SME

Gurmán Fest bude rozvoniavať na závodisku

Od piatku do nedele 19.- 21. júna mnohí opäť zrušia domáce varenie a vyberú sa do areálu petržalského Závodiska. Tam svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných slovenských reštaurácií, variť bude 68 šéfkuchárov z deviatich krajín. (Inzercia)

(Zdroj: gurmanfestbratislava.sk)

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu na Slovensku, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše, Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predvedú svoje umenie nielen v stánkoch, ale tí najznámejší v rámci programu aj na pódiách festivalu, kde sa s divákmi podelia o svoje vedomosti, skúsenosti, prezradia svoje recepty.

Predstavia sa slávni šéfkuchári

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Elektrolux Divadlo šéfkuchárov, bude patriť piatková šou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo. Ten v hodnotení ročenky Gurmán na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie 3 vidličky. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanulele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie S Talianom v kuchyni. V nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.

SkryťVypnúť reklamu

Šéfkuchári Marcel Ihnačák a Marián Filo

Novinky festivalu

Medzi novinky festivalu možno zaradiť projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý bude súčasťou ochutnávania jedál Laciho Horňáčka. Prezentovať sa budú aj viaceré slovenské výrobky, ako napríklad značkový aperitív Bentiana. Mnohí návštevníci si určite nenechajú ujsť zaujímavú produkciu na hudobnom pódiu.

Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie jedál, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový WarmUp bar, ktorý bude fungovať vo večerných hodinách.

Liga majstrov vo varení

Na Gurmán Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov Gastronomy Bratislava. Účasť na nej prisľúbilo deväť michelinovskych šéfkuchárov.

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 072
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 176
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 5 447
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 811
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 803
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 422
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 282
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 266
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu