Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Aké jedlo by ste mali jesť ak beriete antibiotiká

Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe. (zdroj: Pixabay.com)

Úlohou antibiotík je zničiť zabíjať baktérie a brániť ich šíreniu. Niektoré pôsobia na širokú škálu chorôb, iné zabíjajú iba určité druhy baktérií.

A hoci sú antibiotiká nezastupiteľnou súčasťou arzenálu liekov, ich používanie môžu sprevádzať nepríjemné vedľajšie účinky. Okrem patogénov, ktoré vyvolávajú vážne ochorenia, totiž môžu zabíjať aj bilióny prospešných baktérií a iných mikróbov, ktoré žijú v črevách každého človeka. Prejsť na článok

Nadúvanie a bezodný žalúdok. Prečo by ste nemali jesť postojačky

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Wikicommons/cc/Off the Grid: Fort Mason Center)

Aspoň jedno majú vlašský šalát v lahôdkach a bezlepkový burger z imidžovej dodávky spoločné. Spravidla ich jedávame postojačky, pri neďalekom stolíku. Robíme tak automaticky a bez ohľadu na to, že poloha, v ktorej sa stravujeme, môže ovplyvniť zážitok z jedla, ale aj rýchlosť a kvalitu trávenia. Veda pritom priniesla viacero dôvodov prečo sa oplatí k jedlu radšej posadiť. Prejsť na článok

Najkrajšie jablko na Slovensku vypestoval Václav Linda z Kláštora, sad považuje za dobrý relax

Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017.Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017. (zdroj: Roman Kopka)

Najkrajšie jablko je z Turca. Vypestoval ho Václav Linda z Kláštora pod Znievom. Pestovaniu ovocia sa venuje päťdesiat rokov. Prejsť na článok

Blog: O Chia semienkach so zdravým nadhľadom

Chia semienka zavítali do našich životov ako bulvárna správa do novín – najprv neznáme ticho, neskôr pozoruhodná senzácia prítomná na každom kroku. Spočítajme, akú pridanú hodnotu prinášajú nášmu zdraviu. Prejsť na článok

Blog: Proteínové tyčinky. Nahradia zdravú stravu pri chudnutí?

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Pixabay.com)

Proteínové tyčinky sa v poslednej dobe stali obľúbeným pomocníkom nielen pri chudnutí, ale aj pri bežnom živote a zdravej strave. Sú však vždy tak super zdravé a vhodné? Prejsť na článok

Víkendové maškrtenie: Desať receptov na dezerty s piškótami

article_photo(zdroj: )

Keď sa vám nechce piecť, ale chcete mať dezert, sú piškóty najlepšia vec na svete! Prejsť na článok

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Policajti, vojaci aj vrtuľník. Vrahov Kubašiaka hľadali tri dni

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov nás ničí.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.