SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Banská Bystrica bude opäť miestom najväčšej grilovačky pod holým nebom

Blíži sa jediný gastrofestival na Slovensku zameraný na grilovanie. Dva dni 16. – 17. mája 2014 budú takpovediac štartom letnej grilovacej sezóny na Slovensku. Miestom konania bude Banská Bystrica. (Inzercia)

Festival Grilliada bude mať tohto roku už svoju štvrtú reprízu. Každoročne ho navštívi približne 18 tisíc návštevníkov. Okrem laickej verejnosti sa festival teší aj pozornosti odborníkov z oblasti gastronómie a médií. Návštevníci budú mať možnosť spoznať viaceré reštaurácie, ktoré predstavia svoju kuchyňu a grilované pochúťky, ale aj sledovať kuchárske show známych osobností nielen z gastronómie.

Šéfkuchárske hviezdy

O priazeň návštevníkov Grilliady sa bude tohto roku uchádzať jedenásť reštaurácií a devätnásť vystavovateľov. Nechajte sa zlákať na špeciality majstrov vo svojom remesle. To, že vám bude určite chutiť, zaručia také mená šéfkuchárov ako Peter Kulhány, Erik Volko, Tomáš Valkovič, či Vladimír Rybár.

Skryť Vypnúť reklamu

Reštaurácie budú na tohtoročnom festivale súťažiť o titul Šampión Grilliady v príprave živánskej. O víťazovi rozhodne odborná porota. Pre návštevníkov je pripravená aj divácky atraktívna súťaž profesionálnych šéfkuchárov - IV. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa.

Aj návštevníci budú mať šancu rozhodovať v súťaži o titul Najobľúbenejšia reštaurácia Grilliady. Získa ho tá s najvyšším počtom hlasov. Každý návštevník zakúpením festivalovej meny získava hlasovací lístok, ktorým môže dať hlas svojej obľúbenej reštaurácii. Zároveň sa jeho lístok dostane do žrebovania o atraktívne vecné ceny. Žrebovať sa bude každý deň festivalu.

Aj kus kultúry

Sprievodnými akciami Grilliady sú United Europe Jazz Festival 2014, Noc múzeí, Deň rodiny, Beh na Urpín. Zároveň budú na pódiách prebiehať kuchárske show veľvyslancov a známych osobností zo sveta gastronómie - Vojta Artza a Martina Korbeliča, školy varenia, súťaže pre divákov a hudobné vystúpenia. Sobotný program okorení moderátor Marcel Forgáč.

Skryť Vypnúť reklamu

Svet nie je len čierno-biely

..a pivo nemusí byť len svetlé alebo tmavé. O tom, že svet piva je oveľa väčší a bohatší, ako sa na prvý pohľad zdá, vás presvedčí kuchársko-pivárska show ,,7 chutí piva“. Návštevníci si budú môcť vychutnať rôznorodosť chutí tohto výnimočného moku a zúčastnia sa vzrušujúceho dobrodružstva ich objavovania. Pivársko-kulinárskym zážitkom ich prevedú Laci Hornáček z TV Paprika a pivovarnícky sládek Karol France. Každý si bude môcť vybrať z množstva chutí a vôní piva tie, ktoré mu najviac vyhovujú.

Návštevníci budú môcť tiež fandiť slovenským hokejistom v hokejovej FUN zóne počas priamych prenosov zo zápasov reprezentácie na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji.

A tak prijmite pozvanie aj do najväčšieho ľadového baru postaveného v lete na úžasnú barmanskú show a fantastické drinky. Asociácia barmanov SR v spolupráci s ICE CAMP počas Grilliady organizuje Majstrovstvá Slovenska v príprave miešaných nápojov v kategórii PROFI FLAIR.

Skryť Vypnúť reklamu

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutia s rodinou či priateľmi pri dobrom jedle, pútavom programe a v príjemnej atmosfére. Aj preto si nenechajte ujsť najväčšiu grilovačku na Slovensku pod holým nebom.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cynická obluda

Etalóny zodpovednosti

Najnezodpovednejší živel, aký sa v slovenskej politike za 10 rokov zjavil miluje slovo zodpovednosť.

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík