FOU ZOO pripravilo jeseň na rôzne spôsoby.

Viete ako chutí tohtoročná jeseň v podaní najlepšej reštaurácie na Slovensku? Keďže sezónnosť patrí k dobrým mravom slušnej reštaurácie, vo FOU ZOO obmenili ponuku a ľahké letné delikatesy vystriedali zaujimavé kulinárske počiny, vhodné do chladnejšieho o

Šéfkuchár Michal Konrád sa vrátil zo stáže v trojmichelinovskej thajskej reštaurácii KIIN KIIN, všeobecne považovanej za najlepšiu na starom kontinente, kde nasiakol skúsenosťami, inšpiráciou a fenomenálnymi postupmi, ktoré zúročil aj v jesenných novinkách.

Legendárny Tom Kar dostal súrodenca v podobe Tom Yum. Ak máte pocit, že túto tradičnú thajskú polievku poznáte a nemôže vás prekvapiť, nielen luxusný homár zmení váš názor.

Ďalšou novinkou je bohatý šalát zo sezónnej zeleniny s rafinovaným ponzu dresingom, ktorý dokáže navodiť pozitívnu energiu aj v sychravom počasí. Morský vlk s maslovou redukciou dashi, spolu s pórom a chilli olejom vám odhalia tajomstvo neskutočnej chute umami.

V dezertoch objavíte prevzdušnené parfé so segmentami ovocia s prekvapivou štruktúrou po molekulárnej úprave tekutým dusíkom.

V Sushi sekcii Tomáš Lysý predviedol svoj talent a prišiel s niekoľkými znamenitými kreáciami. Vybrať si môžete tuniakové tataki opečené v kimchi s chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a kryštáľovým pomarančom, alebo king krab sashimi podávané s edamame humusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom, či svieže hamachi sashimi s domácou shiso-teriyaki omáčkou a tsuma vlasmi. Ale určite si nenechajte újsť majstrovskú špecialitu v podobe domáceho burgra s grilovaným úhorom, chrumkavou kožou a unagi omáčkou.

Novinky v selekcii modern nigiri, v netradičnom aranžmá posúvajúcom hranice vychutnávania a podčiarkujú kreatívneho ducha vo FOU ZOO. Skúste Harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, nakladaným mangom a sisho listami, alebo hovädzinku so shitake tapenádou, hľuzovkou a ponzu želé. Určite vás osloví zapekané hamachi s maslom z červených sisho listov a jalapeňos, či zaúdená maslová ryba s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom.

A aby sme neostali len pri jedle, zmeny neobišli ani vínnu kartu. Dvorný someliér FOU ZOO Tomáš Šajgal si dal na výbere záležať a podarilo sa mu zohnať ojedinelé exempláre, akých je na svete už len pár. Nájdete tam čerstvé, svieže vína, ktorých čaro spočíva v prchavej mladosti, vzácne flašky v úctivom dôchodcovskom veku, ročník 1929, legendárny Mouton Rotchild ’96 či Chateau Cheval Blanc ’95, alebo unikátne slovenské tokajské víno.

A kto má chuť na niečo rafinovanejšie, coctail menu prešlo malou revolúciou a zmenilo sa na Liquid Kaiseki Menu, ktoré v sebe spája prístup šéfkuchára, sushimajstra a someliéra v tvorbe unikátnych tekutých šperkov.

Čerstvé sezónne ingrediencie, nové technológie prípravy, spolu s kreativitou a talentami FOU ZOO tímu sa vám budú snažiť spestriť a spríjemniť čas, kedy je od nás Slnko ďalej, než by sme chceli. Pretože vždy je dôvod vychutnať si jeseň.

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Mal Kočner Glváča na diaľkové ovládanie?

Zsuzsová s Glváčom je možno podobná schéma ako Trošková u Fica.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.