Grilliada pod Pamätníkom SNP už tento víkend!

Deväť reštaurácií z celého Slovenska bude bojovať na pódiu aj mimo neho o vaše hlasy. Už tento víkend sa Námestie slobody v Banskej Bystrici a park pod Pamätníkom SNP zmení na grillarénu plnú lahodných vôní a chutí. (Inzercia)

Okrem nich vás čaká množstvo ďalších stánkov, ktoré budú ponúkať svoje špeciality, destiláty, vína či ďalšie produkty súvisiace s grilovaním. Neobíďte ani nový stánok mesta, stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko či Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Pre všetkých sú pripravené amatérske aj profesionálne súťaže, v parku skákacie hrady, facepainting a v nedeľu aj pestrý zábavný program, vystúpenia a súťaže Dňa rodiny. Odbornými garantmi festivalu sú tento rok Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky a známi šéfkuchári Jaroslav Žídek a Vojtech Artz, ktorí predvedú kuchársku show.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu. Grilloše sa budú predávať len vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna grillošová karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si volíte najobľúbenejšiu reštauráciu.

Príďte, ochutnajte, hlasujte a rozhodnite, kto sa stane Šampiónom Grilliady 2013. Vyhlásenie najobľúbenejšej reštaurácie sa uskutoční v nedeľu o 16:30. Možno práve vy budete vyžrebovaný a získate nový gril, tablet a ďalšie skvelé ceny.

Viac informácií, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Program

Sobota, 18. 5. 2013

  • 11:00 Otvorenie grillarény
  • Ochutnávka hip-hopového festivalu Outbreak a akrobacie a parkouru v podaní skupiny Slovak Freerun Family
  • 12:00 Otvorenie Grilliady
  • 12:00 – 15:00 Súboj šéfkuchárov o Šampióna Grilliady na tému grilovaná sladkovodná ryba
  • 15:30 – 18:30 III. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa
  • 18:30 Vyhlásenie výsledkov súťaže reštaurácií o Šampióna Grilliady a súťaže vo filetovaní čerstvého lososa
  • 19:00 Kuchárska show Jaroslava Žídeka a Vojtecha Artza
  • 20:30 Žrebovanie výhercov vecných cien
  • Barmanská show

Nedeľa, 19. 5. 2013

  • 10:25 Radvanské hviezdy – Moderná Snehulienka
  • 11:00 Otvorenie Dňa rodiny 2013- ,,...aby deti otcov mali, aby mali mamy"
  • 11:00 Beh na Urpín
  • 11:15 Fusion – mládežnícka kapela
  • 11:45 Úzka cesta – mládežnícka kapela
  • 12:20 DFS Prvosienka
  • 13:00 Príhovor primátora mesta BB – Petra Gogolu
  • 13:15 Swingový orchester pri ZUŠ J. Cikkera
  • 14:15 Garden-rocková kapela
  • 15:15 DFS Dratvárik
  • 16:15 Ukončenie Dňa rodiny 2013
  • 16:30 Vyhlásenie výsledkov hlasovania o najobľúbenejšiu reštauráciu Grilliady
  • Žrebovanie výhercov vecných cien

Pozrite si jednu zo zaujímavých upútaviek na:


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.