SME

V decembri máte jedinečnú príležitosť ochutnať Master Stout

Hustá krémová pena, výrazná tmavá farba a chuť po káve a čokoláde. Nie, nejde o nový druh kávy, ale o výnimočné pivo Master Stout.

(Zdroj: www.volbasladkov.sk)

Pre všetkých pivných znalcov, ale aj laikov, Pivovary Topvar v mesiaci december prinášajú unikátny zážitok v podobe stoutu – vrchne kvaseného nefiltrovaného tmavého pivného špeciálu. K dispozícii je vo vybraných prevádzkach zapojených do programu Voľba sládkov.

„Stout sa vyrába technológiou vrchného kvasenia, pri ktorom kvasinky počas fermentácie vyplávajú na hladinu. Na rozdiel od spodného kvasenia, ktoré je typické pre ležiaky, vrchné kvasenie prebieha pri vyššej teplote, čím sa do piva dostávajú zaujímavé vône. V chuti a vôni stoutu sa tiež prejaví kvalita vody a dĺžka ležania, na ktoré sa využívajú aj vypálené sudy po whisky, portskom víne alebo rume,“ vysvetľuje sládok Janko Píry z Pivovarov Topvar.

SkryťVypnúť reklamu

Master Stout (5,2 % obj. alkoholu) s lahodnými tónmi kávy a čokolády, s prídavkom praženého jačmeňa a čokoládového sladu má výraznú arómu a hustú tmavú penu typickú pre tento druh piva.

Stout je pôvodom z Anglicka a pri jeho výrobe sa používa pražený slad a jačmeň. Je charakteristický tmavou farbou, hustou penou a príchuťou po praženom slade. Na prelome 17. a 18. storočia vzniklo v Londýne tmavé pivo porter, ktoré malo výraznú silnú chuť, tak rýchlo sa nekazilo a chutilo výborne aj teplé. Jeho silnejšie druhy sa označovali ako „porter stout“ a tento názov sa časom zjednodušil na „stout“ a neskôr sa začal používať ako názov tmavých pív vyrobených z praženého sladu.

Program Voľba sládkov prináša už druhý rok všetkým milovníkom piva každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Zoznam prevádzok, kde si môžete tento špeciál vychutnať nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.

Komerčné články

  1. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  1. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  2. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  3. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  5. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  6. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  7. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 16 627
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 8 679
  3. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 315
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 069
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 4 531
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 829
  7. Nevšedný ostrov. Ischia priťahuje pozornosť čoraz viac turistov 2 583
  8. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 322
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu