Reduta ponúkne husacinu v modernom šate

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Aj preto Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá. (Inzercia)

Viac informácií o Husacine

Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Chov husí má už viac ako storočnú tradíciu a viaže sa hlavne k južným oblastiam Slovenska. Tradícia pečených husí prišla z Nemecka a Rakúska, kde je spojená so sviatkom Sv. Martina. Na Slovensku sa tradícia pečených husí uchytila a má veľmi veľa priaznivcov. Podáva sa najmä s lokšami a knedľami a dopĺňa kvalitným bielym vínom.

Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá.

V čase od 15. októbra do 28. novembra 2014 môžete okrem klasickej pečenej husi s dusenou červenou kapustou na víne, zemiakovou knedľou, lokšami a nakladanou zeleninou skúsiť aj lákavú netradičnú grófsku husaciu pečeň foie gras s vínnym želé, hruškovým pyré a opečeným sladkým chlebom.

„Husi z domáceho chovu ponúkame v úprave podľa tradičných receptov, ale aj v duchu modernej gastronómie,“ hovorí šéfkuchár Marek Ort.

Husacie menu 1

(pre 4 osoby, 23 € / osoba)

● Lokša plnená husacou pečeňou

● Krémová polievka Kaldon so zeleninkou a žemľovými knedličkami

● Pečená celá hus dusená červená kapusta na víne zemiaková knedľa lokše s masťou nakladaná zelenina

● Hruškovo-škoricový koláč, karamel a vanilková zmrzlina


Husacie menu 2

(pre 4 osoby; 25 € / osoba)

● Grófska husacia pečeň foie gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

● Pečená celá hus, dusená červená kapusta na víne, zemiaková knedľa, lokše s masťou, nakladaná zelenina

● Domáci tvarohový koláč s višňami a karamelom

Rezervácie na tel. č. 02/5443 5242 alebo congress.service@reduta.sk

Reduta restaurant

Štýlová reštaurácia vám ponúka široký sortiment domácich a zahraničných špecialít. Kapacita reštaurácie je cca 100 – 120 osôb, je klimatizovaná a nefajčiarska. Štýlové zariadenie reštaurácie ju predurčuje na organizovanie pracovných obedov, večerí, svadieb, promócií a iných rodinných osláv.


Grófska husacia pečeň Foie Gras s vínnym želé, hruškové pyré a opečený sladký chlieb

Viac informácií o Husacine


Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

DOMOV

Slovenskí novinári: Odmietame Ficove útoky

Už jedna vražda je príliš.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.