SME

Fouzooslavujte! Je čo!

Takto, začiatkom jari, sa na našej gurmánskej scéne objavil nováčik s trochu uleteným menom Fou Zoo a netajil sa vysokými ambíciami. Teraz, po štyroch rokoch, keď získal renomé jednej z najlepších reštaurácii v krajine, mieri ešte vyššie. (Inzercia)

Pre tých, ktorí ešte nemali to šťastie stať sa aspoň raz hosťom tohto výnimočného konceptu, Fou Zoo prináša rafinovanú kombináciu toho najlepšieho, čo ponúka more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie na tej najvyššej úrovni, kvality a čerstvosti, podčiarknuté prvotriednym servisom a mimoriadne vydareným interiérom. Skrátka nechýba nič, čo by špičková reštaurácia mala mať.

Keď práca baví

Aj preto pred bránou Fou Zoo parkujú pestré ešpézetky z rôznych kútov Európy. Hlavne z neďalekej Viedne zaznamenali prvých pravidelných „štamgastov“, keďže rakúske magazíny, po získaní vysokého hodnotenia od prestížneho Gault-Millau bedekra, posunuli Fou Zoo do Top 10 v regióne.

SkryťVypnúť reklamu

Keď k tomu pridáme množstvo lokálnych ocenení, napríklad plný počet piatich hviezdičiek od Trendu či Bratislavských novín, alebo titul Prémiová reštaurácia roka od Gurman Award, začíname mať dojem, že by sa konečne na Slovensku mohla udomácniť aj nejaká Michelin hviezda.

„Nás to baví, radi študujeme, experimentujeme, sme skvelý, vyladený tím, skrátka, zabávame sa. Ocenenia sú len taký príjemný vedľajší efekt. Žiadne z nich sa nevyrovná pocitu, keď pozorujete hostí a vidíte nemé úžasy, spokojnosť z nich až svieti”, vysvetlil tajomstvo úspechu manažér Fou Zoo Ľubo Blaho.

Učia sa od najlepších

A o tom, že sa učia od tých najlepších, svedčí aj fakt, že sa im podarilo pozvať také hviezdy ako michelinovského šéfkuchára a sushi majstra Ichira Kubotu, ktorý je gastronomickým pojmom nielen v rodnom Japonsku. Alebo Marka Molnára, šéfkuchára prestížnej londýnskej reštaurácie Zuma. S Antoniom Vacca z Bo London pripravili fusion show s taliansko-japonskými twistami, s Liborom Dobišom z oceňovanej londýnskej reštaurácie Naamayaa zase organizovali degustačnú expedíciu historickým prierezom delikates thajského kráľovstva.

SkryťVypnúť reklamu

Úspech Fou Zoo doletel až do matičky Prahy. A tak prestížna pražská reštaurácia Celeste pozvala celý tím, aby tam pre ich hostí pripravil šou z toho najlepšieho, čo sa podáva v Bratislave.

K tomu možno pridať rôzne stáže v tých najexotickejších kútoch sveta, zväčša na východ od Slovenska. A tak mohli hostia Fou Zoo ochutnať Omán, Srí Lanku, Japonsko, ale aj trebárs vlastnoručne nájdené hľuzovky.

Podpora talentov

S úspechom prichádza aj zodpovednosť. A tak spustili projekt Fou Zoo Academy zameraný na podporu talentov v oblasti gastronómie, usporadúvajú kurzy varenia a prípravy sushi. Skrátka tvrdou prácou a zanietením sa vypracovali na kulinársku inštitúciu, ktorá udáva trendy v oblasti fine dining.

“Nepozeráme sa na Fou Zoo len ako na reštauráciu. Je to niečo ako šou, kde si každý zo zmyslov príde na svoje. U nás sa namiesto jedál servírujú výnimočné zážitky,” dopĺňa šéfkuchár Michal Konrád.

SkryťVypnúť reklamu

Kedy na oslavy Fou Zoo?

A ako sa dá osláviť toľko úspechov? Tentokrát nám nič neprezradia. Tvrdia, že aj keď vieme, o čom je Fou Zoo, toto tu ešte nebolo. Tak nám nezostáva nič iné, len prísť ochutnať či dokázali prekonať samých seba. A jedna dobrá rada na záver: nezabudnite na rezerváciu.

Termín: 12. - 14. marca 2014 od 18. hod.

Cena: 99 €, s nápojmi 149 € na osobu

Komerčné články

  1. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  2. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  3. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  4. Bratislava Design Week 2025: Internát sa mení na kreatívny hub
  5. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026
  6. Objavuj, cestuj, zaži – tu a TEAZZ!
  7. TOP exotické destinácie na dosah: Ktorú si vyberiete?
  8. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom
  1. LESY SR otvorili predajňu Lesnícke pochúťky
  2. Mars dosiahol ďalšie zníženie emisií skleníkových plynov o 1,9 %
  3. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis
  4. Bratislava Design Week 2025: Internát sa mení na kreatívny hub
  5. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou
  6. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe
  7. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026
  8. Objavuj, cestuj, zaži – tu a TEAZZ!
  1. Toto bude cestovateľský hit roka 2026 29 254
  2. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 25 589
  3. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 8 614
  4. Ľuboš Fellner otvorene 8 088
  5. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 6 360
  6. Takáto Čína sa bude páčiť aj Slovákom 4 159
  7. Plaza View v Dúbravke štartuje predpredaj bytov s výhľadom 4 050
  8. Cestovateľský hit desaťročí leží v Ázii – s 55% zľavou 3 645
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu