Viac ako 15 tisíc ľudí „prechutnalo“ Gurmán Fest v Bratislave

Návštevníkov na dostihovú dráhu pritiahla nielen vôňa, ale aj dobré meno Gurmán Festu z predchádzajúcich ročníkov. Šiesty ročník sa konal 30. mája až 1. júna. Tradične v nedeľu sa konalo odovzdávanie ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický spri

Gurmán Fest 2014

V piatok vystúpil na pódiu Braňo Križan. Po ňom sa predviedla Jožka Zaukolcová s cukrárskou šou. Vystúpil aj Michal Konrád – šéfkuchár FOU ZOO. Sobotný program obohatil Igor Čehy z Mlynu 108, Jaroslav Žídek z reštaurácie Albrecht a Adriana Poláková, ktorá je známa aj ako cukrárka. Nechýbal ani michelinovský kuchár Björn Juhnke. V nedeľu vystúpili Martin Korbelič, propagátor zážitkovej kuchyne, Tomáš Opletal z Brasserie Anjou, Marcel Ihnačák známy z TV, Yoshimi Usui z Japonska a Marián Filo z Chateau Čereňany.

Reštaurácie, ktoré predali najviac porcií:

1. Sheraton

2. El GAucho

3. Fou Zoo

4. Naam Thajské bistro

5. Pulitzer u zlatého Jeleňa

6. LEMON TREE

Najkrajšie expozície mali: Hubert, Bentianna, Fou Zoo, Zlatý Bažant, Mattoni

Najobľúbenejšie reštaurácie dňa:

Piatok – Reduta

Sobota – Fou Zoo

Nedeľa – Fou Zoo

Ako sa Gurmán Festu darilo počas tohto ročníka?

  1. Vystavovateľov bolo najviac za 6 rokov.
  2. „Prechutnať“ dobré jedlo prišlo 15 680 návštevníkov.
  3. Prišli kuchári z 8 krajín.
  4. Gurmán Fest navštívilo 7 michelinových hviezdičiek a 11 zlatých vidličiek podľa Gurmána na Slovensku.
  5. Zúčastnili sa 3 kuchári roka, 3 manažéri reštaurácie roka a 1 someliér roka podľa Gurmána na Slovensku.

Gurmán AWARD

To všetko sme sa dozvedeli v nedeľu večer v Hoteli Sheraton na Gurmán AWARD, slávnostnom večeri odovzdávania ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku už 10 rokov.

Za účasti 150 hostí, prevažne majiteľov reštaurácií, riaditeľov, šéfkuchárov a someliérov sa
v atmosfére úspešného Gurmán festového víkendu oslavovali víťazi a aj noví členovia v tomto bedekri. Ocenených dekorovali: Radoslav Nackin, vydavateľ Gurmán na Slovensku, Marta Kučerová - generálna riaditeľka SACR, Miroslav Tkáč, riaditeľ Hubert J.E., Monika Kottmanová - Horeca manažér pre SR spoločnosti Heineken a Karol Preiner, manažér Metro Cash & Carry.

Nový bedeker Gurmán na Slovensku sa už distribuuje do reštaurácií a bude dostupný aj v Panta Rhei, alebo priamo na www.GurmanNaSlovensku.sk.

Gastronomy Slovakia

Gastronomy Slovakia - prvá gastronomická konferencia na Slovensku, na ktorej sa mohla odborná gastronomická verejnosť a médiá stretnúť s najlepšími šéfkuchármi z Európy a Slovenska, sa konala v pondelok 2. júna v hoteli Sheraton. Účastníci zažili praktické šou a dozvedeli sa z prvej ruky, ako pokročil gastronomický svet. Mohli osobne diskutovať s osobnosťami gastronómie a tiež si spraviť fotodokumentáciu. Sme nesmierne radi, že o konferenciu prejavili záujem odborníci z celého Slovenska a zaregistrovalo sa ich až 110.

Vystupovali: Ewout ELEVELD - De Leest - Holandsko, 3 michelin star restaurant, Jaroslav Žídek – reštaurácia Albrecht Bratislava, 1 vidlička od Gurmána na Slovensku, Gurmán AWARD 2008-2010 – Kuchár roka, Fernando P. Arellano – Castell Son Claret Mallorca, Španielsko, 1 michelin star, Igor Čehy - Mlyn 108 Modra, Gurmán AWARD 2007 – Kuchár roka, Tereza Křivínková – cognac somelier Praha – cognac v modernej reštaurácií, Lionel Levy - reštaurácia Intercontinental hotel Marseille, Francúzsko, 1 michelin star, Luboš Rácz – Barkultur - Bar a miešané nápoje v modernej reštaurácii, Michal Konrád - reštaurácia Fou Zoo Bratislava, 2 vidličky od Gurmána na Slovensku, Bjoern Juhnke /Nemecko/ - reštaurácia River Bank, predtým 1 michelin star MAZE by Gordon Ramsey Praha.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.