Oravská Villa Helia ponúka jedinečné špeciality z topinamburov

Keď v roku 2011 otvárali penzión Villa Helia v srdci Oravy, dali si jeho majitelia – rodina Smolkovcov, za cieľ poskytovať hosťom nadštandardné služby. Okrem luxusu a relaxu v bezprostrednej blízkosti prírody aj racionálnu výživu. (Inzercia)

Penzión Villa Helia hľadajte na Kopanici v Dolnom Kubíne. Za zrodom jedinečného topinamburového konceptu, ktorý ponúka, stoja dlhoročné skúsenosti jeho majiteľa Pavla Smolku v oblasti zdravej výživy a bio produktov. A tak tam máte jedinečnú možnosť ochutnať zaujímavé produkty z rastliny, ktorá pochádza zo Severnej Ameriky. Svoje meno získala od indiánskeho kmeňa Topinamba, ktorý ju s veľkou obľubou konzumoval. Podobnú obľubu v nej našli aj Francúzi, ktorí ju okolo roku 1605 doviezli do Európy. Pokrmom pre gurmánov sa veľmi rýchlo stala aj v Anglicku, Taliansku a Nemecku.

Energia z prírody

Topinambur je rastlina, v ktorej je ukrytá nezlomná a liečivá energia prírody. Obsahuje látky, ktoré priaznivo vplývajú na ľudský organizmus a napomáhajú prevencii a liečeniu rôznych chorôb.

Villa Helia sa snaží oslovovať najmä pracovne vyťaženú klientelu, ktorá dopraje z času na čas svojmu telu relax v krásnom prostredí a detoxikáciu v podobe konzumácie zdravej racionálnej stravy a bio produktov.

Topinambur tu nájdete takmer na každom kroku v rôznych podobách. Od hotelovej topinamburovej kozmetiky cez topinamburové raňajky, až po topinamburový bio čaj. V reštaurácií návštevníkov čakajú topinamburové špeciality, ktoré neochutnáte v žiadnej inej reštaurácií na Slovensku. Jedinečné vlastnosti tejto plodiny umožňujú pripraviť zaujímavé jedlá na rôzne spôsoby, od sladkých dobrôt až po zaujímavé prílohy k mäsu, alebo rovno hlavné jedlo v podobe pečeného topinambura, alebo karbonátok.

Obľúbil si ho aj Jaroslav Ertl

V jedálničku hostí si našli obľubu najmä topinamburové karbonátky a palacinky s topinamburovým bio džemom. Topinambur očaril aj známeho šéfkuchára Jaroslava Ertla, ktorý z neho v kuchyni tohto penziónu vykúzlil nejednu špecialitu.

Na slnečnej terase penziónu Villa Helia si môžu hostia vychutnať relax pri fľaši kvalitného alsaského vína, alebo aj pri bio dreňových nápojoch z topinambura.

Cieľom majiteľa tohto zariadenia je udržať aj vysoký štandard pridružených služieb. Naďalej chcú ponúkať hosťom miesto pre relax nielen tela, ale aj ducha. Ich snahou je spojiť nadštandardné ubytovanie v krásnom prostredí oravských hôr so zdravým štýlom, ktorý topinambur a produkty z neho jednoznačne reprezentujú.

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Film roka vyhlásili dvakrát, Oscara má Moonlight (minúta po minúte)

Muzikál La La Land vyhral šesť cien, ale na konci večera sa udial veľký trapas.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

Neprehliadnite tiež

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop