SME
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed

Reštaurácia vyzerá tradične, no varí moderne.

Penzión a reštaurácia Villa Regia na Dominikánskom námestí v Košiciach je síce podnikom v tradičnom romantickom vidieckom štýle, no zároveň je aj moderným vďaka službám a jedlám, ktoré ponúka.

Vidiecke prostredie a milá obsluha

Ja som reštauráciu Villa Regia navštívila počas nedeľného poludnia a naozaj som urobila dobre. Už pri výstupe po drevených schodoch do reštaurácie cítite vidiecku atmosféru. Drevená podlaha vŕzga pod nohami, všade naokolo sú autentické predmety z vidieckych domov. Zariadenie každej časti reštaurácie sa trochu líši, interiér však pôsobí tak príjemne, že je problém vybrať si.

Napokon som sa usadila na terase plnej rozkvitnutých kvetov k stolu s červeným kockovaným obrusom. Obsluha prišla po chvíli. Na čašníčke, ktorá ma v túto nedeľu obsluhovala, bolo vidno, že ju jej práca neotravuje, a že jej záleží na tom, aby sa hosť v podniku cítil prijemne. Neprestajne sa usmievala, nebránila sa aj malým konverzáciám a nezabudla sa spýtať či som bola spokojná.

Pivo, ktoré ladí s jedlom

Nedeľný obed na terase Villy Regie som začala veľkým pivom Pilsner Urquell. Za veľké pivo tu zaplatíte 2,40 eura, no dobre vychadený Pilsner Urquell so správnou dávkou vlhkej bielej peny a vyváženou jedinečnou chuťou ladí aj s veľkou časťou ponúkaných jedál. Pre partiu pivárskych gurmánov ponúka reštaurácia aj špecialitu Villa Bašta, teda drevenú dosku pre asi šiestich jedákov, ktorá obsahuje bavorské kolená, morčacie stehná a bravčové ražniči s prílohami. Poriadna dávka jedla sa zapíja šiestimi litrami čapovanej Plzne.

Nie však každá položka na jedálnom lístku hneď znamená, že sa nezdravo prejete. Práve naopak - podnik si zakladá na modernej a zdravej kuchyni založenej na kvalitných potravinách od overených predajcov a čistej chuti pokrmov bez pridávania umelých dochucovadiel. Paradajková polievka s mozzarelou a bazalkou naozaj chutila ako všetky suroviny, z ktorých bola pripravená. Olivový olej a aj jej štedrá porcia z nej robia naozaj výdatný prvý chod.

Príjemný problém vybrať si z menu

V jedálnom lístku výborne znel pečený filet zp zubáča na masle podávaný s cviklovo-zeleninovým krupotom, tiež bravčové medajlónky z panenky so šalátom z rukoly a mladého špenátu, ale aj pikantný tokáň zo sviečkovice so zemiakovými plackami. Napokon som sa rozhodla pre kurací steak na grilovanej zelenine s demi glace omáčkou.

Prečítajte si tiež: Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu Čítajte 

Na jedlo som od objednania dlho nečakala. Kurací steak bol jemne dochutený, tak aby vynikla chuť mäska. Mäso bolo šťavnaté a grilovaná cuketa, paprika, baklažán, cibuľa, šampiňóny a omáčka ho len vylepšili.

V ponuke podniku sa nájdu aj jedlá, ktoré pôsobia zdravšie už len preto, že si k mäsu nemusíte dať mastné hranolky či obrovskú porciu varených zemiakov, ale šalát či grilovanú zeleninu. Sú tu však aj jedlá, ktoré určite zasýtia aj tých najväčších jedákov.

Výborné jedlo, krásne načapované pivo, milá obsluha a zaujímavý interiér z Villy Regia robia podnik patriaci k špičke súčasných košických reštaurácií. Určite stojí za návštevu.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Gröhling by mohol na revanš blokovať Matovičov plán, ale neurobí to

Do Vianoc otvoria aj školu, kam chodia Matovičove dcéry.

Lídri strán po rokovaní u prezidentky.
Dobré ráno

Dobré ráno: Lučanský mal brať úplatky. Kedy sa skončí zatýkanie?

Čo to vypovedá o štáte v ktorom sme žili?

Prokurátor Maroš Žilinka.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík