SME

Cestovatelia označili za najlepšiu svetovú reštauráciu Maison Lamoise

Jeden z najčítanejších cestovateľských portálov Tripadvisor vyhodnocuje každý rok aj súťaž o najlepšiu reštauráciu. Vo svete, ale samostatne aj v USA a v Európe. Palma víťazstvo putovala tento krát do Francúzska.

Podľa skúsených cestovateľov sa rozhodne oplatí zastaviť vo francúzskom mestečku Chagny v reštaurácii Maison Lamoise, ktorej dali najviac bodov. Tá získala prvenstvo aj v európskej súťaži. Z amerických má najviac bodov newyorská Colicchio and Sons Main Dining Room.

Najlepšie reštaurácie vo svete podľa Tripadvisor

  1. Maison Lamoise, Chagny, Franúzsko,ktorá sa stala podľa cestovateľov najlepšou reštauráciou na svete, hľadajte v Burgundsku. Ponúka typickú francúzsku kuchyňu. Jedno z hodnotení na Tripadvisor hovorí, že obsluha je tam bezchybná, prostredie príjemné a zážitok z jedla nezabudnuteľný. Ide o rodinnú reštauráciu, v ktorej sa od roku 1921 vystriedali už tri generácie Lamoiseovcov – Piere, Jean a Jacques. Reštaurácia sídli v starom dome, kde kedysi býval hostinec pre pocestných. Neskôr sa zmenil na príjemný hotelík. Dnes vládne reštaurácií dvojica Eric Fras a Frédéric Lamy a ich mottom je: Tradícia je inovácia.
  2. Colicchio and Sons, New York, USA. Ako napovedá názov, ide o rodinný podnik Toma Colicchia a jeho synov. Spoločne vlastnia sieť reštaurácii Craft v New Yorku, Las Vegas a Los Angeles. Tom Colicchio, ktorý je chefom, deklaruje kuchyňu síce ako americkú, ale sú v nej evidentné vplyvy rôznych národov.
  3. Le Cinq, Paríž, Francúzsko. Túto dvojhviezdičkovú michelinovskú reštauráciu nájdete v hoteli Four Seasons na parížskom bulvári Champs-Élysées. Jej kuchyňa je postavená na tradičných technikách francúzskej kuchyne v spojení s používaním najčerstvejších miestnych surovín.
  4. El Celler de Can Roca, Girona, Španielsko. Patrí medzi najlepšie hodnotené svetové reštaurácie a stoja za ňou traja bratia Rocovci. Svoju kuchyňu označujú za skrz-naskrz katalánsku. Už roky sa tam venujú aj spôsobu prípravy sous-vide.
  5. Caprice, Hong Kong, Čína. Je to hotelová reštaurácia vo Four Seasons. Má súčasnú francúzsku haute cousine kuchyňu a o jej úrovni hovoria aj tri hviezdičky od Michelina. Pracuje pod patronátom slávneho francúzskeho chefa Vincenta Thierryho.
  6. Funky Gourmet, Atény, Grécko. Táto reštaurácia v centre gréckeho hlavného mesta s jednou Michelinovskou hviezdičkou označuje svoju kuchyňu ako súčasnú alebo fusion. Jej heslom je, že varenie musí byť tak inovatívne, ako aj zábavné, čo spolu aktivuje všetky zmysly.
  7. Le Manoir Aux Quat' Saisons, Great Milton, Veľká Británia. Táto reštaurácia je súčasťou luxusného hotela. Ako už názov naznačuje, špecializuje sa na francúzsku kuchyňu. Suroviny získava aj z obrovskej hotelovej záhrady, kde pestujú 90 druhov zeleniny a 70 druhov byliniek.
  8. Cum Quibus, San Gimignano,Taliansko. Ide o takú populárnu reštauráciu v Toskánsku s domácou kuchyňou, že rezervácia je potrebná aj tri týždne dopredu.
  9. Violá Bistrot, Paraty, Brazília. Rodinná reštaurácia pri Atlantiku s francúzskou kuchyňou.
  10. Passion by Martin Berasategui, Paradisus Palma Real, Dominikánska republika. Obľúbené miesto, kde sa stretávajú najmä návštevníci tamojšieho luxusného golfovo-wellness rezortu. Kuchyňu má španielsku a samozrejme, že nesmú chýbať tapas.

Autor: Jana Janku

Komerčné články

  1. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  2. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  3. OTS: LESY SR sa dištancujú od nepravdivých tvrdení
  4. Influenceri vzali na dovolenku ľudí, ktorých nepoznali
  5. Uprostred leta prichádza princ na bielom koni
  6. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 21 756
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 742
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 088
  4. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 2 981
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 451
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 259
  7. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 1 965
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 861
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu