Láska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje

Príslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.

(Zdroj: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/)

Aj valentínske vyznanie lásky zaznie mimoriadne vhodne pri dobrom jedle. Vedia to vo väčšine reštaurácií, a preto sa na sviatok Sv. Valentína patrične pripravia. Zvyčajne totiž býva v ten deň nadštandardne veľa objednávok a nájsť miesto len tak „na blink“, je 14. februára priam umením.

Aj Zimný festival jedál

Na valentínsky obed či večeru sa dajú využiť aj vouchery štvrtého ročníka Zimného festivalu jedál. Cez ne sa dá urobiť rezervácia a ukázať svojej láske, že ju úprimne milujete. Kompletné degustačné menu v niektorej z reštaurácií zapojených do tohto podujatia, sú na to skvelou príležitosťou. Objednať si Valentínske degustácie však možno najneskôr do 12. februára 2016 na zimnyfestivaljedla.sk. Vyberať si je z čoho, veď do Zimného festivalu jedál sa zapojilo takmer pol stovky slovenských reštaurácií (o takmer 20 viac ako vlani) vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Naše tipy z regiónov:

Relax hotel Sojka, Malatíny

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Villa Rosa, Dunajská Streda

Palatín Restaurant & Wine Bar, Bytča

Grand restaurant Residence Hotel & Club, Donovaly

Súťaž o valentínsku večeru

Kto sa poponáhľa, môže vyhrať valentínsku večeru v sobotu 13. februára 2016 o 18. hodine. A tú víťazovi pripravia v reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede. Podmienkou ale je urobiť objednávku najneskôr do 10. februára 2016. V deň vyžrebujú aj výhercu.

Prípitok na lásku s ružovým

Na valentínsku nôtu sú už teraz naladení v mnohých reštauráciách. Napríklad v River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park zaláskovaným pripraví šéfkuchár Igor Čehy kulinárske špeciality, ako je teľací filet pošírovaný v portskom či mušle Sv. Jakuba. Ako sladkú bodku za štvorchodovým menu si môžete vychutnať čokoládovú penu s jahodami a na svoju lásku pripiť ružovým šumivým vínom. V Grand Hoteli River Park majú však nachystané aj ubytovacie balíčky – jeden je spojený práve s romantickou večerou a druhý s pobytom v luxusnom spa na 11.poschodí hotela s romantickým výhľadom na Dunaj.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.