SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

Oravská Villa Helia ponúka jedinečné špeciality z topinamburov

Keď v roku 2011 otvárali penzión Villa Helia v srdci Oravy, dali si jeho majitelia – rodina Smolkovcov, za cieľ poskytovať hosťom nadštandardné služby. Okrem luxusu a relaxu v bezprostrednej blízkosti prírody aj racionálnu výživu. (Inzercia)

Penzión Villa Helia hľadajte na Kopanici v Dolnom Kubíne. Za zrodom jedinečného topinamburového konceptu, ktorý ponúka, stoja dlhoročné skúsenosti jeho majiteľa Pavla Smolku v oblasti zdravej výživy a bio produktov. A tak tam máte jedinečnú možnosť ochutnať zaujímavé produkty z rastliny, ktorá pochádza zo Severnej Ameriky. Svoje meno získala od indiánskeho kmeňa Topinamba, ktorý ju s veľkou obľubou konzumoval. Podobnú obľubu v nej našli aj Francúzi, ktorí ju okolo roku 1605 doviezli do Európy. Pokrmom pre gurmánov sa veľmi rýchlo stala aj v Anglicku, Taliansku a Nemecku.

SkryťVypnúť reklamu

Energia z prírody

Topinambur je rastlina, v ktorej je ukrytá nezlomná a liečivá energia prírody. Obsahuje látky, ktoré priaznivo vplývajú na ľudský organizmus a napomáhajú prevencii a liečeniu rôznych chorôb.

Villa Helia sa snaží oslovovať najmä pracovne vyťaženú klientelu, ktorá dopraje z času na čas svojmu telu relax v krásnom prostredí a detoxikáciu v podobe konzumácie zdravej racionálnej stravy a bio produktov.

Topinambur tu nájdete takmer na každom kroku v rôznych podobách. Od hotelovej topinamburovej kozmetiky cez topinamburové raňajky, až po topinamburový bio čaj. V reštaurácií návštevníkov čakajú topinamburové špeciality, ktoré neochutnáte v žiadnej inej reštaurácií na Slovensku. Jedinečné vlastnosti tejto plodiny umožňujú pripraviť zaujímavé jedlá na rôzne spôsoby, od sladkých dobrôt až po zaujímavé prílohy k mäsu, alebo rovno hlavné jedlo v podobe pečeného topinambura, alebo karbonátok.

SkryťVypnúť reklamu

Obľúbil si ho aj Jaroslav Ertl

V jedálničku hostí si našli obľubu najmä topinamburové karbonátky a palacinky s topinamburovým bio džemom. Topinambur očaril aj známeho šéfkuchára Jaroslava Ertla, ktorý z neho v kuchyni tohto penziónu vykúzlil nejednu špecialitu.

Na slnečnej terase penziónu Villa Helia si môžu hostia vychutnať relax pri fľaši kvalitného alsaského vína, alebo aj pri bio dreňových nápojoch z topinambura.

Cieľom majiteľa tohto zariadenia je udržať aj vysoký štandard pridružených služieb. Naďalej chcú ponúkať hosťom miesto pre relax nielen tela, ale aj ducha. Ich snahou je spojiť nadštandardné ubytovanie v krásnom prostredí oravských hôr so zdravým štýlom, ktorý topinambur a produkty z neho jednoznačne reprezentujú.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu