Fouzooslavujte! Je čo!

Takto, začiatkom jari, sa na našej gurmánskej scéne objavil nováčik s trochu uleteným menom Fou Zoo a netajil sa vysokými ambíciami. Teraz, po štyroch rokoch, keď získal renomé jednej z najlepších reštaurácii v krajine, mieri ešte vyššie. (Inzercia)

Pre tých, ktorí ešte nemali to šťastie stať sa aspoň raz hosťom tohto výnimočného konceptu, Fou Zoo prináša rafinovanú kombináciu toho najlepšieho, čo ponúka more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie na tej najvyššej úrovni, kvality a čerstvosti, podčiarknuté prvotriednym servisom a mimoriadne vydareným interiérom. Skrátka nechýba nič, čo by špičková reštaurácia mala mať.

Keď práca baví

Aj preto pred bránou Fou Zoo parkujú pestré ešpézetky z rôznych kútov Európy. Hlavne z neďalekej Viedne zaznamenali prvých pravidelných „štamgastov“, keďže rakúske magazíny, po získaní vysokého hodnotenia od prestížneho Gault-Millau bedekra, posunuli Fou Zoo do Top 10 v regióne.

Keď k tomu pridáme množstvo lokálnych ocenení, napríklad plný počet piatich hviezdičiek od Trendu či Bratislavských novín, alebo titul Prémiová reštaurácia roka od Gurman Award, začíname mať dojem, že by sa konečne na Slovensku mohla udomácniť aj nejaká Michelin hviezda.

„Nás to baví, radi študujeme, experimentujeme, sme skvelý, vyladený tím, skrátka, zabávame sa. Ocenenia sú len taký príjemný vedľajší efekt. Žiadne z nich sa nevyrovná pocitu, keď pozorujete hostí a vidíte nemé úžasy, spokojnosť z nich až svieti”, vysvetlil tajomstvo úspechu manažér Fou Zoo Ľubo Blaho.

Učia sa od najlepších

A o tom, že sa učia od tých najlepších, svedčí aj fakt, že sa im podarilo pozvať také hviezdy ako michelinovského šéfkuchára a sushi majstra Ichira Kubotu, ktorý je gastronomickým pojmom nielen v rodnom Japonsku. Alebo Marka Molnára, šéfkuchára prestížnej londýnskej reštaurácie Zuma. S Antoniom Vacca z Bo London pripravili fusion show s taliansko-japonskými twistami, s Liborom Dobišom z oceňovanej londýnskej reštaurácie Naamayaa zase organizovali degustačnú expedíciu historickým prierezom delikates thajského kráľovstva.

Úspech Fou Zoo doletel až do matičky Prahy. A tak prestížna pražská reštaurácia Celeste pozvala celý tím, aby tam pre ich hostí pripravil šou z toho najlepšieho, čo sa podáva v Bratislave.

K tomu možno pridať rôzne stáže v tých najexotickejších kútoch sveta, zväčša na východ od Slovenska. A tak mohli hostia Fou Zoo ochutnať Omán, Srí Lanku, Japonsko, ale aj trebárs vlastnoručne nájdené hľuzovky.

Podpora talentov

S úspechom prichádza aj zodpovednosť. A tak spustili projekt Fou Zoo Academy zameraný na podporu talentov v oblasti gastronómie, usporadúvajú kurzy varenia a prípravy sushi. Skrátka tvrdou prácou a zanietením sa vypracovali na kulinársku inštitúciu, ktorá udáva trendy v oblasti fine dining.

“Nepozeráme sa na Fou Zoo len ako na reštauráciu. Je to niečo ako šou, kde si každý zo zmyslov príde na svoje. U nás sa namiesto jedál servírujú výnimočné zážitky,” dopĺňa šéfkuchár Michal Konrád.

Kedy na oslavy Fou Zoo?

A ako sa dá osláviť toľko úspechov? Tentokrát nám nič neprezradia. Tvrdia, že aj keď vieme, o čom je Fou Zoo, toto tu ešte nebolo. Tak nám nezostáva nič iné, len prísť ochutnať či dokázali prekonať samých seba. A jedna dobrá rada na záver: nezabudnite na rezerváciu.

Termín: 12. - 14. marca 2014 od 18. hod.

Cena: 99 €, s nápojmi 149 € na osobu

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.