídekom

Keďže sa hovorí hlas ľudu - hlas boží, príležitosť hodnotiť reštaurácie združené na stránke restauracie.sme.sk, nechávame na ich návštevníkov. A tým, ktorým sa nelení zapájať sa do tejto aktivity, sme ponúkli aj…20. apr 2016, o 16:07

Kuchyňa školy varenia.

Nasledujúce články