Gurmán Fest bude rozvoniavať na závodisku

Od piatku do nedele 19.- 21. júna mnohí opäť zrušia domáce varenie a vyberú sa do areálu petržalského Závodiska. Tam svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných slovenských reštaurácií, variť bude 68 šéfkuchárov z deviatich krajín. (Inzercia)

(Zdroj: gurmanfestbratislava.sk)

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu na Slovensku, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates. Navyše, Gurmán Fest Bratislava sa koncepčne zameriava na najvyššiu kvalitu gastronómie. Kuchári predvedú svoje umenie nielen v stánkoch, ale tí najznámejší v rámci programu aj na pódiách festivalu, kde sa s divákmi podelia o svoje vedomosti, skúsenosti, prezradia svoje recepty.

Predstavia sa slávni šéfkuchári

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Elektrolux Divadlo šéfkuchárov, bude patriť piatková šou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo. Ten v hodnotení ročenky Gurmán na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie 3 vidličky. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanulele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie S Talianom v kuchyni. V nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.

Šéfkuchári Marcel Ihnačák a Marián Filo

Novinky festivalu

Medzi novinky festivalu možno zaradiť projekt Zlatý bažant – 7 chutí piva, ktorý bude súčasťou ochutnávania jedál Laciho Horňáčka. Prezentovať sa budú aj viaceré slovenské výrobky, ako napríklad značkový aperitív Bentiana. Mnohí návštevníci si určite nenechajú ujsť zaujímavú produkciu na hudobnom pódiu.

Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie jedál, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový WarmUp bar, ktorý bude fungovať vo večerných hodinách.

Liga majstrov vo varení

Na Gurmán Fest Bratislava nadviaže odborná konferencia pre profesionálov Gastronomy Bratislava. Účasť na nej prisľúbilo deväť michelinovskych šéfkuchárov.

Hlavné správy zo Sme.sk

PREŠOV KORZÁR

Obvineného kanadského profesora sa zastávali aj matky dievčat (fotogaléria)

Mušinka: Tento prípad nie je detská pornografia.

Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo by ste (ne)mali zrušiť svoje konto na Facebooku

Čo sa stalo z najväčšej sociálnej siete.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.