Láska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje

Príslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.

(Zdroj: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/)

Aj valentínske vyznanie lásky zaznie mimoriadne vhodne pri dobrom jedle. Vedia to vo väčšine reštaurácií, a preto sa na sviatok Sv. Valentína patrične pripravia. Zvyčajne totiž býva v ten deň nadštandardne veľa objednávok a nájsť miesto len tak „na blink“, je 14. februára priam umením.

Aj Zimný festival jedál

Na valentínsky obed či večeru sa dajú využiť aj vouchery štvrtého ročníka Zimného festivalu jedál. Cez ne sa dá urobiť rezervácia a ukázať svojej láske, že ju úprimne milujete. Kompletné degustačné menu v niektorej z reštaurácií zapojených do tohto podujatia, sú na to skvelou príležitosťou. Objednať si Valentínske degustácie však možno najneskôr do 12. februára 2016 na zimnyfestivaljedla.sk. Vyberať si je z čoho, veď do Zimného festivalu jedál sa zapojilo takmer pol stovky slovenských reštaurácií (o takmer 20 viac ako vlani) vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Naše tipy z regiónov:

Relax hotel Sojka, Malatíny

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Villa Rosa, Dunajská Streda

Palatín Restaurant & Wine Bar, Bytča

Grand restaurant Residence Hotel & Club, Donovaly

Súťaž o valentínsku večeru

Kto sa poponáhľa, môže vyhrať valentínsku večeru v sobotu 13. februára 2016 o 18. hodine. A tú víťazovi pripravia v reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede. Podmienkou ale je urobiť objednávku najneskôr do 10. februára 2016. V deň vyžrebujú aj výhercu.

Prípitok na lásku s ružovým

Na valentínsku nôtu sú už teraz naladení v mnohých reštauráciách. Napríklad v River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park zaláskovaným pripraví šéfkuchár Igor Čehy kulinárske špeciality, ako je teľací filet pošírovaný v portskom či mušle Sv. Jakuba. Ako sladkú bodku za štvorchodovým menu si môžete vychutnať čokoládovú penu s jahodami a na svoju lásku pripiť ružovým šumivým vínom. V Grand Hoteli River Park majú však nachystané aj ubytovacie balíčky – jeden je spojený práve s romantickou večerou a druhý s pobytom v luxusnom spa na 11.poschodí hotela s romantickým výhľadom na Dunaj.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štyri mesiace po Kuciakovej vražde verejnosť pozná len čas úmrtia

Politici po vražde novinára odmietali odstúpiť, polícia čelila kritike za postup pri vyšetrovaní.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kočner skončil. Aj keby ho pustili na slobodu

Čo znamená zadržanie Kočnera a Ruska.

Stĺpček Jakuba Fila

Treba to stále pripomínať, moc pochádza od občanov

Verejnosť si zrejme až časom uvedomí, že za posledné mesiace dosiahla veľmi veľa.

ŠPORT

Argentína podľahla Chorvátsku a hrozí jej koniec na šampionáte

Brankár Caballero spravil fatálnu chybu.

Neprehliadnite tiež

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.