INZERCIA

Bistro Tabačka v Košiciach: Nezvyčajné jedlo a tradičné pivo ochutnáte v bývalej továrni

Do Tabačky sa už nechodí len na koncerty.

Podnik, ktorý vznikol v budove bývalej tabakovej továrne na Gorkého ulici v Košiciach je dnes už notoricky známym kultúrnym centrom. Nejaký ten čas však Tabačka už nie je iba strediskom koncertov, párty, diskusií či iných podujatí, ale vďaka Bistru Tabačka aj miestom, kde sa dá dobre najesť, a to takmer v každú dennú hodinu.

Na pivo do továrne

Ľudia väčšinou poznajú Tabačku ako miesto, kde sú po večeroch organizované koncerty. Z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že podnik je príjemný aj v nedeľné popoludnie.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed

Interiér baru a bistra Tabačka je typicky industriálny - tehlové steny, visiace priemyselné lampy, strohé stoly, retro kreslá či stoličky, ktoré vám pripomenú tie, na ktorých ste sedávali ešte na strednej škole (nemusia sa každému páčiť). Interiér je však riešený spôsobom, ktorý je momentálne veľmi obľúbený.

V nedeľné popoludnie posedávalo v bistre niekoľko skupiniek, väčšinou mladších hostí. Pri kávičke, koláči, neskoršom obede alebo pri pive. Ja som svoj obed začala pollitrom tankového Pilsner Urquell, na ktoré som dostala chuť hneď pri vstupe, keď som v diaľke zbadala medený tank.

Pivo padlo v toto teplé popoludnie úplne vhod. Plná a výrazná chuť plzenského tankového piva pokrytého krémovou penou (siahajúcou akurát po rysku) chutí rovnako dobre na večerných koncertoch ako s obedom.

Raňajky, obed aj večera

Menu bistra Tabačka nie je preplnené, ale za to zaujímavé. Až do 15:00 si môžete vybrať niečo z raňajkových jedál, akými sú párky, palacinky, omeleta či rôzne druhy smoothie a džúsov. Celý deň si môžete vybrať niektoré z predjedál, polievok a šalátov. Od 11:00 do 17:00 si môžete dať niečo z obedových hlavných jedál (napr. Burritos, halušky) a po piatej zasa niečo z párty menu (napr. burgre alebo quesadilly).

Ja som si zo zaujímavého menu vybrala listový šalát s jahodami, orechmi, grilovanými syrmi a dresingom z jablkového balsamica. Hoci kombinácia jahôd, syra a balsamica vyzerá na prvý pohľad zvláštne, no v skutočnosti všetky chute spolu úžasne ladia a jahody rozhodne patria nielen do koláčov, ale aj do slaných šalátov.

Ak máte chuť navštíviť netypické miesto s nezvyčajným jedlom, no tradičným českým pivom z tanku, vyskúšajte Tabačku. Či už sa ju rozhodnete navštíviť ráno, alebo neskoro večer, prídete si na svoje.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          ŠPORT

          Real Madrid vyhral Ligu majstrov aj po tretí raz v rade

          Po veľkej chybe gólmana Liverpoolu vyrovnal Mané, Real znova vyhráva po Baleových nožničkách a ďalekonosnej strele.

          AUTORSKÁ STRANA BORISA VANYU

          Prečo sa na malom ostrove strieľalo aj po nemeckej kapitulácii

          Zabíjajme, lebo aj tak nás zabijú.

          SPIŠ KORZÁR

          Po prietrži mračien ostali popradské ulice pod vodou

          Počasie dalo v sobotu Tatrancom opäť zabrať.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.