INZERCIA

Slovenská reštaurácia na Táloch: Originálne slovenské halušky a tradičné české pivo

Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Hrali ste niekedy golf? Ani my. Keď sme dorazili do lyžiarskeho strediska Tále, práve tam prebiehal golfový turnaj. Na jednej strane je totiž zjazdovka, na druhej golfové ihrisko a medzi nimi Slovenská reštaurácia. Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Zaparkovali sme naše ošuntelé desaťročné auto medzi meďáky a bavoráky pri greene a vošli do drevenej koliby. Vnútri nás privítal čašník, tridsiatnik s mäkkým stredoslovenským prízvukom a hneď nám ponúkol, aby sme si sadli na slnečnu terasu. Radi sme jeho odporúčanie prijali.

Prečítajte si tiež: Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Pri stoloch oddychovali golfisti, úspešne sme sa medzi nich infiltrovali a sadli si k prázdnemu stolu. Hneď sme si vypýtali dvanástky (okrem šoféra, ten si dal nealko Birell). O chvíľu nám na stôl priniesol čašník Plzeň a schuti sme sa napili. Predtým som si, samozrejme, nemohol odpustiť fotku:

Aby si človek vedel dobre vychutnať pivo, malo by mať tri veci: bolo dobre načapované, vychladené, malo hustú penu. Dôležitým bonusom je dobrá spoločnosť a pekné prostredie. V toto sobotňajšie dopoludnie nám nič z toho nechýbalo.

Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell v Banskej Bystrici: Poctivé domáce knedlíky a dobre vychladené pivo

“Prosím Vás, ako robíte halušky?” opýtal sa kamarát, keď sa nás čašník prišiel spýtať, či niečo nepotrebujeme.

“No, tradične zo zemiakov. Ale nie s lopatkou, cez sitko.”

“Tak jedny bryndzové vás poprosím.” Druhý kamarát sa tiež pridal a ja som si pre zmenu vypýtal furmanské (nie som veľký fanúšik bryndze).

Kapusty aj slaniny bolo akurát, halušky boli čerstvé a sýte. Po pive nám príjemne vyhladlo, tak sme halušky nahádzali do seba. Najedení sme dopíjali pivo a sledovali, ako niekoľko nováčikov odpaľuje loptičky hlboko do lesov, kde ich už nikto nenájde.

Fanúšikovia golfu si Slovenskú reštauráciu na Táloch s chutnou lokálnou kuchyňou a kvalitným českým pivom určite užijú medzi presunmi od jednej jamky k druhej. Lyžiari sa v zimnej sezóne môžu posilniť (najmä tými haluškami) medzi jednotlivými jazdami. A ostatní, ktorí majú cestu okolo počas turistiky krásnou prírodou stredného Slovenska, si budú môcť na chvíľu vyložiť nohy, oddýchnuť, užiť si všetko, čo tento podnik ponúka.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Pomýlil som sa. Trumpove výhovorky kritiku nezastavili

Trump tvrdí, že vyjadrenia v Helsinkách myslel presne naopak. Nie je to prvýkrát.

KULTÚRA

Čím je starší, tým je horší? Merčiak má zodpovednosť, akú si nikto neželá

Niekto má smolu, že jeho práca nie je anonymná.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.