SME
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Viac ako 15 tisíc ľudí „prechutnalo“ Gurmán Fest v Bratislave

Návštevníkov na dostihovú dráhu pritiahla nielen vôňa, ale aj dobré meno Gurmán Festu z predchádzajúcich ročníkov. Šiesty ročník sa konal 30. mája až 1. júna. Tradične v nedeľu sa konalo odovzdávanie ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický spri

Gurmán Fest 2014

V piatok vystúpil na pódiu Braňo Križan. Po ňom sa predviedla Jožka Zaukolcová s cukrárskou šou. Vystúpil aj Michal Konrád – šéfkuchár FOU ZOO. Sobotný program obohatil Igor Čehy z Mlynu 108, Jaroslav Žídek z reštaurácie Albrecht a Adriana Poláková, ktorá je známa aj ako cukrárka. Nechýbal ani michelinovský kuchár Björn Juhnke. V nedeľu vystúpili Martin Korbelič, propagátor zážitkovej kuchyne, Tomáš Opletal z Brasserie Anjou, Marcel Ihnačák známy z TV, Yoshimi Usui z Japonska a Marián Filo z Chateau Čereňany.

Reštaurácie, ktoré predali najviac porcií:

1. Sheraton

2. El GAucho

3. Fou Zoo

4. Naam Thajské bistro

5. Pulitzer u zlatého Jeleňa

6. LEMON TREE

Najkrajšie expozície mali: Hubert, Bentianna, Fou Zoo, Zlatý Bažant, Mattoni

Najobľúbenejšie reštaurácie dňa:

Piatok – Reduta

Sobota – Fou Zoo

Nedeľa – Fou Zoo

Ako sa Gurmán Festu darilo počas tohto ročníka?

  1. Vystavovateľov bolo najviac za 6 rokov.
  2. „Prechutnať“ dobré jedlo prišlo 15 680 návštevníkov.
  3. Prišli kuchári z 8 krajín.
  4. Gurmán Fest navštívilo 7 michelinových hviezdičiek a 11 zlatých vidličiek podľa Gurmána na Slovensku.
  5. Zúčastnili sa 3 kuchári roka, 3 manažéri reštaurácie roka a 1 someliér roka podľa Gurmána na Slovensku.

Gurmán AWARD

To všetko sme sa dozvedeli v nedeľu večer v Hoteli Sheraton na Gurmán AWARD, slávnostnom večeri odovzdávania ocenení v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku už 10 rokov.

Za účasti 150 hostí, prevažne majiteľov reštaurácií, riaditeľov, šéfkuchárov a someliérov sa
v atmosfére úspešného Gurmán festového víkendu oslavovali víťazi a aj noví členovia v tomto bedekri. Ocenených dekorovali: Radoslav Nackin, vydavateľ Gurmán na Slovensku, Marta Kučerová - generálna riaditeľka SACR, Miroslav Tkáč, riaditeľ Hubert J.E., Monika Kottmanová - Horeca manažér pre SR spoločnosti Heineken a Karol Preiner, manažér Metro Cash & Carry.

Nový bedeker Gurmán na Slovensku sa už distribuuje do reštaurácií a bude dostupný aj v Panta Rhei, alebo priamo na www.GurmanNaSlovensku.sk.

Gastronomy Slovakia

Gastronomy Slovakia - prvá gastronomická konferencia na Slovensku, na ktorej sa mohla odborná gastronomická verejnosť a médiá stretnúť s najlepšími šéfkuchármi z Európy a Slovenska, sa konala v pondelok 2. júna v hoteli Sheraton. Účastníci zažili praktické šou a dozvedeli sa z prvej ruky, ako pokročil gastronomický svet. Mohli osobne diskutovať s osobnosťami gastronómie a tiež si spraviť fotodokumentáciu. Sme nesmierne radi, že o konferenciu prejavili záujem odborníci z celého Slovenska a zaregistrovalo sa ich až 110.

Vystupovali: Ewout ELEVELD - De Leest - Holandsko, 3 michelin star restaurant, Jaroslav Žídek – reštaurácia Albrecht Bratislava, 1 vidlička od Gurmána na Slovensku, Gurmán AWARD 2008-2010 – Kuchár roka, Fernando P. Arellano – Castell Son Claret Mallorca, Španielsko, 1 michelin star, Igor Čehy - Mlyn 108 Modra, Gurmán AWARD 2007 – Kuchár roka, Tereza Křivínková – cognac somelier Praha – cognac v modernej reštaurácií, Lionel Levy - reštaurácia Intercontinental hotel Marseille, Francúzsko, 1 michelin star, Luboš Rácz – Barkultur - Bar a miešané nápoje v modernej reštaurácii, Michal Konrád - reštaurácia Fou Zoo Bratislava, 2 vidličky od Gurmána na Slovensku, Bjoern Juhnke /Nemecko/ - reštaurácia River Bank, predtým 1 michelin star MAZE by Gordon Ramsey Praha.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Z 23 ľudí s covidom na Jednotkách intenzívnej starostlivosti je len jeden zaočkovaný.

Do piatka pre covid skončilo v nemocniciach 283 pacientov.


17. sep

Pozrite si mapu okresov a opatrenia.


6 h

Neprehliadnite tiež

Someliérka Dominika Kupcová

Dominika Kupcová o tom, ako si vybrať dobré víno.


11. aug
Ľubomír Trizuliak

Trizuliak začal umývaním riadu.


17. okt

Top lokalita nestačila.


24. sep

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.


Skryť Zatvoriť reklamu