SME

V Banskej Bystrici sa bude opäť maškrtiť na Grilliade

Na najväčšej grilovačke na Slovensku by ste nemali chýbať. Tak ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé jedlá na grile. (Inzercia)

Banskobystrickú grillarénu otvoria v sobotu 18. mája 2013 o jedenástej. Príďte aj vy na ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family.

Vzápätí na vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií o Šampióna Grilliady. Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodné ryby. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou Metro sú pripravené aj III. Metro majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas práve v tejto disciplíne. Na záver je už tradične pripravená obľúbená kuchárska show špičkových šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Vojta Artza.

SkryťVypnúť reklamu

Aby deti otcov i mamy mali V nedeľu 19. mája 2013 bude program pokračovať stretnutím rodín Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP budú pre návštevníkov pripravené zábavné a športové hry, ale aj tvorivé dielne, výtvarne súťaže, kvízy a ďalšie aktivity. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je: „...aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom: „Príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

O naj reštauráciu Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé jedlá, ktorými chcú poštekliť chuťové poháriky hostí a získať si ich priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za najobľúbenejšiu reštauráciu. Ktorá sa ňou stane, sa návštevníci dozvedia v nedeľu o šestnástej hodine.

SkryťVypnúť reklamu

Výhercov vecných cien budú organizátori žrebovať každý deň. Nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú ale aj prezentácie syrov, vín, destilátov či olejov a ďalších sladkých či slaných dobrôt.

Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa záujemcovia dozvedia o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu bude napríklad aj v Banskej Bystrici Noc múzeí.

Platiť sa bude grillošmi Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

SkryťVypnúť reklamu

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si hostia zvolia najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch:

Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00

Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 353
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 491
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 280
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 332
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 937
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 472
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 554
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 087
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu