Láska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje

Príslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.

(Zdroj: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/)

Aj valentínske vyznanie lásky zaznie mimoriadne vhodne pri dobrom jedle. Vedia to vo väčšine reštaurácií, a preto sa na sviatok Sv. Valentína patrične pripravia. Zvyčajne totiž býva v ten deň nadštandardne veľa objednávok a nájsť miesto len tak „na blink“, je 14. februára priam umením.

Aj Zimný festival jedál

Na valentínsky obed či večeru sa dajú využiť aj vouchery štvrtého ročníka Zimného festivalu jedál. Cez ne sa dá urobiť rezervácia a ukázať svojej láske, že ju úprimne milujete. Kompletné degustačné menu v niektorej z reštaurácií zapojených do tohto podujatia, sú na to skvelou príležitosťou. Objednať si Valentínske degustácie však možno najneskôr do 12. februára 2016 na zimnyfestivaljedla.sk. Vyberať si je z čoho, veď do Zimného festivalu jedál sa zapojilo takmer pol stovky slovenských reštaurácií (o takmer 20 viac ako vlani) vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Naše tipy z regiónov:

Relax hotel Sojka, Malatíny

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Villa Rosa, Dunajská Streda

Palatín Restaurant & Wine Bar, Bytča

Grand restaurant Residence Hotel & Club, Donovaly

Súťaž o valentínsku večeru

Kto sa poponáhľa, môže vyhrať valentínsku večeru v sobotu 13. februára 2016 o 18. hodine. A tú víťazovi pripravia v reštaurácii Villa Rosa v Dunajskej Strede. Podmienkou ale je urobiť objednávku najneskôr do 10. februára 2016. V deň vyžrebujú aj výhercu.

Prípitok na lásku s ružovým

Na valentínsku nôtu sú už teraz naladení v mnohých reštauráciách. Napríklad v River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park zaláskovaným pripraví šéfkuchár Igor Čehy kulinárske špeciality, ako je teľací filet pošírovaný v portskom či mušle Sv. Jakuba. Ako sladkú bodku za štvorchodovým menu si môžete vychutnať čokoládovú penu s jahodami a na svoju lásku pripiť ružovým šumivým vínom. V Grand Hoteli River Park majú však nachystané aj ubytovacie balíčky – jeden je spojený práve s romantickou večerou a druhý s pobytom v luxusnom spa na 11.poschodí hotela s romantickým výhľadom na Dunaj.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Ramsaymu premiéra vyšla, slovenskí hokejisti zdolali v príprave Česko

Víťazstvo je dobré, ale vieme, že musíme hrať lepšie, priznal nový kouč Slovákov.

KOMENTÁRE

Podomový šmejd s jadrom Únie

Žiadna „super EÚ“ s jedným pevným jadrom sa nechystá.

EKONOMIKA

Kedy dostanete 13. a 14. plat? Fico podporil Dankov návrh

Koalícia sa zrejme dohodne na úľavách.

KOMENTÁRE

Odsedel si trest za protest proti okupácii ČSSR. Neľutuje

Zorjanov príbeh je ťažko uveriteľný.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.