SME

Medusa Group sa už usadila aj v Prahe – s Prestom

Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group sa po Bratislave a Viedni usídlila v ďalšej metropole. Je ňou české hlavné mesto Praha. Reštauráciu Presto otvorila v jednom z najväčších pražských biznis centier.

Majiteľ Medusa Group Peter Štecko netajil už dávnejšie, že svoje pôsobenie mieni rozširovať najmä na západ, kde vidí väčší potenciál prosperity svojich podnikov. „Nie že by som chcel pôsobiť arogantne a povýšene a na Slovensku nechcel podnikať. Mojim cieľom je ale podnikať v zážitkovej gastronómii, ktorá je postavená vyššie ako badžetová. A keďže zážitková si vyžaduje vyššie príjmy ľudí, nevidím priestor v iných slovenských mestách tak, aby nám to ekonomicky vychádzalo,“ povedal už dávnejšie v rozhovore pre restauracie.sme.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšia ešte tento rok?

Prvou zahraničnou zastávkou pre Medusa Group bolo centrum Viedne, kde už druhý rok úspešne prevádzkuje neďaleko známej „butikovej“ ulice Kärtnerstrasse reštauráciu Medusa. Praha je ďalším krokom mimo Slovenska.

„Česká republika a Praha predstavujú pre našu skupinu logické pokračovanie našej expanzie smerom na západ,“ dodáva P. Štecko aktuálne. „Preto, podobne ako v prípade našej rakúskej Medusy, ani v Čechách neplánujeme prevádzkovať iba jednu reštauráciu. Už dnes intenzívne hľadáme a zvažujeme ďalšie príležitosti, ako sa etablovať aj na tomto trhu. Radi by sme s našim českým tímom našli a zrealizovali aspoň jeden ďalší pražský projekt už tento rok.“

Luxusní susedia

Ukazuje sa, že pražské Pesto nebude mať o návštevníkov núdzu. Patrí totiž medzi nájomcov jedného z najväčších pražských biznis centier Florentinum, medzi ktorými sú aj viaceré renomované spoločnosti ako sú EY či advokátska kancelária Havel, Holásek & Partners. Na ploche viac ako1 200 m² ponúka Presto Florentinum vyše 300 stoličiek a je tak najväčším Prestom v skupine Medusa Group. Cena kompletného menu (polievka, hlavné jedlo) začína na 128 českých korunách, t.j. cca 4,70 €.

SkryťVypnúť reklamu

Pôsobenie v automobilke

Najvýznamnejšou vlaňajšou aktivitou tejto gastroskupiny bolo prebratie stravovacieho zariadenia v automobilke Volkswagen Slovakia. Stravovanie zabezpečuje v siedmich prevádzkach v bratislavskom a jednej v martinskom závode VW SK. Denne sa v nich vydávajú raňajky, obedy i večere a prestravujú sa tu tisícky zamestnancov VW SK i dodávateľských firiem.

Komerčné články

  1. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  2. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  3. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  4. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  5. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  6. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 864
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 729
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 095
  4. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 2 988
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 458
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 264
  7. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 1 965
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 862
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu