SME

Vianočný večierok? Trebárs aj v bratislavskom Bergu

Predvianočné obdobie býva časom firemných večierkov a posedení s priateľmi. Takéto podujatie vám radi zorganizujú aj v príjemnej reštaurácii penziónu Berg v bratislavskej Peržalke. (Inzercia)

Hoci Berg leží bokom od rušného petržalského sídliska, mnohí si jeho reštauráciu obľúbili práve pre jej pokoj. O tom, že si už svoju klientelu získala, svedčí aj vysoké hodnotenie na restauracie.sme.sk.

Nájsť Berg nie je v čase internetu a navigačných zariadení ťažké. Navyše, od takých strategických bodov ako je petržalská železničná stanica, výstavisko Incheba, diaľničný obchvat mesta či hraničný prechod Petržalka-Berg, je to len na skok. Aj do centra to je len čosi vyše kilometra.

Stoly istota

SkryťVypnúť reklamu

Majitelia penziónu sa rozhodli vtlačiť tamojšej reštaurácii štýl príjemného zariadenia, kde si môžu návštevníci nerušene posedieť s priateľmi či rodinou. Pohodovú atmosféru vytvárajú tehlové prvky, drevo, teplá hnedá podlaha, štýlové lampy, svietniky a rôzne zaujímavé dekorácie.

V priestore dominujú veľké stoly, pri akých sa dobre stoluje aj početnejšej skupinke. Väčšina stolov v Bergu sú naozaj pozoruhodné kúsky. Niektoré zdobí vzácna intarzia, ba nájdete tam aj taký, ktorý je z dosák zo storočného duba. Štýlové sú aj stoličky a kresielka. A napriek tomu, že ide o otvorený priestor, má vďaka veľkým živým kvetom a rôznym dekoráciám intímne zákutia.

Pre páry i skupinky

Celkovo má reštaurácia kapacitu 94 stoličiek, ale vďaka pohyblivej stene tam môžu vytvoriť oddelený priestor a dá sa tam robiť viac akcii bez toho, aby sa partie rušili. Od jari do jesene je k dispozícii aj príjemná terasa pre 35 ľudí, kde sa dá pri káve či pivku posedieť v pohodlných prútených kresielkach.

SkryťVypnúť reklamu

Nanič by však bol pekný interiér, keby hostí neoslovovala kvalita jedla. O tom, že reštaurácia má dobré meno, svedčí fakt, že najmä cez obed tam býva plno. A večery sú zase vhodné na intímnejšie posedenia či už vo dvojici alebo v skupinách. Rolu hrá nesporne aj to, že pri penzióne sa dobre parkuje.

Kuchyňa v Bergu je medzinárodná, nechýbajú ani rôzne obľúbené slovenské jedlá. Jedálny lístok je pestrý, zrozumiteľný, prehľadný a každý si tam nájde niečo podľa svojej chuti.

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 347
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 482
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 276
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 318
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 930
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 465
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 554
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 088
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu