Láska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje

Príslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.

(Zdroj: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/)

Aj valentínske vyznanie lásky zaznie mimoriadne vhodne pri dobrom jedle. Vedia to vo väčšine reštaurácií, a preto sa na sviatok Sv. Valentína patrične pripravia. Zvyčajne totiž býva v ten deň nadštandardne veľa objednávok a nájsť miesto len tak „na blink“, je 14. februára priam umením.

Aj Zimný festival jedál

Na valentínsky obed či večeru sa dajú využiť aj vouchery štvrtého ročníka Zimného festivalu jedál. Cez ne sa dá urobiť rezervácia a ukázať svojej láske, že ju úprimne milujete. Kompletné degustačné menu v niektorej z reštaurácií zapojených do tohto podujatia, sú na to skvelou príležitosťou. Objednať si Valentínske degustácie však možno najneskôr do 12. februára 2016 na zimnyfestivaljedla.sk. Vyberať si je z čoho, veď do Zimného festivalu jedál sa zapojilo takmer pol stovky slovenských reštaurácií (o takmer 20 viac ako vlani) vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Naše tipy z regiónov:

Relax hotel Sojka, Malatíny

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Villa Rosa, Dunajská Streda

Palatín Restaurant & Wine Bar, Bytča

Grand restaurant Residence Hotel & Club, Donovaly

Súťaž o valentínsku večeru

Kto sa poponáhľa, môže vyhrať valentínsku večeru v sobotu 13. februára 2016 o 18. hodine. A tú víťazovi pripravia v reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede. Podmienkou ale je urobiť objednávku najneskôr do 10. februára 2016. V deň vyžrebujú aj výhercu.

Prípitok na lásku s ružovým

Na valentínsku nôtu sú už teraz naladení v mnohých reštauráciách. Napríklad v River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park zaláskovaným pripraví šéfkuchár Igor Čehy kulinárske špeciality, ako je teľací filet pošírovaný v portskom či mušle Sv. Jakuba. Ako sladkú bodku za štvorchodovým menu si môžete vychutnať čokoládovú penu s jahodami a na svoju lásku pripiť ružovým šumivým vínom. V Grand Hoteli River Park majú však nachystané aj ubytovacie balíčky – jeden je spojený práve s romantickou večerou a druhý s pobytom v luxusnom spa na 11.poschodí hotela s romantickým výhľadom na Dunaj.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTO

Vývojár palív v F1 pre SME: Niekedy vieme viac ako technici

Benoit Poulet už začína vyvíjať benzín na budúci rok.

KULTÚRA

Pri kázaní jej otca odpadával kostol, pri jej speve masy. Zomrela Aretha Franklin

Speváčka odišla po dlhom boji so zákernou chorobou.

DOMOV

Osmina slovenských mostov je na tom zle

Už 23 mostov je v havarijnom stave.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.