Vianočný darček môže byť aj gurmánsky

Slovensko dokáže prekvapiť svojimi chuťami v každom ročnom období. Zima je však časom, kedy si ich môžeme naplno vychutnať aj počas Zimného festivalu jedla. A formou darčekových poukážok pozvať naň aj svojich blízkych. (Inzercia)

Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach sa už po druhýkrát zahrajú s chuťovými pohárikmi gurmánov aj počas zimného obdobia. Znova si budeme môcť vychutnať Zimný festival jedla, ktorý bude od 15. januára - 16. februára 2014 vo viac ako 30 reštauráciách z celého Slovenska, a to vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Pôjdu aj Gurmán busy

Zimný festival jedla bude vo vybraných Top reštauráciách zaradených do sprievodcu svetom slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Gurmánom ponúknu zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálnej obsluhy. Tento festival umožňuje navštíviť tie najexkluzívnejšie reštaurácie aj tým, ktorí si to pri bežných cenách nemôžu dovoliť. Ceny degustačných kupónov a darčekových poukazov sú totiž oproti minulému ročníku o niečo nižšie.

Zaujímavou súčasťou festivalu budú aj Gurmán busy. Úplnou novinkou sú Gurmán víkendy, teda spojenie hodovania pri dobrom jedle s pobytom vo vybraných zariadeniach.

V tomto predvianočnom čase, keď mnohí uvažujú o tom, čím prekvapiť svojich blízkych, môžu na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk kúpiť im ako darček degustačné kupóny i darčekové poukazy na 2. ročník Zimného festivalu jedla.

Šéfkuchári ponúknu

Pre účastníkov Zimného festivalu jedál pripravia tri jedlá podľa vopred stanoveného kľúča:

  • špecialitu šéfkuchára, pri ktorej predstavia to najlepšie zo svojho kulinárskeho umenia,
  • recepty našich mám, podľa starých receptov, môžu prekvapiť zahraničným pôvodom
  • chute regiónov, v ktorých návštevníci vychutnajú lokálne a sezónne suroviny.

Z týchto troch jedál si zákazníci vytvoria svoje vlastné degustačné menu.

Niektoré reštaurácie ponúknu aj výnimočný bonus k festivalovému menu – „niečo navyše“. V tomto ročníku reštaurácie návštevníkov prekvapia dezertmi, zľavami na ďalší nákup či poukazmi do hotelového wellnessu.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Bodka za obamovskou érou a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.