V žilinskom Zeppelin Pube si načapujete pivo zo žirafy

Známy švajčiarsky konštruktér vzducholodí Ferdinand von Zeppelin by si v svojich časoch ani netrúfal dúfať, že jeho vzdušné plavidlo môže od Bodamského jazera doletieť až do Žiliny. (Inzercia)

zeppelinA už vôbec by nečakal, že sa stane rafinovanou súčasťou barového pultu v pivárni na Černovskej ulici na sídlisku Vlčince, ktorý si prepožičal jeho šľachtické meno.

Zo samoobslužného výčapu

V ponuke pív Zeppelin Pubu dominuje kvalita a pestrosť. Čapujú tu Ostravar dvanástku, Granát, Staropramen desiatku, dvanástku i nefiltrovaný. Kto má rád „silnejšie“, môže si dať belgické Leffe. Fľaškové pivá sú taktiež z portfólia spoločnosti Staropramen: desiatka, dvanástka, nefiltrovaný, radler i nealko. Zaujímavou možnosťou je samovýčapný stôl, ku ktorému sa môže posadiť osem až desať ľudí a čapovať si pivo tak, ako im to najlepšie chutí a vyhovuje. Tí, ktorí si netrúfajú vypiť celý sud, môžu požiadať, aby im ku stolu pristavili „žirafu“, čo je vtipnejší názov pre pivnú vežu, ktorá do svojho vnútra pojme šesť veľkých pív.

„Omyl“ pivárne i zabíjačkové špeciality

Veľkej zákazníckej priazni sa tešia vegetariánske šaláty rôzneho druhu či losos. „Šaláty sme zaradili do menu len na skúšku“, vysvetľuje prevádzkar Zeppelin Pubu Pavol Žiačik a dodáva: „Dnes máme verných zákazníkov, ktorí ich u nás vyhľadávajú.“ V ponuke je však ďaleko viac špecialít. Veľmi populárne sú grilované krídelka a stehienka, opekané marinované kolená, pečené bravčové rebierka či pravá huspenina a tlačenka. Iní zasa nedajú dopustiť na pivársku klasiku – utopencov, škvarkovú nátierku s hriankami či na Hermelín nakladaný v oleji. Pre tých, ktorí sa potrebujú rýchlo najesť, alebo si len so sebou „vziať niečo do ruky“, pripravujú zapekané bagety.

Obedové menu

Polievka a dve hlavné jedlá sú k dispozícii v čase od 11. do 14. hodiny každý pracovný deň za stabilnú cenu 3, 29 eur. Ak si zákazník nevyberie z hotových jedál, pripraví mu kuchár minútkové jedlo, ktoré sa v ponuke obmieňa v týždenných intervaloch. V takomto prípade zaplatí za celé menu 4, 90 eur. Teplé jedlá na objednávku v Zeppelin Pube hosťom servírujú denne od 11. do 22. hodiny. V piatok tento čas predĺžia do jednej po polnoci a sobotňajšia prevádzka kuchyne končí úderom polnoci. Nápoje všetkého druhu, vrátane kvalitných vín, nealkoholických nápojov a čapovanej Kofoly originál ale i rôzne pochutiny, si v Zeppelin Pube možno objednávať nepretržite. Nikdy tu nie je záverečná.

Rôzne hry

Rovnako, ak má niekto práve chuť zahrať si šípky, stolný futbal - kalčeto alebo na výherných prístrojoch a videohrách, netreba hľadieť na hodinky. Zeppelin Pub je otvorený non stop. „V šípkach pravidelne každý mesiac usporadúvame turnaje,“ pokračuje P. Žiačik. „Víťaz získava od nás na pamiatku pivový pohár.“ Nezabúdajú ani na pasívnych športovcov, a preto počas každého významnejšieho športového podujatia ladia všetkých sedem televíznych prijímačov nainštalovaných na stenách pivárne na ten správny kanál, aby zúčastneným fanúšikom neunikol žiadny významný moment zápolenia. Ak hosť preferuje hudbu pred športovými prenosmi, môže hodiť mincu do jukeboxu a ten mu zahrá podľa vôle.

Salónik pre menšie partie

Príjemné prostredie, dobré jedlo a kvalitné nápoje. To všetko poskytuje samostatný salónik s kapacitou 40 miest. Vďaka servisu jedál a nápojov, ktorý Zeppelin Pub poskytuje, sa stáva ideálnym miestom rodinných osláv, posedení s priateľmi či pracovnými partnermi. Podľa individuálneho želania vám pripravia bufetové stoly alebo inú formu pohostenia.

Celá piváreň má kapacitu až 200 miest. Rozdelená je na fajčiarsku a nefajčiarsku časť, aby si hostia mohli vybrať, čo im vyhovuje.

Žilinský Zeppelin Pub nemá len zaujímavé meno, štýlový interiér, do ktorého dizajnér vkusne zakomponoval preslávenú vzducholoď, ale spomínané originálne pozoruhodnosti. Táto piváreň určite stojí za návštevu.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Strata rozumu či občianska samovražda. Mali by mať Slováci z czexitu radosť?

Českí voliči sú majstrami v tom, ako z čertov namaľovaných na stenu urobiť politickú realitu.

EKONOMIKA

Česi testovali čaje, predávajú sa aj u nás. Ako dopadli?

V teste neobstáli bylinné čaje určené pre deti.

ŠPORT

Kuzminovej pomohol k zlatu. Aj pohybmi, aké robia batoľatá

Nasťa je veľmi vďačná a práca s ňou je výnimočná, vraví Denis Freudenfeld.

Neprehliadnite tiež

Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

Kúsok Thajska na Slovensku

Prevádzka, ktorá sa môže pýšiť originálnou thajskou kuchyňou, vďaka šéfkuchárke priamo z Thajska.

Ochutnajú Petra Vlhová, Nasťa Kuzminová či hokejisti kimchi?

Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná príležitosť na spoznanie kórejskej kuchyne.