SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Zaujímavosti

Ukážka z dieľne foodstylistky Moniky Kóňovej.

Ako sa robí jedlo do reklám? S lepidlom a saponátom k čerstvosti

Monika Kóňová sa živí ako foodstylistka. 18. jún 2020, o 18:31
Granátové jablko
Vo videu sme si vyskúšali triky na zjednodušenie. 16. júl 2019, o 16:45
Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.
Inzercia
9. apr 2018, o 12:02
Nostalgie, Spišská Nová Ves: Flambované srnčie stehno souse – vide s fazuľkou v slaninovom kabáte, smotanovou omáčkou zo smržov a bulgurom.
Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.
Inzercia
15. feb 2018, o 12:15
Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná… Jana Janků5. feb 2018, o 8:29
Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.
Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie. 2. nov 2017, o 11:02
Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou. 6. okt 2017, o 16:44
V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“
Inzercia
24. aug 2017, o 13:34
Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.
Inzercia
4. júl 2017, o 10:50
Mať divinu na jedálnom lístku patrí na Slovensku priam k povinnosti. Dôvodov je viacero. Predovšetkým sú jedlá z diviny súčasťou slovenskej stravovacej tradície, pretože naše lesy a lúky ešte stále poskytujú… Jana Janků30. mar 2017, o 15:14
Zimný festival jedla 2017 (ZFJ) sa konal na celom Slovensku pod sloganom Ochutnajte Slovensko. Sprístupnil širokej verejnosti tie najlepšie reštaurácie Slovenska a jedlá od TOP šéfkuchárov si mohli gurmáni za… 1. mar 2017, o 15:48
Hokej, javorové listy, medvede grizly. To sú tri veci, ktoré nám napadnú ako prvé pri zmienke severoamerickej krajiny - Kanady. A ak si pomyslíme na nejakú kanadskú sladkú maškrtu, tak to bude určite javorový sirup. 22. feb 2017, o 14:06
Po celom Slovensku môžete nájsť pamätníkov niekoľkých generácii, ktorí na ňu s láskou spomínajú. Veď v nej strávili nemalú časť svojich študentských čias. Nájdete ju presne oproti FTVŠ v Bratislave. Dnes už s priam… Jana Janků2. feb 2017, o 11:55
Bašta sa nachádza blízko Piešťan v malej dedinke Bašovce. Nie je celkom ľahké ju nájsť, no keď sem trafíte, budete očarení nielen chutným jedlom, ale aj krásnym prostredím. 21. dec 2016, o 15:58
Hustá krémová pena, výrazná tmavá farba a chuť po káve a čokoláde. Nie, nejde o nový druh kávy, ale o výnimočné pivo Master Stout. 16. dec 2016, o 14:29
Majstrovstvo a umenie slovenských vinárov potvrdzuje nová kolekcia značky Slovenské Vinice ručný zber, ktorú si môžete vychutnať vo vinárňach a reštauráciách. To najlepšie z najlepšieho - šesť vín výnimočnej… 27. sep 2016, o 16:20
Podľa nového prieskumu chce mladšia generácia reprezentovať, ženy sa snažia pripraviť perfektné jedlo. 10. aug 2016, o 9:00
Záhradka s bylinkami je sen každého dobrého kuchára. Ich farby, vôňa a najmä chuť dokážu jedlo pozdvihnúť na vyššiu úroveň. A tak keď už nie záhradku, aspoň pár kvetináčov na terase či v okne nájdete dnes v mnohých… Jana Janků27. júl 2016, o 14:18
Branislav Križan získala ocenenie Grand Prix
Niečo ako slovenských gastronomických Oskarov – Gurman Awards, rozdáva každoročne aj gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku. Tento krát na gala večere v bratislavskom hoteli Sheraton. Jana Janků14. jún 2016, o 15:30
Je jednou z prvých druhov zeleniny v roku. Používa sa tak v sladkej, ako aj slanej kuchyni. Pre svoju skvelú sladko-kyselkavú chuť v súčasnosti opäť prežíva renesanciu. Jana Janků1. jún 2016, o 17:06

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 423
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 717
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 584
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 193
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 871
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 955
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 438
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 013
SkryťZatvoriť reklamu