Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Aké jedlo by ste mali jesť ak beriete antibiotiká

Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe.Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe. (zdroj: Pixabay.com)

Úlohou antibiotík je zničiť zabíjať baktérie a brániť ich šíreniu. Niektoré pôsobia na širokú škálu chorôb, iné zabíjajú iba určité druhy baktérií.

A hoci sú antibiotiká nezastupiteľnou súčasťou arzenálu liekov, ich používanie môžu sprevádzať nepríjemné vedľajšie účinky. Okrem patogénov, ktoré vyvolávajú vážne ochorenia, totiž môžu zabíjať aj bilióny prospešných baktérií a iných mikróbov, ktoré žijú v črevách každého človeka. Prejsť na článok

Nadúvanie a bezodný žalúdok. Prečo by ste nemali jesť postojačky

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Wikicommons/cc/Off the Grid: Fort Mason Center)

Aspoň jedno majú vlašský šalát v lahôdkach a bezlepkový burger z imidžovej dodávky spoločné. Spravidla ich jedávame postojačky, pri neďalekom stolíku. Robíme tak automaticky a bez ohľadu na to, že poloha, v ktorej sa stravujeme, môže ovplyvniť zážitok z jedla, ale aj rýchlosť a kvalitu trávenia. Veda pritom priniesla viacero dôvodov prečo sa oplatí k jedlu radšej posadiť. Prejsť na článok

Najkrajšie jablko na Slovensku vypestoval Václav Linda z Kláštora, sad považuje za dobrý relax

Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017.Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017. (zdroj: Roman Kopka)

Najkrajšie jablko je z Turca. Vypestoval ho Václav Linda z Kláštora pod Znievom. Pestovaniu ovocia sa venuje päťdesiat rokov. Prejsť na článok

Blog: O Chia semienkach so zdravým nadhľadom

Chia semienka zavítali do našich životov ako bulvárna správa do novín – najprv neznáme ticho, neskôr pozoruhodná senzácia prítomná na každom kroku. Spočítajme, akú pridanú hodnotu prinášajú nášmu zdraviu. Prejsť na článok

Blog: Proteínové tyčinky. Nahradia zdravú stravu pri chudnutí?

Ilustračná fotografiaIlustračná fotografia (zdroj: Pixabay.com)

Proteínové tyčinky sa v poslednej dobe stali obľúbeným pomocníkom nielen pri chudnutí, ale aj pri bežnom živote a zdravej strave. Sú však vždy tak super zdravé a vhodné? Prejsť na článok

Víkendové maškrtenie: Desať receptov na dezerty s piškótami

article_photo(zdroj: )

Keď sa vám nechce piecť, ale chcete mať dezert, sú piškóty najlepšia vec na svete! Prejsť na článok


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Bodka za obamovskou érou a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.