SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Z LEMONTREE budete odchádzať plní nevšedných zážitkov

Ak by sme mali nájsť dve slová, ktoré dokonale vystihujú esenciu thajskej kuchyne, sú to tieto: rozmanitá a zdravá. Za exotickým a zdravým jedlom však netreba cestovať ďaleko. Pravé thajské pokrmy sa pripravujú v bratislavkej reštaurácii LEMONTREE, ktorá

Priestor reštaurácie ocenia predovšetkým milovníci pekných interiérov. Originálna kombinácia moderného dizajnu s retro prvkami spoločne so zemitými tónmi vybavenia dokážu v okamihu navodiť pocit pohody. Takto príjemne naladení môžeme prejsť k jedálničku, ktorý je zložený z ľahkých jedál intenzívnych chutí typických pre thajskú kuchyňu. Základom sú čerstvé ingrediencie a rafinovaná harmónia chutí. Striedajú sa od sladkej, slanej, kyslej až po pálivú a horkú. Celému orchestru korení udáva tón chilli. Okrem toho nájdete v thajskej kuchyni aj cesnak, citrónovú trávu, bazalku, mätu, koriander, koreň galangal a iné. „U nás si každý môže vybrať na čo sa cíti,“ hovorí o intenzite chutí šéfkuchár Laco Hužík, kým svoje špeciality obratne aranžuje na biely porcelán. Také jedlá ako Kaeng Phed Ped Yang (kačacie prsia na červenom karí s kokosovým mliekom, ananásom, liči a thajským baklažánom) sa pod jeho rukami menia na pestrú koláž farieb, chutí a vôní. Za ochutnanie však rozhodne stojí aj thajská ostrokyslá polievka s krevetami Tom Yam Kung či najpredávanejší šalát Kai Kati s mangom, papayou, kuracími prsiami, kešu orieškami a dresingom z kokosového mlieka.

SkryťVypnúť reklamu

Najlepšie koktaily v meste

Máte chuť na koktail? Náročnou úlohou bude vybrať si. Dáte si Bali Bali (domáci kokosový krém s vodkou a vodou z ruží) alebo Sawadi (rumový koktail s koriandrom a citrónovou trávou) či C´N´G (neodolateľnú kombináciu čerstvého zázvoru, uhorky a vodky)? Akokoľvek sa rozhodnete, vychutnáte si kokteil, namixovaný skutočnými majstrami v tomto umení. Tu sa už niekoľko rokov určujú trendy v miešaní koktailov. Ak by ste náhodou v týchto dňoch listovali najnovším číslom BarMagazine, nájdete v ňom zoznam nominácií k prestížnemu udeľovaniu cien Slovak Bar Awards. Za barom môžete v LEMONTREE stretnúť až štyroch zo šiestich nominovaných. V týchto dňoch si pre vás pripravili tiež exkluzívne World Class menu ako súčasť najprestížnejšej barmanskej súťaže na svete.

SkryťVypnúť reklamu

Máte to radi zdravo alebo s masážou priamo pri stole či bare?

Pokiaľ vám koktaily nič nehovoria, skúste napríklad BIOdynamické vína z Chile alebo vynikajúce bezalkoholové španielske víno. Nie je to však žiaden mušt, ale skutočné víno z odrody muškát, z ktorého bol následne odobratý alkohol, takže všetky antioxidanty, vitamíny a minerály ostali. Zdravo môžete pokračovať napríklad novinkou, ktorou je chrumkavý morský vlk so zázvorom, citrónovou trávou a hlivou podávaný na ryžových rezancoch. A sladkou bodkou môže byť vynikajúci mrkový koláčik s domácimi celozrnnými špaldovými keksíkmi a ľahkým mrkvovo-ricotovým krémom zo steviou a medom.

K zdravému životnému štýlu patrí i pravidelná masáž. Ak sa vyberiete do LEMONTREE v stredu, môžete na chvíľu vypnúť a k jedlu, koktailu alebo aj vínku dostanete krátku masáž podľa vzoru životného štýlu Thajcov. V Thajsku je masáž, rovnako ako zdravé jedlo, všadeprítomná spolu s úsmevom, zdvorilosťou a duševnou pohodou.

SkryťVypnúť reklamu

Nielen gurmánske zážitky

Druhá polovica týždňa v LEMONTREE patrí už tradične gurmánom a milovníkom dobrej hudby – konkrétne jazzovej. Gurmánske štvrtky sa už pomaly stávajú povestnými. Každý jeden sa nesie v znamení príťažlivej témy a tak sa môžete tešiť na pripravovaný vínny večer, špeciálnu kórejskú noc, thajský večer a možno aj na obľúbené milánske aperitivo. “Objednáte si drink a zároveň máte počas večera k dispozícii ľahké občerstvenie z bufetového stola,“ objasňuje chytrý nápad z Milána manažér reštaurácie Peter Hruška. V sobotu ožívajú v reštaurácii music stage a piano. Súčasťou zážitkovej filozofie LEMONTREE sú totiž jazzové soboty. Hostia sa prídu najesť a potom pri hudbe ochutnávajú vína či koktaily. „Chceme hosťom ukázať, že si ich vážime a okrem alchýmie Laca Hužíka v kuchyni, pre nich robíme aj niečo naviac.“ dodáva manažér Peter Hruška.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


6 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


9 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


13 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


2 h

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu