Mesiac japonskej kultúry vo FOU ZOO.

Už nemusíte raňajkovať stres! Mesiac japonskej kultúry chutí najlepšie ráno, vo FOU ZOO. (Inzercia)

Ak by ste radi začali deň kulinárskou lahôdkou, najlepšie je zájsť do FOU ZOO, momentálne najvychytenejšej reštaurácie na Slovensku. Pri príležitosti mesiaca japonskej kultúry si tam pre nás pripravili ponuku s naozaj nevšedným raňajkovým menu. Je zostavené tak, aby vám dodalo povzbudenie do nového dňa a príjemné naladenie pred pracovným náporom. Ideálna príležitosť nájsť si čas na posedenie s rodinou, kamarátmi, alebo ho využiť na kick off s kolegami, či ako alternatívu k tradičnému obedu so zaneprázdenými obchodnými partnermi.

Raňajky sa určite plánujú jednoduchšie ako obed, či večera. No a teraz sa pozrime, prečo je raňajkové menu vo FOU ZOO také netradičné.

Začíname miso polievkou, ktorá organizmus zahreje a naštartuje metabolizmus. Nasledujú výživné sezónne Hokkaido placky so sanchou korením a panko strúhankou, podávané s čiernou miso majonézou.

Pokračujeme so zaúdeným hovädzím jazykom s hnedou sushi ryžou, kukuričným krémom, strúhaným jablkom s čerstvým wasabi, v sprievode nakladanej čínskej kapusty a daikon reďkovky v kimchi marináde so zázvorom.

Potom prechádzame do sladkých tónov vďaka macha lievancom s azuky pastou a čerstvým ovocím. Sladkú bodku tvoria mochi bonbóny s kokosovo-karamelovou plnkou. K menu sa podáva zelený čaj Gemaicha a vychytené Matcha latté.

Ale pozor, táto vychytávka trvá len do konca októbra. Bolo by pekné, keby sa z toho stala tradícia s ponukou na každý mesiac.

Netradičné raňajkové menu len do konca októbra

Cena na osobu 29 € (minimálne 5 osôb)

Viac informácií:

www.fouzoo.sk

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.