Reduta ponúkne husacinu v modernom šate

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Aj preto Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá. (Inzercia)

Viac informácií o Husacine

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Chov husí má už viac ako storočnú tradíciu a viaže sa hlavne k južným oblastiam Slovenska. Tradícia pečených husí prišla z Nemecka a Rakúska, kde je spojená so sviatkom Sv. Martina. Na Slovensku sa tradícia pečených husí uchytila a má veľmi veľa priaznivcov. Podáva sa najmä s lokšami a knedľami a dopĺňa kvalitným bielym vínom.

Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá.

V čase od 15. októbra do 28. novembra 2014 môžete okrem klasickej pečenej husi s dusenou červenou kapustou na víne, zemiakovou knedľou, lokšami a nakladanou zeleninou skúsiť aj lákavú netradičnú grófsku husaciu pečeň foie gras s vínnym želé, hruškovým pyré a opečeným sladkým chlebom.

„Husi z domáceho chovu ponúkame v úprave podľa tradičných receptov, ale aj v duchu modernej gastronómie,“ hovorí šéfkuchár Marek Ort.

Husacie menu 1

(pre 4 osoby, 23 € / osoba)

● Lokša plnená husacou pečeňou

● Krémová polievka Kaldon so zeleninkou a žemľovými knedličkami

● Pečená celá hus dusená červená kapusta na víne zemiaková knedľa lokše s masťou nakladaná zelenina

● Hruškovo-škoricový koláč, karamel a vanilková zmrzlina


Husacie menu 2

(pre 4 osoby; 25 € / osoba)

● Grófska husacia pečeň foie gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

● Pečená celá hus, dusená červená kapusta na víne, zemiaková knedľa, lokše s masťou, nakladaná zelenina

● Domáci tvarohový koláč s višňami a karamelom

Rezervácie na tel. č. 02/5443 5242 alebo congress.service@reduta.sk

Reduta restaurant

Štýlová reštaurácia vám ponúka široký sortiment domácich a zahraničných špecialít. Kapacita reštaurácie je cca 100 – 120 osôb, je klimatizovaná a nefajčiarska. Štýlové zariadenie reštaurácie ju predurčuje na organizovanie pracovných obedov, večerí, svadieb, promócií a iných rodinných osláv.


Grófska husacia pečeň Foie Gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

Viac informácií o Husacine



          Hlavné správy zo Sme.sk

          EKONOMIKA

          Most nepodporí návrh Smeru o odchodoch do dôchodku

          Smer sa pri návrhu zákona o budúcich dôchodkoch obráti na opozíciu.

          DOMOV

          Meno Kaliňákovej asistentky sa objavuje pri kauzách

          Priezvisko Zuzany Pisoňovej sa viackrát objavuje v kruhu kamarátov exministra.

          DOMOV

          Žiadnu krízu necítim. Čo hovoria v koalícii na rozhodnutie Mosta

          Bugár nebude rokovania s opozíciou považovať za porušenie zmluvy.

          dnes píše matia lenická

          O ženách chcú opäť rozhodovať muži

          Naša katolícka cirkev odmieta počúvať a nasledovať vlastného pápeža.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.