FOU ZOO pripravilo jeseň na rôzne spôsoby.

Viete ako chutí tohtoročná jeseň v podaní najlepšej reštaurácie na Slovensku? Keďže sezónnosť patrí k dobrým mravom slušnej reštaurácie, vo FOU ZOO obmenili ponuku a ľahké letné delikatesy vystriedali zaujimavé kulinárske počiny, vhodné do chladnejšieho o

Šéfkuchár Michal Konrád sa vrátil zo stáže v trojmichelinovskej thajskej reštaurácii KIIN KIIN, všeobecne považovanej za najlepšiu na starom kontinente, kde nasiakol skúsenosťami, inšpiráciou a fenomenálnymi postupmi, ktoré zúročil aj v jesenných novinkách.

Legendárny Tom Kar dostal súrodenca v podobe Tom Yum. Ak máte pocit, že túto tradičnú thajskú polievku poznáte a nemôže vás prekvapiť, nielen luxusný homár zmení váš názor.

Ďalšou novinkou je bohatý šalát zo sezónnej zeleniny s rafinovaným ponzu dresingom, ktorý dokáže navodiť pozitívnu energiu aj v sychravom počasí. Morský vlk s maslovou redukciou dashi, spolu s pórom a chilli olejom vám odhalia tajomstvo neskutočnej chute umami.

V dezertoch objavíte prevzdušnené parfé so segmentami ovocia s prekvapivou štruktúrou po molekulárnej úprave tekutým dusíkom.

V Sushi sekcii Tomáš Lysý predviedol svoj talent a prišiel s niekoľkými znamenitými kreáciami. Vybrať si môžete tuniakové tataki opečené v kimchi s chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a kryštáľovým pomarančom, alebo king krab sashimi podávané s edamame humusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom, či svieže hamachi sashimi s domácou shiso-teriyaki omáčkou a tsuma vlasmi. Ale určite si nenechajte újsť majstrovskú špecialitu v podobe domáceho burgra s grilovaným úhorom, chrumkavou kožou a unagi omáčkou.

Novinky v selekcii modern nigiri, v netradičnom aranžmá posúvajúcom hranice vychutnávania a podčiarkujú kreatívneho ducha vo FOU ZOO. Skúste Harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, nakladaným mangom a sisho listami, alebo hovädzinku so shitake tapenádou, hľuzovkou a ponzu želé. Určite vás osloví zapekané hamachi s maslom z červených sisho listov a jalapeňos, či zaúdená maslová ryba s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom.

A aby sme neostali len pri jedle, zmeny neobišli ani vínnu kartu. Dvorný someliér FOU ZOO Tomáš Šajgal si dal na výbere záležať a podarilo sa mu zohnať ojedinelé exempláre, akých je na svete už len pár. Nájdete tam čerstvé, svieže vína, ktorých čaro spočíva v prchavej mladosti, vzácne flašky v úctivom dôchodcovskom veku, ročník 1929, legendárny Mouton Rotchild ’96 či Chateau Cheval Blanc ’95, alebo unikátne slovenské tokajské víno.

A kto má chuť na niečo rafinovanejšie, coctail menu prešlo malou revolúciou a zmenilo sa na Liquid Kaiseki Menu, ktoré v sebe spája prístup šéfkuchára, sushimajstra a someliéra v tvorbe unikátnych tekutých šperkov.

Čerstvé sezónne ingrediencie, nové technológie prípravy, spolu s kreativitou a talentami FOU ZOO tímu sa vám budú snažiť spestriť a spríjemniť čas, kedy je od nás Slnko ďalej, než by sme chceli. Pretože vždy je dôvod vychutnať si jeseň.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          EKONOMIKA

          Most nepodporí návrh Smeru o odchodoch do dôchodku

          Smer sa pri návrhu zákona o budúcich dôchodkoch obráti na opozíciu.

          DOMOV

          Meno Kaliňákovej asistentky sa objavuje pri kauzách

          Priezvisko Zuzany Pisoňovej sa viackrát objavuje v kruhu kamarátov exministra.

          DOMOV

          Žiadnu krízu necítim. Čo hovoria v koalícii na rozhodnutie Mosta

          Bugár nebude rokovania s opozíciou považovať za porušenie zmluvy.

          dnes píše matia lenická

          O ženách chcú opäť rozhodovať muži

          Naša katolícka cirkev odmieta počúvať a nasledovať vlastného pápeža.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.