Vernisáž, na ktorej sa budete olizovať

FOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)

Kreatívny team FOU ZOO, šéfkuchár Michal Konrád a sushi majster Tomáš Lysý, sa nechali inšpirovať bohatou pestrosťou jesenných delikates a pripravili pre nás trojdňovú exhibíciu v úžasných odtieňoch. A nielen to, menu je zostavené tak, aby nás nabilo energiou a posilnilo pred prichádzajúcim chladnejším obdobím.

V panázijskej kuchyni nesmú chýbať čerstvé ryby a tak začneme tuniakovým tataki s jemným chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a prekvapivým kryštáľovým pomarančom.

Nasledovať bude bohatý šalát zo sezónnej zeleniny preliatý bylinkovým ponzu dresingom.

Pokračujeme s rafinovaným sashimi z kraba kráľovského podávané s edamame hummusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom.

Na zimu najlepšie pripraví tradičná thajská polievka Tom Yum z luxusného homára. za ňou sa môžeme tešiť na selekciu modern nigiri v zostave hyriacej farbami a chuťami - tofu s avokádom a repovou salsou, harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, s nakladaným mangom a shiso listami, hovädzie nigiri so shitake tapenádou, hľuzovkami a ponzu želé, zapekané hamachi nigiri s maslom z červených shiso listov a nakladanou jalapeňos papričkou a nigiri zo zaúdenej maslovej ryby, s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom. ďalší chod tvorí mladé kuriatko na spôsob sous vide, s čiernou hľuzovkou, hráškovým pyré a šalátom pok choi.

Na záver sa môžeme tešiť aj na prekvapenie v podobe sladkého abstraktu. Jediné, čo nám o tom prezradili je, že bude pestrofarebné.

No a pokiaľ vás táto netradičná vernisáž oslovila, nezabudnite na včasnú rezerváciu. Po letnej uhorkovej sezóne bude určite plno.

FOU ZOO Vernisáž Ohňostroj farieb

streda 17. 9. - piatok 19. 9. 2014 od 18.00

Cena je 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur nápoje

Viac informacii:

http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a český škandál desaťročia (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

KOŠICE KORZÁR

Košický rektor o Dankovej kauze: Právnická fakulta môže mať zhodu do 40 percent

Odhalili i plagiát s 2-percentnou zhodou.

EKONOMIKA

Dali si zatepliť panelák, teraz hrozí, že budú musieť zaplatiť státisíce

Vlastníci si musia dať pozor, čo podpisujú.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.