Na čerstvú rybku určite sem: Rybárska bašta Bašovce

Bašta sa nachádza blízko Piešťan v malej dedinke Bašovce. Nie je celkom ľahké ju nájsť, no keď sem trafíte, budete očarení nielen chutným jedlom, ale aj krásnym prostredím.

Bašta už funguje šesťnásť rokov a za tento čas sa stála známou najmä vďaka svojej ponuke rýb z miestnych rybníkov. Nedávno prešla rekonštrukciou. Rozšíroval sa areál a s príchodom nového majiteľa sa z bašty stala zastávka na istotu. Ak máte chuť na čerstvé ryby, či zháňate čerstvý úlovok do vlastnej kuchyne, tu to všetko nájdete. Navyše si rybku môžete od apríla do októbra uloviť sami. Ochotne vám požičajú udice a poradia, ako na to. V prípade, že ste prišli s deťmi, majitelia mysleli aj na to. V areáli tak nájdete detské ihrisko s preliezkami a hojdačkami.

A čo tak nechať deti doma a užiť si zaujímavý teambuilding? Zistíte, kto je v pracovnom tíme trpezlivý a koho netreba súťažením trápiť ani v kancelárii. Po úspešnom odlovení, nie je väčšej odmeny, ako sadnúť si a užívať si krásny výhľad nad plným tanierom chutného jedla.

Jedálny lístok sa tu príliš nemení, občas sa zaradí nejaká novinka. Ak si neviete vybrať a chcete ochutnať viacero jedál naraz, odporúčame vám Gurmánske zážitkové menu. Na výber máte tri kombinácie. Menu obsahuje aperitív, pohár sektu, kaviár a marinovaného pstruha ako predjedlo, samozrejme polievku Halászlé, nasledujú rybacie špeciality a na záver dezert Cisársky trhanec s kávou a digestívom. Celým menu vás bude sprevádzať víno Golguz a Mrva a Stanko.

Takže hor sa do Bašoviec ! Uprostred prírody, pri rybníku, pod oblohou, na terase s parketom, v separé salóniku alebo na tráve pri grile či pri spoločnej rybačke prežijete príjemné chvíle so svojimi najbližšími a bruškom plným špecialít.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.