Reštauráciou roka je podľa týždenníka Trend opäť Fou Zoo

Už vyše dvadsať rokov sa venuje ekonomický týždenník Trend hodnoteniu slovenských reštaurácii. Kým spočiatku dominovali medzi najlepšími bratislavské, dnes je situácia iná. Skvelé reštaurácie nájdete po celom Slovensku.

Interiér reštaurácie Fou Zoo(Zdroj: www.fouzoo.sk)

Aj keď hodnotitelia z prestížneho svetového bedekeru Michelin Slovensko ešte neobjavili, neznamená to, že dobré reštaurácie, kde sa dajú ochutnať výnimočné jedlá, na Slovensku nenájdete. Ako konštatuje Trend, slovenská gastronómia urobila za posledné roky veľký skok dopredu a čo je podstatné, aj mimo hlavného mesta. A to napriek tomu, že kvalitná gastronómia to nemá na ružiach ustlané, pretože jedlá z kvalitných surovín nemôžu byť lacné a Slovákov, ktorí na to majú, najmä na vidieku veľmi nepribúda.

Vo vlastnej réžii šéfkuchárov

Preto sú najobľúbenejšie stále reštaurácie, ktoré ponúkajú obedové menu určené najmä domácej klientele. Turistov je totiž na Slovensku stále menej, ako by sme si želali a v takej Bratislave si zvyčajne počas dvojhodinovej prechádzky (takých turistov je najviac) dajú sotva tak kávu či pivo. O to je zaujímavejšie, že kvalitných reštaurácií, a to najmä takých, ktoré si vlastní a riadi sám šéfkuchár, pribúda. Svedčí o tom aj fakt, že šéfkuchárskych je v prvej desiatke celá polovica.

Uspieť sa dá sa aj mimo centra mesta

Prvenstvo opäť obhájila reštaurácia Fou Zoo, ktorá sídli v bratislavskej Petržalke. To je dôkaz, že za dobrou gastronómiou sú ľudia ochotní zájsť aj mimo centra mesta. Vychytená je špecialitami Ďalekého východu v réžii šéfkuchára Michala Konráda a sushi majstra Tomáša Lysého.


TOP 10 najlepších slovenských reštaurácií

1. Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek, 18.5 boda z 20

2. Afrodita, Čereňany, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18.5 boda

3. Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

4. Gašperov mlyn, Batizovce, 5 hviezdičiek ,18 bodov

5. Reštaurácia Albrecht, Bratislava, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

6. UFO watch.taste.groove, Bratislava, 5 hviezdičiek ,18 bodov

7. Grand Hotel Kempinski High Tatras – Grand Restaurant, Štrbské Pleso, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

8. D Steakhouse, Bratislava, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

9. Mlyn 108, Modra, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

10. Top restaurant , Žilina, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

Najlepšie reštaurácie podľa krajov

Bratislavský: Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek

Trnavský: Hotel Amade Château – reštaurácia, 4,5 hviezdičky

Nitriansky: Hotel Mikado – Rouge, 4,5 hviezdičky

Trenčiansky: Afrodita, Čereňany, 5 hviezdičiek

Banskobystrický: Angels, Banská Bystrica, 4,5 hviezdičky

Žilinský: Top restaurant, Žilina, 4,5 hviezdičky

Košický: Doubletree by Hilton Košice - Olive Tree, 4,5 hviezdičky

Prešovský: Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, 5 hviezdičiek

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Nezrozumiteľná demisia Druckera a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.