Grilliada pod Pamätníkom SNP už tento víkend!

Deväť reštaurácií z celého Slovenska bude bojovať na pódiu aj mimo neho o vaše hlasy. Už tento víkend sa Námestie slobody v Banskej Bystrici a park pod Pamätníkom SNP zmení na grillarénu plnú lahodných vôní a chutí. (Inzercia)

Okrem nich vás čaká množstvo ďalších stánkov, ktoré budú ponúkať svoje špeciality, destiláty, vína či ďalšie produkty súvisiace s grilovaním. Neobíďte ani nový stánok mesta, stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko či Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Pre všetkých sú pripravené amatérske aj profesionálne súťaže, v parku skákacie hrady, facepainting a v nedeľu aj pestrý zábavný program, vystúpenia a súťaže Dňa rodiny. Odbornými garantmi festivalu sú tento rok Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky a známi šéfkuchári Jaroslav Žídek a Vojtech Artz, ktorí predvedú kuchársku show.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu. Grilloše sa budú predávať len vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna grillošová karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si volíte najobľúbenejšiu reštauráciu.

Príďte, ochutnajte, hlasujte a rozhodnite, kto sa stane Šampiónom Grilliady 2013. Vyhlásenie najobľúbenejšej reštaurácie sa uskutoční v nedeľu o 16:30. Možno práve vy budete vyžrebovaný a získate nový gril, tablet a ďalšie skvelé ceny.

Viac informácií, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Program

Sobota, 18. 5. 2013

  • 11:00 Otvorenie grillarény
  • Ochutnávka hip-hopového festivalu Outbreak a akrobacie a parkouru v podaní skupiny Slovak Freerun Family
  • 12:00 Otvorenie Grilliady
  • 12:00 – 15:00 Súboj šéfkuchárov o Šampióna Grilliady na tému grilovaná sladkovodná ryba
  • 15:30 – 18:30 III. METRO Majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa
  • 18:30 Vyhlásenie výsledkov súťaže reštaurácií o Šampióna Grilliady a súťaže vo filetovaní čerstvého lososa
  • 19:00 Kuchárska show Jaroslava Žídeka a Vojtecha Artza
  • 20:30 Žrebovanie výhercov vecných cien
  • Barmanská show

Nedeľa, 19. 5. 2013

  • 10:25 Radvanské hviezdy – Moderná Snehulienka
  • 11:00 Otvorenie Dňa rodiny 2013- ,,...aby deti otcov mali, aby mali mamy"
  • 11:00 Beh na Urpín
  • 11:15 Fusion – mládežnícka kapela
  • 11:45 Úzka cesta – mládežnícka kapela
  • 12:20 DFS Prvosienka
  • 13:00 Príhovor primátora mesta BB – Petra Gogolu
  • 13:15 Swingový orchester pri ZUŠ J. Cikkera
  • 14:15 Garden-rocková kapela
  • 15:15 DFS Dratvárik
  • 16:15 Ukončenie Dňa rodiny 2013
  • 16:30 Vyhlásenie výsledkov hlasovania o najobľúbenejšiu reštauráciu Grilliady
  • Žrebovanie výhercov vecných cien

Pozrite si jednu zo zaujímavých upútaviek na:

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a český škandál desaťročia (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

KOŠICE KORZÁR

Košický rektor o Dankovej kauze: Právnická fakulta môže mať zhodu do 40 percent

Odhalili i plagiát s 2-percentnou zhodou.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.