Viac ako 15 tisíc ľudí „prechutnalo“ Gurmán Fest v Bratislave

Návštevníkov na dostihovú dráhu pritiahla nielen vôňa, ale aj dobré meno Gurmán Festu z predchádzajúcich ročníkov. Šiesty ročník sa konal 30. mája až 1. júna. Tradične v nedeľu sa konalo odovzdávanie ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický spri

Gurmán Fest 2014

V piatok vystúpil na pódiu Braňo Križan. Po ňom sa predviedla Jožka Zaukolcová s cukrárskou šou. Vystúpil aj Michal Konrád – šéfkuchár FOU ZOO. Sobotný program obohatil Igor Čehy z Mlynu 108, Jaroslav Žídek z reštaurácie Albrecht a Adriana Poláková, ktorá je známa aj ako cukrárka. Nechýbal ani michelinovský kuchár Björn Juhnke. V nedeľu vystúpili Martin Korbelič, propagátor zážitkovej kuchyne, Tomáš Opletal z Brasserie Anjou, Marcel Ihnačák známy z TV, Yoshimi Usui z Japonska a Marián Filo z Chateau Čereňany.

Reštaurácie, ktoré predali najviac porcií:

1. Sheraton

2. El GAucho

3. Fou Zoo

4. Naam Thajské bistro

5. Pulitzer u zlatého Jeleňa

6. LEMON TREE

Najkrajšie expozície mali: Hubert, Bentianna, Fou Zoo, Zlatý Bažant, Mattoni

Najobľúbenejšie reštaurácie dňa:

Piatok – Reduta

Sobota – Fou Zoo

Nedeľa – Fou Zoo

Ako sa Gurmán Festu darilo počas tohto ročníka?

  1. Vystavovateľov bolo najviac za 6 rokov.
  2. „Prechutnať“ dobré jedlo prišlo 15 680 návštevníkov.
  3. Prišli kuchári z 8 krajín.
  4. Gurmán Fest navštívilo 7 michelinových hviezdičiek a 11 zlatých vidličiek podľa Gurmána na Slovensku.
  5. Zúčastnili sa 3 kuchári roka, 3 manažéri reštaurácie roka a 1 someliér roka podľa Gurmána na Slovensku.

Gurmán AWARD

To všetko sme sa dozvedeli v nedeľu večer v Hoteli Sheraton na Gurmán AWARD, slávnostnom večeri odovzdávania ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku už 10 rokov.

Za účasti 150 hostí, prevažne majiteľov reštaurácií, riaditeľov, šéfkuchárov a someliérov sa
v atmosfére úspešného Gurmán festového víkendu oslavovali víťazi a aj noví členovia v tomto bedekri. Ocenených dekorovali: Radoslav Nackin, vydavateľ Gurmán na Slovensku, Marta Kučerová - generálna riaditeľka SACR, Miroslav Tkáč, riaditeľ Hubert J.E., Monika Kottmanová - Horeca manažér pre SR spoločnosti Heineken a Karol Preiner, manažér Metro Cash & Carry.

Nový bedeker Gurmán na Slovensku sa už distribuuje do reštaurácií a bude dostupný aj v Panta Rhei, alebo priamo na www.GurmanNaSlovensku.sk.

Gastronomy Slovakia

Gastronomy Slovakia - prvá gastronomická konferencia na Slovensku, na ktorej sa mohla odborná gastronomická verejnosť a médiá stretnúť s najlepšími šéfkuchármi z Európy a Slovenska, sa konala v pondelok 2. júna v hoteli Sheraton. Účastníci zažili praktické šou a dozvedeli sa z prvej ruky, ako pokročil gastronomický svet. Mohli osobne diskutovať s osobnosťami gastronómie a tiež si spraviť fotodokumentáciu. Sme nesmierne radi, že o konferenciu prejavili záujem odborníci z celého Slovenska a zaregistrovalo sa ich až 110.

Vystupovali: Ewout ELEVELD - De Leest - Holandsko, 3 michelin star restaurant, Jaroslav Žídek – reštaurácia Albrecht Bratislava, 1 vidlička od Gurmána na Slovensku, Gurmán AWARD 2008-2010 – Kuchár roka, Fernando P. Arellano – Castell Son Claret Mallorca, Španielsko, 1 michelin star, Igor Čehy - Mlyn 108 Modra, Gurmán AWARD 2007 – Kuchár roka, Tereza Křivínková – cognac somelier Praha – cognac v modernej reštaurácií, Lionel Levy - reštaurácia Intercontinental hotel Marseille, Francúzsko, 1 michelin star, Luboš Rácz – Barkultur - Bar a miešané nápoje v modernej reštaurácii, Michal Konrád - reštaurácia Fou Zoo Bratislava, 2 vidličky od Gurmána na Slovensku, Bjoern Juhnke /Nemecko/ - reštaurácia River Bank, predtým 1 michelin star MAZE by Gordon Ramsey Praha.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Nezrozumiteľná demisia Druckera a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.