INZERCIA

Slovenská reštaurácia na Táloch: Originálne slovenské halušky a tradičné české pivo

Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Hrali ste niekedy golf? Ani my. Keď sme dorazili do lyžiarskeho strediska Tále, práve tam prebiehal golfový turnaj. Na jednej strane je totiž zjazdovka, na druhej golfové ihrisko a medzi nimi Slovenská reštaurácia. Počasie vyšlo, slnko hrialo a my sme práve dostali chuť na dobré pivo a tradičné slovenské jedlo.

Zaparkovali sme naše ošuntelé desaťročné auto medzi meďáky a bavoráky pri greene a vošli do drevenej koliby. Vnútri nás privítal čašník, tridsiatnik s mäkkým stredoslovenským prízvukom a hneď nám ponúkol, aby sme si sadli na slnečnu terasu. Radi sme jeho odporúčanie prijali.

Prečítajte si tiež: Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Pri stoloch oddychovali golfisti, úspešne sme sa medzi nich infiltrovali a sadli si k prázdnemu stolu. Hneď sme si vypýtali dvanástky (okrem šoféra, ten si dal nealko Birell). O chvíľu nám na stôl priniesol čašník Plzeň a schuti sme sa napili. Predtým som si, samozrejme, nemohol odpustiť fotku:

Aby si človek vedel dobre vychutnať pivo, malo by mať tri veci: bolo dobre načapované, vychladené, malo hustú penu. Dôležitým bonusom je dobrá spoločnosť a pekné prostredie. V toto sobotňajšie dopoludnie nám nič z toho nechýbalo.

Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell v Banskej Bystrici: Poctivé domáce knedlíky a dobre vychladené pivo

“Prosím Vás, ako robíte halušky?” opýtal sa kamarát, keď sa nás čašník prišiel spýtať, či niečo nepotrebujeme.

“No, tradične zo zemiakov. Ale nie s lopatkou, cez sitko.”

“Tak jedny bryndzové vás poprosím.” Druhý kamarát sa tiež pridal a ja som si pre zmenu vypýtal furmanské (nie som veľký fanúšik bryndze).

Kapusty aj slaniny bolo akurát, halušky boli čerstvé a sýte. Po pive nám príjemne vyhladlo, tak sme halušky nahádzali do seba. Najedení sme dopíjali pivo a sledovali, ako niekoľko nováčikov odpaľuje loptičky hlboko do lesov, kde ich už nikto nenájde.

Fanúšikovia golfu si Slovenskú reštauráciu na Táloch s chutnou lokálnou kuchyňou a kvalitným českým pivom určite užijú medzi presunmi od jednej jamky k druhej. Lyžiari sa v zimnej sezóne môžu posilniť (najmä tými haluškami) medzi jednotlivými jazdami. A ostatní, ktorí majú cestu okolo počas turistiky krásnou prírodou stredného Slovenska, si budú môcť na chvíľu vyložiť nohy, oddýchnuť, užiť si všetko, čo tento podnik ponúka.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.