Vianočný darček môže byť aj gurmánsky

Slovensko dokáže prekvapiť svojimi chuťami v každom ročnom období. Zima je však časom, kedy si ich môžeme naplno vychutnať aj počas Zimného festivalu jedla. A formou darčekových poukážok pozvať naň aj svojich blízkych. (Inzercia)

Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach sa už po druhýkrát zahrajú s chuťovými pohárikmi gurmánov aj počas zimného obdobia. Znova si budeme môcť vychutnať Zimný festival jedla, ktorý bude od 15. januára - 16. februára 2014 vo viac ako 30 reštauráciách z celého Slovenska, a to vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Pôjdu aj Gurmán busy

Zimný festival jedla bude vo vybraných Top reštauráciách zaradených do sprievodcu svetom slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Gurmánom ponúknu zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálnej obsluhy. Tento festival umožňuje navštíviť tie najexkluzívnejšie reštaurácie aj tým, ktorí si to pri bežných cenách nemôžu dovoliť. Ceny degustačných kupónov a darčekových poukazov sú totiž oproti minulému ročníku o niečo nižšie.

Zaujímavou súčasťou festivalu budú aj Gurmán busy. Úplnou novinkou sú Gurmán víkendy, teda spojenie hodovania pri dobrom jedle s pobytom vo vybraných zariadeniach.

V tomto predvianočnom čase, keď mnohí uvažujú o tom, čím prekvapiť svojich blízkych, môžu na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk kúpiť im ako darček degustačné kupóny i darčekové poukazy na 2. ročník Zimného festivalu jedla.

Šéfkuchári ponúknu

Pre účastníkov Zimného festivalu jedál pripravia tri jedlá podľa vopred stanoveného kľúča:

  • špecialitu šéfkuchára, pri ktorej predstavia to najlepšie zo svojho kulinárskeho umenia,
  • recepty našich mám, podľa starých receptov, môžu prekvapiť zahraničným pôvodom
  • chute regiónov, v ktorých návštevníci vychutnajú lokálne a sezónne suroviny.

Z týchto troch jedál si zákazníci vytvoria svoje vlastné degustačné menu.

Niektoré reštaurácie ponúknu aj výnimočný bonus k festivalovému menu – „niečo navyše“. V tomto ročníku reštaurácie návštevníkov prekvapia dezertmi, zľavami na ďalší nákup či poukazmi do hotelového wellnessu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vybavil niekto miliónové dotácie? Pri Babindole vidno Gašpara aj Jahnátka

Úspešní babindolskí podnikatelia majú kontakty na vplyvných ľudí spájaných so Smerom.

TECH

Na Slovensku máme internet už 26 rokov. Ako začínal?

Vo svete bol internet bežný, na Slovensku veľká novinka.

PLUS

Dlhý rad neznamená, že z toho bohatneme

Zákazníci sú až príliš zorientovaní, hovorí MARTIN LABANC z Poľnej Kuchyne.

Neprehliadnite tiež

Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

Kúsok Thajska na Slovensku

Prevádzka, ktorá sa môže pýšiť originálnou thajskou kuchyňou, vďaka šéfkuchárke priamo z Thajska.

Ochutnajú Petra Vlhová, Nasťa Kuzminová či hokejisti kimchi?

Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná príležitosť na spoznanie kórejskej kuchyne.