Vychutnajte si najlepšie pivo na svete.

Značka Krušovice triumfovala víťazstvom na prestížnej svetovej súťaži World Beer Awards (WBA), ktorá sa už tradične koná každoročne na jeseň vo Veľkej Británii za účasti odborníkov z celého sveta. (Inzercia)

Krušovice Imperial získali svetové prvenstvo v kategórii ležiak plzenského typu roka 2014. Sú tak aktuálnou jednotkou medzi svetlými ležiakmi, ktoré sú najpredávanejšie na svete.

Vychutnajte si toto výnimočné pivo vo veľkom štýle – na slovenskom trhu je atraktívny multipack 5+1 pív Krušovice Imperial. „Výnimočne dobre zladené pivo plzenského typu, zmyselný pocit v ústach s nepoddajnou horkosťou, ktorá pretrvá na konci hrdla,“ tak charakterizoval chuť suverénneho svetového víťaza svojej kategórie predseda európskej časti poroty Adrian Tierney-Jones.

„Zisk zlatej medaily potvrdil vysokú kvalitu, tradíciu a kráľovskú chuť, ktorú oceňujú aj naši pivári. Teší nás, že porota ocenila chuť dosiahnutú vyváženými a kvalitnými ingredienciami. Koniec koncov, túto kvalitu ocenil aj český kráľ Rudolf II., keď kúpil pivovar pre českú korunu. Pivo Krušovice sa aj dnes vyrába a dováža na Slovensko z Krušovíc,“ hovorí Peter Nikodem, brand manažér značky Krušovice.

Krušovice si môžu vychutnávať pivári ako svetlú desiatku a dvanástku, a mnohým ulahodia aj Krušovice Černé. Pre desiatku je typická sýtozlatá farba, výrazná plná pivná chuť, hustá krémová pena. Dvanástka má jemnú zlatú farbu, lahodnú horkosť a výbornú penivosť. Plnosť chuti, jemná chmeľová horkosť a chuť karamelu zasa potešia vyznávačov čiernych Krušovíc.


Dýcha históriou

História Kráľovského pivovaru Krušovice siaha až do 16. storočia. Prvý písomný doklad o pivovare pochádza z roku 1581, aj keď pivo sa v Krušoviciach varilo už oveľa skôr. Za svoju slávu však krušovické pivovarníctvo vďačí najmä cisárovi a českému kráľovi Rudolfovi II., ktorý v roku 1583 kúpil pivovar pre českú korunu. A hoci pivovar aj spôsob výroby piva sa od čias kráľa Rudolfa II. čiastočne zmenil, to najdôležitejšie zostalo rovnaké dodnes. Teda samotná receptúra, prvotriedny chmeľ – žatecký poloraný červeňák, slnkom pozlátený jačmenný slad, číra pramenitá voda z Křivoklátských hôr a predovšetkým láska a nadšenie sládkov, ktorí po stáročia uchovávajú krušovickú receptúru pre ďalšie generácie.

Čo je to World Beer Awards

Celosvetová degustačná súťaž World Beer Awards organizovaná vo Veľkej Británii oceňuje najlepšie medzinárodné pivné štýly. Uskutočnuje sa každoročne od roku 2007. Odborná porota formou slepých testov prideľuje ocenenia a zviditeľňuje „Najlepšie svetové pivá“ pre konzumentov a obchod po celom svete. Podmienkou je voľná dostupnosť piva v obchodoch. Informácie o výsledkoch Krušovíc nájdete na adrese: http://www.worldbeerawards.com/best/czech-pilsner.html

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a český škandál desaťročia (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

KOŠICE KORZÁR

Košický rektor o Dankovej kauze: Právnická fakulta môže mať zhodu do 40 percent

Odhalili i plagiát s 2-percentnou zhodou.

EKONOMIKA

Dali si zatepliť panelák, teraz hrozí, že budú musieť zaplatiť státisíce

Vlastníci si musia dať pozor, čo podpisujú.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.