Vychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!

Ak ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)

Alebo medzi 5. a 7. novembrom navštívte momentálne najlepšiu reštauráciu na Slovensku Fou Zoo v Bratislave.

Fou Zoo pozýva na netradičný event. Šéfkuchár Fou Zoo a expert na panázijskú kuchyňu Michal Konrád práve absolvoval priateľskú stáž v spomínanej reštaurácii Kiin Kiin. K našej radosti nevydržal ten kreatívny pretlak a na základe nasatej inšpirácie, zozbieraných skúseností a pod vplyvom nádherných zážitkov, vytvoril spolu so sushi majstrom Tomášom Lysým a someliérom Tomášom Šajgalom úžasný a originálny event plný nových vnemov, netradičných postupov a neopísateľných odtieňov. A čím sa nás chystajú očariť?

Začínať budeme s Hamachi sashimi s thajskou ponzu omáčkou, koriandrovou granitou a unikátnym cibuľovým chilli papierom. Nasleduje neskutočná vychytávka, v kokosovom dyme podávaná makrela s thajským mangom a rafinovaným zázvorovým gélom.

Tretí chod pôsobí ako tradičné thajské taštičky Dim Sum, plnené sú však najkvalitnejšou hovädzinkou wagyu, shitake hubami a thajským baklažánom, podávajú sa na silnom hovädzom consomné s tapiokou a unikátnym kari olejom. Nasleduje vzácna ropušnica s voňavým tamarindovo-mrkvovo-anízovým pyré, preliata olejom z červeného chilli a thajskej bazalky v sprievode baby koriandru.

K dezertu sa prepracujeme cez sladké prekvapenie. Na záver nás čaká Zenová záhrada, ktorú tvorí neskutočná súhra zrmzliny z čierneho sézamu, kokosového mousse a marakujovej makarónky, to všetko na mandľovom prachu s matcha čajom, kvetinovú sviežosť dotvára malinovo-limetkový sorbet.

Keď si k tejto extáze chutí predstavíte ešte nemenej kreatívne a exotické drinky, vyjde vám večer, ktorý si nenecháte újsť. Práve preto nezabudnite na čo najskoršiu rezerváciu. Podobné akcie vo Fou Zoo bývajú zväčša vypredané.

Michelin style

KIIN KIIN

retrospektíva

5.-7. 11. 2014 od 18.00

Cena: 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur drinky

Odporúčame čo najskoršiu rezerváciu

Viac informacii: http://www.fouzoo.sk/ http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vlani mu o tisícku vyššie platy prekážali, Fico po roku otočil

Bugár kritizoval Smer a SNS, že neprišli s vlastnými riešením.

Dobré ráno

Dobré ráno: Falošný hlas podobný Ficovi by znalci odhalili

Je Robert Fico naozaj na nahrávke?

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Platy politikov sú príležitosť odhaliť aj najzbabelejších demagógov

Nekonečné zmrazovanie je neúnosné.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.