Vernisáž, na ktorej sa budete olizovať

FOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)

Kreatívny team FOU ZOO, šéfkuchár Michal Konrád a sushi majster Tomáš Lysý, sa nechali inšpirovať bohatou pestrosťou jesenných delikates a pripravili pre nás trojdňovú exhibíciu v úžasných odtieňoch. A nielen to, menu je zostavené tak, aby nás nabilo energiou a posilnilo pred prichádzajúcim chladnejším obdobím.

V panázijskej kuchyni nesmú chýbať čerstvé ryby a tak začneme tuniakovým tataki s jemným chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a prekvapivým kryštáľovým pomarančom.

Nasledovať bude bohatý šalát zo sezónnej zeleniny preliatý bylinkovým ponzu dresingom.

Pokračujeme s rafinovaným sashimi z kraba kráľovského podávané s edamame hummusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom.

Na zimu najlepšie pripraví tradičná thajská polievka Tom Yum z luxusného homára. za ňou sa môžeme tešiť na selekciu modern nigiri v zostave hyriacej farbami a chuťami - tofu s avokádom a repovou salsou, harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, s nakladaným mangom a shiso listami, hovädzie nigiri so shitake tapenádou, hľuzovkami a ponzu želé, zapekané hamachi nigiri s maslom z červených shiso listov a nakladanou jalapeňos papričkou a nigiri zo zaúdenej maslovej ryby, s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom. ďalší chod tvorí mladé kuriatko na spôsob sous vide, s čiernou hľuzovkou, hráškovým pyré a šalátom pok choi.

Na záver sa môžeme tešiť aj na prekvapenie v podobe sladkého abstraktu. Jediné, čo nám o tom prezradili je, že bude pestrofarebné.

No a pokiaľ vás táto netradičná vernisáž oslovila, nezabudnite na včasnú rezerváciu. Po letnej uhorkovej sezóne bude určite plno.

FOU ZOO Vernisáž Ohňostroj farieb

streda 17. 9. - piatok 19. 9. 2014 od 18.00

Cena je 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur nápoje

Viac informacii:

http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

O 13. a 14. plate hovoril Danko, teraz ho podporil aj Smer

Koaličné strany sa zrejme dohodnú na úľavách pre firmy, ktoré vyplácajú trináste a štrnáste platy.

KULTÚRA

Rytmus bude nadávať, orchester hrať

Ľahší primitivizmus a ukáznenosť vraj idú dokopy.

SVET

Správca budúcnosti, o ktorom ste nepočuli. Zomrel de Brum

Klimatická dohoda by bez neho nevznikla.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.