INZERCIA

Bistro Tabačka v Košiciach: Nezvyčajné jedlo a tradičné pivo ochutnáte v bývalej továrni

Do Tabačky sa už nechodí len na koncerty.

Podnik, ktorý vznikol v budove bývalej tabakovej továrne na Gorkého ulici v Košiciach je dnes už notoricky známym kultúrnym centrom. Nejaký ten čas však Tabačka už nie je iba strediskom koncertov, párty, diskusií či iných podujatí, ale vďaka Bistru Tabačka aj miestom, kde sa dá dobre najesť, a to takmer v každú dennú hodinu.

Na pivo do továrne

Ľudia väčšinou poznajú Tabačku ako miesto, kde sú po večeroch organizované koncerty. Z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že podnik je príjemný aj v nedeľné popoludnie.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed

Interiér baru a bistra Tabačka je typicky industriálny - tehlové steny, visiace priemyselné lampy, strohé stoly, retro kreslá či stoličky, ktoré vám pripomenú tie, na ktorých ste sedávali ešte na strednej škole (nemusia sa každému páčiť). Interiér je však riešený spôsobom, ktorý je momentálne veľmi obľúbený.

V nedeľné popoludnie posedávalo v bistre niekoľko skupiniek, väčšinou mladších hostí. Pri kávičke, koláči, neskoršom obede alebo pri pive. Ja som svoj obed začala pollitrom tankového Pilsner Urquell, na ktoré som dostala chuť hneď pri vstupe, keď som v diaľke zbadala medený tank.

Pivo padlo v toto teplé popoludnie úplne vhod. Plná a výrazná chuť plzenského tankového piva pokrytého krémovou penou (siahajúcou akurát po rysku) chutí rovnako dobre na večerných koncertoch ako s obedom.

Raňajky, obed aj večera

Menu bistra Tabačka nie je preplnené, ale za to zaujímavé. Až do 15:00 si môžete vybrať niečo z raňajkových jedál, akými sú párky, palacinky, omeleta či rôzne druhy smoothie a džúsov. Celý deň si môžete vybrať niektoré z predjedál, polievok a šalátov. Od 11:00 do 17:00 si môžete dať niečo z obedových hlavných jedál (napr. Burritos, halušky) a po piatej zasa niečo z párty menu (napr. burgre alebo quesadilly).

Ja som si zo zaujímavého menu vybrala listový šalát s jahodami, orechmi, grilovanými syrmi a dresingom z jablkového balsamica. Hoci kombinácia jahôd, syra a balsamica vyzerá na prvý pohľad zvláštne, no v skutočnosti všetky chute spolu úžasne ladia a jahody rozhodne patria nielen do koláčov, ale aj do slaných šalátov.

Ak máte chuť navštíviť netypické miesto s nezvyčajným jedlom, no tradičným českým pivom z tanku, vyskúšajte Tabačku. Či už sa ju rozhodnete navštíviť ráno, alebo neskoro večer, prídete si na svoje.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Policajti, vojaci aj vrtuľník. Vrahov Kubašiaka hľadali tri dni

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov nás ničí.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.