SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Artemis loví návštevníkov Kysúc na dobré jedlo

Keď sa Marcel Mikovčák rozhodol v máji 1998 otvoriť reštauráciu Artemis, chcel predovšetkým vyplniť medzeru chýbajúcich gastronomických služieb v meste Turzovka a jeho širšom okolí. Je zameraná na tradičnú slovenskú, ale i medzinárodnú kuchyňu. (Inzercia

,,Vychutnať si u nás môžete aj gurmánske pochúťky a užívať si starostlivosť ako počas dovolenky. Veľký dôraz kladieme na čerstvosť surovín a úpravu pokrmov, “ hovorí M. Mikovčák. Artemis, bohyňa lovu, nám úspešne pomáha loviť zákazníkov z blízkeho aj ďalekého okolia nielen na vyberané lahôdky kuchyne, baru ale aj vinotéky.

Prídu aj za zákazníkmi

Reštaurácia sídli v centre mesta s dobrou dopravnou dostupnosťou a možnosťou parkovania priamo pri nej. Pre cezpoľných je výhoda, že nemusia hľadať ubytovanie v okolí, ale môžu využiť útulné apartmány na poschodí.

SkryťVypnúť reklamu

Vo viac ako šestnásťročnej histórii tam zorganizovali množstvo svadieb, recepcií, rodinných osláv, spoločenských podujatí ako plesy, večierky, degustácie, kdekoľvek a kedykoľvek. ,,Ak sa teda vám nepodarí prísť k nám, prídeme my za vami a prispôsobíme sa vašim požiadavkám, prípadne radi poradíme ako. Nechajte sa prekvapiť vynikajúcou kvalitou jedál a nápojov, špičkovým servisom a profesionálnou obsluhou. Pomôžeme vám s realizáciou akýchkoľvek podujatí, kdekoľvek a kedykoľvek budete túžiť po uspokojení gastronomických snov,“ dodáva M. Mikovčák.

Snúbenie jedla a vína

Reštaurácia ARTEMIS od roku 2004 organizuje snúbenie sa vína a zážitkovej gastronómie – Soireé, ktoré sa tešia hojnej účasti. Hostia odchádzajú naozaj s hodnotnými zážitkami. Tieto večery plné gurmánskych špecialít a vynikajúcej chuti tradičných , ale i zriedkavých odrôd vín, sú plodmi spolupráce s jedným z najlepších somelierov v strednej Európe a viacnásobným majstrom ČR Liborom Nazarčukom.

SkryťVypnúť reklamu

,,Za desať rokov organizovania Soireé sme mali možnosť ochutnať veľké množstvo vína, gastronomických lahôdok a navštívilo nás množstvo zaujímavých ľudí ako napríklad profesor Fedor Malík, Vladimír Železný, Libor Nazarčuk, Miroslav Jajcay či Jaroslav Macík. Vrcholom desiateho výročia bolo prekonanie troch slovenských rekordov v sabráži,“ pochvaľuje si M. Mikovčák.

http://www.slovenskerekordy.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=973&Itemid=72

Zvýšený záujem hostí o gastronómiu presvedčil majiteľa, aby sa pustil do rekonštrukcie zaujímavých priestorov. Tam bude situovaný aj cigarový klub.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 612
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 045
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 654
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 210
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 876
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 959
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 447
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 036
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu