SME

Farmer Area Kapušany – zdravie z biofarmy na východe

Pred jedenástimi rokmi začala Ovčia farma Proč na východe Slovenska s chovom zvierat v ekologických podmienkach, teda bez chémie. Postupne vznikol z toho zaujímavý biobiznis vrátane reštaurácie a ubytovania. (Inzercia)

Ovce, ošípané a hovädzí dobytok chovajú na tejto farme spôsobom, akým to robili kedysi naši predkovia. Znamená to, že lúky a pasienky sú bez chemického postreku a hnojenia, čo je podmienka ekologického poľnohospodárstva. Hnoja ich výlučne naturálnym spôsobom. A na orných pôdach pestujú aj špaldovú pšenicu v biokvalite. Pasenie oviec a dobytka na takto ošetrovaných horských lúkach je predpokladom čistých bioproduktov pod odborným veterinárnym dohľadom bez použitia antibiotík a GMO látok. Výsledkom tejto stratégie sú bioprodukty rastlinnej i živočíšnej produkcie tej najvyššej kvality.

SkryťVypnúť reklamu

Tradícia s modernou

Tieto produkty však chceli majitelia dostať aj k zákazníkom. Preto v obci Kapušany pri Prešove postavili multifunkčný objekt určený na stravovanie, predaj bioproduktov, šport, relax i zábavu. Pre priaznivcov športu je k dispozícii ihrisko s umelým povrchom vhodné na futbal, volejbal, tenis a iné loptové hry. Pre najmenších je tam detské ihrisko s trampolínou, hojdačkami, preliezkami, všetko bezpečne oddelené od veľkého parkoviska. Návštevník má pri vstupe pocit, akoby vstúpil do moderného farmárskeho skanzenu, kde sa vhodne prelínajú tradičné i moderné architektonické prvky. Vytvárajú dobrý pocit a ponúkajú pohodlie úžitkového dizajnu pripomínajúceho dobu našich starých otcov.

Vitajte v biopredajni

Doslova na niekoľkých metroch štvorcových si môžu návštevníci v kapušianskej bio predajni objektu Farmer Area počas pracovného týždňa kúpiť aj bioprodukty. V ponuke sú ovčí syr, žinčica, bryndza, domáce klobásy, tlačenka, jaternice, slanina, oškvarky, paštéty, škvarená masť, špaldová múka mletá tradičným spôsobom na kamennom mlyne, teda produkty, ktoré sa kedysi bežne používali v slovenských domácnostiach. Pestrý sortiment biopredajne dopĺňajú slovenské i zahraničné značky kvalitných vín, syrov, olejov, bobuľovín, semien a ďalšieho sortimentu – všetko v biokvalite.

SkryťVypnúť reklamu

Jedz koľko chceš

Farmárska reštaurácia Farmer Area Restaurant v patričnom dizajne s drevenými lavicami i stolmi ponúka menej tradičný štýl jedálenského stravovania typu: za jednu cenu zjedz koľko chceš. V ponuke je široký výber tradičných slovenských národných jedál podľa vlastného výberu a kombinácií v jednej cene. Bravčové, hovädzie a jahňacie mäso je z produkcie vlastnej farmy. Keďže jej súčasťou je aj bitúnok, reštaurácia a predajňa má stály prísun kvalitného čerstvého mäsa. V blízkej budúcnosti plánujú majitelia otvoriť aj predajňu mäsa a mäsových výrobkov výlučne zo zvierat z vlastného chovu.

Svadba či oslava na farmársky spôsob

V objekte pravidelne organizujú firemné večierky, oslavy jubileí, svadby, stužkové slávnosti a rôzne jubileá s kompletnými službami. Podmienky sú vecou dohody.

SkryťVypnúť reklamu

Grilpárty v Steak house

Tehlová budova prepojená s reštauráciou je zrekonštruovanou pôvodnou železničnou stanicou Kapušany s odstavenou koľajou pred budovou, evokuje spomienky pamätníkov na dávno zašlé časy. Spod dáždnika na terase Steak housu si pri pochutnávaní na šťavnatom steaku vychutnáte aj nezabudnuteľný a autentický pohľad na Kapušiansky hrad z 13. storočia.

V Steak house si každý príde na svoje. Veľká je ponuka hovädzích a jahňacích steakov v bio kvalite, ale objednať si možno aj ryby, divinu, zeleninové šaláty a pivo zn. Štamgast z neďalekého súkromného pivovaru v Chmeľove.

Pre pocestných, turistov, či biznis hostí ponúkajú na poschodí Steak house ubytovanie v penzióne so šiestimi izbami.

Čo na záver?

V tejto uponáhľanej dobe nezdravého komerčného a mediálneho tlaku srdce Slováka priam piští po troche pokoja, oddychu, relaxu a zábavy s rodinou, deťmi a priateľmi. Zúfalo voláme po opätovnom dotyku a splynutí s prírodou v jej dokonalej synchrónii. Čoraz viac a viac sa snažíme vrátiť k prvkom života našich predkov, starých mám a otcov, ktorí dokázali s minimom technických vymožeností prežiť krásny, plnohodnotný život a vychovať zdravé potomstvo – nás, ktorí sa po pominuteľnom technologickom ošiali plného nezdravého stresu a nervov opäť obzeráme späť do histórie, aby svojim potomkom umožnili zdravý vývoj a dali im to, čo sme dostali od svojich rodičov.

SkryťVypnúť reklamu

Viac nájdete na http://www.farmerarea.sk/

Komerčné články

  1. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre. Chcú pravdu
  2. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  6. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  2. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  3. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  4. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  5. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  6. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  7. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 153
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 179
  3. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 5 675
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 729
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 645
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 404
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 265
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 253
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu