SME
Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

FOU ZOO pripravilo jeseň na rôzne spôsoby.

Viete ako chutí tohtoročná jeseň v podaní najlepšej reštaurácie na Slovensku? Keďže sezónnosť patrí k dobrým mravom slušnej reštaurácie, vo FOU ZOO obmenili ponuku a ľahké letné delikatesy vystriedali zaujimavé kulinárske počiny, vhodné do chladnejšieho o

Šéfkuchár Michal Konrád sa vrátil zo stáže v trojmichelinovskej thajskej reštaurácii KIIN KIIN, všeobecne považovanej za najlepšiu na starom kontinente, kde nasiakol skúsenosťami, inšpiráciou a fenomenálnymi postupmi, ktoré zúročil aj v jesenných novinkách.

Legendárny Tom Kar dostal súrodenca v podobe Tom Yum. Ak máte pocit, že túto tradičnú thajskú polievku poznáte a nemôže vás prekvapiť, nielen luxusný homár zmení váš názor.

Ďalšou novinkou je bohatý šalát zo sezónnej zeleniny s rafinovaným ponzu dresingom, ktorý dokáže navodiť pozitívnu energiu aj v sychravom počasí. Morský vlk s maslovou redukciou dashi, spolu s pórom a chilli olejom vám odhalia tajomstvo neskutočnej chute umami.

Skryť Vypnúť reklamu

V dezertoch objavíte prevzdušnené parfé so segmentami ovocia s prekvapivou štruktúrou po molekulárnej úprave tekutým dusíkom.

V Sushi sekcii Tomáš Lysý predviedol svoj talent a prišiel s niekoľkými znamenitými kreáciami. Vybrať si môžete tuniakové tataki opečené v kimchi s chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a kryštáľovým pomarančom, alebo king krab sashimi podávané s edamame humusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom, či svieže hamachi sashimi s domácou shiso-teriyaki omáčkou a tsuma vlasmi. Ale určite si nenechajte újsť majstrovskú špecialitu v podobe domáceho burgra s grilovaným úhorom, chrumkavou kožou a unagi omáčkou.

Novinky v selekcii modern nigiri, v netradičnom aranžmá posúvajúcom hranice vychutnávania a podčiarkujú kreatívneho ducha vo FOU ZOO. Skúste Harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, nakladaným mangom a sisho listami, alebo hovädzinku so shitake tapenádou, hľuzovkou a ponzu želé. Určite vás osloví zapekané hamachi s maslom z červených sisho listov a jalapeňos, či zaúdená maslová ryba s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom.

Skryť Vypnúť reklamu

A aby sme neostali len pri jedle, zmeny neobišli ani vínnu kartu. Dvorný someliér FOU ZOO Tomáš Šajgal si dal na výbere záležať a podarilo sa mu zohnať ojedinelé exempláre, akých je na svete už len pár. Nájdete tam čerstvé, svieže vína, ktorých čaro spočíva v prchavej mladosti, vzácne flašky v úctivom dôchodcovskom veku, ročník 1929, legendárny Mouton Rotchild ’96 či Chateau Cheval Blanc ’95, alebo unikátne slovenské tokajské víno.

A kto má chuť na niečo rafinovanejšie, coctail menu prešlo malou revolúciou a zmenilo sa na Liquid Kaiseki Menu, ktoré v sebe spája prístup šéfkuchára, sushimajstra a someliéra v tvorbe unikátnych tekutých šperkov.

Čerstvé sezónne ingrediencie, nové technológie prípravy, spolu s kreativitou a talentami FOU ZOO tímu sa vám budú snažiť spestriť a spríjemniť čas, kedy je od nás Slnko ďalej, než by sme chceli. Pretože vždy je dôvod vychutnať si jeseň.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

CYNICKÁ OBLUDA

Ďakujeme Kotlebovi

Kotleba vo videu odporúčal, ako sa majú jeho nasledovníci vysporiadať s koronou. Ďakujeme.

Zmenka podľa predchádzajúceho vzoru, ktorá je už opatrená podpisom a bezpečnostným prvkom.
Autorská strana Ondreja Podstupku

Vláda nezvláda slová a môže to stáť životy

Stručný návod na lepšie hospodárenie s dôverou.

Premiér Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie ku kompenzačných schémam.

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 2 785 prípadov a 16 úmrtí (minúta po minúte)

Celkovo sa koronavírusom na Slovensku nakazilo 51 728. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 200 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík