Ako chutí Dolce Vita podľa Fou Zoo?

Panázijská reštaurácia Fou Zoo, momentálne najvychytenejšia kuchyňa v krajine a líder vo fine dining, sa nechala inšpirovať svetovými gastronomickými magazínmi Fool a Monocle, ktoré venovali svoje najnovšie čísla talianskej kuchyni. (Inzercia)

Ako to môže dopadnúť, keď sa tradičná talianská kuchyňa kombinuje s ázijskou fusion cuisine a navyše okorení o molekulárne twisty, nám predvedie duo šéfkuchárov s michelinovskými skúsenosťami.

Michelin Star Show v podaní talianského dua Rossi&Vacca

Stefano Rossi cibril svoje umenie v dvojhviezdičkových michelinovských reštauráciach La Madia a Il Pelicano, v sučasnosti pôsobí v 7. najlepšej reštaurácii planéty - Dinner By Heston Blumethal.

Antonia Vaccu, sme už mali možnosť ochutnať minulý rok práve vo Fou Zoo, so svojou Japalian Fusion Show. Má za sebou michelinovské legendy Kitchen theory, Nobu a Bo London.

Oboch talentovaných Talianov spája chuť experimentovať a kombinovať tradičné prvky ich rodnej kuchyne s modernými postupmi fine dining Haute Cuisine. Špecifikum molekulárnej kuchyne je postavené na absolútnej čerstvosti a precíznosti prípravy. Výsledkom sú umelecké diela plné tajomstiev, kedy hosť neustále odhaľuje nové chute, textúry, kombinácie a užíva si prekvapenia. Aj preto je pri podobných podujatiach menu pomerne skúpe na slovo a tvorcovia si podľa michelinovskej tradície uplatňujú privilégium ponechať detaily v tajnosti. O to radšej vám ich podrobnejšie predstavia osobne, priamo počas show.

Podarilo sa nám zistiť

Pôjde o 7-chodové menu zostavené podľa kľúčových slov: CRUDO (tal. surový) kde budú excelovať Hrebenatka a Hamachi, druhý chod bude VAPORE (tal. dusený) s Lotosom a sviečkovou, nasledovať bude CARBONE (tal. dymový) s dominanciou langusty a citrónu, za názvom FRAGRANZA (tal. parfumovaný) sa skrýva kombinácia Foie gras so Shitake, za tým nám pripravili FUMO (tal. údený) s jahniatkom a jazmínom, ďalej TRADIZIONE (tal. tradičný) obľúbenú taliansku Bruschettu v nevídanom aranžmá dokázali premeniť na dezert. A na záver RILASSANTE (tal. uvoľňujúci) s typickými Bomboloni a japonskou Matchou.Pre skutočných fajnšmekrov bude možnosť napárovania jednotlivých chodov s vybranými nápojmi.

Kedy?

Pokiaľ sa považujete za gurmána a jedlo nie je pre vás len potrava, tak si nenechajte újsť túto ojedinelú show, ktorá vám predvedie zážitok z vychutnávania v celkom novom rozmere. Aby ste predišli sklamaniu, určite nezabudnite na rezerváciu.

Termín: utorok 15. 4. - štvrtok 17. 4. 2014 od 18.00

Cena: menu 79€ + drinky 49€ (voliteľné) na osobu

Viac informácii: http://www.fouzoo.sk/

http://www.facebook.com/FOUZOO


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Gašpar ide do civilu. O plánoch viac hovoriť nechce

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou, Bugár to nepovažuje za problém

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Čo všetko o vás vie váš telefón?

          Niektoré aplikácie si skladujú aj nahrávky vášho hlasu.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.