Vernisáž, na ktorej sa budete olizovať

FOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)

Kreatívny team FOU ZOO, šéfkuchár Michal Konrád a sushi majster Tomáš Lysý, sa nechali inšpirovať bohatou pestrosťou jesenných delikates a pripravili pre nás trojdňovú exhibíciu v úžasných odtieňoch. A nielen to, menu je zostavené tak, aby nás nabilo energiou a posilnilo pred prichádzajúcim chladnejším obdobím.

V panázijskej kuchyni nesmú chýbať čerstvé ryby a tak začneme tuniakovým tataki s jemným chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a prekvapivým kryštáľovým pomarančom.

Nasledovať bude bohatý šalát zo sezónnej zeleniny preliatý bylinkovým ponzu dresingom.

Pokračujeme s rafinovaným sashimi z kraba kráľovského podávané s edamame hummusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom.

Na zimu najlepšie pripraví tradičná thajská polievka Tom Yum z luxusného homára. za ňou sa môžeme tešiť na selekciu modern nigiri v zostave hyriacej farbami a chuťami - tofu s avokádom a repovou salsou, harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, s nakladaným mangom a shiso listami, hovädzie nigiri so shitake tapenádou, hľuzovkami a ponzu želé, zapekané hamachi nigiri s maslom z červených shiso listov a nakladanou jalapeňos papričkou a nigiri zo zaúdenej maslovej ryby, s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom. ďalší chod tvorí mladé kuriatko na spôsob sous vide, s čiernou hľuzovkou, hráškovým pyré a šalátom pok choi.

Na záver sa môžeme tešiť aj na prekvapenie v podobe sladkého abstraktu. Jediné, čo nám o tom prezradili je, že bude pestrofarebné.

No a pokiaľ vás táto netradičná vernisáž oslovila, nezabudnite na včasnú rezerváciu. Po letnej uhorkovej sezóne bude určite plno.

FOU ZOO Vernisáž Ohňostroj farieb

streda 17. 9. - piatok 19. 9. 2014 od 18.00

Cena je 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur nápoje

Viac informacii:

http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.