Reštauráciou roka je podľa týždenníka Trend opäť Fou Zoo

Už vyše dvadsať rokov sa venuje ekonomický týždenník Trend hodnoteniu slovenských reštaurácii. Kým spočiatku dominovali medzi najlepšími bratislavské, dnes je situácia iná. Skvelé reštaurácie nájdete po celom Slovensku.

Interiér reštaurácie Fou Zoo(Zdroj: www.fouzoo.sk)

Aj keď hodnotitelia z prestížneho svetového bedekeru Michelin Slovensko ešte neobjavili, neznamená to, že dobré reštaurácie, kde sa dajú ochutnať výnimočné jedlá, na Slovensku nenájdete. Ako konštatuje Trend, slovenská gastronómia urobila za posledné roky veľký skok dopredu a čo je podstatné, aj mimo hlavného mesta. A to napriek tomu, že kvalitná gastronómia to nemá na ružiach ustlané, pretože jedlá z kvalitných surovín nemôžu byť lacné a Slovákov, ktorí na to majú, najmä na vidieku veľmi nepribúda.

Vo vlastnej réžii šéfkuchárov

Preto sú najobľúbenejšie stále reštaurácie, ktoré ponúkajú obedové menu určené najmä domácej klientele. Turistov je totiž na Slovensku stále menej, ako by sme si želali a v takej Bratislave si zvyčajne počas dvojhodinovej prechádzky (takých turistov je najviac) dajú sotva tak kávu či pivo. O to je zaujímavejšie, že kvalitných reštaurácií, a to najmä takých, ktoré si vlastní a riadi sám šéfkuchár, pribúda. Svedčí o tom aj fakt, že šéfkuchárskych je v prvej desiatke celá polovica.

Uspieť sa dá sa aj mimo centra mesta

Prvenstvo opäť obhájila reštaurácia Fou Zoo, ktorá sídli v bratislavskej Petržalke. To je dôkaz, že za dobrou gastronómiou sú ľudia ochotní zájsť aj mimo centra mesta. Vychytená je špecialitami Ďalekého východu v réžii šéfkuchára Michala Konráda a sushi majstra Tomáša Lysého.


TOP 10 najlepších slovenských reštaurácií

1. Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek, 18.5 boda z 20

2. Afrodita, Čereňany, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18.5 boda

3. Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

4. Gašperov mlyn, Batizovce, 5 hviezdičiek ,18 bodov

5. Reštaurácia Albrecht, Bratislava, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

6. UFO watch.taste.groove, Bratislava, 5 hviezdičiek ,18 bodov

7. Grand Hotel Kempinski High Tatras – Grand Restaurant, Štrbské Pleso, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

8. D Steakhouse, Bratislava, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

9. Mlyn 108, Modra, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

10. Top restaurant , Žilina, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

Najlepšie reštaurácie podľa krajov

Bratislavský: Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek

Trnavský: Hotel Amade Château – reštaurácia, 4,5 hviezdičky

Nitriansky: Hotel Mikado – Rouge, 4,5 hviezdičky

Trenčiansky: Afrodita, Čereňany, 5 hviezdičiek

Banskobystrický: Angels, Banská Bystrica, 4,5 hviezdičky

Žilinský: Top restaurant, Žilina, 4,5 hviezdičky

Košický: Doubletree by Hilton Košice - Olive Tree, 4,5 hviezdičky

Prešovský: Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, 5 hviezdičiek

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.