Banská Bystrica bude opäť miestom najväčšej grilovačky pod holým nebom

Blíži sa jediný gastrofestival na Slovensku zameraný na grilovanie. Dva dni 16. – 17. mája 2014 budú takpovediac štartom letnej grilovacej sezóny na Slovensku. Miestom konania bude Banská Bystrica. (Inzercia)

Festival Grilliada bude mať tohto roku už svoju štvrtú reprízu. Každoročne ho navštívi približne 18 tisíc návštevníkov. Okrem laickej verejnosti sa festival teší aj pozornosti odborníkov z oblasti gastronómie a médií. Návštevníci budú mať možnosť spoznať viaceré reštaurácie, ktoré predstavia svoju kuchyňu a grilované pochúťky, ale aj sledovať kuchárske show známych osobností nielen z gastronómie.

Šéfkuchárske hviezdy

O priazeň návštevníkov Grilliady sa bude tohto roku uchádzať jedenásť reštaurácií a devätnásť vystavovateľov. Nechajte sa zlákať na špeciality majstrov vo svojom remesle. To, že vám bude určite chutiť, zaručia také mená šéfkuchárov ako Peter Kulhány, Erik Volko, Tomáš Valkovič, či Vladimír Rybár.

Reštaurácie budú na tohtoročnom festivale súťažiť o titul Šampión Grilliady v príprave živánskej. O víťazovi rozhodne odborná porota. Pre návštevníkov je pripravená aj divácky atraktívna súťaž profesionálnych šéfkuchárov - IV. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa.

Aj návštevníci budú mať šancu rozhodovať v súťaži o titul Najobľúbenejšia reštaurácia Grilliady. Získa ho tá s najvyšším počtom hlasov. Každý návštevník zakúpením festivalovej meny získava hlasovací lístok, ktorým môže dať hlas svojej obľúbenej reštaurácii. Zároveň sa jeho lístok dostane do žrebovania o atraktívne vecné ceny. Žrebovať sa bude každý deň festivalu.

Aj kus kultúry

Sprievodnými akciami Grilliady sú United Europe Jazz Festival 2014, Noc múzeí, Deň rodiny, Beh na Urpín. Zároveň budú na pódiách prebiehať kuchárske show veľvyslancov a známych osobností zo sveta gastronómie - Vojta Artza a Martina Korbeliča, školy varenia, súťaže pre divákov a hudobné vystúpenia. Sobotný program okorení moderátor Marcel Forgáč.

Svet nie je len čierno-biely

..a pivo nemusí byť len svetlé alebo tmavé. O tom, že svet piva je oveľa väčší a bohatší, ako sa na prvý pohľad zdá, vás presvedčí kuchársko-pivárska show ,,7 chutí piva“. Návštevníci si budú môcť vychutnať rôznorodosť chutí tohto výnimočného moku a zúčastnia sa vzrušujúceho dobrodružstva ich objavovania. Pivársko-kulinárskym zážitkom ich prevedú Laci Hornáček z TV Paprika a pivovarnícky sládek Karol France. Každý si bude môcť vybrať z množstva chutí a vôní piva tie, ktoré mu najviac vyhovujú.

Návštevníci budú môcť tiež fandiť slovenským hokejistom v hokejovej FUN zóne počas priamych prenosov zo zápasov reprezentácie na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji.

A tak prijmite pozvanie aj do najväčšieho ľadového baru postaveného v lete na úžasnú barmanskú show a fantastické drinky. Asociácia barmanov SR v spolupráci s ICE CAMP počas Grilliady organizuje Majstrovstvá Slovenska v príprave miešaných nápojov v kategórii PROFI FLAIR.

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutia s rodinou či priateľmi pri dobrom jedle, pútavom programe a v príjemnej atmosfére. Aj preto si nenechajte ujsť najväčšiu grilovačku na Slovensku pod holým nebom.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Faktúra za Kiskove lety stojí na vode

Premiér Robert Fico sa už takmer mesiac vyhráža tým, že pošle Andrejovi Kiskovi faktúru na takmer milión eur za lety do Popradu.

KOMENTÁRE

Faktúra za Kiskove lety pripomína šmejďácku historku

Niekto sa pokúša navodiť dojem, ako keby sa jednotlivé lety nemuseli schvaľovať.

BLOG MATÚŠA STEISA

Je bitcoin len zlatá baňa alebo finančná bublina?

Bitcoin má tento rok má za sebou skutočne divokú jazdu.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.