Vychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!

Ak ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)

Alebo medzi 5. a 7. novembrom navštívte momentálne najlepšiu reštauráciu na Slovensku Fou Zoo v Bratislave.

Fou Zoo pozýva na netradičný event. Šéfkuchár Fou Zoo a expert na panázijskú kuchyňu Michal Konrád práve absolvoval priateľskú stáž v spomínanej reštaurácii Kiin Kiin. K našej radosti nevydržal ten kreatívny pretlak a na základe nasatej inšpirácie, zozbieraných skúseností a pod vplyvom nádherných zážitkov, vytvoril spolu so sushi majstrom Tomášom Lysým a someliérom Tomášom Šajgalom úžasný a originálny event plný nových vnemov, netradičných postupov a neopísateľných odtieňov. A čím sa nás chystajú očariť?

Začínať budeme s Hamachi sashimi s thajskou ponzu omáčkou, koriandrovou granitou a unikátnym cibuľovým chilli papierom. Nasleduje neskutočná vychytávka, v kokosovom dyme podávaná makrela s thajským mangom a rafinovaným zázvorovým gélom.

Tretí chod pôsobí ako tradičné thajské taštičky Dim Sum, plnené sú však najkvalitnejšou hovädzinkou wagyu, shitake hubami a thajským baklažánom, podávajú sa na silnom hovädzom consomné s tapiokou a unikátnym kari olejom. Nasleduje vzácna ropušnica s voňavým tamarindovo-mrkvovo-anízovým pyré, preliata olejom z červeného chilli a thajskej bazalky v sprievode baby koriandru.

K dezertu sa prepracujeme cez sladké prekvapenie. Na záver nás čaká Zenová záhrada, ktorú tvorí neskutočná súhra zrmzliny z čierneho sézamu, kokosového mousse a marakujovej makarónky, to všetko na mandľovom prachu s matcha čajom, kvetinovú sviežosť dotvára malinovo-limetkový sorbet.

Keď si k tejto extáze chutí predstavíte ešte nemenej kreatívne a exotické drinky, vyjde vám večer, ktorý si nenecháte újsť. Práve preto nezabudnite na čo najskoršiu rezerváciu. Podobné akcie vo Fou Zoo bývajú zväčša vypredané.

Michelin style

KIIN KIIN

retrospektíva

5.-7. 11. 2014 od 18.00

Cena: 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur drinky

Odporúčame čo najskoršiu rezerváciu

Viac informacii: http://www.fouzoo.sk/ http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Jeden chodí v noci len, druhý na svitaní

Tandem Pellegrini - Fico nešliape jedným smerom.

ŠPORT

Kozák hovoril o tlaku manažérov zo Žiliny. Bol som nepohodlný, tvrdí

Bolo to nedôstojné, reagoval šéf Žiliny.

Neprehliadnite tiež

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.