SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Centrálna Klubovňa prezrádza model novej siete mestských pivárni

Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group plánuje do dvoch rokov otvoriť sieť 15 až 20 pivární pod spoločným menom Klubovňa, pričom v názve bude aj prídavné meno podľa príslušnosti k danej lokalite. Vlajkovou loďou má byť bratislavská Centrálna Klubo

S 500 miestami na sedenie sa Centrálna Klubovňa stala nielen najväčšou pivárňou, ale aj reštauráciou v metropole Slovenska. Súčasťou konceptu je totiž podávať nielen kvalitné pivo ale aj vhodné jedlá k nemu.

S čím daná lokalita žije

Predstavu vytvoriť celoslovenskú sieť podnikov určených pre milovníkov piva, dobrého domáceho jedla i spoločenského života naznačoval majiteľ Medusa Group Peter Štecko už dávnejšie. „Našim zámerom je vytvoriť sieť s prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu. Chceme spojiť to najlepšie z tradícií dobrých pivární s modernými trendmi. Bude to sieť jednotná v produkte, servise a základnom interiéri. No zároveň svojim charakterom a výzdobou má každá reštaurácia odzrkadľovať konkrétnu štvrť či mesto s ich históriou i mikroživotom, teda tým, čím ľudia danej lokality žijú.“

SkryťVypnúť reklamu

Čo sa myslí pod prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu ukazujú v Centrálnej Klubovni nachádzajúcej sa na Trnavskom Mýte dobové fotografie miest, objektov i udalostí, ktoré boli alebo sú súčasť jej okolia, ako napríklad bývalého Centrálneho trhoviska, fabriky MDŽ, stanice konskej železnice či futbalového klubu Slovan. A podobne to má byť aj na iných miestach s inými prvkami.

Medusa Group totiž plánuje podobné mestské klubovne tvoriť aj v bratislavských štvrtiach Staré mesto, Petržalka, Karlova Ves či Ružinov, ale aj v Eurovei. Klubovne s kapacitou 300 až 500 miest majú pribudnúť aj v ďalších významných slovenských mestách – Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach či Prešove. P. Štecko tak koriguje svoj starší zámer podnikať v gastronómii predovšetkým v Bratislave a na západ od nej.

SkryťVypnúť reklamu

Pivo na vlastné oči

Partnerom Centrálnej Klubovne je najväčší slovenský výrobca piva – Heineken Slovensko. Podávať sa tam teda bude najmä pivo Zlatý Bažant, ale dostanete aj iné druhy ako napríklad Krušovice. Podľa pohľadu na stoly zákazníkov sa dá usudzovať, že značnú popularitu si hneď od začiatku získalo aj pšeničné kvasinkové pivo.

Centrálna klubovňa je podľa generálnej riaditeľky Heineken Slovensko Door Plantenga reprezentatívna HoReCa prevádzka, kde chcú ukázať vysokú kvalitu servisu, starostlivosti o pivo i prezentácie značky. Okrem tankov je tam pivo skladované aj presklenenej sudovni umiestnenej uprostred pivárne, takže hostia môžu na vlastné oči vidieť, ako sa pivo ošetruje a naráža.

Chuťovky na zahryznutie

K pivu patria aj typické špeciality, ktoré v prípade Centrálnej klubovne pomohol dotvoriť popri výkonnom chefovi gastroskupiny Martinovi Korbeličovi aj tamojší šéfkuchár Tomáš Sika. Sú to napríklad mäsové špeciality pripravované a údené priamo na mieste v špeciálnej peci na bukové drevo, dobroty našej špajzy či oldskúl mňamky, pod čím sa dajú rozumieť napríklad čerstvo pečené posúchy i pagáče. Nechýbajú chuťovky ako tatarák, pečené rebrá či varené kolená.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


4 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


8 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


56m

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu