Vychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!

Ak ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)

Alebo medzi 5. a 7. novembrom navštívte momentálne najlepšiu reštauráciu na Slovensku Fou Zoo v Bratislave.

Fou Zoo pozýva na netradičný event. Šéfkuchár Fou Zoo a expert na panázijskú kuchyňu Michal Konrád práve absolvoval priateľskú stáž v spomínanej reštaurácii Kiin Kiin. K našej radosti nevydržal ten kreatívny pretlak a na základe nasatej inšpirácie, zozbieraných skúseností a pod vplyvom nádherných zážitkov, vytvoril spolu so sushi majstrom Tomášom Lysým a someliérom Tomášom Šajgalom úžasný a originálny event plný nových vnemov, netradičných postupov a neopísateľných odtieňov. A čím sa nás chystajú očariť?

Začínať budeme s Hamachi sashimi s thajskou ponzu omáčkou, koriandrovou granitou a unikátnym cibuľovým chilli papierom. Nasleduje neskutočná vychytávka, v kokosovom dyme podávaná makrela s thajským mangom a rafinovaným zázvorovým gélom.

Tretí chod pôsobí ako tradičné thajské taštičky Dim Sum, plnené sú však najkvalitnejšou hovädzinkou wagyu, shitake hubami a thajským baklažánom, podávajú sa na silnom hovädzom consomné s tapiokou a unikátnym kari olejom. Nasleduje vzácna ropušnica s voňavým tamarindovo-mrkvovo-anízovým pyré, preliata olejom z červeného chilli a thajskej bazalky v sprievode baby koriandru.

K dezertu sa prepracujeme cez sladké prekvapenie. Na záver nás čaká Zenová záhrada, ktorú tvorí neskutočná súhra zrmzliny z čierneho sézamu, kokosového mousse a marakujovej makarónky, to všetko na mandľovom prachu s matcha čajom, kvetinovú sviežosť dotvára malinovo-limetkový sorbet.

Keď si k tejto extáze chutí predstavíte ešte nemenej kreatívne a exotické drinky, vyjde vám večer, ktorý si nenecháte újsť. Práve preto nezabudnite na čo najskoršiu rezerváciu. Podobné akcie vo Fou Zoo bývajú zväčša vypredané.

Michelin style

KIIN KIIN

retrospektíva

5.-7. 11. 2014 od 18.00

Cena: 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur drinky

Odporúčame čo najskoršiu rezerváciu

Viac informacii: http://www.fouzoo.sk/ http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

AUTO

V garáži opatruje rodinné dedičstvo: Škodu 120 GLS

Najdrahšia verzia škodovky mala ako jediná olejový chladič.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.