V Banskej Bystrici sa bude opäť maškrtiť na Grilliade

Na najväčšej grilovačke na Slovensku by ste nemali chýbať. Tak ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé jedlá na grile. (Inzercia)

grilliadaBanskobystrickú grillarénu otvoria v sobotu 18. mája 2013 o jedenástej. Príďte aj vy na ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family.

Vzápätí na vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií o Šampióna Grilliady. Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodné ryby. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou Metro sú pripravené aj III. Metro majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas práve v tejto disciplíne. Na záver je už tradične pripravená obľúbená kuchárska show špičkových šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Vojta Artza.

Aby deti otcov i mamy mali

V nedeľu 19. mája 2013 bude program pokračovať stretnutím rodín Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP budú pre návštevníkov pripravené zábavné a športové hry, ale aj tvorivé dielne, výtvarne súťaže, kvízy a ďalšie aktivity. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je: „...aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom: „Príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

O naj reštauráciu

Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé jedlá, ktorými chcú poštekliť chuťové poháriky hostí a získať si ich priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za najobľúbenejšiu reštauráciu. Ktorá sa ňou stane, sa návštevníci dozvedia v nedeľu o šestnástej hodine.

Výhercov vecných cien budú organizátori žrebovať každý deň. Nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú ale aj prezentácie syrov, vín, destilátov či olejov a ďalších sladkých či slaných dobrôt.

Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa záujemcovia dozvedia o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu bude napríklad aj v Banskej Bystrici Noc múzeí.

grilliada

Platiť sa bude grillošmi

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si hostia zvolia najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch:
Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00
Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Poistky môžu opäť zdražieť, Kažimír zvažuje DPH z poistného

DPH by nahradila dve mimoriadne dane, ktoré teraz poisťovne platia z poistenia nehnuteľností či áut.

Neprehliadnite tiež

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.

Ako si doma pripraviť suši, pozrite si podrobný postup

Prečo hipsteri uprednostňujú surovú rybu pred údenáčmi?

Rýchla večera: Kuracie rolky

Chutia dobre za každých okolností a sú skvelým jedlom aj na cesty.