Z LEMONTREE budete odchádzať plní nevšedných zážitkov

Ak by sme mali nájsť dve slová, ktoré dokonale vystihujú esenciu thajskej kuchyne, sú to tieto: rozmanitá a zdravá. Za exotickým a zdravým jedlom však netreba cestovať ďaleko. Pravé thajské pokrmy sa pripravujú v bratislavkej reštaurácii LEMONTREE, ktorá

Priestor reštaurácie ocenia predovšetkým milovníci pekných interiérov. Originálna kombinácia moderného dizajnu s retro prvkami spoločne so zemitými tónmi vybavenia dokážu v okamihu navodiť pocit pohody. Takto príjemne naladení môžeme prejsť k jedálničku, ktorý je zložený z ľahkých jedál intenzívnych chutí typických pre thajskú kuchyňu. Základom sú čerstvé ingrediencie a rafinovaná harmónia chutí. Striedajú sa od sladkej, slanej, kyslej až po pálivú a horkú. Celému orchestru korení udáva tón chilli. Okrem toho nájdete v thajskej kuchyni aj cesnak, citrónovú trávu, bazalku, mätu, koriander, koreň galangal a iné. „U nás si každý môže vybrať na čo sa cíti,“ hovorí o intenzite chutí šéfkuchár Laco Hužík, kým svoje špeciality obratne aranžuje na biely porcelán. Také jedlá ako Kaeng Phed Ped Yang (kačacie prsia na červenom karí s kokosovým mliekom, ananásom, liči a thajským baklažánom) sa pod jeho rukami menia na pestrú koláž farieb, chutí a vôní. Za ochutnanie však rozhodne stojí aj thajská ostrokyslá polievka s krevetami Tom Yam Kung či najpredávanejší šalát Kai Kati s mangom, papayou, kuracími prsiami, kešu orieškami a dresingom z kokosového mlieka.

Najlepšie koktaily v meste

Máte chuť na koktail? Náročnou úlohou bude vybrať si. Dáte si Bali Bali (domáci kokosový krém s vodkou a vodou z ruží) alebo Sawadi (rumový koktail s koriandrom a citrónovou trávou) či C´N´G (neodolateľnú kombináciu čerstvého zázvoru, uhorky a vodky)? Akokoľvek sa rozhodnete, vychutnáte si kokteil, namixovaný skutočnými majstrami v tomto umení. Tu sa už niekoľko rokov určujú trendy v miešaní koktailov. Ak by ste náhodou v týchto dňoch listovali najnovším číslom BarMagazine, nájdete v ňom zoznam nominácií k prestížnemu udeľovaniu cien Slovak Bar Awards. Za barom môžete v LEMONTREE stretnúť až štyroch zo šiestich nominovaných. V týchto dňoch si pre vás pripravili tiež exkluzívne World Class menu ako súčasť najprestížnejšej barmanskej súťaže na svete.

Máte to radi zdravo alebo s masážou priamo pri stole či bare?

Pokiaľ vám koktaily nič nehovoria, skúste napríklad BIOdynamické vína z Chile alebo vynikajúce bezalkoholové španielske víno. Nie je to však žiaden mušt, ale skutočné víno z odrody muškát, z ktorého bol následne odobratý alkohol, takže všetky antioxidanty, vitamíny a minerály ostali. Zdravo môžete pokračovať napríklad novinkou, ktorou je chrumkavý morský vlk so zázvorom, citrónovou trávou a hlivou podávaný na ryžových rezancoch. A sladkou bodkou môže byť vynikajúci mrkový koláčik s domácimi celozrnnými špaldovými keksíkmi a ľahkým mrkvovo-ricotovým krémom zo steviou a medom.

K zdravému životnému štýlu patrí i pravidelná masáž. Ak sa vyberiete do LEMONTREE v stredu, môžete na chvíľu vypnúť a k jedlu, koktailu alebo aj vínku dostanete krátku masáž podľa vzoru životného štýlu Thajcov. V Thajsku je masáž, rovnako ako zdravé jedlo, všadeprítomná spolu s úsmevom, zdvorilosťou a duševnou pohodou.

Nielen gurmánske zážitky

Druhá polovica týždňa v LEMONTREE patrí už tradične gurmánom a milovníkom dobrej hudby – konkrétne jazzovej. Gurmánske štvrtky sa už pomaly stávajú povestnými. Každý jeden sa nesie v znamení príťažlivej témy a tak sa môžete tešiť na pripravovaný vínny večer, špeciálnu kórejskú noc, thajský večer a možno aj na obľúbené milánske aperitivo. “Objednáte si drink a zároveň máte počas večera k dispozícii ľahké občerstvenie z bufetového stola,“ objasňuje chytrý nápad z Milána manažér reštaurácie Peter Hruška. V sobotu ožívajú v reštaurácii music stage a piano. Súčasťou zážitkovej filozofie LEMONTREE sú totiž jazzové soboty. Hostia sa prídu najesť a potom pri hudbe ochutnávajú vína či koktaily. „Chceme hosťom ukázať, že si ich vážime a okrem alchýmie Laca Hužíka v kuchyni, pre nich robíme aj niečo naviac.“ dodáva manažér Peter Hruška.

Hlavné správy zo Sme.sk

Kočner bol pre Privatbanku už príťažou, Haščák ho usvedčuje z klamstva

Banka mala pod kontrolou dôležitú sériu prevodov pri tunelovaní Technopolu.

Budovu Technopolu podľa polície vytunelovali ľudia, ktorí sú blízki Marianovi Kočnerovi. Sám Kočner je v prípade vyšetrovaný, ale nie obvinený.
Dobré ráno naživo

Dobré ráno: Hľadá sa ten, kto rozmetá koalíciu

Druhá živá nahrávka podcastu Dobré ráno.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Julius Ševčík, režisér filmov Masaryk a Sklenená izba.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.