Oravská Villa Helia ponúka jedinečné špeciality z topinamburov

Keď v roku 2011 otvárali penzión Villa Helia v srdci Oravy, dali si jeho majitelia – rodina Smolkovcov, za cieľ poskytovať hosťom nadštandardné služby. Okrem luxusu a relaxu v bezprostrednej blízkosti prírody aj racionálnu výživu. (Inzercia)

Penzión Villa Helia hľadajte na Kopanici v Dolnom Kubíne. Za zrodom jedinečného topinamburového konceptu, ktorý ponúka, stoja dlhoročné skúsenosti jeho majiteľa Pavla Smolku v oblasti zdravej výživy a bio produktov. A tak tam máte jedinečnú možnosť ochutnať zaujímavé produkty z rastliny, ktorá pochádza zo Severnej Ameriky. Svoje meno získala od indiánskeho kmeňa Topinamba, ktorý ju s veľkou obľubou konzumoval. Podobnú obľubu v nej našli aj Francúzi, ktorí ju okolo roku 1605 doviezli do Európy. Pokrmom pre gurmánov sa veľmi rýchlo stala aj v Anglicku, Taliansku a Nemecku.

Energia z prírody

Topinambur je rastlina, v ktorej je ukrytá nezlomná a liečivá energia prírody. Obsahuje látky, ktoré priaznivo vplývajú na ľudský organizmus a napomáhajú prevencii a liečeniu rôznych chorôb.

Villa Helia sa snaží oslovovať najmä pracovne vyťaženú klientelu, ktorá dopraje z času na čas svojmu telu relax v krásnom prostredí a detoxikáciu v podobe konzumácie zdravej racionálnej stravy a bio produktov.

Topinambur tu nájdete takmer na každom kroku v rôznych podobách. Od hotelovej topinamburovej kozmetiky cez topinamburové raňajky, až po topinamburový bio čaj. V reštaurácií návštevníkov čakajú topinamburové špeciality, ktoré neochutnáte v žiadnej inej reštaurácií na Slovensku. Jedinečné vlastnosti tejto plodiny umožňujú pripraviť zaujímavé jedlá na rôzne spôsoby, od sladkých dobrôt až po zaujímavé prílohy k mäsu, alebo rovno hlavné jedlo v podobe pečeného topinambura, alebo karbonátok.

Obľúbil si ho aj Jaroslav Ertl

V jedálničku hostí si našli obľubu najmä topinamburové karbonátky a palacinky s topinamburovým bio džemom. Topinambur očaril aj známeho šéfkuchára Jaroslava Ertla, ktorý z neho v kuchyni tohto penziónu vykúzlil nejednu špecialitu.

Na slnečnej terase penziónu Villa Helia si môžu hostia vychutnať relax pri fľaši kvalitného alsaského vína, alebo aj pri bio dreňových nápojoch z topinambura.

Cieľom majiteľa tohto zariadenia je udržať aj vysoký štandard pridružených služieb. Naďalej chcú ponúkať hosťom miesto pre relax nielen tela, ale aj ducha. Ich snahou je spojiť nadštandardné ubytovanie v krásnom prostredí oravských hôr so zdravým štýlom, ktorý topinambur a produkty z neho jednoznačne reprezentujú.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.