SME

Relax Hotel Sojka – slovenská oáza oddychu v belgickej réžii

V samom srdci Liptova našiel belgický bankár – povedané jeho slovami – najkrajšie miesto na Slovensku, malebnú dedinku Malatíny. Uchvátila ho tak, že sa rozhodol priblížiť jej krásu aj ostatným. (Inzercia)

Belgičan Gerdi Vanfleteren, ktorý pôvodne pracoval v bankárskej branži, si Liptov zamiloval na prvý pohľad, hneď po prvej jeho návšteve. Preto začal v roku 2003 v dedinke Malatíny, ležiacej len pár kilometrov od diaľnice, budovať miesto oddychu - Relax Hotel Sojka. Nie je to však bežný hotel. Spája komfort a moderné vymoženosti, no zároveň citlivo približuje slovenskú ľudovú architektúru, zvyky a tradície. Objekty sú citlivo zakomponované do prostredia, nenarúšajú okolitú panenskú prírodu, ktorá ich z každej strany obklopuje.

SkryťVypnúť reklamu

Zvyky a tradície Areál zbadáte priamo z cesty. Hneď po prekročení jeho prahu sa ocitnete v inom svete. Privíta vás upravená a pestovaná záhrada s množstvom zelene vedúca k reštaurácii, kde už čaká usmievavý a príjemný personál oblečený v typických ľudových krojoch. Každým gestom preukazuje hosťom úctu a ústretovosť.

Reštaurácia je zariadená v štýle typickom pre tento región. Aj hotel potvrdzuje svoju výnimočnosť unikátnou atmosférou, ktorú dotvárajú všadeprítomné umelecké diela od domácich aj zahraničných umelcov.

Možnosť priblížiť sa k tradíciám našich predkov ponúkajú tradičné folklórne večery, kedy sa celou Sojkou ozýva ľudový spev a hudba nadaných folkloristov vyobliekaných v ľudových krojoch. Tu podskočí od radosti srdiečko nejednému Slovákovi. Dokonca aj Belgičanom sú už slovenské tradície známe vďaka majiteľovi, ktorý im ich vysvetľuje s veľkou láskou a úctou.

SkryťVypnúť reklamu

Pivo od výmyslu sveta Maškrtnému jazýčku ulahodí tradičná slovenská kuchyňa pozostávajúca hlavne z jedál uvarených z lokálnych surovín. Na svoje si prídu milovníci bryndzových halušiek z poctivej bryndze. Čoskoro sa môžu hostia tešiť aj na nové gurmánske menu - ale tým sa zatiaľ nechajme prekvapiť.

Ďalšiu z jedinečností Sojky ihneď odhalí najmä mužské pokolenie, pretože tam nájdete široký výber najbežnejšieho nápoja v Belgicku – piva. Platí tam: čo pivo, to unikát a na výber máte 27 druhov originálneho belgického piva.

Najsilnejšie má až 14 % alkoholu, ale v ponuke sú aj pivá tmavé, polotmavé, svetlé či ovocné. Neostaňte však prekvapení, ak vám každé donesú v inom pohári, pretože v Belgicku je to tak zvykom a majiteľ na to kladie veľký dôraz.

SkryťVypnúť reklamu

Nezabúdajú tam však ani na produkciu piva z lokálnych slovenských pivovarov. Nikde takéto unikátne pivá nenájdete. Hotel Sojka má dokonca aj vlastné pivo vyrobené aj čapované priamo v Belgicku.

Poďho do prírody Sojka má ideálnu polohu na spoznávanie Liptova a ponúka široké možnosti turistiky. Veď neďaleko leží napríklad rázovitá dedinka Vlkolínec, chránená pamiatka UNESCO. V zime je to zase lyžovačka na Chopku alebo Maline Brde. Ďaleko to nie je ani na termálne kúpaliská či do aqua parkov.

Súčasťou hotela je aj novo vybudované infocentrum, ktoré prispieva ku skvalitneniu služieb hosťom. Personál im poradí, vypracuje turistický plán priamo na mieru.

No a po únavnom dni sa môžte nechať rozmaznávať vo wellness centre, kde nájdete vírivý bazén, parnú, bylinkovú i keltskú saunu, Kneippov kúpeľ, relaxačnú miestnosť, plavecký bazén i bazén pre deti.

SkryťVypnúť reklamu

Balíčky pre každého Na výber je viacero zaujímavých pobytových balíčkov, takže v Sojke si príde na svoje naozaj každý. Mladé zamilované páriky sa môžu usadiť v kútiku reštaurácie pri malom stole a svetle sviečky. Pre nich je pripravený špeciálny romantický pobytový balíček. Rodinky s deťmi zase ocenia, že Sojka je „kids friendly hotel“ s rôznymi pobytovými balíčkami pre deti. Obľúbené sú napríklad pobyty spojené s baby plávaním. Bussines klientelu, ktorá hľadá komfort hotelových a konferenčných služieb, čaká plne vybavená kongresová miestnosť a kompletné služby pre firmy. A pre stálych klientov hotel ponúka vernostný program.

Dôraz na kvalitu služieb, udržiavanie tradícii, vysoká kvalita služieb, fungovanie na ekologických princípoch, domáca atmosféra - to všetko platí o Relax Hoteli Sojka.

Komerčné články

  1. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  2. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  3. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  4. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  5. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  6. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  1. Prichádzajú investičné príležitosti s víziou aj výnosom
  2. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  3. EQUILIBRIO v Nivy Tower: S výhľadom a víziou
  4. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky?
  5. ČSOB Bratislava Marathon s rešpektom k nevidiacim a slabozrakým
  6. Inalfa otvára v Trnave 80 prestížnych pracovných miest
  7. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta
  8. Aké výsledky prinášajú investície do modernizácie laboratórií?
  1. V Rimavskej Sobote šijú interiéry áut do celého sveta 12 626
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 5 923
  3. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 5 126
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 3 885
  5. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 3 577
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 155
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva? 3 026
  8. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 2 640
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu