Ako chutí Dolce Vita podľa Fou Zoo?

Panázijská reštaurácia Fou Zoo, momentálne najvychytenejšia kuchyňa v krajine a líder vo fine dining, sa nechala inšpirovať svetovými gastronomickými magazínmi Fool a Monocle, ktoré venovali svoje najnovšie čísla talianskej kuchyni. (Inzercia)

Ako to môže dopadnúť, keď sa tradičná talianská kuchyňa kombinuje s ázijskou fusion cuisine a navyše okorení o molekulárne twisty, nám predvedie duo šéfkuchárov s michelinovskými skúsenosťami.

Michelin Star Show v podaní talianského dua Rossi&Vacca

Stefano Rossi cibril svoje umenie v dvojhviezdičkových michelinovských reštauráciach La Madia a Il Pelicano, v sučasnosti pôsobí v 7. najlepšej reštaurácii planéty - Dinner By Heston Blumethal.

Antonia Vaccu, sme už mali možnosť ochutnať minulý rok práve vo Fou Zoo, so svojou Japalian Fusion Show. Má za sebou michelinovské legendy Kitchen theory, Nobu a Bo London.

Oboch talentovaných Talianov spája chuť experimentovať a kombinovať tradičné prvky ich rodnej kuchyne s modernými postupmi fine dining Haute Cuisine. Špecifikum molekulárnej kuchyne je postavené na absolútnej čerstvosti a precíznosti prípravy. Výsledkom sú umelecké diela plné tajomstiev, kedy hosť neustále odhaľuje nové chute, textúry, kombinácie a užíva si prekvapenia. Aj preto je pri podobných podujatiach menu pomerne skúpe na slovo a tvorcovia si podľa michelinovskej tradície uplatňujú privilégium ponechať detaily v tajnosti. O to radšej vám ich podrobnejšie predstavia osobne, priamo počas show.

Podarilo sa nám zistiť

Pôjde o 7-chodové menu zostavené podľa kľúčových slov: CRUDO (tal. surový) kde budú excelovať Hrebenatka a Hamachi, druhý chod bude VAPORE (tal. dusený) s Lotosom a sviečkovou, nasledovať bude CARBONE (tal. dymový) s dominanciou langusty a citrónu, za názvom FRAGRANZA (tal. parfumovaný) sa skrýva kombinácia Foie gras so Shitake, za tým nám pripravili FUMO (tal. údený) s jahniatkom a jazmínom, ďalej TRADIZIONE (tal. tradičný) obľúbenú taliansku Bruschettu v nevídanom aranžmá dokázali premeniť na dezert. A na záver RILASSANTE (tal. uvoľňujúci) s typickými Bomboloni a japonskou Matchou.Pre skutočných fajnšmekrov bude možnosť napárovania jednotlivých chodov s vybranými nápojmi.

Kedy?

Pokiaľ sa považujete za gurmána a jedlo nie je pre vás len potrava, tak si nenechajte újsť túto ojedinelú show, ktorá vám predvedie zážitok z vychutnávania v celkom novom rozmere. Aby ste predišli sklamaniu, určite nezabudnite na rezerváciu.

Termín: utorok 15. 4. - štvrtok 17. 4. 2014 od 18.00

Cena: menu 79€ + drinky 49€ (voliteľné) na osobu

Viac informácii: http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

DOMOV

Slovenskí novinári: Odmietame Ficove útoky

Už jedna vražda je príliš.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.