Artemis loví návštevníkov Kysúc na dobré jedlo

Keď sa Marcel Mikovčák rozhodol v máji 1998 otvoriť reštauráciu Artemis, chcel predovšetkým vyplniť medzeru chýbajúcich gastronomických služieb v meste Turzovka a jeho širšom okolí. Je zameraná na tradičnú slovenskú, ale i medzinárodnú kuchyňu. (Inzercia

,,Vychutnať si u nás môžete aj gurmánske pochúťky a užívať si starostlivosť ako počas dovolenky. Veľký dôraz kladieme na čerstvosť surovín a úpravu pokrmov, “ hovorí M. Mikovčák. Artemis, bohyňa lovu, nám úspešne pomáha loviť zákazníkov z blízkeho aj ďalekého okolia nielen na vyberané lahôdky kuchyne, baru ale aj vinotéky.

Prídu aj za zákazníkmi

Reštaurácia sídli v centre mesta s dobrou dopravnou dostupnosťou a možnosťou parkovania priamo pri nej. Pre cezpoľných je výhoda, že nemusia hľadať ubytovanie v okolí, ale môžu využiť útulné apartmány na poschodí.

Vo viac ako šestnásťročnej histórii tam zorganizovali množstvo svadieb, recepcií, rodinných osláv, spoločenských podujatí ako plesy, večierky, degustácie, kdekoľvek a kedykoľvek. ,,Ak sa teda vám nepodarí prísť k nám, prídeme my za vami a prispôsobíme sa vašim požiadavkám, prípadne radi poradíme ako. Nechajte sa prekvapiť vynikajúcou kvalitou jedál a nápojov, špičkovým servisom a profesionálnou obsluhou. Pomôžeme vám s realizáciou akýchkoľvek podujatí, kdekoľvek a kedykoľvek budete túžiť po uspokojení gastronomických snov,“ dodáva M. Mikovčák.

Snúbenie jedla a vína

Reštaurácia ARTEMIS od roku 2004 organizuje snúbenie sa vína a zážitkovej gastronómie – Soireé, ktoré sa tešia hojnej účasti. Hostia odchádzajú naozaj s hodnotnými zážitkami. Tieto večery plné gurmánskych špecialít a vynikajúcej chuti tradičných , ale i zriedkavých odrôd vín, sú plodmi spolupráce s jedným z najlepších somelierov v strednej Európe a viacnásobným majstrom ČR Liborom Nazarčukom.

,,Za desať rokov organizovania Soireé sme mali možnosť ochutnať veľké množstvo vína, gastronomických lahôdok a navštívilo nás množstvo zaujímavých ľudí ako napríklad profesor Fedor Malík, Vladimír Železný, Libor Nazarčuk, Miroslav Jajcay či Jaroslav Macík. Vrcholom desiateho výročia bolo prekonanie troch slovenských rekordov v sabráži,“ pochvaľuje si M. Mikovčák.

http://www.slovenskerekordy.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=973&Itemid=72

Zvýšený záujem hostí o gastronómiu presvedčil majiteľa, aby sa pustil do rekonštrukcie zaujímavých priestorov. Tam bude situovaný aj cigarový klub.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Vianočný dôchodok získa viac ľudí, Slováci v Rakúsku však nie

Najchudobnejší dôchodcovia znovu dostanú sto eur navyše, nemení sa to už štvrtý rok.

EKONOMIKA

Firma, ktorej zadržali kamióny: Hľadáte problém tam, kde nie je

North Sea Express je podozrivá z vykorisťovania.

PRIMÁR

Viac nočných môr a najmä zvuky. Ako snívajú nevidiaci

Čo sa sníva ľuďom, ktorí nikdy nevideli okolitý svet.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.