Vernisáž, na ktorej sa budete olizovať

FOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)

Kreatívny team FOU ZOO, šéfkuchár Michal Konrád a sushi majster Tomáš Lysý, sa nechali inšpirovať bohatou pestrosťou jesenných delikates a pripravili pre nás trojdňovú exhibíciu v úžasných odtieňoch. A nielen to, menu je zostavené tak, aby nás nabilo energiou a posilnilo pred prichádzajúcim chladnejším obdobím.

V panázijskej kuchyni nesmú chýbať čerstvé ryby a tak začneme tuniakovým tataki s jemným chilli ponzu dresingom, cesnakovými chipsami a prekvapivým kryštáľovým pomarančom.

Nasledovať bude bohatý šalát zo sezónnej zeleniny preliatý bylinkovým ponzu dresingom.

Pokračujeme s rafinovaným sashimi z kraba kráľovského podávané s edamame hummusom, nakladanou zeleninkou a chrumkavým naan chlebom.

Na zimu najlepšie pripraví tradičná thajská polievka Tom Yum z luxusného homára. za ňou sa môžeme tešiť na selekciu modern nigiri v zostave hyriacej farbami a chuťami - tofu s avokádom a repovou salsou, harumaki pohárik s krevetami v žĺtkovej omáčke, s nakladaným mangom a shiso listami, hovädzie nigiri so shitake tapenádou, hľuzovkami a ponzu želé, zapekané hamachi nigiri s maslom z červených shiso listov a nakladanou jalapeňos papričkou a nigiri zo zaúdenej maslovej ryby, s koriandrovo-mätovým chutney a cesnakovým chipsom. ďalší chod tvorí mladé kuriatko na spôsob sous vide, s čiernou hľuzovkou, hráškovým pyré a šalátom pok choi.

Na záver sa môžeme tešiť aj na prekvapenie v podobe sladkého abstraktu. Jediné, čo nám o tom prezradili je, že bude pestrofarebné.

No a pokiaľ vás táto netradičná vernisáž oslovila, nezabudnite na včasnú rezerváciu. Po letnej uhorkovej sezóne bude určite plno.

FOU ZOO Vernisáž Ohňostroj farieb

streda 17. 9. - piatok 19. 9. 2014 od 18.00

Cena je 79 Eur na osobu + voliteľné 49 Eur nápoje

Viac informacii:

http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Policajti, vojaci aj vrtuľník. Vrahov Kubašiaka hľadali tri dni

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov nás ničí.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.