SME

V Banskej Bystrici sa bude opäť maškrtiť na Grilliade

Na najväčšej grilovačke na Slovensku by ste nemali chýbať. Tak ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé jedlá na grile. (Inzercia)

Banskobystrickú grillarénu otvoria v sobotu 18. mája 2013 o jedenástej. Príďte aj vy na ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family.

Vzápätí na vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií o Šampióna Grilliady. Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodné ryby. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou Metro sú pripravené aj III. Metro majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas práve v tejto disciplíne. Na záver je už tradične pripravená obľúbená kuchárska show špičkových šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Vojta Artza.

SkryťVypnúť reklamu

Aby deti otcov i mamy mali V nedeľu 19. mája 2013 bude program pokračovať stretnutím rodín Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP budú pre návštevníkov pripravené zábavné a športové hry, ale aj tvorivé dielne, výtvarne súťaže, kvízy a ďalšie aktivity. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je: „...aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom: „Príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

O naj reštauráciu Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé jedlá, ktorými chcú poštekliť chuťové poháriky hostí a získať si ich priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za najobľúbenejšiu reštauráciu. Ktorá sa ňou stane, sa návštevníci dozvedia v nedeľu o šestnástej hodine.

SkryťVypnúť reklamu

Výhercov vecných cien budú organizátori žrebovať každý deň. Nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú ale aj prezentácie syrov, vín, destilátov či olejov a ďalších sladkých či slaných dobrôt.

Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa záujemcovia dozvedia o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu bude napríklad aj v Banskej Bystrici Noc múzeí.

Platiť sa bude grillošmi Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

SkryťVypnúť reklamu

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si hostia zvolia najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch:

Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00

Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Komerčné články

  1. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  6. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  7. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  8. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  1. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  2. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  5. Ako znížiť vysoký tlak a cholesterol
  6. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  7. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  8. Záhradkári, pracujte len ráno a večer
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 12 477
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 678
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 570
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 261
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 638
  6. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 2 538
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 703
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 649
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu