Fouzooslavujte! Je čo!

Takto, začiatkom jari, sa na našej gurmánskej scéne objavil nováčik s trochu uleteným menom Fou Zoo a netajil sa vysokými ambíciami. Teraz, po štyroch rokoch, keď získal renomé jednej z najlepších reštaurácii v krajine, mieri ešte vyššie. (Inzercia)

Pre tých, ktorí ešte nemali to šťastie stať sa aspoň raz hosťom tohto výnimočného konceptu, Fou Zoo prináša rafinovanú kombináciu toho najlepšieho, čo ponúka more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie na tej najvyššej úrovni, kvality a čerstvosti, podčiarknuté prvotriednym servisom a mimoriadne vydareným interiérom. Skrátka nechýba nič, čo by špičková reštaurácia mala mať.

Keď práca baví

Aj preto pred bránou Fou Zoo parkujú pestré ešpézetky z rôznych kútov Európy. Hlavne z neďalekej Viedne zaznamenali prvých pravidelných „štamgastov“, keďže rakúske magazíny, po získaní vysokého hodnotenia od prestížneho Gault-Millau bedekra, posunuli Fou Zoo do Top 10 v regióne.

Keď k tomu pridáme množstvo lokálnych ocenení, napríklad plný počet piatich hviezdičiek od Trendu či Bratislavských novín, alebo titul Prémiová reštaurácia roka od Gurman Award, začíname mať dojem, že by sa konečne na Slovensku mohla udomácniť aj nejaká Michelin hviezda.

„Nás to baví, radi študujeme, experimentujeme, sme skvelý, vyladený tím, skrátka, zabávame sa. Ocenenia sú len taký príjemný vedľajší efekt. Žiadne z nich sa nevyrovná pocitu, keď pozorujete hostí a vidíte nemé úžasy, spokojnosť z nich až svieti”, vysvetlil tajomstvo úspechu manažér Fou Zoo Ľubo Blaho.

Učia sa od najlepších

A o tom, že sa učia od tých najlepších, svedčí aj fakt, že sa im podarilo pozvať také hviezdy ako michelinovského šéfkuchára a sushi majstra Ichira Kubotu, ktorý je gastronomickým pojmom nielen v rodnom Japonsku. Alebo Marka Molnára, šéfkuchára prestížnej londýnskej reštaurácie Zuma. S Antoniom Vacca z Bo London pripravili fusion show s taliansko-japonskými twistami, s Liborom Dobišom z oceňovanej londýnskej reštaurácie Naamayaa zase organizovali degustačnú expedíciu historickým prierezom delikates thajského kráľovstva.

Úspech Fou Zoo doletel až do matičky Prahy. A tak prestížna pražská reštaurácia Celeste pozvala celý tím, aby tam pre ich hostí pripravil šou z toho najlepšieho, čo sa podáva v Bratislave.

K tomu možno pridať rôzne stáže v tých najexotickejších kútoch sveta, zväčša na východ od Slovenska. A tak mohli hostia Fou Zoo ochutnať Omán, Srí Lanku, Japonsko, ale aj trebárs vlastnoručne nájdené hľuzovky.

Podpora talentov

S úspechom prichádza aj zodpovednosť. A tak spustili projekt Fou Zoo Academy zameraný na podporu talentov v oblasti gastronómie, usporadúvajú kurzy varenia a prípravy sushi. Skrátka tvrdou prácou a zanietením sa vypracovali na kulinársku inštitúciu, ktorá udáva trendy v oblasti fine dining.

“Nepozeráme sa na Fou Zoo len ako na reštauráciu. Je to niečo ako šou, kde si každý zo zmyslov príde na svoje. U nás sa namiesto jedál servírujú výnimočné zážitky,” dopĺňa šéfkuchár Michal Konrád.

Kedy na oslavy Fou Zoo?

A ako sa dá osláviť toľko úspechov? Tentokrát nám nič neprezradia. Tvrdia, že aj keď vieme, o čom je Fou Zoo, toto tu ešte nebolo. Tak nám nezostáva nič iné, len prísť ochutnať či dokázali prekonať samých seba. A jedna dobrá rada na záver: nezabudnite na rezerváciu.

Termín: 12. - 14. marca 2014 od 18. hod.

Cena: 99 €, s nápojmi 149 € na osobu

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Dankovi poškodilo bozkávanie výložiek, za premiéra ho už väčšina nechce

Kým v decembri bol podľa agentúry Focus Andrej Danko favoritom na budúceho premiéra, dnes jeho akceptácia u ľudí výrazne klesla.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. S tvrdou silou nemáme šancu.

KOŠICE KORZÁR

Dva roky sedí v zastupiteľstve. Prehovoril raz. Keď skladal sľub

Riaditeľ košickej UNLP Milan Maďar iba stláča hlasovacie zariadenie.

Neprehliadnite tiež

Boli ste sa už niekedy najesť v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to

Aj v priemyselnej zóne sa dá nájsť výborné miesto na večeru.

Staré Dobré Mexiko v Prešove: Už rozumieme prečo východniari chvália Šariš

Myslím, že naša premiéra v Prešove dopadla úspešne.

Piano Club v Prievidzi: Plzeň s kuracími dinosaurami

Aj v Prievidzi dostanete nefiltrovanú Plzeň z tanku. Stojí za to.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop