Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Aké jedlo by ste mali jesť ak beriete antibiotiká

Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe. (zdroj: Pixabay.com)

Úlohou antibiotík je zničiť zabíjať baktérie a brániť ich šíreniu. Niektoré pôsobia na širokú škálu chorôb, iné zabíjajú iba určité druhy baktérií.

A hoci sú antibiotiká nezastupiteľnou súčasťou arzenálu liekov, ich používanie môžu sprevádzať nepríjemné vedľajšie účinky. Okrem patogénov, ktoré vyvolávajú vážne ochorenia, totiž môžu zabíjať aj bilióny prospešných baktérií a iných mikróbov, ktoré žijú v črevách každého človeka. Prejsť na článok

Nadúvanie a bezodný žalúdok. Prečo by ste nemali jesť postojačky

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Wikicommons/cc/Off the Grid: Fort Mason Center)

Aspoň jedno majú vlašský šalát v lahôdkach a bezlepkový burger z imidžovej dodávky spoločné. Spravidla ich jedávame postojačky, pri neďalekom stolíku. Robíme tak automaticky a bez ohľadu na to, že poloha, v ktorej sa stravujeme, môže ovplyvniť zážitok z jedla, ale aj rýchlosť a kvalitu trávenia. Veda pritom priniesla viacero dôvodov prečo sa oplatí k jedlu radšej posadiť. Prejsť na článok

Najkrajšie jablko na Slovensku vypestoval Václav Linda z Kláštora, sad považuje za dobrý relax

Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017.Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017. (zdroj: Roman Kopka)

Najkrajšie jablko je z Turca. Vypestoval ho Václav Linda z Kláštora pod Znievom. Pestovaniu ovocia sa venuje päťdesiat rokov. Prejsť na článok

Blog: O Chia semienkach so zdravým nadhľadom

Chia semienka zavítali do našich životov ako bulvárna správa do novín – najprv neznáme ticho, neskôr pozoruhodná senzácia prítomná na každom kroku. Spočítajme, akú pridanú hodnotu prinášajú nášmu zdraviu. Prejsť na článok

Blog: Proteínové tyčinky. Nahradia zdravú stravu pri chudnutí?

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Pixabay.com)

Proteínové tyčinky sa v poslednej dobe stali obľúbeným pomocníkom nielen pri chudnutí, ale aj pri bežnom živote a zdravej strave. Sú však vždy tak super zdravé a vhodné? Prejsť na článok

Víkendové maškrtenie: Desať receptov na dezerty s piškótami

article_photo(zdroj: )

Keď sa vám nechce piecť, ale chcete mať dezert, sú piškóty najlepšia vec na svete! Prejsť na článok


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Vyhrať celú Tour? A prečo by som mal, smial sa Sagan

Vraj to ešte nie je najlepšia forma a musí popracovať. Aj tak posunul hranice.

ŽENA

Etnologička: Aj na slovenskej dedine boli panny len naoko

O predstieraných, posvätných aj starých pannách rozpráva Tatiana Bužeková.

Neprehliadnite tiež

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.