FOU ZOO pripravilo jeseň na rôzne spôsoby.

Viete ako chutí tohtoročná jeseň v podaní najlepšej reštaurácie na Slovensku? Keďže sezónnosť patrí k dobrým mravom slušnej reštaurácie, vo FOU ZOO obmenili ponuku a ľahké letné delikatesy vystriedali zaujimavé kulinárske počiny, vhodné do chladnejšieho o

Šéfkuchár Michal Konrád sa vrátil zo stáže v trojmichelinovskej thajskej reštaurácii KIIN KIIN, všeobecne považovanej za najlepšiu na starom kontinente, kde nasiakol skúsenosťami, inšpiráciou a fenomenálnymi postupmi, ktoré zúročil aj v jesenných novinkách.

Legendárny Tom Kar dostal súrodenca v podobe Tom Yum. Ak máte pocit, že túto tradičnú thajskú polievku poznáte a nemôže vás prekvapiť, nielen luxusný homár zmení váš názor.

Ďalšou novinkou je bohatý šalát zo sezónnej zeleniny s rafinovaným ponzu dresingom, ktorý dokáže navodiť pozitívnu energiu aj v sychravom počasí. Morský vlk s maslovou redukciou dashi, spolu s pórom a chilli olejom vám odhalia tajomstvo neskutočnej chute umami.

V dezertoch objavíte prevzdušnené parfé so segmentami ovocia s prekvapivou štruktúrou po molekulárnej úprave tekutým dusíkom.

V Sushi sekcii Tomáš Lysý predviedol svoj talent a prišiel s niekoľkými znamenitými kreáciami. Vybrať si môžete tuniakové tataki opečené v kimchi s chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a kryštáľovým pomarančom, alebo king krab sashimi podávané s edamame humusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom, či svieže hamachi sashimi s domácou shiso-teriyaki omáčkou a tsuma vlasmi. Ale určite si nenechajte újsť majstrovskú špecialitu v podobe domáceho burgra s grilovaným úhorom, chrumkavou kožou a unagi omáčkou.

Novinky v selekcii modern nigiri, v netradičnom aranžmá posúvajúcom hranice vychutnávania a podčiarkujú kreatívneho ducha vo FOU ZOO. Skúste Harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, nakladaným mangom a sisho listami, alebo hovädzinku so shitake tapenádou, hľuzovkou a ponzu želé. Určite vás osloví zapekané hamachi s maslom z červených sisho listov a jalapeňos, či zaúdená maslová ryba s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom.

A aby sme neostali len pri jedle, zmeny neobišli ani vínnu kartu. Dvorný someliér FOU ZOO Tomáš Šajgal si dal na výbere záležať a podarilo sa mu zohnať ojedinelé exempláre, akých je na svete už len pár. Nájdete tam čerstvé, svieže vína, ktorých čaro spočíva v prchavej mladosti, vzácne flašky v úctivom dôchodcovskom veku, ročník 1929, legendárny Mouton Rotchild ’96 či Chateau Cheval Blanc ’95, alebo unikátne slovenské tokajské víno.

A kto má chuť na niečo rafinovanejšie, coctail menu prešlo malou revolúciou a zmenilo sa na Liquid Kaiseki Menu, ktoré v sebe spája prístup šéfkuchára, sushimajstra a someliéra v tvorbe unikátnych tekutých šperkov.

Čerstvé sezónne ingrediencie, nové technológie prípravy, spolu s kreativitou a talentami FOU ZOO tímu sa vám budú snažiť spestriť a spríjemniť čas, kedy je od nás Slnko ďalej, než by sme chceli. Pretože vždy je dôvod vychutnať si jeseň.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.