Oravská Villa Helia ponúka jedinečné špeciality z topinamburov

Keď v roku 2011 otvárali penzión Villa Helia v srdci Oravy, dali si jeho majitelia – rodina Smolkovcov, za cieľ poskytovať hosťom nadštandardné služby. Okrem luxusu a relaxu v bezprostrednej blízkosti prírody aj racionálnu výživu. (Inzercia)

Penzión Villa Helia hľadajte na Kopanici v Dolnom Kubíne. Za zrodom jedinečného topinamburového konceptu, ktorý ponúka, stoja dlhoročné skúsenosti jeho majiteľa Pavla Smolku v oblasti zdravej výživy a bio produktov. A tak tam máte jedinečnú možnosť ochutnať zaujímavé produkty z rastliny, ktorá pochádza zo Severnej Ameriky. Svoje meno získala od indiánskeho kmeňa Topinamba, ktorý ju s veľkou obľubou konzumoval. Podobnú obľubu v nej našli aj Francúzi, ktorí ju okolo roku 1605 doviezli do Európy. Pokrmom pre gurmánov sa veľmi rýchlo stala aj v Anglicku, Taliansku a Nemecku.

Energia z prírody

Topinambur je rastlina, v ktorej je ukrytá nezlomná a liečivá energia prírody. Obsahuje látky, ktoré priaznivo vplývajú na ľudský organizmus a napomáhajú prevencii a liečeniu rôznych chorôb.

Villa Helia sa snaží oslovovať najmä pracovne vyťaženú klientelu, ktorá dopraje z času na čas svojmu telu relax v krásnom prostredí a detoxikáciu v podobe konzumácie zdravej racionálnej stravy a bio produktov.

Topinambur tu nájdete takmer na každom kroku v rôznych podobách. Od hotelovej topinamburovej kozmetiky cez topinamburové raňajky, až po topinamburový bio čaj. V reštaurácií návštevníkov čakajú topinamburové špeciality, ktoré neochutnáte v žiadnej inej reštaurácií na Slovensku. Jedinečné vlastnosti tejto plodiny umožňujú pripraviť zaujímavé jedlá na rôzne spôsoby, od sladkých dobrôt až po zaujímavé prílohy k mäsu, alebo rovno hlavné jedlo v podobe pečeného topinambura, alebo karbonátok.

Obľúbil si ho aj Jaroslav Ertl

V jedálničku hostí si našli obľubu najmä topinamburové karbonátky a palacinky s topinamburovým bio džemom. Topinambur očaril aj známeho šéfkuchára Jaroslava Ertla, ktorý z neho v kuchyni tohto penziónu vykúzlil nejednu špecialitu.

Na slnečnej terase penziónu Villa Helia si môžu hostia vychutnať relax pri fľaši kvalitného alsaského vína, alebo aj pri bio dreňových nápojoch z topinambura.

Cieľom majiteľa tohto zariadenia je udržať aj vysoký štandard pridružených služieb. Naďalej chcú ponúkať hosťom miesto pre relax nielen tela, ale aj ducha. Ich snahou je spojiť nadštandardné ubytovanie v krásnom prostredí oravských hôr so zdravým štýlom, ktorý topinambur a produkty z neho jednoznačne reprezentujú.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Trebišov, mesto syfilisu. Už osem rokov sa mu nedarí nad chorobou zvíťaziť

Syfilis šíria nezriedka detské prostitútky, ktoré majú len osem rokov. Za sexuálne služby si pýtajú iba päť eur.

DOMOV

Dobré ráno: Kto vôbec myslí na naše deti?

Ako sa u nás narába so školstvom.

DOMOV

Frešo, Kusý, Ftáčnik. Komu nesedia čísla župnej kampane

Most-Híd minul najviac, no do nákladov zarátal aj sumy na vlastnú propagáciu.

KOMENTÁRE

Stačilo by, keby sa nekradlo. Základy politického hochštaplerstva

Politici neprestanú nepoctivo zavádzať.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.