V Banskej Bystrici sa bude opäť maškrtiť na Grilliade

Na najväčšej grilovačke na Slovensku by ste nemali chýbať. Tak ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé jedlá na grile. (Inzercia)

grilliadaBanskobystrickú grillarénu otvoria v sobotu 18. mája 2013 o jedenástej. Príďte aj vy na ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family.

Vzápätí na vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií o Šampióna Grilliady. Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodné ryby. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou Metro sú pripravené aj III. Metro majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas práve v tejto disciplíne. Na záver je už tradične pripravená obľúbená kuchárska show špičkových šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Vojta Artza.

Aby deti otcov i mamy mali

V nedeľu 19. mája 2013 bude program pokračovať stretnutím rodín Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP budú pre návštevníkov pripravené zábavné a športové hry, ale aj tvorivé dielne, výtvarne súťaže, kvízy a ďalšie aktivity. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je: „...aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom: „Príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

O naj reštauráciu

Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé jedlá, ktorými chcú poštekliť chuťové poháriky hostí a získať si ich priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za najobľúbenejšiu reštauráciu. Ktorá sa ňou stane, sa návštevníci dozvedia v nedeľu o šestnástej hodine.

Výhercov vecných cien budú organizátori žrebovať každý deň. Nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú ale aj prezentácie syrov, vín, destilátov či olejov a ďalších sladkých či slaných dobrôt.

Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa záujemcovia dozvedia o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu bude napríklad aj v Banskej Bystrici Noc múzeí.

grilliada

Platiť sa bude grillošmi

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si hostia zvolia najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch:
Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00
Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          ŠPORT

          Real Madrid vyhral Ligu majstrov aj po tretí raz v rade

          Po veľkej chybe gólmana Liverpoolu vyrovnal Mané, Real znova vyhráva po Baleových nožničkách a ďalekonosnej strele.

          AUTORSKÁ STRANA BORISA VANYU

          Prečo sa na malom ostrove strieľalo aj po nemeckej kapitulácii

          Zabíjajme, lebo aj tak nás zabijú.

          SPIŠ KORZÁR

          Po prietrži mračien ostali popradské ulice pod vodou

          Počasie dalo v sobotu Tatrancom opäť zabrať.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.