SME

Slovenské Vinice uvádzajú novú kolekciu slovenských vín "ručný zber"

Majstrovstvo a umenie slovenských vinárov potvrdzuje nová kolekcia značky Slovenské Vinice ručný zber, ktorú si môžete vychutnať vo vinárňach a reštauráciách. To najlepšie z najlepšieho - šesť vín výnimočnej kvality z rodinných vinárstiev v rôznych kútoch Slovenska vybrali svetovo uznávaní odborníci.

Slovenské Vinice združujú pod jednou značkou skvelé vína z malých rodinných vinárstiev. Domácemu spotrebiteľovi pomáhajú orientovať sa v bohatej ponuke slovenských vín a lokálnym vinárom zasa ponúkajú možnosť presadiť sa na trhu. „Na Slovensku sa rodia úžasné vína, máme na čo byť hrdí. Mnohé rodinné vinárstva poctivou prácou a bohatými skúsenosťami dodávajú svojim vínam dušu a neopakovateľnú chuť. Koncept Slovenské Vinice ručný zber po starostlivom výbere ponúka výsledky ich majstrovstva náročnému spotrebiteľovi,“ vysvetľuje  Mikuláš Šranko, marketingový riaditeľ  ST.NICOLAUS.

SkryťVypnúť reklamu

Najnovší rad vín pre oblasť HoReCa vyberali renomovaní odborníci:  Jean Daniel Angibaud, svetovo uznávaný someliér z Bordeaux, držiteľ mnohých prestížnych svetových ocenení, Fedor Malík, medzinárodne uznávaný  odborník na víno, Katarína Furdíková, enologička a vedecká pracovníčka oddelenia Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave a Marek Závracký someliér a hlavný inšpektor Štátnej veterinárnej a potravinárskej správy na Slovensku, podpredseda komisie pre zatrieďovanie a certifikáciu vín ÚKSUP.

„Slovenské vína z malých vinárstiev sú veľmi zaujímavé a lahodné,“ hodnotí J. D. Angibaud a dodáva: „Je doslova zázrak, aký pokrok a profesionalitu dosiahli slovenskí vinári, ktorých víno sa môže smelo porovnávať  s viacerými uznávanými vínami z Bordeaux, Austrálie, Čile či Nového Zélandu.“

Vybrali ich uznávaní odborníci

Devín, ročník 2015, biele suché, ručný zber

SkryťVypnúť reklamu

Pochádza z Jasovej v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Žlto-zelenkavé víno s intenzívnou arómou v sebe skrýva chuť zrelého žltého ovocia, je korenisté s jemným náznakom muškátového kvetu.

Jeho plná harmonická chuť najlepšie vynikne s jedlami z morských špecialít, sladkovodných rýb, teľacieho i hovädzieho mäsa a výraznejšími šalátmi. Odporúčame ho servírovať vychladené na teplotu 10°C.

Ocenenie: zlatá medaila Prague Wine Trophy 2016, zlatá medaila Vino Ljubljana 2016

 

Chardonnay, výber z hrozna, ročník 2015, biele suché, ručný zber

Toto biele suché víno pochádza z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z obce Jasová. Má iskrivú žlto-zelenú farbu, intenzívnu arómu s tónmi medových plástov, lieskových orieškov a jadrového ovocia.  

SkryťVypnúť reklamu

Ideálne štrukturované víno si najlepšie vychutnáte vychladené na teplotu 8° - 10°C s krémovými jedlami, syrom a terinou s husacou pečeňou.  

Ocenenie: strieborná medaila Winales Internationales 2016, Francúzsko

 

Sauvignon blanc, neskorý zber, ročník 2014, biele suché, ručný zber

Suché víno tejto značky sa zrodilo v Modrokamenskom vinohradníckom rajóne, vo Veľkom Krtíši. Je čisté, vôňa a chuť sú vo vzácnej harmónii. Bohaté nuansy aromatického profilu sa prejavujú v tretinovom podiele žihľavového buketu a prevahe žltého ovocia s kvapkou medu v dochuti.

Svieže víno si najlepšie vychutnáte vychladené na teplotu 8° - 10°C a je ideálne ako aperitív k predjedlu a korenistým jedlám.

Ocenenie: strieborná medaila Víno Tirnavia 2016

 

Cabernet sauvignon,  výber z hrozna, barrique, ročník 2013, červené suché, ručný zber

SkryťVypnúť reklamu

Víno rubínovo granátovej farby má intenzívnu, príťažlivú ovocnú arómu so stopami čierneho bobuľového ovocia, korenia, vanilky a praženej kávy. Pochádza zo Strekovského rajónu v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, konkrétne z Belej.

Tento druh vína výborne dopĺňa jedlá z diviny, hovädzieho mäsa a rôzne druhy tvrdého syra. Podávajte ho vychladené na 16° - 18°C.

Ocenenie: zlatá medaila Muvina 2016, Prešov

 

Pinot noir (rulandské modré), výber z hrozna, ročník 2013, červené suché, ručný zber

Víno s elegantným čerešňovým odtieňom a tehlovým odleskom je charakteristické dokonalou súhrou arómy a chuti. Skrýva v sebe lahodné tóny kôstkového ovocia, vanilky a praženej kávy. Pôvod má v Strekovskom rajóne v  Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v obci Belá.

SkryťVypnúť reklamu

Jedinečná chuť vína dokonale vynikne pri jedlách z hydiny, jahňacieho mäsa a zrelých i  tvrdých bielych syroch, optimálne vychladené je na 16° - 18°C.

Ocenenie: zlatá medaila Muvina 2016, Prešov

 

Cabernet sauvignon rosé, neskorý zber,  ročník 2015, ružové suché, ručný zber

Ružové víno zo Strekovského rajónu, z Jasovej v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti odráža vo farbe odtieň májových čerešní. V aróme môžete zaznamenať ovocno-jogurtové tóny s dominanciou čerstvých malín, ríbezlí a čerstvých záhradných jahôd.

Svieža chuť predznamenáva ružové víno na aperitív alebo digestív na konci menu, v kombinácii s kvalitnými syrmi či dezertom.

Ocenenie: zlatá  medaila Champion Pezinok 2016

 

Komerčné články

  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  4. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  5. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  6. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  7. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  8. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  1. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  2. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  4. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  5. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  6. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  7. Emma Tekelyová a tvorenie na jarné dni a Veľkú noc
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 13 390
  2. AI o nej píše, že je symbolom odvahy. Kvôli jedinému protestu 8 966
  3. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 536
  4. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 6 705
  5. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 6 621
  6. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 5 129
  7. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 4 568
  8. Slovenskí milionári minulý rok bohatli rekordným tempom 3 325
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu