Reduta ponúkne husacinu v modernom šate

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Aj preto Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá. (Inzercia)

Viac informácií o Husacine

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Chov husí má už viac ako storočnú tradíciu a viaže sa hlavne k južným oblastiam Slovenska. Tradícia pečených husí prišla z Nemecka a Rakúska, kde je spojená so sviatkom Sv. Martina. Na Slovensku sa tradícia pečených husí uchytila a má veľmi veľa priaznivcov. Podáva sa najmä s lokšami a knedľami a dopĺňa kvalitným bielym vínom.

Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá.

V čase od 15. októbra do 28. novembra 2014 môžete okrem klasickej pečenej husi s dusenou červenou kapustou na víne, zemiakovou knedľou, lokšami a nakladanou zeleninou skúsiť aj lákavú netradičnú grófsku husaciu pečeň foie gras s vínnym želé, hruškovým pyré a opečeným sladkým chlebom.

„Husi z domáceho chovu ponúkame v úprave podľa tradičných receptov, ale aj v duchu modernej gastronómie,“ hovorí šéfkuchár Marek Ort.

Husacie menu 1

(pre 4 osoby, 23 € / osoba)

● Lokša plnená husacou pečeňou

● Krémová polievka Kaldon so zeleninkou a žemľovými knedličkami

● Pečená celá hus dusená červená kapusta na víne zemiaková knedľa lokše s masťou nakladaná zelenina

● Hruškovo-škoricový koláč, karamel a vanilková zmrzlina


Husacie menu 2

(pre 4 osoby; 25 € / osoba)

● Grófska husacia pečeň foie gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

● Pečená celá hus, dusená červená kapusta na víne, zemiaková knedľa, lokše s masťou, nakladaná zelenina

● Domáci tvarohový koláč s višňami a karamelom

Rezervácie na tel. č. 02/5443 5242 alebo congress.service@reduta.sk

Reduta restaurant

Štýlová reštaurácia vám ponúka široký sortiment domácich a zahraničných špecialít. Kapacita reštaurácie je cca 100 – 120 osôb, je klimatizovaná a nefajčiarska. Štýlové zariadenie reštaurácie ju predurčuje na organizovanie pracovných obedov, večerí, svadieb, promócií a iných rodinných osláv.


Grófska husacia pečeň Foie Gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

Viac informácií o Husacine



Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Prieskum Focusu: Smer mierne klesá, vládu by skladal ťažko

Ak by boli voľby tento mesiac, v parlamente by bolo osem strán.

DOMOV

Štúdia spochybňuje liek na cukrovku dovezený z Kuby

Najdôležitejšími výhradami sú nevýrazná účinnosť a otázna bezpečnosť.

KOMENTÁRE

Z islamu sa stala kolektívna neuróza (píše Michal Havran)

Ten nešťastný islam domotal Slováčikov.

SVET

Prečo vo Švédsku vidia krach multikulturalizmu

Švédsko priznáva problémy so začlenením utečencov.

Neprehliadnite tiež

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop