SME

Začína sa zimné ochutnávanie chutí Slovenska

Ozajstnej zimy sme si tohto roku zatiaľ neužili, ale to nebráni vychutnaniu si jej gurmánskej podoby. Aj tentokrát ju spestruje Zimný festival jedál. Začína sa už v stredu 15. januára 2014. (Inzercia)

Do 16. februára budú gurmánov čakať v 30 reštauráciách z celého Slovenska zaujímavé ponuky. Budú si môcť vybrať jedlá podľa vopred stanoveného kľúča: a to špecialitu šéfkuchára, ďalšie jedlo podľa receptu našich mám a niečo z chutí regiónov. Ak si vyberú tri, vytvoria si tak vlastné degustačné menu.

Niektoré reštaurácie ponúknu aj bonus k festivalovému menu – niečo navyše. Ktoré reštaurácie sa do zimného festivalu zapojili a možnosť rovno si zakúpiť kupóny uvádza web stránka www.zimnyfestivaljedla.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Rozbehnú sa Gurmán busy

Aj medzi Slovákmi je však čoraz viac gurmánov, ktorí si jedlo chcú vychutnať aj tam, kam sa inokedy nedostanú, alebo v dobrej partii podobne naladených ľudí. Pre nich sú určené Gurmán busy. Ich trasy sú tiež pestré a tentokrát nebudú putovať len západným, ale aj východným Slovenskom. A kam sa možno vybrať?

Zabíjačková trasa: 25. januára 2014 sa bude dať v Penzióne U Tvarožkov v Brezovej pod Bradlom zažiť kopaničiarska zabíjačka a ochutnať čerstvé zabíjačkové špeciality. Každý si bude môcť vyrobiť vlastný prešburšt a večer ochutnať kvalitné francúzske koňaky.

Ďalšia trasa Ponitrím je naplánovaná na 25. januára 2014 a jej účastníci navštívia reštaurácie v Taky´s Hoteli v Galante a Hoteli Zlatý Kľúčik v Nitre, Pálenicu v Jelšovciach a Afroditu v Chateau v Čereňanoch.

SkryťVypnúť reklamu

Malokarpatská trasa bude 1. februára 2014 smerovať do dvoch reštaurácii v Modre –Mlyna 108 a Pavúk - wine restaurantu i Hotela Zochova Chata. Jej účastníci sa zastavia aj vo vinárstve Terra Panna v Suchej nad Parnou.

Košická trasa bude 1. februára 2014 zahŕňať ochutnávanie jedál v košickom Hoteli Maraton a Villa Regia i špišskonovoveskej Nostalgii. Chýbať nebude ani degustácia a prípravy piva v reštaurácii Camelot.

V nedeľu 2. februára 2014, bude možné na trase pod názvom Ochutnajte Tatry navštíviť reštaurácie Gabo Kocák – Kulinárium v Starom Smokovci, Wellness Hoteli Borovica na Štrbskom Plese a v Gašperovom mlyne v Batizovciach. Jej súčasťou bude aj degustácia whisky.

Bratislavské trasy budú dve. Prvá sa vyberie 2. februára do Zylinder cafe & restaurantu, Castel Pension & Restaurantu v Mierove a na záver bude ochutnávka vín a degustácia single malt whisky vo Whisky bare 44.

SkryťVypnúť reklamu

Druhá sa uskutoční 8. februára 2014 a bude smerovať do reštaurácií Altitude, Moods a Fou Zoo. Ani v tomto prípade nebude chýbať degustácia whisky vo Whisky bare 44.

Dá sa hodovať aj celý víkend

Novinkou tohtoročného Zimného festivalu jedál sú Gurmán víkendy, teda spojenie hodovania pri dobrom jedle s pobytom vo vybraných zariadeniach. Cez víkend 18. - 19. januára a 1. - 2. február 2014 bude možné vybrať sa z Bratislavy do Agropenziónu Adam v Podkylave a zažiť nefalšovanú kopaničiarsku zabíjačku spojenú s prípravou domáceho chlebíka. Večer hostia vyskúšajú na vlastnej koži tradičnú pozabíjačkovú hostinu – karmina a budú sa ochutnávať aj vybrané francúzske koňaky. Na druhý deň prídu na rad syry zo Zázrivej, ale účastníci sa dozvedia aj ako sa chová mangalica, prevezú sa na konských saniach a navštívia rybiu farmu neďaleko Piešťan.

SkryťVypnúť reklamu

V päťhviezdičkovom zámočku Chateau Belá bude pre hostí pripravený nielen tamojší wellness, ale na večer bude pripravená aj exkluzívna päťchodová večera v hotelovej reštaurácii Baldacci spojená s ochutnávkou vína. Termín je ľubovoľný počas celého trvania Zimného festivalu jedla.

Podobne je to aj s gurmánskym balíčkom v Hoteli Sheraton v Bratislave, kde sa bude dať spojiť gurmánska večera v reštaurácii Brasserie Anjou s wellnessom a na druhý deň s raňajkami v americkom štýle.

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  2. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  3. Ako pripraviť motorku na sezónu: Rady pre bezpečnú jazdu
  4. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  5. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  7. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  2. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  5. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  6. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 17 127
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 145
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 235
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 526
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 3 134
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 262
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 124
  8. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni 1 779
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu