Vianočný darček môže byť aj gurmánsky

Slovensko dokáže prekvapiť svojimi chuťami v každom ročnom období. Zima je však časom, kedy si ich môžeme naplno vychutnať aj počas Zimného festivalu jedla. A formou darčekových poukážok pozvať naň aj svojich blízkych. (Inzercia)

Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach sa už po druhýkrát zahrajú s chuťovými pohárikmi gurmánov aj počas zimného obdobia. Znova si budeme môcť vychutnať Zimný festival jedla, ktorý bude od 15. januára - 16. februára 2014 vo viac ako 30 reštauráciách z celého Slovenska, a to vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Pôjdu aj Gurmán busy

Zimný festival jedla bude vo vybraných Top reštauráciách zaradených do sprievodcu svetom slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Gurmánom ponúknu zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálnej obsluhy. Tento festival umožňuje navštíviť tie najexkluzívnejšie reštaurácie aj tým, ktorí si to pri bežných cenách nemôžu dovoliť. Ceny degustačných kupónov a darčekových poukazov sú totiž oproti minulému ročníku o niečo nižšie.

Zaujímavou súčasťou festivalu budú aj Gurmán busy. Úplnou novinkou sú Gurmán víkendy, teda spojenie hodovania pri dobrom jedle s pobytom vo vybraných zariadeniach.

V tomto predvianočnom čase, keď mnohí uvažujú o tom, čím prekvapiť svojich blízkych, môžu na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk kúpiť im ako darček degustačné kupóny i darčekové poukazy na 2. ročník Zimného festivalu jedla.

Šéfkuchári ponúknu

Pre účastníkov Zimného festivalu jedál pripravia tri jedlá podľa vopred stanoveného kľúča:

  • špecialitu šéfkuchára, pri ktorej predstavia to najlepšie zo svojho kulinárskeho umenia,
  • recepty našich mám, podľa starých receptov, môžu prekvapiť zahraničným pôvodom
  • chute regiónov, v ktorých návštevníci vychutnajú lokálne a sezónne suroviny.

Z týchto troch jedál si zákazníci vytvoria svoje vlastné degustačné menu.

Niektoré reštaurácie ponúknu aj výnimočný bonus k festivalovému menu – „niečo navyše“. V tomto ročníku reštaurácie návštevníkov prekvapia dezertmi, zľavami na ďalší nákup či poukazmi do hotelového wellnessu.

Hlavné správy zo Sme.sk

Komentár Zuzany Kepplovej

Jeden chodí v noci len, druhý na svitaní

Tandem Pellegrini - Fico nešliape jedným smerom.

ŠPORT

Kozák hovoril o tlaku manažérov zo Žiliny. Bol som nepohodlný, tvrdí

Bolo to nedôstojné, reagoval šéf Žiliny.

Neprehliadnite tiež

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.