SME

Láska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje

Príslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.

(Zdroj: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/)

Aj valentínske vyznanie lásky zaznie mimoriadne vhodne pri dobrom jedle. Vedia to vo väčšine reštaurácií, a preto sa na sviatok Sv. Valentína patrične pripravia. Zvyčajne totiž býva v ten deň nadštandardne veľa objednávok a nájsť miesto len tak „na blink“, je 14. februára priam umením.

Aj Zimný festival jedál

Na valentínsky obed či večeru sa dajú využiť aj vouchery štvrtého ročníka Zimného festivalu jedál. Cez ne sa dá urobiť rezervácia a ukázať svojej láske, že ju úprimne milujete. Kompletné degustačné menu v niektorej z reštaurácií zapojených do tohto podujatia, sú na to skvelou príležitosťou. Objednať si Valentínske degustácie však možno najneskôr do 12. februára 2016 na zimnyfestivaljedla.sk. Vyberať si je z čoho, veď do Zimného festivalu jedál sa zapojilo takmer pol stovky slovenských reštaurácií (o takmer 20 viac ako vlani) vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

SkryťVypnúť reklamu

Naše tipy z regiónov:

Relax hotel Sojka, Malatíny

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Villa Rosa, Dunajská Streda

Palatín Restaurant & Wine Bar, Bytča

Grand restaurant Residence Hotel & Club, Donovaly

Súťaž o valentínsku večeru

Kto sa poponáhľa, môže vyhrať valentínsku večeru v sobotu 13. februára 2016 o 18. hodine. A tú víťazovi pripravia v reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede. Podmienkou ale je urobiť objednávku najneskôr do 10. februára 2016. V deň vyžrebujú aj výhercu.

Prípitok na lásku s ružovým

Na valentínsku nôtu sú už teraz naladení v mnohých reštauráciách. Napríklad v River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park zaláskovaným pripraví šéfkuchár Igor Čehy kulinárske špeciality, ako je teľací filet pošírovaný v portskom či mušle Sv. Jakuba. Ako sladkú bodku za štvorchodovým menu si môžete vychutnať čokoládovú penu s jahodami a na svoju lásku pripiť ružovým šumivým vínom. V Grand Hoteli River Park majú však nachystané aj ubytovacie balíčky – jeden je spojený práve s romantickou večerou a druhý s pobytom v luxusnom spa na 11.poschodí hotela s romantickým výhľadom na Dunaj.

SkryťVypnúť reklamu

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 083
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 179
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 5 476
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 798
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 793
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 419
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 277
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 265
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu