SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

Na čerstvú rybku určite sem: Rybárska bašta Bašovce

Bašta sa nachádza blízko Piešťan v malej dedinke Bašovce. Nie je celkom ľahké ju nájsť, no keď sem trafíte, budete očarení nielen chutným jedlom, ale aj krásnym prostredím.

Bašta už funguje šesťnásť rokov a za tento čas sa stála známou najmä vďaka svojej ponuke rýb z miestnych rybníkov. Nedávno prešla rekonštrukciou. Rozšíroval sa areál a s príchodom nového majiteľa sa z bašty stala zastávka na istotu. Ak máte chuť na čerstvé ryby, či zháňate čerstvý úlovok do vlastnej kuchyne, tu to všetko nájdete. Navyše si rybku môžete od apríla do októbra uloviť sami. Ochotne vám požičajú udice a poradia, ako na to. V prípade, že ste prišli s deťmi, majitelia mysleli aj na to. V areáli tak nájdete detské ihrisko s preliezkami a hojdačkami.

SkryťVypnúť reklamu

A čo tak nechať deti doma a užiť si zaujímavý teambuilding? Zistíte, kto je v pracovnom tíme trpezlivý a koho netreba súťažením trápiť ani v kancelárii. Po úspešnom odlovení, nie je väčšej odmeny, ako sadnúť si a užívať si krásny výhľad nad plným tanierom chutného jedla.

Jedálny lístok sa tu príliš nemení, občas sa zaradí nejaká novinka. Ak si neviete vybrať a chcete ochutnať viacero jedál naraz, odporúčame vám Gurmánske zážitkové menu. Na výber máte tri kombinácie. Menu obsahuje aperitív, pohár sektu, kaviár a marinovaného pstruha ako predjedlo, samozrejme polievku Halászlé, nasledujú rybacie špeciality a na záver dezert Cisársky trhanec s kávou a digestívom. Celým menu vás bude sprevádzať víno Golguz a Mrva a Stanko.

Takže hor sa do Bašoviec ! Uprostred prírody, pri rybníku, pod oblohou, na terase s parketom, v separé salóniku alebo na tráve pri grile či pri spoločnej rybačke prežijete príjemné chvíle so svojimi najbližšími a bruškom plným špecialít.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu