INZERCIA

Slovenská reštaurácia na Táloch: Originálne slovenské halušky a tradičné české pivo

Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Hrali ste niekedy golf? Ani my. Keď sme dorazili do lyžiarskeho strediska Tále, práve tam prebiehal golfový turnaj. Na jednej strane je totiž zjazdovka, na druhej golfové ihrisko a medzi nimi Slovenská reštaurácia. Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Zaparkovali sme naše ošuntelé desaťročné auto medzi meďáky a bavoráky pri greene a vošli do drevenej koliby. Vnútri nás privítal čašník, tridsiatnik s mäkkým stredoslovenským prízvukom a hneď nám ponúkol, aby sme si sadli na slnečnu terasu. Radi sme jeho odporúčanie prijali.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Pri stoloch oddychovali golfisti, úspešne sme sa medzi nich infiltrovali a sadli si k prázdnemu stolu. Hneď sme si vypýtali dvanástky (okrem šoféra, ten si dal nealko Birell). O chvíľu nám na stôl priniesol čašník Plzeň a schuti sme sa napili. Predtým som si, samozrejme, nemohol odpustiť fotku:

Aby si človek vedel dobre vychutnať pivo, malo by mať tri veci: bolo dobre načapované, vychladené, malo hustú penu. Dôležitým bonusom je dobrá spoločnosť a pekné prostredie. V toto sobotňajšie dopoludnie nám nič z toho nechýbalo.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell v Banskej Bystrici: Poctivé domáce knedlíky a dobre vychladené pivo

“Prosím Vás, ako robíte halušky?” opýtal sa kamarát, keď sa nás čašník prišiel spýtať, či niečo nepotrebujeme.

“No, tradične zo zemiakov. Ale nie s lopatkou, cez sitko.”

“Tak jedny bryndzové vás poprosím.” Druhý kamarát sa tiež pridal a ja som si pre zmenu vypýtal furmanské (nie som veľký fanúšik bryndze).

Kapusty aj slaniny bolo akurát, halušky boli čerstvé a sýte. Po pive nám príjemne vyhladlo, tak sme halušky nahádzali do seba. Najedení sme dopíjali pivo a sledovali, ako niekoľko nováčikov odpaľuje loptičky hlboko do lesov, kde ich už nikto nenájde.

Fanúšikovia golfu si Slovenskú reštauráciu na Táloch s chutnou lokálnou kuchyňou a kvalitným českým pivom určite užijú medzi presunmi od jednej jamky k druhej. Lyžiari sa v zimnej sezóne môžu posilniť (najmä tými haluškami) medzi jednotlivými jazdami. A ostatní, ktorí majú cestu okolo počas turistiky krásnou prírodou stredného Slovenska, si budú môcť na chvíľu vyložiť nohy, oddýchnuť, užiť si všetko, čo tento podnik ponúka.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.