Cestovatelia označili za najlepšiu svetovú reštauráciu Maison Lamoise

Jeden z najčítanejších cestovateľských portálov Tripadvisor vyhodnocuje každý rok aj súťaž o najlepšiu reštauráciu. Vo svete, ale samostatne aj v USA a v Európe. Palma víťazstvo putovala tento krát do Francúzska.

Podľa skúsených cestovateľov sa rozhodne oplatí zastaviť vo francúzskom mestečku Chagny v reštaurácii Maison Lamoise, ktorej dali najviac bodov. Tá získala prvenstvo aj v európskej súťaži. Z amerických má najviac bodov newyorská Colicchio and Sons Main Dining Room.

Najlepšie reštaurácie vo svete podľa Tripadvisor

  1. Maison Lamoise, Chagny, Franúzsko,ktorá sa stala podľa cestovateľov najlepšou reštauráciou na svete, hľadajte v Burgundsku. Ponúka typickú francúzsku kuchyňu. Jedno z hodnotení na Tripadvisor hovorí, že obsluha je tam bezchybná, prostredie príjemné a zážitok z jedla nezabudnuteľný. Ide o rodinnú reštauráciu, v ktorej sa od roku 1921 vystriedali už tri generácie Lamoiseovcov – Piere, Jean a Jacques. Reštaurácia sídli v starom dome, kde kedysi býval hostinec pre pocestných. Neskôr sa zmenil na príjemný hotelík. Dnes vládne reštaurácií dvojica Eric Fras a Frédéric Lamy a ich mottom je: Tradícia je inovácia.
  2. Colicchio and Sons, New York, USA. Ako napovedá názov, ide o rodinný podnik Toma Colicchia a jeho synov. Spoločne vlastnia sieť reštaurácii Craft v New Yorku, Las Vegas a Los Angeles. Tom Colicchio, ktorý je chefom, deklaruje kuchyňu síce ako americkú, ale sú v nej evidentné vplyvy rôznych národov.
  3. Le Cinq, Paríž, Francúzsko. Túto dvojhviezdičkovú michelinovskú reštauráciu nájdete v hoteli Four Seasons na parížskom bulvári Champs-Élysées. Jej kuchyňa je postavená na tradičných technikách francúzskej kuchyne v spojení s používaním najčerstvejších miestnych surovín.
  4. El Celler de Can Roca, Girona, Španielsko. Patrí medzi najlepšie hodnotené svetové reštaurácie a stoja za ňou traja bratia Rocovci. Svoju kuchyňu označujú za skrz-naskrz katalánsku. Už roky sa tam venujú aj spôsobu prípravy sous-vide.
  5. Caprice, Hong Kong, Čína. Je to hotelová reštaurácia vo Four Seasons. Má súčasnú francúzsku haute cousine kuchyňu a o jej úrovni hovoria aj tri hviezdičky od Michelina. Pracuje pod patronátom slávneho francúzskeho chefa Vincenta Thierryho.
  6. Funky Gourmet, Atény, Grécko. Táto reštaurácia v centre gréckeho hlavného mesta s jednou Michelinovskou hviezdičkou označuje svoju kuchyňu ako súčasnú alebo fusion. Jej heslom je, že varenie musí byť tak inovatívne, ako aj zábavné, čo spolu aktivuje všetky zmysly.
  7. Le Manoir Aux Quat' Saisons, Great Milton, Veľká Británia. Táto reštaurácia je súčasťou luxusného hotela. Ako už názov naznačuje, špecializuje sa na francúzsku kuchyňu. Suroviny získava aj z obrovskej hotelovej záhrady, kde pestujú 90 druhov zeleniny a 70 druhov byliniek.
  8. Cum Quibus, San Gimignano,Taliansko. Ide o takú populárnu reštauráciu v Toskánsku s domácou kuchyňou, že rezervácia je potrebná aj tri týždne dopredu.
  9. Violá Bistrot, Paraty, Brazília. Rodinná reštaurácia pri Atlantiku s francúzskou kuchyňou.
  10. Passion by Martin Berasategui, Paradisus Palma Real, Dominikánska republika. Obľúbené miesto, kde sa stretávajú najmä návštevníci tamojšieho luxusného golfovo-wellness rezortu. Kuchyňu má španielsku a samozrejme, že nesmú chýbať tapas.

          Hlavné správy zo Sme.sk

          KOMENTÁRE

          Výpovedná smrť Borodina a Danko zasa vyskakuje (Schutzov týždeň)

          Zvláštna pochvala letí Macronovi, ktorý sa 15 rokov po Iraku nezľakol zaujať hodnotový postoj, a tým zvýrazniť jednotu Západu.

          BRATISLAVA

          Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

          Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

          Neprehliadnite tiež

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou.

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.

          Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

          Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

          Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

          Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

          Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

          Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.