SME

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Aké jedlo by ste mali jesť ak beriete antibiotiká

Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe. (zdroj: Pixabay.com)Niektoré jedlá nie je vhodené kombinovať priamo s antibiotikami, alebo ich jesť až po liečbe. (zdroj: Pixabay.com)

Úlohou antibiotík je zničiť zabíjať baktérie a brániť ich šíreniu. Niektoré pôsobia na širokú škálu chorôb, iné zabíjajú iba určité druhy baktérií.

A hoci sú antibiotiká nezastupiteľnou súčasťou arzenálu liekov, ich používanie môžu sprevádzať nepríjemné vedľajšie účinky. Okrem patogénov, ktoré vyvolávajú vážne ochorenia, totiž môžu zabíjať aj bilióny prospešných baktérií a iných mikróbov, ktoré žijú v črevách každého človeka. Prejsť na článok

Nadúvanie a bezodný žalúdok. Prečo by ste nemali jesť postojačky

Ilustračná fotografia (zdroj:  Wikicommons/cc/Off the Grid: Fort Mason Center)Ilustračná fotografia (zdroj: Wikicommons/cc/Off the Grid: Fort Mason Center)

Aspoň jedno majú vlašský šalát v lahôdkach a bezlepkový burger z imidžovej dodávky spoločné. Spravidla ich jedávame postojačky, pri neďalekom stolíku. Robíme tak automaticky a bez ohľadu na to, že poloha, v ktorej sa stravujeme, môže ovplyvniť zážitok z jedla, ale aj rýchlosť a kvalitu trávenia. Veda pritom priniesla viacero dôvodov prečo sa oplatí k jedlu radšej posadiť. Prejsť na článok

SkryťVypnúť reklamu

Najkrajšie jablko na Slovensku vypestoval Václav Linda z Kláštora, sad považuje za dobrý relax

Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017. (zdroj: Roman Kopka)Václav Linda vypestoval najkrajšie jablko roku 2017. (zdroj: Roman Kopka)

Najkrajšie jablko je z Turca. Vypestoval ho Václav Linda z Kláštora pod Znievom. Pestovaniu ovocia sa venuje päťdesiat rokov. Prejsť na článok

Blog: O Chia semienkach so zdravým nadhľadom

Chia semienka zavítali do našich životov ako bulvárna správa do novín – najprv neznáme ticho, neskôr pozoruhodná senzácia prítomná na každom kroku. Spočítajme, akú pridanú hodnotu prinášajú nášmu zdraviu. Prejsť na článok

Blog: Proteínové tyčinky. Nahradia zdravú stravu pri chudnutí?

Ilustračná fotografia (zdroj: Pixabay.com)Ilustračná fotografia (zdroj: Pixabay.com)

Proteínové tyčinky sa v poslednej dobe stali obľúbeným pomocníkom nielen pri chudnutí, ale aj pri bežnom živote a zdravej strave. Sú však vždy tak super zdravé a vhodné? Prejsť na článok

Víkendové maškrtenie: Desať receptov na dezerty s piškótami

Keď sa vám nechce piecť, ale chcete mať dezert, sú piškóty najlepšia vec na svete! Prejsť na článok

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

  1. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  6. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  7. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  8. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  1. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  2. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  4. Ako znížiť vysoký tlak a cholesterol
  5. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  6. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  7. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  8. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 10 305
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 10 259
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 893
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 020
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 239
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 1 878
  7. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 789
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 586
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu