Ako chutí Dolce Vita podľa Fou Zoo?

Panázijská reštaurácia Fou Zoo, momentálne najvychytenejšia kuchyňa v krajine a líder vo fine dining, sa nechala inšpirovať svetovými gastronomickými magazínmi Fool a Monocle, ktoré venovali svoje najnovšie čísla talianskej kuchyni. (Inzercia)

Ako to môže dopadnúť, keď sa tradičná talianská kuchyňa kombinuje s ázijskou fusion cuisine a navyše okorení o molekulárne twisty, nám predvedie duo šéfkuchárov s michelinovskými skúsenosťami.

Michelin Star Show v podaní talianského dua Rossi&Vacca

Stefano Rossi cibril svoje umenie v dvojhviezdičkových michelinovských reštauráciach La Madia a Il Pelicano, v sučasnosti pôsobí v 7. najlepšej reštaurácii planéty - Dinner By Heston Blumethal.

Antonia Vaccu, sme už mali možnosť ochutnať minulý rok práve vo Fou Zoo, so svojou Japalian Fusion Show. Má za sebou michelinovské legendy Kitchen theory, Nobu a Bo London.

Oboch talentovaných Talianov spája chuť experimentovať a kombinovať tradičné prvky ich rodnej kuchyne s modernými postupmi fine dining Haute Cuisine. Špecifikum molekulárnej kuchyne je postavené na absolútnej čerstvosti a precíznosti prípravy. Výsledkom sú umelecké diela plné tajomstiev, kedy hosť neustále odhaľuje nové chute, textúry, kombinácie a užíva si prekvapenia. Aj preto je pri podobných podujatiach menu pomerne skúpe na slovo a tvorcovia si podľa michelinovskej tradície uplatňujú privilégium ponechať detaily v tajnosti. O to radšej vám ich podrobnejšie predstavia osobne, priamo počas show.

Podarilo sa nám zistiť

Pôjde o 7-chodové menu zostavené podľa kľúčových slov: CRUDO (tal. surový) kde budú excelovať Hrebenatka a Hamachi, druhý chod bude VAPORE (tal. dusený) s Lotosom a sviečkovou, nasledovať bude CARBONE (tal. dymový) s dominanciou langusty a citrónu, za názvom FRAGRANZA (tal. parfumovaný) sa skrýva kombinácia Foie gras so Shitake, za tým nám pripravili FUMO (tal. údený) s jahniatkom a jazmínom, ďalej TRADIZIONE (tal. tradičný) obľúbenú taliansku Bruschettu v nevídanom aranžmá dokázali premeniť na dezert. A na záver RILASSANTE (tal. uvoľňujúci) s typickými Bomboloni a japonskou Matchou.Pre skutočných fajnšmekrov bude možnosť napárovania jednotlivých chodov s vybranými nápojmi.

Kedy?

Pokiaľ sa považujete za gurmána a jedlo nie je pre vás len potrava, tak si nenechajte újsť túto ojedinelú show, ktorá vám predvedie zážitok z vychutnávania v celkom novom rozmere. Aby ste predišli sklamaniu, určite nezabudnite na rezerváciu.

Termín: utorok 15. 4. - štvrtok 17. 4. 2014 od 18.00

Cena: menu 79€ + drinky 49€ (voliteľné) na osobu

Viac informácii: http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Žiadne potraviny a autobus raz za týždeň. Okraj kraja, na ktorý sa zabudlo

Ľudia v Prešovskom samosprávnom kraji o práci župana veľa nevedia. Trápia ich najmä cesty a nezamestnanosť, ale aj životné prostredie.

EKONOMIKA

Sagan či Hantuchová sa budú plateniu daní vyhýbať ťažšie

Ministerstvo chce zabrániť presunu ziskov.

Čo je nové na SME

SMEnaživo: Diskusia s kandidátmi na bratislavského župana

Príďte dnes o 18.00 diskutovať.

Neprehliadnite tiež

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.