Vianočný večierok? Trebárs aj v bratislavskom Bergu

Predvianočné obdobie býva časom firemných večierkov a posedení s priateľmi. Takéto podujatie vám radi zorganizujú aj v príjemnej reštaurácii penziónu Berg v bratislavskej Peržalke. (Inzercia)

Hoci Berg leží bokom od rušného petržalského sídliska, mnohí si jeho reštauráciu obľúbili práve pre jej pokoj. O tom, že si už svoju klientelu získala, svedčí aj vysoké hodnotenie na restauracie.sme.sk.

Nájsť Berg nie je v čase internetu a navigačných zariadení ťažké. Navyše, od takých strategických bodov ako je petržalská železničná stanica, výstavisko Incheba, diaľničný obchvat mesta či hraničný prechod Petržalka-Berg, je to len na skok. Aj do centra to je len čosi vyše kilometra.

Stoly istota

Majitelia penziónu sa rozhodli vtlačiť tamojšej reštaurácii štýl príjemného zariadenia, kde si môžu návštevníci nerušene posedieť s priateľmi či rodinou. Pohodovú atmosféru vytvárajú tehlové prvky, drevo, teplá hnedá podlaha, štýlové lampy, svietniky a rôzne zaujímavé dekorácie.

V priestore dominujú veľké stoly, pri akých sa dobre stoluje aj početnejšej skupinke. Väčšina stolov v Bergu sú naozaj pozoruhodné kúsky. Niektoré zdobí vzácna intarzia, ba nájdete tam aj taký, ktorý je z dosák zo storočného duba. Štýlové sú aj stoličky a kresielka. A napriek tomu, že ide o otvorený priestor, má vďaka veľkým živým kvetom a rôznym dekoráciám intímne zákutia.

Pre páry i skupinky

Celkovo má reštaurácia kapacitu 94 stoličiek, ale vďaka pohyblivej stene tam môžu vytvoriť oddelený priestor a dá sa tam robiť viac akcii bez toho, aby sa partie rušili. Od jari do jesene je k dispozícii aj príjemná terasa pre 35 ľudí, kde sa dá pri káve či pivku posedieť v pohodlných prútených kresielkach.

Nanič by však bol pekný interiér, keby hostí neoslovovala kvalita jedla. O tom, že reštaurácia má dobré meno, svedčí fakt, že najmä cez obed tam býva plno. A večery sú zase vhodné na intímnejšie posedenia či už vo dvojici alebo v skupinách. Rolu hrá nesporne aj to, že pri penzióne sa dobre parkuje.

Kuchyňa v Bergu je medzinárodná, nechýbajú ani rôzne obľúbené slovenské jedlá. Jedálny lístok je pestrý, zrozumiteľný, prehľadný a každý si tam nájde niečo podľa svojej chuti.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Veľkolepý nástup, výslnie a pád. Prečo veľké strany neprežijú svojich lídrov

Výmena lídra nie je kľúčom k dlhšej životnosti strany. Funguje len pri menších stranách, v Smere by mohla znamenať rýchly zánik.

KOMENTÁRE

Smer bez Fica nemá logiku

Životnosť strán ako Smer sa odvíja od popularity zakladateľa.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.