Košický Diamond People Club – svet pestrej zábavy

Veľký osvetlený diamant láka večer čo večer hostí do košického podniku Diamond People Clubu. Možnosti zábavy si tak nájdu rôznych záujemcov rôznej vekovej kategórie. (Inzercia)

Po nežnej revolúcii sa po prechode na trhové hospodárstvo dostalo veľa socialistických podnikov do likvidácie. Ostali po nich však budovy, ktoré majú poctivé, betónové základy a ešte poctivejšie hrubé múry. Takouto bývalou výrobnou halou, či montážnou dielňou je v Košiciach aj budova na Štúrovej 44 , či skôr na Žižkovej. Prešla rozsiahlou rekonštrukciou a tak vznikol doslova klenot zábavy – Diamond People Club.

Ako na luxusnej lodi

Počas dňa len oko pozorného okoloidúceho si všimne veľký nápis nad vchodom. Ale večer, keď sa tam organizujú diskotéky, či zábavy, vás už zďaleka upúta záplava blikajúcich svetiel a veľký osvetlený diamant – symbol klubu.

Hoci je to bežná nízka budova, po vstupe dnu sa cítite ako v inom svete. Privíta vás rozľahlý priestor, vhodne architektonicky upravený na veľkú tanečnú sálu so stolíkom pre hostí po bokoch. V opačnej časti je to vysunutá časť len na sedenie, z ktorej môžete nerušene pozorovať v pohodlných sedačkách tanečný parket. Pri sedení máte dojem, že ste na luxusnej lodi – pripomínajú to malé vitrážové okienka a kožené luxusné čalúnenie sedadiel i stien. Pre návštevníka, ktorý nechce sedieť v hluku, sú k dispozícii salóniky s extra malými baríkmi. V lete je tu dokonca možnosť posedieť si na čerstvom vzduchu na terase, ktorá má kapacitu asi 80 miest.

Bude aj reštaurácia

Podujatia, ktoré v klube prebiehajú, prípadne ich pripravujú, nájdu záujemcovia na rozsiahlej webovej stránke. Vedúci prevádzky Róbert Tóth predkladá víziu podniku ako celku. Pôsobil rok na ostrove Ibiza v rôznych nočných kluboch, dokonca na výletných lodiach, a preto by rád svoje skúsenosti aplikoval v tejto „perle východu“. Začiatkom roku 2014 plánujú v klube otvorenie reštaurácie so stálou ponukou jedál. S tým bude súvisieť aj poskytovanie cateringových služieb. Keďže celý komplex má kapacitu okolo 500 ľudí, chcú sa zamerať okrem diskoték na organizovanie stužkových, cechovácií, imatrikulácií, plesov či hudobných koncertov.

Vítajú nové nápady

Pre stále viac obmedzovaných fajčiarov zriadili fajčiarsky salón, kde je dovolené aj fajčenie cigár. V ďalšej časti budovy sa už finišuje s dokončením Monaco pubu s dennou prevádzkou, kde plánujú čapovať tankové pivo a podávať jedlá vhodných k pivu – bravčové kolená, rebierka, utopence, sýte polievky. Poslednou prevádzkou, ktorou bude vyplnený celý komplex, je Casíno – menšia kópia klasických herní.

„Sme otvorení novým nápadom pre ďalšie využitie priestorov, ako napríklad tanečné školy, súťaže v tancoch. Privítam každú iniciatívu z radov našich fanúšikov, či hostí,“ pripomenul na záver R. Tóth.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          ŠPORT

          Real Madrid vyhral Ligu majstrov aj po tretí raz v rade

          Po veľkej chybe gólmana Liverpoolu vyrovnal Mané, Real znova vyhráva po Baleových nožničkách a ďalekonosnej strele.

          AUTORSKÁ STRANA BORISA VANYU

          Prečo sa na malom ostrove strieľalo aj po nemeckej kapitulácii

          Zabíjajme, lebo aj tak nás zabijú.

          SPIŠ KORZÁR

          Po prietrži mračien ostali popradské ulice pod vodou

          Počasie dalo v sobotu Tatrancom opäť zabrať.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.