Vychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!

Ak ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)

Alebo medzi 5. a 7. novembrom navštívte momentálne najlepšiu reštauráciu na Slovensku Fou Zoo v Bratislave.

Fou Zoo pozýva na netradičný event. Šéfkuchár Fou Zoo a expert na panázijskú kuchyňu Michal Konrád práve absolvoval priateľskú stáž v spomínanej reštaurácii Kiin Kiin. K našej radosti nevydržal ten kreatívny pretlak a na základe nasatej inšpirácie, zozbieraných skúseností a pod vplyvom nádherných zážitkov, vytvoril spolu so sushi majstrom Tomášom Lysým a someliérom Tomášom Šajgalom úžasný a originálny event plný nových vnemov, netradičných postupov a neopísateľných odtieňov. A čím sa nás chystajú očariť?

Začínať budeme s Hamachi sashimi s thajskou ponzu omáčkou, koriandrovou granitou a unikátnym cibuľovým chilli papierom. Nasleduje neskutočná vychytávka, v kokosovom dyme podávaná makrela s thajským mangom a rafinovaným zázvorovým gélom.

Tretí chod pôsobí ako tradičné thajské taštičky Dim Sum, plnené sú však najkvalitnejšou hovädzinkou wagyu, shitake hubami a thajským baklažánom, podávajú sa na silnom hovädzom consomné s tapiokou a unikátnym kari olejom. Nasleduje vzácna ropušnica s voňavým tamarindovo-mrkvovo-anízovým pyré, preliata olejom z červeného chilli a thajskej bazalky v sprievode baby koriandru.

K dezertu sa prepracujeme cez sladké prekvapenie. Na záver nás čaká Zenová záhrada, ktorú tvorí neskutočná súhra zrmzliny z čierneho sézamu, kokosového mousse a marakujovej makarónky, to všetko na mandľovom prachu s matcha čajom, kvetinovú sviežosť dotvára malinovo-limetkový sorbet.

Keď si k tejto extáze chutí predstavíte ešte nemenej kreatívne a exotické drinky, vyjde vám večer, ktorý si nenecháte újsť. Práve preto nezabudnite na čo najskoršiu rezerváciu. Podobné akcie vo Fou Zoo bývajú zväčša vypredané.

Michelin style

KIIN KIIN

retrospektíva

5.-7. 11. 2014 od 18.00

Cena: 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur drinky

Odporúčame čo najskoršiu rezerváciu

Viac informacii: http://www.fouzoo.sk/ http://www.facebook.com/FOUZOO


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štyri mesiace po Kuciakovej vražde verejnosť pozná len čas úmrtia

Politici po vražde novinára odmietali odstúpiť, polícia čelila kritike za postup pri vyšetrovaní.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kočner skončil. Aj keby ho pustili na slobodu

Čo znamená zadržanie Kočnera a Ruska.

Stĺpček Jakuba Fila

Treba to stále pripomínať, moc pochádza od občanov

Verejnosť si zrejme až časom uvedomí, že za posledné mesiace dosiahla veľmi veľa.

ŠPORT

Argentína podľahla Chorvátsku a hrozí jej koniec na šampionáte

Brankár Caballero spravil fatálnu chybu.

Neprehliadnite tiež

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Viete, ako chutí dobrá káva?

Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.