Medusa Group sa už usadila aj v Prahe – s Prestom

Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group sa po Bratislave a Viedni usídlila v ďalšej metropole. Je ňou české hlavné mesto Praha. Reštauráciu Presto otvorila v jednom z najväčších pražských biznis centier.

Majiteľ Medusa Group Peter Štecko netajil už dávnejšie, že svoje pôsobenie mieni rozširovať najmä na západ, kde vidí väčší potenciál prosperity svojich podnikov. „Nie že by som chcel pôsobiť arogantne a povýšene a na Slovensku nechcel podnikať. Mojim cieľom je ale podnikať v zážitkovej gastronómii, ktorá je postavená vyššie ako badžetová. A keďže zážitková si vyžaduje vyššie príjmy ľudí, nevidím priestor v iných slovenských mestách tak, aby nám to ekonomicky vychádzalo,“ povedal už dávnejšie v rozhovore pre restauracie.sme.sk.

Ďalšia ešte tento rok?

Prvou zahraničnou zastávkou pre Medusa Group bolo centrum Viedne, kde už druhý rok úspešne prevádzkuje neďaleko známej „butikovej“ ulice Kärtnerstrasse reštauráciu Medusa. Praha je ďalším krokom mimo Slovenska.

„Česká republika a Praha predstavujú pre našu skupinu logické pokračovanie našej expanzie smerom na západ,“ dodáva P. Štecko aktuálne. „Preto, podobne ako v prípade našej rakúskej Medusy, ani v Čechách neplánujeme prevádzkovať iba jednu reštauráciu. Už dnes intenzívne hľadáme a zvažujeme ďalšie príležitosti, ako sa etablovať aj na tomto trhu. Radi by sme s našim českým tímom našli a zrealizovali aspoň jeden ďalší pražský projekt už tento rok.“

Luxusní susedia

Ukazuje sa, že pražské Pesto nebude mať o návštevníkov núdzu. Patrí totiž medzi nájomcov jedného z najväčších pražských biznis centier Florentinum, medzi ktorými sú aj viaceré renomované spoločnosti ako sú EY či advokátska kancelária Havel, Holásek & Partners. Na ploche viac ako1 200 m² ponúka Presto Florentinum vyše 300 stoličiek a je tak najväčším Prestom v skupine Medusa Group. Cena kompletného menu (polievka, hlavné jedlo) začína na 128 českých korunách, t.j. cca 4,70 €.

Pôsobenie v automobilke

Najvýznamnejšou vlaňajšou aktivitou tejto gastroskupiny bolo prebratie stravovacieho zariadenia v automobilke Volkswagen Slovakia. Stravovanie zabezpečuje v siedmich prevádzkach v bratislavskom a jednej v martinskom závode VW SK. Denne sa v nich vydávajú raňajky, obedy i večere a prestravujú sa tu tisícky zamestnancov VW SK i dodávateľských firiem.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

O zelený dres sa môže Sagan obrať už len vlastnou chybou

Po troch alpských etapách odstúpili piati výborní šprintéri.

SPIŠ KORZÁR

Pred povodňou v Starej Lesnej utekali dovolenkári aj miestni

Rekreanti skončili v škole, osadníci na úrade.

SPIŠ KORZÁR

V okrese Poprad vyhlásili mimoriadnu situáciu

Ohrozený je most na hlavnom ťahu do Poľska.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.