Vernisáž, na ktorej sa budete olizovať

FOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)

Kreatívny team FOU ZOO, šéfkuchár Michal Konrád a sushi majster Tomáš Lysý, sa nechali inšpirovať bohatou pestrosťou jesenných delikates a pripravili pre nás trojdňovú exhibíciu v úžasných odtieňoch. A nielen to, menu je zostavené tak, aby nás nabilo energiou a posilnilo pred prichádzajúcim chladnejším obdobím.

V panázijskej kuchyni nesmú chýbať čerstvé ryby a tak začneme tuniakovým tataki s jemným chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a prekvapivým kryštáľovým pomarančom.

Nasledovať bude bohatý šalát zo sezónnej zeleniny preliatý bylinkovým ponzu dresingom.

Pokračujeme s rafinovaným sashimi z kraba kráľovského podávané s edamame hummusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom.

Na zimu najlepšie pripraví tradičná thajská polievka Tom Yum z luxusného homára. za ňou sa môžeme tešiť na selekciu modern nigiri v zostave hyriacej farbami a chuťami - tofu s avokádom a repovou salsou, harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, s nakladaným mangom a shiso listami, hovädzie nigiri so shitake tapenádou, hľuzovkami a ponzu želé, zapekané hamachi nigiri s maslom z červených shiso listov a nakladanou jalapeňos papričkou a nigiri zo zaúdenej maslovej ryby, s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom. ďalší chod tvorí mladé kuriatko na spôsob sous vide, s čiernou hľuzovkou, hráškovým pyré a šalátom pok choi.

Na záver sa môžeme tešiť aj na prekvapenie v podobe sladkého abstraktu. Jediné, čo nám o tom prezradili je, že bude pestrofarebné.

No a pokiaľ vás táto netradičná vernisáž oslovila, nezabudnite na včasnú rezerváciu. Po letnej uhorkovej sezóne bude určite plno.

FOU ZOO Vernisáž Ohňostroj farieb

streda 17. 9. - piatok 19. 9. 2014 od 18.00

Cena je 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur nápoje

Viac informacii:

http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

Kočner bol pre Privatbanku už príťažou, Haščák ho usvedčuje z klamstva

Banka mala pod kontrolou dôležitú sériu prevodov pri tunelovaní Technopolu.

Budovu Technopolu podľa polície vytunelovali ľudia, ktorí sú blízki Marianovi Kočnerovi. Sám Kočner je v prípade vyšetrovaný, ale nie obvinený.
Dobré ráno naživo

Dobré ráno: Hľadá sa ten, kto rozmetá koalíciu

Druhá živá nahrávka podcastu Dobré ráno.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Julius Ševčík, režisér filmov Masaryk a Sklenená izba.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.