V žilinskom Zeppelin Pube si načapujete pivo zo žirafy

Známy švajčiarsky konštruktér vzducholodí Ferdinand von Zeppelin by si v svojich časoch ani netrúfal dúfať, že jeho vzdušné plavidlo môže od Bodamského jazera doletieť až do Žiliny. (Inzercia)

zeppelinA už vôbec by nečakal, že sa stane rafinovanou súčasťou barového pultu v pivárni na Černovskej ulici na sídlisku Vlčince, ktorý si prepožičal jeho šľachtické meno.

Zo samoobslužného výčapu

V ponuke pív Zeppelin Pubu dominuje kvalita a pestrosť. Čapujú tu Ostravar dvanástku, Granát, Staropramen desiatku, dvanástku i nefiltrovaný. Kto má rád „silnejšie“, môže si dať belgické Leffe. Fľaškové pivá sú taktiež z portfólia spoločnosti Staropramen: desiatka, dvanástka, nefiltrovaný, radler i nealko. Zaujímavou možnosťou je samovýčapný stôl, ku ktorému sa môže posadiť osem až desať ľudí a čapovať si pivo tak, ako im to najlepšie chutí a vyhovuje. Tí, ktorí si netrúfajú vypiť celý sud, môžu požiadať, aby im ku stolu pristavili „žirafu“, čo je vtipnejší názov pre pivnú vežu, ktorá do svojho vnútra pojme šesť veľkých pív.

„Omyl“ pivárne i zabíjačkové špeciality

Veľkej zákazníckej priazni sa tešia vegetariánske šaláty rôzneho druhu či losos. „Šaláty sme zaradili do menu len na skúšku“, vysvetľuje prevádzkar Zeppelin Pubu Pavol Žiačik a dodáva: „Dnes máme verných zákazníkov, ktorí ich u nás vyhľadávajú.“ V ponuke je však ďaleko viac špecialít. Veľmi populárne sú grilované krídelka a stehienka, opekané marinované kolená, pečené bravčové rebierka či pravá huspenina a tlačenka. Iní zasa nedajú dopustiť na pivársku klasiku – utopencov, škvarkovú nátierku s hriankami či na Hermelín nakladaný v oleji. Pre tých, ktorí sa potrebujú rýchlo najesť, alebo si len so sebou „vziať niečo do ruky“, pripravujú zapekané bagety.

Obedové menu

Polievka a dve hlavné jedlá sú k dispozícii v čase od 11. do 14. hodiny každý pracovný deň za stabilnú cenu 3, 29 eur. Ak si zákazník nevyberie z hotových jedál, pripraví mu kuchár minútkové jedlo, ktoré sa v ponuke obmieňa v týždenných intervaloch. V takomto prípade zaplatí za celé menu 4, 90 eur. Teplé jedlá na objednávku v Zeppelin Pube hosťom servírujú denne od 11. do 22. hodiny. V piatok tento čas predĺžia do jednej po polnoci a sobotňajšia prevádzka kuchyne končí úderom polnoci. Nápoje všetkého druhu, vrátane kvalitných vín, nealkoholických nápojov a čapovanej Kofoly originál ale i rôzne pochutiny, si v Zeppelin Pube možno objednávať nepretržite. Nikdy tu nie je záverečná.

Rôzne hry

Rovnako, ak má niekto práve chuť zahrať si šípky, stolný futbal - kalčeto alebo na výherných prístrojoch a videohrách, netreba hľadieť na hodinky. Zeppelin Pub je otvorený non stop. „V šípkach pravidelne každý mesiac usporadúvame turnaje,“ pokračuje P. Žiačik. „Víťaz získava od nás na pamiatku pivový pohár.“ Nezabúdajú ani na pasívnych športovcov, a preto počas každého významnejšieho športového podujatia ladia všetkých sedem televíznych prijímačov nainštalovaných na stenách pivárne na ten správny kanál, aby zúčastneným fanúšikom neunikol žiadny významný moment zápolenia. Ak hosť preferuje hudbu pred športovými prenosmi, môže hodiť mincu do jukeboxu a ten mu zahrá podľa vôle.

Salónik pre menšie partie

Príjemné prostredie, dobré jedlo a kvalitné nápoje. To všetko poskytuje samostatný salónik s kapacitou 40 miest. Vďaka servisu jedál a nápojov, ktorý Zeppelin Pub poskytuje, sa stáva ideálnym miestom rodinných osláv, posedení s priateľmi či pracovnými partnermi. Podľa individuálneho želania vám pripravia bufetové stoly alebo inú formu pohostenia.

Celá piváreň má kapacitu až 200 miest. Rozdelená je na fajčiarsku a nefajčiarsku časť, aby si hostia mohli vybrať, čo im vyhovuje.

Žilinský Zeppelin Pub nemá len zaujímavé meno, štýlový interiér, do ktorého dizajnér vkusne zakomponoval preslávenú vzducholoď, ale spomínané originálne pozoruhodnosti. Táto piváreň určite stojí za návštevu.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTO

Vývojár palív v F1 pre SME: Niekedy vieme viac ako technici

Benoit Poulet už začína vyvíjať benzín na budúci rok.

KULTÚRA

Pri kázaní jej otca odpadával kostol, pri jej speve masy. Zomrela Aretha Franklin

Speváčka odišla po dlhom boji so zákernou chorobou.

DOMOV

Osmina slovenských mostov je na tom zle

Už 23 mostov je v havarijnom stave.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.