Majiteľov reštauračných podnikov tešia hokejové radosti i smútky

Ak dnes chýba v pohostinnom zariadení veľkoplošná obrazovka alebo plátno, je to priam zázrak. Bránia sa tomu zvyčajne iba špičkové reštaurácie, iné podniky naopak vidia najmä vo vysielaní športových podujatí šancu na zárobok.

(Zdroj: Fotolia.com)

Majstrovstvá sveta v hokeji v Prahe a Ostrave, kde účinkuje aj slovenský tím, sú aktuálny hit. Nečudo, že pohostinstvá, puby i bary sa predbiehajú v tom, akým pohostením pritiahnuť fanúšikov práve k ním.

Aj v reštauračných vozňoch

Nezaváhala ani česká spoločnosť Jídelní vozy, ktorá ponúka špeciálne hokejové menu. Bravčové rebrá s pivom si môžu vychutnať fanúšikovia tak vo vlakoch SC Pendolino ako aj ČD Railjet. Menu vraj vzniklo na základe želania zákazníkov zo sociálnej siete Facebook.

Špeciálne hokejové menu pripravili aj šéfkuchári mnohých reštaurácii, pubov a barov. Patrí k ním napríklad aj Barracuda v Senici. Kde inde by mali žiť hokejom i hokejovými jedlami ako v reštaurácii v Aréne Mariána Gáboríka v Trenčíne? V bratislavskom Kafe Barbosa zase lákajú fanúšikov na hokejové BBQ rebierka.

Pivá na mieru

Výnimkou nie sú ani pivovary. Tie hokejový šampionát využili na predstavenie nových výrobkov. Veď je známe, že pri hlasnom skandovaní človeku rýchlo vysmädne.

„Nadšení fanúšikovia a nároční zákazníci majú jednu vec spoločnú. Sú radi, keď sa ich očakávania naplnia,“ netají v tejto súvislosti obchodný riaditeľ Pivovarov Topvar Štefan Finta. „MS v hokeji predstavujú príležitosť, keď môžeme priniesť našim zákazníkom do prevádzok okrem skvelého piva aj nový, špeciálny zážitok.“ A tak v dvoch stovkách prevádzok pripravila aj značka Topvar v období majstrovstiev od 1. do 17. mája aktivitu pod názvom Štvrtá tretina. Tí, ktorí do nich prídu, si budú môcť vychutnať veľké čapované pivo Topvar za cenu malého, a to vždy 20 minút po skončení vybraných zápasov.

O tom, že nadšenie pre hokej sa dá vniesť aj do predajní, svedčí aj špeciálne štvorbalenie pív Šariš 10% a Smädný mních 10%, ktoré vzniklo na mieru pre zákazníkov obchodnej siete Lidl.

Prišlo od susedov

Hokejové obdobie si na predstavenie novinky na slovenskom trhu zvolilo pivovar vo Velkých Popoviciach. Pivo Velkopopovický Kozel patrí medzi najobľúbenejšie pivá na českom trhu vďaka dlhoročnej tradícii, ktorá siaha až do roku 1874. Meno dostalo podľa tmavého nemeckého piva nazývaného “bock”, čo je v preklade do češtiny „kozel". Jeho výroba sa dodnes riadi pôvodnou receptúrou.

Hlavné správy zo Sme.sk

Kočner bol pre Privatbanku už príťažou, Haščák ho usvedčuje z klamstva

Banka mala pod kontrolou dôležitú sériu prevodov pri tunelovaní Technopolu.

Budovu Technopolu podľa polície vytunelovali ľudia, ktorí sú blízki Marianovi Kočnerovi. Sám Kočner je v prípade vyšetrovaný, ale nie obvinený.
Dobré ráno naživo

Dobré ráno: Hľadá sa ten, kto rozmetá koalíciu

Druhá živá nahrávka podcastu Dobré ráno.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Julius Ševčík, režisér filmov Masaryk a Sklenená izba.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.