V Banskej Bystrici sa bude opäť maškrtiť na Grilliade

Na najväčšej grilovačke na Slovensku by ste nemali chýbať. Tak ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz sa na Námestí slobody v Banskej Bystrici stretnú šéfkuchári reštaurácií, aby pripravili chutné mäsko a ďalšie zaujímavé jedlá na grile. (Inzercia)

grilliadaBanskobystrickú grillarénu otvoria v sobotu 18. mája 2013 o jedenástej. Príďte aj vy na ochutnávku hip-hopového festivalu Outbreak 9! a parkourového umenia skupiny Slovak Freerun Family.

Vzápätí na vás čaká súťažné zápolenie zúčastnených reštaurácií o Šampióna Grilliady. Tento rok budú šéfkuchári pripravovať na grile sladkovodné ryby. Súťaž bude hodnotiť odborná porota zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V spolupráci so spoločnosťou Metro sú pripravené aj III. Metro majstrovstvá SR vo filetovaní čerstvého lososa. Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si práve v Banskej Bystrici zmerajú svoje sily a čas práve v tejto disciplíne. Na záver je už tradične pripravená obľúbená kuchárska show špičkových šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Vojta Artza.

Aby deti otcov i mamy mali

V nedeľu 19. mája 2013 bude program pokračovať stretnutím rodín Banskej Bystrice pri príležitosti osláv Dňa rodiny 2013. V priestore parku pod Pamätníkom SNP budú pre návštevníkov pripravené zábavné a športové hry, ale aj tvorivé dielne, výtvarne súťaže, kvízy a ďalšie aktivity. Na pódiu sa predstavia viaceré folklórne skupiny, hudobné skupiny a skupiny aktívnych amatérskych umelcov. Hlavnou myšlienkou je: „...aby deti otcov mali, aby mali mamy” s podtitulom: „Príď to povedať nahlas”. Cieľom je podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti. V nedeľu o jedenástej sa už tradične bude konať aj športové podujatie Beh na Uprín – Bystrický horský beh.

O naj reštauráciu

Počas celého víkendu budú všetky zúčastnené reštaurácie pripravovať zaujímavé jedlá, ktorými chcú poštekliť chuťové poháriky hostí a získať si ich priazeň. Neváhajte, vyskúšajte ich kulinárske umenie a hlasujte za najobľúbenejšiu reštauráciu. Ktorá sa ňou stane, sa návštevníci dozvedia v nedeľu o šestnástej hodine.

Výhercov vecných cien budú organizátori žrebovať každý deň. Nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie ako skákacie hrady, facepainting, pripravené sú ale aj prezentácie syrov, vín, destilátov či olejov a ďalších sladkých či slaných dobrôt.

Medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, kde sa záujemcovia dozvedia o aktuálnych akciách v meste a okolí. Zo soboty na nedeľu bude napríklad aj v Banskej Bystrici Noc múzeí.

grilliada

Platiť sa bude grillošmi

Grilliada je ideálna príležitosť na stretnutie s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle, zaujímavom programe a v úžasnej atmosfére. Nenechajte si ujsť túto príležitosť a strávte príjemný májový víkend v areáli plnom zelene pri Parku SNP. Ponuka je naozaj pestrá.

Vstup na festival je voľný. Jedlá a nápoje sa budú predávať za špeciálnu festivalovú menu – grilloše, ktoré sa budú dať kúpiť v označených pokladniach priamo v grillaréne počas trvania festivalu vo forme grillošových kariet v hodnote 6 €. Jedna karta obsahuje 5 grillošov a hlasovací lístok, ktorým si hostia zvolia najobľúbenejšiu reštauráciu.

Grilliada prebieha v časoch:
Sobota 18. mája: 11:00 – 21:00
Nedeľa 19. mája: 11:00 – 18:00

Presný program Grilliady, spolu so zoznamom zúčastnených reštaurácií a vystavovateľov a ďalšími dôležitými informáciami, nájdete na internetovej stránke www.grilliada.sk.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Alternatíva pre Nemecko skutočnú alternatívu neponúka

Merkelová voľby vyhrala a ostáva mocná. Európa je naozaj vďačná.

DOMOV

Aké stíhačky môžeme a ktoré ponuky sú nereálne?

Rozhodovať sa bude len medzi gripenmi a stíhačkami F-16.

Neprehliadnite tiež

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.