SME
Piatok, 26. apríl , 2019

Vianočný darček môže byť aj gurmánsky

Slovensko dokáže prekvapiť svojimi chuťami v každom ročnom období. Zima je však časom, kedy si ich môžeme naplno vychutnať aj počas Zimného festivalu jedla. A formou darčekových poukážok pozvať naň aj svojich blízkych. (Inzercia)

Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach sa už po druhýkrát zahrajú s chuťovými pohárikmi gurmánov aj počas zimného obdobia. Znova si budeme môcť vychutnať Zimný festival jedla, ktorý bude od 15. januára - 16. februára 2014 vo viac ako 30 reštauráciách z celého Slovenska, a to vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska.

Pôjdu aj Gurmán busy

Zimný festival jedla bude vo vybraných Top reštauráciách zaradených do sprievodcu svetom slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Gurmánom ponúknu zážitok z lahodného jedla, príjemnej atmosféry a profesionálnej obsluhy. Tento festival umožňuje navštíviť tie najexkluzívnejšie reštaurácie aj tým, ktorí si to pri bežných cenách nemôžu dovoliť. Ceny degustačných kupónov a darčekových poukazov sú totiž oproti minulému ročníku o niečo nižšie.

Zaujímavou súčasťou festivalu budú aj Gurmán busy. Úplnou novinkou sú Gurmán víkendy, teda spojenie hodovania pri dobrom jedle s pobytom vo vybraných zariadeniach.

V tomto predvianočnom čase, keď mnohí uvažujú o tom, čím prekvapiť svojich blízkych, môžu na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk kúpiť im ako darček degustačné kupóny i darčekové poukazy na 2. ročník Zimného festivalu jedla.

Šéfkuchári ponúknu

Pre účastníkov Zimného festivalu jedál pripravia tri jedlá podľa vopred stanoveného kľúča:

  • špecialitu šéfkuchára, pri ktorej predstavia to najlepšie zo svojho kulinárskeho umenia,
  • recepty našich mám, podľa starých receptov, môžu prekvapiť zahraničným pôvodom
  • chute regiónov, v ktorých návštevníci vychutnajú lokálne a sezónne suroviny.

Z týchto troch jedál si zákazníci vytvoria svoje vlastné degustačné menu.

Niektoré reštaurácie ponúknu aj výnimočný bonus k festivalovému menu – „niečo navyše“. V tomto ročníku reštaurácie návštevníkov prekvapia dezertmi, zľavami na ďalší nákup či poukazmi do hotelového wellnessu.

Hlavné správy zo Sme.sk

Milión dôchodcov na Slovensku: Bojujú o dôstojný život, dokedy sa dá

Vyše 7500 ľudí čaká na miesto v domove pre seniorov.

Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Okrem vychádzok k lekárovi ich naozaj nič nečaká?

Až po päťdesiatke si človek uvedomuje, že staroba je tŕnistý pojem.

Šéfredaktorka SME Beata Balogová.
Dobré ráno

Dobré ráno: Mafia, exsiskára a policajti sa spojili, aby sledovali novinárov

Sledovanie novinárov hovorí o rozpade právneho štátu.

Podcast Dobré Ráno
Režisér John Stevenson.

Neprehliadnite tiež

Máte radi pravú taliansku pizzu?

Našli sme pre Vás skvelé miesto, priamo v srdci Starého mesta!

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

Smotanovo-malinový zákusok

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.