Majiteľov reštauračných podnikov tešia hokejové radosti i smútky

Ak dnes chýba v pohostinnom zariadení veľkoplošná obrazovka alebo plátno, je to priam zázrak. Bránia sa tomu zvyčajne iba špičkové reštaurácie, iné podniky naopak vidia najmä vo vysielaní športových podujatí šancu na zárobok.

(Zdroj: Fotolia.com)

Majstrovstvá sveta v hokeji v Prahe a Ostrave, kde účinkuje aj slovenský tím, sú aktuálny hit. Nečudo, že pohostinstvá, puby i bary sa predbiehajú v tom, akým pohostením pritiahnuť fanúšikov práve k ním.

Aj v reštauračných vozňoch

Nezaváhala ani česká spoločnosť Jídelní vozy, ktorá ponúka špeciálne hokejové menu. Bravčové rebrá s pivom si môžu vychutnať fanúšikovia tak vo vlakoch SC Pendolino ako aj ČD Railjet. Menu vraj vzniklo na základe želania zákazníkov zo sociálnej siete Facebook.

Špeciálne hokejové menu pripravili aj šéfkuchári mnohých reštaurácii, pubov a barov. Patrí k ním napríklad aj Barracuda v Senici. Kde inde by mali žiť hokejom i hokejovými jedlami ako v reštaurácii v Aréne Mariána Gáboríka v Trenčíne? V bratislavskom Kafe Barbosa zase lákajú fanúšikov na hokejové BBQ rebierka.

Pivá na mieru

Výnimkou nie sú ani pivovary. Tie hokejový šampionát využili na predstavenie nových výrobkov. Veď je známe, že pri hlasnom skandovaní človeku rýchlo vysmädne.

„Nadšení fanúšikovia a nároční zákazníci majú jednu vec spoločnú. Sú radi, keď sa ich očakávania naplnia,“ netají v tejto súvislosti obchodný riaditeľ Pivovarov Topvar Štefan Finta. „MS v hokeji predstavujú príležitosť, keď môžeme priniesť našim zákazníkom do prevádzok okrem skvelého piva aj nový, špeciálny zážitok.“ A tak v dvoch stovkách prevádzok pripravila aj značka Topvar v období majstrovstiev od 1. do 17. mája aktivitu pod názvom Štvrtá tretina. Tí, ktorí do nich prídu, si budú môcť vychutnať veľké čapované pivo Topvar za cenu malého, a to vždy 20 minút po skončení vybraných zápasov.

O tom, že nadšenie pre hokej sa dá vniesť aj do predajní, svedčí aj špeciálne štvorbalenie pív Šariš 10% a Smädný mních 10%, ktoré vzniklo na mieru pre zákazníkov obchodnej siete Lidl.

Prišlo od susedov

Hokejové obdobie si na predstavenie novinky na slovenskom trhu zvolilo pivovar vo Velkých Popoviciach. Pivo Velkopopovický Kozel patrí medzi najobľúbenejšie pivá na českom trhu vďaka dlhoročnej tradícii, ktorá siaha až do roku 1874. Meno dostalo podľa tmavého nemeckého piva nazývaného “bock”, čo je v preklade do češtiny „kozel". Jeho výroba sa dodnes riadi pôvodnou receptúrou.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.