Vychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!

Ak ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)

Alebo medzi 5. a 7. novembrom navštívte momentálne najlepšiu reštauráciu na Slovensku Fou Zoo v Bratislave.

Fou Zoo pozýva na netradičný event. Šéfkuchár Fou Zoo a expert na panázijskú kuchyňu Michal Konrád práve absolvoval priateľskú stáž v spomínanej reštaurácii Kiin Kiin. K našej radosti nevydržal ten kreatívny pretlak a na základe nasatej inšpirácie, zozbieraných skúseností a pod vplyvom nádherných zážitkov, vytvoril spolu so sushi majstrom Tomášom Lysým a someliérom Tomášom Šajgalom úžasný a originálny event plný nových vnemov, netradičných postupov a neopísateľných odtieňov. A čím sa nás chystajú očariť?

Začínať budeme s Hamachi sashimi s thajskou ponzu omáčkou, koriandrovou granitou a unikátnym cibuľovým chilli papierom. Nasleduje neskutočná vychytávka, v kokosovom dyme podávaná makrela s thajským mangom a rafinovaným zázvorovým gélom.

Tretí chod pôsobí ako tradičné thajské taštičky Dim Sum, plnené sú však najkvalitnejšou hovädzinkou wagyu, shitake hubami a thajským baklažánom, podávajú sa na silnom hovädzom consomné s tapiokou a unikátnym kari olejom. Nasleduje vzácna ropušnica s voňavým tamarindovo-mrkvovo-anízovým pyré, preliata olejom z červeného chilli a thajskej bazalky v sprievode baby koriandru.

K dezertu sa prepracujeme cez sladké prekvapenie. Na záver nás čaká Zenová záhrada, ktorú tvorí neskutočná súhra zrmzliny z čierneho sézamu, kokosového mousse a marakujovej makarónky, to všetko na mandľovom prachu s matcha čajom, kvetinovú sviežosť dotvára malinovo-limetkový sorbet.

Keď si k tejto extáze chutí predstavíte ešte nemenej kreatívne a exotické drinky, vyjde vám večer, ktorý si nenecháte újsť. Práve preto nezabudnite na čo najskoršiu rezerváciu. Podobné akcie vo Fou Zoo bývajú zväčša vypredané.

Michelin style

KIIN KIIN

retrospektíva

5.-7. 11. 2014 od 18.00

Cena: 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur drinky

Odporúčame čo najskoršiu rezerváciu

Viac informacii: http://www.fouzoo.sk/ http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.