SME
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Z LEMONTREE budete odchádzať plní nevšedných zážitkov

Ak by sme mali nájsť dve slová, ktoré dokonale vystihujú esenciu thajskej kuchyne, sú to tieto: rozmanitá a zdravá. Za exotickým a zdravým jedlom však netreba cestovať ďaleko. Pravé thajské pokrmy sa pripravujú v bratislavkej reštaurácii LEMONTREE, ktorá

Priestor reštaurácie ocenia predovšetkým milovníci pekných interiérov. Originálna kombinácia moderného dizajnu s retro prvkami spoločne so zemitými tónmi vybavenia dokážu v okamihu navodiť pocit pohody. Takto príjemne naladení môžeme prejsť k jedálničku, ktorý je zložený z ľahkých jedál intenzívnych chutí typických pre thajskú kuchyňu. Základom sú čerstvé ingrediencie a rafinovaná harmónia chutí. Striedajú sa od sladkej, slanej, kyslej až po pálivú a horkú. Celému orchestru korení udáva tón chilli. Okrem toho nájdete v thajskej kuchyni aj cesnak, citrónovú trávu, bazalku, mätu, koriander, koreň galangal a iné. „U nás si každý môže vybrať na čo sa cíti,“ hovorí o intenzite chutí šéfkuchár Laco Hužík, kým svoje špeciality obratne aranžuje na biely porcelán. Také jedlá ako Kaeng Phed Ped Yang (kačacie prsia na červenom karí s kokosovým mliekom, ananásom, liči a thajským baklažánom) sa pod jeho rukami menia na pestrú koláž farieb, chutí a vôní. Za ochutnanie však rozhodne stojí aj thajská ostrokyslá polievka s krevetami Tom Yam Kung či najpredávanejší šalát Kai Kati s mangom, papayou, kuracími prsiami, kešu orieškami a dresingom z kokosového mlieka.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepšie koktaily v meste

Máte chuť na koktail? Náročnou úlohou bude vybrať si. Dáte si Bali Bali (domáci kokosový krém s vodkou a vodou z ruží) alebo Sawadi (rumový koktail s koriandrom a citrónovou trávou) či C´N´G (neodolateľnú kombináciu čerstvého zázvoru, uhorky a vodky)? Akokoľvek sa rozhodnete, vychutnáte si kokteil, namixovaný skutočnými majstrami v tomto umení. Tu sa už niekoľko rokov určujú trendy v miešaní koktailov. Ak by ste náhodou v týchto dňoch listovali najnovším číslom BarMagazine, nájdete v ňom zoznam nominácií k prestížnemu udeľovaniu cien Slovak Bar Awards. Za barom môžete v LEMONTREE stretnúť až štyroch zo šiestich nominovaných. V týchto dňoch si pre vás pripravili tiež exkluzívne World Class menu ako súčasť najprestížnejšej barmanskej súťaže na svete.

Skryť Vypnúť reklamu

Máte to radi zdravo alebo s masážou priamo pri stole či bare?

Pokiaľ vám koktaily nič nehovoria, skúste napríklad BIOdynamické vína z Chile alebo vynikajúce bezalkoholové španielske víno. Nie je to však žiaden mušt, ale skutočné víno z odrody muškát, z ktorého bol následne odobratý alkohol, takže všetky antioxidanty, vitamíny a minerály ostali. Zdravo môžete pokračovať napríklad novinkou, ktorou je chrumkavý morský vlk so zázvorom, citrónovou trávou a hlivou podávaný na ryžových rezancoch. A sladkou bodkou môže byť vynikajúci mrkový koláčik s domácimi celozrnnými špaldovými keksíkmi a ľahkým mrkvovo-ricotovým krémom zo steviou a medom.

K zdravému životnému štýlu patrí i pravidelná masáž. Ak sa vyberiete do LEMONTREE v stredu, môžete na chvíľu vypnúť a k jedlu, koktailu alebo aj vínku dostanete krátku masáž podľa vzoru životného štýlu Thajcov. V Thajsku je masáž, rovnako ako zdravé jedlo, všadeprítomná spolu s úsmevom, zdvorilosťou a duševnou pohodou.

Skryť Vypnúť reklamu

Nielen gurmánske zážitky

Druhá polovica týždňa v LEMONTREE patrí už tradične gurmánom a milovníkom dobrej hudby – konkrétne jazzovej. Gurmánske štvrtky sa už pomaly stávajú povestnými. Každý jeden sa nesie v znamení príťažlivej témy a tak sa môžete tešiť na pripravovaný vínny večer, špeciálnu kórejskú noc, thajský večer a možno aj na obľúbené milánske aperitivo. “Objednáte si drink a zároveň máte počas večera k dispozícii ľahké občerstvenie z bufetového stola,“ objasňuje chytrý nápad z Milána manažér reštaurácie Peter Hruška. V sobotu ožívajú v reštaurácii music stage a piano. Súčasťou zážitkovej filozofie LEMONTREE sú totiž jazzové soboty. Hostia sa prídu najesť a potom pri hudbe ochutnávajú vína či koktaily. „Chceme hosťom ukázať, že si ich vážime a okrem alchýmie Laca Hužíka v kuchyni, pre nich robíme aj niečo naviac.“ dodáva manažér Peter Hruška.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dánsky režisér Thomas Vinterberg.

Vyrastal medzi hipisákmi, tí mu dovolili všetko.

22. jan
Minister vnútra SR Roman Mikulec, predseda vlády SR Igor Matovič a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí počas tlačového brífingu k vyhodnoteniu doterajších výsledkov celoplošného skríningu na ochorenie COVID-19.

Na Slovensku prebieha plošné testovanie. PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 236-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 068 obetí.

12 h

Pozrite si najnovší prieskum preferencií politických strán.

4 h
Petra Vlhová nedokončila super-G v Crans Montane.

Slovenka v super-G vypadla.

3 h

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

Trizuliak začal umývaním riadu.

17. okt

Top lokalita nestačila.

24. sep

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

Michal Bažalík

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

14. aug