Cestovatelia označili za najlepšiu svetovú reštauráciu Maison Lamoise

Jeden z najčítanejších cestovateľských portálov Tripadvisor vyhodnocuje každý rok aj súťaž o najlepšiu reštauráciu. Vo svete, ale samostatne aj v USA a v Európe. Palma víťazstvo putovala tento krát do Francúzska.

Podľa skúsených cestovateľov sa rozhodne oplatí zastaviť vo francúzskom mestečku Chagny v reštaurácii Maison Lamoise, ktorej dali najviac bodov. Tá získala prvenstvo aj v európskej súťaži. Z amerických má najviac bodov newyorská Colicchio and Sons Main Dining Room.

Najlepšie reštaurácie vo svete podľa Tripadvisor

  1. Maison Lamoise, Chagny, Franúzsko,ktorá sa stala podľa cestovateľov najlepšou reštauráciou na svete, hľadajte v Burgundsku. Ponúka typickú francúzsku kuchyňu. Jedno z hodnotení na Tripadvisor hovorí, že obsluha je tam bezchybná, prostredie príjemné a zážitok z jedla nezabudnuteľný. Ide o rodinnú reštauráciu, v ktorej sa od roku 1921 vystriedali už tri generácie Lamoiseovcov – Piere, Jean a Jacques. Reštaurácia sídli v starom dome, kde kedysi býval hostinec pre pocestných. Neskôr sa zmenil na príjemný hotelík. Dnes vládne reštaurácií dvojica Eric Fras a Frédéric Lamy a ich mottom je: Tradícia je inovácia.
  2. Colicchio and Sons, New York, USA. Ako napovedá názov, ide o rodinný podnik Toma Colicchia a jeho synov. Spoločne vlastnia sieť reštaurácii Craft v New Yorku, Las Vegas a Los Angeles. Tom Colicchio, ktorý je chefom, deklaruje kuchyňu síce ako americkú, ale sú v nej evidentné vplyvy rôznych národov.
  3. Le Cinq, Paríž, Francúzsko. Túto dvojhviezdičkovú michelinovskú reštauráciu nájdete v hoteli Four Seasons na parížskom bulvári Champs-Élysées. Jej kuchyňa je postavená na tradičných technikách francúzskej kuchyne v spojení s používaním najčerstvejších miestnych surovín.
  4. El Celler de Can Roca, Girona, Španielsko. Patrí medzi najlepšie hodnotené svetové reštaurácie a stoja za ňou traja bratia Rocovci. Svoju kuchyňu označujú za skrz-naskrz katalánsku. Už roky sa tam venujú aj spôsobu prípravy sous-vide.
  5. Caprice, Hong Kong, Čína. Je to hotelová reštaurácia vo Four Seasons. Má súčasnú francúzsku haute cousine kuchyňu a o jej úrovni hovoria aj tri hviezdičky od Michelina. Pracuje pod patronátom slávneho francúzskeho chefa Vincenta Thierryho.
  6. Funky Gourmet, Atény, Grécko. Táto reštaurácia v centre gréckeho hlavného mesta s jednou Michelinovskou hviezdičkou označuje svoju kuchyňu ako súčasnú alebo fusion. Jej heslom je, že varenie musí byť tak inovatívne, ako aj zábavné, čo spolu aktivuje všetky zmysly.
  7. Le Manoir Aux Quat' Saisons, Great Milton, Veľká Británia. Táto reštaurácia je súčasťou luxusného hotela. Ako už názov naznačuje, špecializuje sa na francúzsku kuchyňu. Suroviny získava aj z obrovskej hotelovej záhrady, kde pestujú 90 druhov zeleniny a 70 druhov byliniek.
  8. Cum Quibus, San Gimignano,Taliansko. Ide o takú populárnu reštauráciu v Toskánsku s domácou kuchyňou, že rezervácia je potrebná aj tri týždne dopredu.
  9. Violá Bistrot, Paraty, Brazília. Rodinná reštaurácia pri Atlantiku s francúzskou kuchyňou.
  10. Passion by Martin Berasategui, Paradisus Palma Real, Dominikánska republika. Obľúbené miesto, kde sa stretávajú najmä návštevníci tamojšieho luxusného golfovo-wellness rezortu. Kuchyňu má španielsku a samozrejme, že nesmú chýbať tapas.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Fotografka z Tour: Sagan má výraznú tvár, je fotogenický. Je to prosto chlap

Češka Markéta Navrátilová bola dlhé roky jedinou ženou, ktorá fotila Tour de France z motorky.

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

AUTO

V garáži opatruje rodinné dedičstvo: Škodu 120 GLS

Najdrahšia verzia škodovky mala ako jediná olejový chladič.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.