Mesiac japonskej kultúry vo FOU ZOO.

Už nemusíte raňajkovať stres! Mesiac japonskej kultúry chutí najlepšie ráno, vo FOU ZOO. (Inzercia)

Ak by ste radi začali deň kulinárskou lahôdkou, najlepšie je zájsť do FOU ZOO, momentálne najvychytenejšej reštaurácie na Slovensku. Pri príležitosti mesiaca japonskej kultúry si tam pre nás pripravili ponuku s naozaj nevšedným raňajkovým menu. Je zostavené tak, aby vám dodalo povzbudenie do nového dňa a príjemné naladenie pred pracovným náporom. Ideálna príležitosť nájsť si čas na posedenie s rodinou, kamarátmi, alebo ho využiť na kick off s kolegami, či ako alternatívu k tradičnému obedu so zaneprázdenými obchodnými partnermi.

Raňajky sa určite plánujú jednoduchšie ako obed, či večera. No a teraz sa pozrime, prečo je raňajkové menu vo FOU ZOO také netradičné.

Začíname miso polievkou, ktorá organizmus zahreje a naštartuje metabolizmus. Nasledujú výživné sezónne Hokkaido placky so sanchou korením a panko strúhankou, podávané s čiernou miso majonézou.

Pokračujeme so zaúdeným hovädzím jazykom s hnedou sushi ryžou, kukuričným krémom, strúhaným jablkom s čerstvým wasabi, v sprievode nakladanej čínskej kapusty a daikon reďkovky v kimchi marináde so zázvorom.

Potom prechádzame do sladkých tónov vďaka macha lievancom s azuky pastou a čerstvým ovocím. Sladkú bodku tvoria mochi bonbóny s kokosovo-karamelovou plnkou. K menu sa podáva zelený čaj Gemaicha a vychytené Matcha latté.

Ale pozor, táto vychytávka trvá len do konca októbra. Bolo by pekné, keby sa z toho stala tradícia s ponukou na každý mesiac.

Netradičné raňajkové menu len do konca októbra

Cena na osobu 29 € (minimálne 5 osôb)

Viac informácií:

www.fouzoo.sk

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Veľkolepý nástup, výslnie a pád. Prečo veľké strany neprežijú svojich lídrov

Výmena lídra nie je kľúčom k dlhšej životnosti strany. Funguje len pri menších stranách, v Smere by mohla znamenať rýchly zánik.

KOMENTÁRE

Smer bez Fica nemá logiku

Životnosť strán ako Smer sa odvíja od popularity zakladateľa.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.