Gurmán Fest bude rozvoniavať na závodisku

Od piatku do nedele 19.- 21. júna mnohí opäť zrušia domáce varenie a vyberú sa do areálu petržalského Závodiska. Tam svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných slovenských reštaurácií, variť bude 68 šéfkuchárov z deviatich krajín. (Inzercia)

(Zdroj: gurmanfestbratislava.sk)

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu na Slovensku, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše, Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predvedú svoje umenie nielen v stánkoch, ale tí najznámejší v rámci programu aj na pódiách festivalu, kde sa s divákmi podelia o svoje vedomosti, skúsenosti, prezradia svoje recepty.

Predstavia sa slávni šéfkuchári

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Elektrolux Divadlo šéfkuchárov, bude patriť piatková šou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo. Ten v hodnotení ročenky Gurmán na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie 3 vidličky. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanulele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie S Talianom v kuchyni. V nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.

Šéfkuchári Marcel Ihnačák a Marián Filo

Novinky festivalu

Medzi novinky festivalu možno zaradiť projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý bude súčasťou ochutnávania jedál Laciho Horňáčka. Prezentovať sa budú aj viaceré slovenské výrobky, ako napríklad značkový aperitív Bentiana. Mnohí návštevníci si určite nenechajú ujsť zaujímavú produkciu na hudobnom pódiu.

Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie jedál, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový WarmUp bar, ktorý bude fungovať vo večerných hodinách.

Liga majstrov vo varení

Na Gurmán Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov Gastronomy Bratislava. Účasť na nej prisľúbilo deväť michelinovskych šéfkuchárov.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Ramsaymu premiéra vyšla, slovenskí hokejisti zdolali v príprave Česko

Víťazstvo je dobré, ale vieme, že musíme hrať lepšie, priznal nový kouč Slovákov.

KOMENTÁRE

Podomový šmejd s jadrom Únie

Žiadna „super EÚ“ s jedným pevným jadrom sa nechystá.

EKONOMIKA

Kedy dostanete 13. a 14. plat? Fico podporil Dankov návrh

Koalícia sa zrejme dohodne na úľavách.

KOMENTÁRE

Odsedel si trest za protest proti okupácii ČSSR. Neľutuje

Zorjanov príbeh je ťažko uveriteľný.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.