SME
Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Reštauráciou roka je podľa týždenníka Trend opäť Fou Zoo

Už vyše dvadsať rokov sa venuje ekonomický týždenník Trend hodnoteniu slovenských reštaurácii. Kým spočiatku dominovali medzi najlepšími bratislavské, dnes je situácia iná. Skvelé reštaurácie nájdete po celom Slovensku.

Interiér reštaurácie Fou ZooInteriér reštaurácie Fou Zoo (Zdroj: www.fouzoo.sk)

Aj keď hodnotitelia z prestížneho svetového bedekeru Michelin Slovensko ešte neobjavili, neznamená to, že dobré reštaurácie, kde sa dajú ochutnať výnimočné jedlá, na Slovensku nenájdete. Ako konštatuje Trend, slovenská gastronómia urobila za posledné roky veľký skok dopredu a čo je podstatné, aj mimo hlavného mesta. A to napriek tomu, že kvalitná gastronómia to nemá na ružiach ustlané, pretože jedlá z kvalitných surovín nemôžu byť lacné a Slovákov, ktorí na to majú, najmä na vidieku veľmi nepribúda.

Vo vlastnej réžii šéfkuchárov

Preto sú najobľúbenejšie stále reštaurácie, ktoré ponúkajú obedové menu určené najmä domácej klientele. Turistov je totiž na Slovensku stále menej, ako by sme si želali a v takej Bratislave si zvyčajne počas dvojhodinovej prechádzky (takých turistov je najviac) dajú sotva tak kávu či pivo. O to je zaujímavejšie, že kvalitných reštaurácií, a to najmä takých, ktoré si vlastní a riadi sám šéfkuchár, pribúda. Svedčí o tom aj fakt, že šéfkuchárskych je v prvej desiatke celá polovica.

Uspieť sa dá sa aj mimo centra mesta

Prvenstvo opäť obhájila reštaurácia Fou Zoo, ktorá sídli v bratislavskej Petržalke. To je dôkaz, že za dobrou gastronómiou sú ľudia ochotní zájsť aj mimo centra mesta. Vychytená je špecialitami Ďalekého východu v réžii šéfkuchára Michala Konráda a sushi majstra Tomáša Lysého.


TOP 10 najlepších slovenských reštaurácií

1. Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek, 18.5 boda z 20

2. Afrodita, Čereňany, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18.5 boda

3. Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

4. Gašperov mlyn, Batizovce, 5 hviezdičiek ,18 bodov

5. Reštaurácia Albrecht, Bratislava, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 5 hviezdičiek ,18 bodov

6. UFO watch.taste.groove, Bratislava, 5 hviezdičiek ,18 bodov

7. Grand Hotel Kempinski High Tatras – Grand Restaurant, Štrbské Pleso, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

8. D Steakhouse, Bratislava, 4,5 hviezdičky, 17,5 boda

9. Mlyn 108, Modra, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

10. Top restaurant , Žilina, Reštaurácia Pána šéfkuchára, 4,5 hviezdičky ,17 bodov

Najlepšie reštaurácie podľa krajov

Bratislavský: Fou Zoo, Bratislava, 5 hviezdičiek

Trnavský: Hotel Amade Château – reštaurácia, 4,5 hviezdičky

Nitriansky: Hotel Mikado – Rouge, 4,5 hviezdičky

Trenčiansky: Afrodita, Čereňany, 5 hviezdičiek

Banskobystrický: Angels, Banská Bystrica, 4,5 hviezdičky

Žilinský: Top restaurant, Žilina, 4,5 hviezdičky

Košický: Doubletree by Hilton Košice - Olive Tree, 4,5 hviezdičky

Prešovský: Culinarium Restaurant, Starý Smokovec, 5 hviezdičiek

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/restauracie.sk"][/content]

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

CYNICKÁ OBLUDA

Ďakujeme Kotlebovi

Kotleba vo videu odporúčal, ako sa majú jeho nasledovníci vysporiadať s koronou. Ďakujeme.

Autorská strana Ondreja Podstupku

Vláda nezvláda slová a môže to stáť životy

Stručný návod na lepšie hospodárenie s dôverou.

Premiér Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie ku kompenzačných schémam.

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 2 785 prípadov a 16 úmrtí (minúta po minúte)

Celkovo sa koronavírusom na Slovensku nakazilo 51 728. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 200 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
Dnes píše Elena Eleková

Nie, nečaká nás sloboda s dvoma negatívnymi testami vo vrecku

To je vec, ktorú robí vláda zle: nehovorí otvorene ľuďom, čo ich čaká.

Elena Eleková

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík