SME
Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Reduta ponúkne husacinu v modernom šate

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Aj preto Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá. (Inzercia)

Viac informácií o Husacine

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Chov husí má už viac ako storočnú tradíciu a viaže sa hlavne k južným oblastiam Slovenska. Tradícia pečených husí prišla z Nemecka a Rakúska, kde je spojená so sviatkom Sv. Martina. Na Slovensku sa tradícia pečených husí uchytila a má veľmi veľa priaznivcov. Podáva sa najmä s lokšami a knedľami a dopĺňa kvalitným bielym vínom.

Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá.

V čase od 15. októbra do 28. novembra 2014 môžete okrem klasickej pečenej husi s dusenou červenou kapustou na víne, zemiakovou knedľou, lokšami a nakladanou zeleninou skúsiť aj lákavú netradičnú grófsku husaciu pečeň foie gras s vínnym želé, hruškovým pyré a opečeným sladkým chlebom.

„Husi z domáceho chovu ponúkame v úprave podľa tradičných receptov, ale aj v duchu modernej gastronómie,“ hovorí šéfkuchár Marek Ort.

Husacie menu 1

(pre 4 osoby, 23 € / osoba)

● Lokša plnená husacou pečeňou

● Krémová polievka Kaldon so zeleninkou a žemľovými knedličkami

● Pečená celá hus dusená červená kapusta na víne zemiaková knedľa lokše s masťou nakladaná zelenina

● Hruškovo-škoricový koláč, karamel a vanilková zmrzlina


Husacie menu 2

(pre 4 osoby; 25 € / osoba)

● Grófska husacia pečeň foie gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

● Pečená celá hus, dusená červená kapusta na víne, zemiaková knedľa, lokše s masťou, nakladaná zelenina

● Domáci tvarohový koláč s višňami a karamelom

Rezervácie na tel. č. 02/5443 5242 alebo congress.service@reduta.sk

Reduta restaurant

Štýlová reštaurácia vám ponúka široký sortiment domácich a zahraničných špecialít. Kapacita reštaurácie je cca 100 – 120 osôb, je klimatizovaná a nefajčiarska. Štýlové zariadenie reštaurácie ju predurčuje na organizovanie pracovných obedov, večerí, svadieb, promócií a iných rodinných osláv.


Grófska husacia pečeň Foie Gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

Viac informácií o Husacine


Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Angela Merkelová bola nemeckou kancelárkou 16 rokov.

Merkelová udržala jednotnú Európu.


11 h
Hlasovanie poštou sa už začalo.

Otázky a odpovede o voľbách v Nemecku.


24. sep
Ocenený A. Akram. Rodený Londýnčan sa srdcom cíti ako východniar.

Cudzinec nie je našinec, aj po 20 rokoch na Slovensku akoby stál medzi dverami.


24. sep

Neprehliadnite tiež

Someliérka Dominika Kupcová

Dominika Kupcová o tom, ako si vybrať dobré víno.


11. aug
Ľubomír Trizuliak

Trizuliak začal umývaním riadu.


17. okt

Top lokalita nestačila.


24. sep

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.


Skryť Zatvoriť reklamu