SME
Štvrtok, 2. december, 2021 | Meniny má BibiánaKrížovkyKrížovky

Bistro Tabačka v Košiciach: Nezvyčajné jedlo a tradičné pivo ochutnáte v bývalej továrni

Do Tabačky sa už nechodí len na koncerty.

Podnik, ktorý vznikol v budove bývalej tabakovej továrne na Gorkého ulici v Košiciach je dnes už notoricky známym kultúrnym centrom. Nejaký ten čas však Tabačka už nie je iba strediskom koncertov, párty, diskusií či iných podujatí, ale vďaka Bistru Tabačka aj miestom, kde sa dá dobre najesť, a to takmer v každú dennú hodinu.

Na pivo do továrne

Ľudia väčšinou poznajú Tabačku ako miesto, kde sú po večeroch organizované koncerty. Z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že podnik je príjemný aj v nedeľné popoludnie.

Prečítajte si tiež: Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed Čítajte 

Interiér baru a bistra Tabačka je typicky industriálny - tehlové steny, visiace priemyselné lampy, strohé stoly, retro kreslá či stoličky, ktoré vám pripomenú tie, na ktorých ste sedávali ešte na strednej škole (nemusia sa každému páčiť). Interiér je však riešený spôsobom, ktorý je momentálne veľmi obľúbený.

V nedeľné popoludnie posedávalo v bistre niekoľko skupiniek, väčšinou mladších hostí. Pri kávičke, koláči, neskoršom obede alebo pri pive. Ja som svoj obed začala pollitrom tankového Pilsner Urquell, na ktoré som dostala chuť hneď pri vstupe, keď som v diaľke zbadala medený tank.

Pivo padlo v toto teplé popoludnie úplne vhod. Plná a výrazná chuť plzenského tankového piva pokrytého krémovou penou (siahajúcou akurát po rysku) chutí rovnako dobre na večerných koncertoch ako s obedom.

Raňajky, obed aj večera

Menu bistra Tabačka nie je preplnené, ale za to zaujímavé. Až do 15:00 si môžete vybrať niečo z raňajkových jedál, akými sú párky, palacinky, omeleta či rôzne druhy smoothie a džúsov. Celý deň si môžete vybrať niektoré z predjedál, polievok a šalátov. Od 11:00 do 17:00 si môžete dať niečo z obedových hlavných jedál (napr. Burritos, halušky) a po piatej zasa niečo z párty menu (napr. burgre alebo quesadilly).

Ja som si zo zaujímavého menu vybrala listový šalát s jahodami, orechmi, grilovanými syrmi a dresingom z jablkového balsamica. Hoci kombinácia jahôd, syra a balsamica vyzerá na prvý pohľad zvláštne, no v skutočnosti všetky chute spolu úžasne ladia a jahody rozhodne patria nielen do koláčov, ale aj do slaných šalátov.

Ak máte chuť navštíviť netypické miesto s nezvyčajným jedlom, no tradičným českým pivom z tanku, vyskúšajte Tabačku. Či už sa ju rozhodnete navštíviť ráno, alebo neskoro večer, prídete si na svoje.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Pohľad na televíznu vežu na Kamzíku a lokalitu Stráže v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto.

Ministerstvo nejasne reaguje na obavy majiteľov nehnuteľností, ktorých cena stúpa.


19 h
Igor Matovič

Prekvapením by bolo, keby sa nazbierala sila uviesť túto reformu do praxe.


26. nov
Rozhodovanie o tom koho zdravotníci pripoja k umelej pľúcnej ventilácii sa riadi presne stanovenými kritériami.

Očkovaní pacienti majú ľahšie priebehy covidu.


30. nov

Neprehliadnite tiež

Marek Harbuľák, prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

V dôsledku pandémie prišlo v hoteloch a reštauráciách o prácu 35 percent zamestnancov.


23. nov
Marketingová a obchodná riaditeľka Kempinski Hotels v Slovinsku a Chorvátsku Alena Spišiaková

Klienti sú ochotní za súkromie priplatiť.


29. nov
Ilustračné foto.

Zachráňme gastro! súhlasí s ministrom financií, že pomoc musí prísť hneď.


SITA 23. nov
Generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák.

Hotelieri chcú zachrániť časť zimnej sezóny.


SITA 22. nov
Skryť Zatvoriť reklamu