SME

Reštaurácia Kolkovňa: Českú kuchyňu zapijete poctivým pivom nielen v Prahe

Ak sa vyberiete do reštaurácií v nákupnom centre Eurovea na nábreží Dunaja a máte chuť na klasiku, tradičné jedlo a krígeľ poctivého českého piva, podnik Kolkovňa je jasnou voľbou.

Kolkovňa je typickým súčasným pubom, ktorý ponúka pestrý výber jedál a kvalitné pivo. Od ostatných podobných podnikov sa však líši tým, že nadväzuje na českú tradíciu, a to nielen tým, že sa v nej čapuje Pilsner Urquell, ale aj ponukou pokrmov.

To, že ste sa ocitli v akoby českom pube cítiť v každom kúte reštaurácie. Drevený obklad, klasické stoly a stoličky, medené trubky, historické fotografie pivovaru na stenách a keramické krígle s príbormi na stoloch evokujú atmosféru pravej českej “hospody”. V Kolkovni sa však necítite ako v tretej cenovej, ale skôr ako v reštaurácii trochu vyššej triedy s pravou českou atmosférou.

Sviečková, hermelín aj pečené prasiatko

Ja som do Kolkovne zašla v piatok okolo siedmej večer. Napriek tomu, že tento čas je väčšinou špičkou, voľný stôl sa dal nájsť. Podnik sa pomaly zapĺňal a na voľné stoly pribúdali rezervácie. Čašníci mali zo začiatku takmer plný podnik pod kontrolou a hneď si ma všimli. Orosenú veľkú Plzeň mi priniesli takmer hneď po tom, ako som si ju objednala. Trochu dlhšie som čakala až na účet, ktorý som si vypýtala asi o pol deviatej, keď už reštaurácia naozaj praskala vo švíkoch.

Prečítajte si tiež: Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed Čítajte 

Ponuka jedál je rovnaká, ako celý duch reštaurácie. Nájdete v nej české klasiky, akými sú sviečková na smotane, moravský vrabec, guláš či krkovička na pive, ale aj jedlá, ktoré sú štandardné pre puby a pivárne, napríklad tatársky biftek, utopenci, burger, nakladaný hermelín či rebierka. Reštaurácia ponúka aj špeciality na objednávku, akými sú celá pečená hus, kačka, morka, ale aj jahňa a prasiatko. V Kolkovni sa dá vybrať aj z viacerých druhov rizota, cestovín a šalátov či viacerých jedál z diviny. Problém máte, ak ste vegeterián. Vyslovene bezmäsitých jedál je v Kolkovni naozaj len pár, napríklad klasický vyprážaný syr alebo špenátové palacinky.

Prijateľné ceny jedla, no drahšie pivo

Ja som si ako svoju piatkovú večeru vybrala kačaciu pečeň v liatinovej panvičke. Jedlo, ktoré znelo zaujímavo, a zároveň nevyznievalo ako príliš sýte. Liatinovú panvičku s dusenou kačacou pečeňou na slaninke ozdobenú petržlenovou vňaťou a červenou cibuľkou podávanú s teplými hriankami som mala pred sebou po asi desiatich minútach čakania. Nečakala som žiadny zázrak, no jedlo bolo naozaj veľmi chutné, sýte a porcia štedrá. Chuť nebola ničím špeciálna, skôr tradičná a pridanou hodnotou bolo pekné servírovanie v panvičke. Okrem toho sa jedlo, z môjho neprofesionálneho pohľadu, veľmi hodilo k pivu. Podľa tohto kritéria je vystavaná asi väčšina jedálneho lístka.

V porovnaní s ostatnými reštauráciami a kaviarňami na nábreží Dunaja má Kolkovňa prijateľné ceny jedál. Kačacia pečeň stála 6,09 eura, napríklad taký nakladaný hermelín si tam môžete dať za necelé štyri eurá. Cena piva je trochu vyššia v porovnaní s priemernými bratislavskými krčmami a reštauráciami - za veľkú (ale tankovú) Plzeň zaplatíte 2,10 eura.

Kolkovňa je podnikom, do ktorého sa oplatí ísť, ak máte chuť na tradičnú a známu mäsitú kuchyňu, overené klasiky, poriadne porcie a kvalitné pivo. Nejde o žiadny luxus, nenájdete tam superzdravé jedlá či gurmánske špeciality. Prostredie je príjemné a čisté, no podnik je dosť veľký a v neskorší piatkový večer to tam žije a ak nemáte stôl niekde v kúte, môže vám prekážať hluk. Čašníci vám pomôžu vybrať si, opýtajú sa, či vám chutilo a sú stale po ruke. Ak ste fanúšikom českej kuchyne a radi si k nej doprajete nejaké to pivko, Kolkovňu určite odporúčame.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 20 654
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 148
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 844
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 4 169
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 4 137
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 491
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 306
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 273
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu