Vychutnajte si najlepšie pivo na svete.

Značka Krušovice triumfovala víťazstvom na prestížnej svetovej súťaži World Beer Awards (WBA), ktorá sa už tradične koná každoročne na jeseň vo Veľkej Británii za účasti odborníkov z celého sveta. (Inzercia)

Krušovice Imperial získali svetové prvenstvo v kategórii ležiak plzenského typu roka 2014. Sú tak aktuálnou jednotkou medzi svetlými ležiakmi, ktoré sú najpredávanejšie na svete.

Vychutnajte si toto výnimočné pivo vo veľkom štýle – na slovenskom trhu je atraktívny multipack 5+1 pív Krušovice Imperial. „Výnimočne dobre zladené pivo plzenského typu, zmyselný pocit v ústach s nepoddajnou horkosťou, ktorá pretrvá na konci hrdla,“ tak charakterizoval chuť suverénneho svetového víťaza svojej kategórie predseda európskej časti poroty Adrian Tierney-Jones.

„Zisk zlatej medaily potvrdil vysokú kvalitu, tradíciu a kráľovskú chuť, ktorú oceňujú aj naši pivári. Teší nás, že porota ocenila chuť dosiahnutú vyváženými a kvalitnými ingredienciami. Koniec koncov, túto kvalitu ocenil aj český kráľ Rudolf II., keď kúpil pivovar pre českú korunu. Pivo Krušovice sa aj dnes vyrába a dováža na Slovensko z Krušovíc,“ hovorí Peter Nikodem, brand manažér značky Krušovice.

Krušovice si môžu vychutnávať pivári ako svetlú desiatku a dvanástku, a mnohým ulahodia aj Krušovice Černé. Pre desiatku je typická sýtozlatá farba, výrazná plná pivná chuť, hustá krémová pena. Dvanástka má jemnú zlatú farbu, lahodnú horkosť a výbornú penivosť. Plnosť chuti, jemná chmeľová horkosť a chuť karamelu zasa potešia vyznávačov čiernych Krušovíc.


Dýcha históriou

História Kráľovského pivovaru Krušovice siaha až do 16. storočia. Prvý písomný doklad o pivovare pochádza z roku 1581, aj keď pivo sa v Krušoviciach varilo už oveľa skôr. Za svoju slávu však krušovické pivovarníctvo vďačí najmä cisárovi a českému kráľovi Rudolfovi II., ktorý v roku 1583 kúpil pivovar pre českú korunu. A hoci pivovar aj spôsob výroby piva sa od čias kráľa Rudolfa II. čiastočne zmenil, to najdôležitejšie zostalo rovnaké dodnes. Teda samotná receptúra, prvotriedny chmeľ – žatecký poloraný červeňák, slnkom pozlátený jačmenný slad, číra pramenitá voda z Křivoklátských hôr a predovšetkým láska a nadšenie sládkov, ktorí po stáročia uchovávajú krušovickú receptúru pre ďalšie generácie.

Čo je to World Beer Awards

Celosvetová degustačná súťaž World Beer Awards organizovaná vo Veľkej Británii oceňuje najlepšie medzinárodné pivné štýly. Uskutočnuje sa každoročne od roku 2007. Odborná porota formou slepých testov prideľuje ocenenia a zviditeľňuje „Najlepšie svetové pivá“ pre konzumentov a obchod po celom svete. Podmienkou je voľná dostupnosť piva v obchodoch. Informácie o výsledkoch Krušovíc nájdete na adrese: http://www.worldbeerawards.com/best/czech-pilsner.html

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.